Autor |
RE: Czarne wzgórze |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-06-2011 22:57 |
|
|
-Kupię ci lepszy zamek, 2 razy większy tylko zamknij się kobieto! Ja wiem lepiej... -warknąłem, nie lubiłem jak ktoś mi próbował rozkazywać. Podobnie jak ona wstałem z starego serbskiego pryka i otrzepałem się z jego starości, nie chciałem się przypadkiem czymś zarazić. - -Co teraz robimy? Ktoś mi powie?
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
Postać: Żyd
|
Dodane dnia 03-06-2011 23:17 |
|
|
- Może czas odpłynąć? - spojrzałem na Johnatana. - Jeszcze chwilę temu strzelano do nas. Na pewno wojsko jest już blisko - kontynuowałem. Po chwili mój wzrok skupił się już tylko na osobie Johnny'ego. To on dostał wszystkie wskazówki i wiedział co robić.
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-06-2011 23:19 |
|
|
Nikola gdy zobaczył a raczej poczuł co z nim zrobił Stark troszkę się speszył. Nie przywykł do takiego traktowania gdyż u niego, w Serbii ludzie odnosili się z szacunkiem do starszych a co dopiero do ludzi walczących w wojnie z tymi parszywymi Bośniakami. Teraz jednak Nikola był tutaj, jeszcze na wyspie i w tym momencie dopiero zdał sobie sprawę jak bardzo tęskni za domem.
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 03-06-2011 23:46 |
|
|
Rusz się, Serbie. - powiedziała Isabella, stojąc tuż za Nikolą. Obeszła go i zmierzyła lekko kpiącym wzrokiem, po czym weszła na statek. Odpływamy, panowie! - krzyknęła wesoło. I panie... - spojrzała na jedyną kobietę takim wzrokiem, jakby nie do końca wierzyła w jej istnienie.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-06-2011 00:13 |
|
|
-Kto potrafi tym sterować? -spytałem się głośno, byłem gotów zrobić wszystko byle tylko tego zadania nie dać Nikoli, już jeden jacht stary pryk rozwalił. Stara ekipa znów prawie była razem, spostrzegłem, że Cillian bardzo uważnie wpatruje się w Noddle'a. Czyżby byli gejami? To spojrzenie tylko o tym może świadczyć. Musiałem się więcej o tym dowiedzieć...
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
Postać: Żyd
|
Dodane dnia 04-06-2011 00:18 |
|
|
Po chwili zauważyłem, że Johnnatan dziwnie się na mnie patrzy. - Co? - zapytałem. - Ja nie umiem tym pływać...
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-06-2011 00:42 |
|
|
-To zostajesz majtkiem od dziś! Przejmujemy razem z siostrą władzę na statku, zakładać szybko piracką banderę wy wredne szczury lądowe - warknąłem gniewnie, marzenie z dzieciństwa teraz się spełni. Zawsze chciałem być piratem, teraz miałem okazję poczuć się odrobinę jak oni. Najpierw musimy przechrzcić nas "statek", dopiero potem wypłynąć w rejs, w poszukiwaniu przygód i skarbów... lub wolności, jaką byłby powrót do normalnego świata.
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-06-2011 10:30 |
|
|
Starkowie na statku... To już chyba lepsze są plagi egipskie! Przyszli i od razu się rządzą. Rodzeństwo zdaniem Iana było chore psychicznie i lepiej by było, gdyby z jakiegoś powodu zostawili resztę grupy w spokoju.
- Majtkiem to sobie zostań, zgodnie z Biblią jeżeli chcesz być pierwszym z pośród nas musisz nam usługiwać.
Pastor wiedział, że po takich słowach czeka go seria mniej lub bardziej ciętych ripost i obelg.
-Najlepiej będzie jak zostaniemy na równi.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-06-2011 12:03 |
|
|
Zgadzam się z pastorem - zawołał Nikola patrząc na Starków wzrokiem jastrzębia. Wszyscy na tej łajbie musimy być równi i tak ma być - powiedział Nikola przytakując pogodnie pastorowi mając nadzieję ze i pozostali pasażerowie poprą jego i pastora.
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-06-2011 13:48 |
|
|
Nikola poparł Iana i w pierwszej chwili pastor pomyślał, że to swego rodzaju sarkazm. Davies odnosił wrażenie, że Serb ma jakiś układ z rodzeństwem, ale widocznie się pomylił. Wielebny cieszył się również, że Starkowie nie wypełniają na razie rozkazów majora i nie starają się zrobić krzywdy grupie.
- Dzięki Nikola za poparcie.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-06-2011 20:38 |
|
|
-Podaj mi bat, trzeba ukarać buntowników - zwróciłem się do Cilliana, Nikola i Ian chcieli przejąć władzę na statku rodziny Starków. Stary pryk oraz oszołom religijny nie będę mi mówili, co mam robić a co nie robić. -Do tego trzeba im zmniejszyć racje żywnościowe, to ich nauczy posłuszeństwa Takiego poniżenia nie zniosę. Liczyłem, że moja siostra wpadnie na nowatorski pomysł co do utrudnienia życia tej dwójce...
Edytowane przez Furfon dnia 04-06-2011 20:39 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-06-2011 20:44 |
|
|
- Nie chcę Cię martwić, ale my nie mamy racji żywnościowych.
Ian wiedział, że nie jest dobrze, ale na statku jest przynajmniej bezpieczniej niż na tej psychodelicznej wyspie. W końcu wrócę do parafian. Może udam się na jakąś pielgrzymkę w ramach podziękowania Bogu. Pastor stanął przy burcie i wpatrywał się w toń wody.
- Ukarany to Ty zostaniesz! Sprawiedliwość każdego dosięga!
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-06-2011 21:01 |
|
|
Zacząłem obmyślać plan, jak pozbawić życia na pełnym morzu pastora. Ciekawe czy będzie gadał o sprawiedliwości, gdy go wrzucę do wody pełnej rekinów. Coś reszta osób nie miała zamiaru odpłynąć, jakiś poważniejszych kroków nie podejmowali, przez to ja zostałem zmuszony by kierować jachtem. Wcześniej rozglądałem się za instrukcją, kilka rad by mi się przydało...
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 04-06-2011 21:03 |
|
|
Hej, księżulku, lepiej, byś milczał. - powiedziała stanowczo, lecz bez cienia złości Isabella. przechadzała się właśnie po pokładzie omiatając dłonią reling, co chyba miało odpowiadać znaczeniu swojego terenu.
We are all evil in some form or another, are we not?
Edytowane przez Otherwoman dnia 04-06-2011 21:03 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-06-2011 21:08 |
|
|
- Milczenie jest złotem, ale ja nie jestem zachłanny.
Ian wpatrywał się w Isabellę, która spacerowała po pokładzie. Pastor uważał, że kobieta jest niczym harpia. Uwagę pastora przykuł Stark, który postanowił sterować statkiem.
- Oho! To ciekawie się zapowiada.
Davies zastanawiał się czy Johnatan potrafi zrobić cokolwiek innego niż czynienie zła.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-06-2011 21:14 |
|
|
-Ty! Ty będziesz sterował! - krzyknąłem, wskazując na Iana. Nie chciałem brać takiej odpowiedzialności na moje barki, znalazłem kozła ofiarnego. Jeśli będzie się z tego źle wywiązywał to wtedy będę miał kolejny powód by zadać mu bóóóóóóóóól, cierpienie i upokorzenie, na śmierć było za wcześnie...
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-06-2011 21:17 |
|
|
- Jak już zacząłeś to steruj. Nie znam się na tym. Możemy najwyżej to robić razem,
Ian oczywiście nie chciał mieć do czynienia ze Starkiem, ale lepsze to niż roztrzaskanie się o skały z powodu opóźnionej małpiatki.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-06-2011 21:27 |
|
|
-Nic razem nie będziemy robić! Steruj bo.... - zacząłem się zastanawiać czym go zastraszysz, może kolejna blizna? Nie, on każdy ból przyjmie z uśmiechem idioty na mordzie, gdyż ta jego chora religia tak każe. Istnieje jednak coś... - bo zrobię to, co powiedział murzyn! Zacznę to...
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-06-2011 21:29 |
|
|
Ian postanowił powiedzieć coś czego nie chciał powiedzieć i czego tak na prawdę nie myślał.
- Będziesz słuchał jakiegoś murzyna? Pozwolisz się zniewolić niewolnikowi?
Pastor wiedział, że ryzykuje, ale liczył, że ugodzi w ogromne ego Starka.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-06-2011 21:32 |
|
|
Widząc niezdecydowanie i kłótnie na pokładzie Nikola podszedł do steru i zaczął zastanawiać się jak ruszyć. Raz mu się już mu udało to może i drugi raz się uda. Serb podszedł więc do żagla i rozwinął go mając nadzieję że dzięki temu jacht wypłynie.
|
|