Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 01 2024 01:02:14 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 6
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
Książki
muzyka
Ostatnio widziałem, ...
Alernatywna historia...
Co byś zrobił, gdyby...

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny 1 day
Otherwoman 3 weeks
Lincoln 5 weeks
Flaku 7 weeks
Isabelle 9 weeks
Michal18 weeks
chlaaron26 weeks
mrOTHER29 weeks
Diego29 weeks
shimano35 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 14 - Archiwum | Centrum wyspy
Strona 49 z 55 << < 46 47 48 49 50 51 52 > >>
Autor RE: Centrum wyspy.
Nicka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 19:14
Jennifer zrywała papje i melony z drzew. Na krzewach wisiały tylko różnobarwne kwiaty. Istny raj, gdyby nie 'tamci', pomyślała. Tak ładny krajobraz (nie wliczając w to pola po odminowaniu) wprawiał ją nieraz w dobry nastrój. Przynajmniej barwy i zpaachy nie wprowadzały jej psychiki w depresyjne otępienie. Jednak tęskniła do czegoś. I kogoś... wzięła do ręki kostkę Mick'a. Zaczęła jeździć po niej palcami. Brakowało jej gry na gitarze! W dodatku Johnny'emu pękła struna w banjo, a Jenn chciała ów instrument kiedyś od niego pożyczyć. Westchnęła głęboko. W jej umyśle zarysował się obraz długowłosego blondyna o kocich oczach. Tego, który chciał opiekowac się nią do końca życia; który na pewno nie dupuściłby do tego, aby zaczęła brac herę. Taak, może dzięki tej wyspie się spotkamy? pomyślałą smutno. Nikt nie zna dnia, a ni godziny...
Brunetka wniosła owoce do chatki, po czym ułożyła je na stole. Wzięła sobie dwie papaje. O dziwo jeszcze jej nie zbrzydły, za to od zaprzestania przyjmowania heroiny wrócił jej głód na jedzenie.

Wyślij Prywatną Wiadomość
jazeera
Użytkownik

Postać:
Uchechi Anonaba

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 19:16
Nie rozumiałam tego co mówił Martin; ja nigdy nie mogłabym mieszkać w takim miejscu, chociaż nigdy się nad tym zbytnio nie zastanawiałam.. Może czas zacząć? Póki co; jest na tej wyspie morderca, a z nim nie mam zamiaru mieszkać. Kiedy Martin chciał zobaczyć co narysowałam przez chwilę się wahałam czy mu pokazać, jeszcze uważać mnie będzie za amatorkę, przecież nawet porządnie nie zaczęłam szkicować, postanowiłam się więc tym usprawiedliwić. Podałam mu zeszyt - Piąta strona- miałam nadzieję, że nie trafi na małpę czy Rodiona..- ciągle zmieniałeś miny, więc było ciężko. Tak czy owak dopiero zaczynałam...

all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore

Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 19:16
Kąciki ust mimowolnie uniosły mi się do góry.
- Pozory mylą, bo tak naprawdę jestem świetnym kucharzem. Żałuj, że nie jadłaś mojej pizzy. Palce lizać. I na pewno jest lepsze od tych Twoich wysuszonych owoców. - odpowiedziałem jej z uśmiechem.

Fear of a name increases fear of a thing itself.
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Carmelka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 19:24
Obudziłam się dość wcześnie, jednak później od innych. Wszyscy z którymi wczoraj rozmawiałam gdzieś sobie poszli, więc postanowiłam pogadać z Jennifer.
- Moge się przysiąść? - zapytałam z uśmiechem.

Nicka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 19:25
Z innego świata wyrwał mnie czyjś głos: była to Dakota.
-Pewnie, siadaj - uśmiechnęłam się do dziewczyny, robiąc dłonią zapraszający gest.

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 19:30
- Okej, w takim razie jak tylko będzie sposobność, robisz pizzę dla całej grupy. Przynajmniej na coś się przydasz. - odpowiedziałam, wyciągając rękę po ostatni kawałek owocu. Słońce świeciło coraz mocniej. Odchyliłam głowę do tyłu i przymknęłam oczy, rozkoszując się ciepłem, które dawały jasne promyki.

Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 19:33
- Nie boisz się ? Ze względu na sytuację mógłbym was wszystkich otruć, w końcu wam nie ufam. - odpowiedziałem i tak jak Cathy zamknąłem oczy, czując przyjemne ciepło na twarzy.

Carmelka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 19:35
- Nad czym tak rozmyślasz? Nie musisz odpowiadać, jesli to jakiś bardzo prywatny temat. - oddałam z pośpiechem, po czym wyciagnełam z kieszeni kilka nasion kakaowca obu odmian i podałam je Jenn.

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 19:38
- To już od Ciebie zależy. - szepnęłam. Kątem oka zauważyłam, że Tim robi to samo, co ja. Uśmiechnęłam się jeszcze szerzej i dalej pozwalałam promieniom słońca oświetlać moją twarz. - Wiesz co? Czasem próbuję się łudzić, że jestem tu tylko po to, aby odpocząć od normalnego życia. Chyba jest jeden plus tego, że trafiliśmy na wyspę. Tu możemy się zatrzymać i popatrzeć wstecz.

Nicka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 19:43
Szczerze uradował mnie fakt, że Dakota podzieliła się ze mną swym jedzniem. Ja zebrałam owoce dla wszystkich, ale w ramach odkupienia grzechów. Przyjęłam ziarna, a jedno z nich włozyłam do ust.
-A tak rozmyślam, nad wszytkim i nad niczym. Nad przeszłością i przyszłością - westchnęłam filozoficznie - Wspominałam sobie stare dzieje i zastanwaiam się, czy uda nam się stąd wydostać - popatrzyłam na nią trochę smutno. Była taka młoda, miałą całe życie przed sobą i wylądowała tutaj. Hej, ale przecież ja ie jestm jakaś stara!

Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 19:45
- Bo może to jest w pewnym sensie nasz odpoczynek ? Odpoczynek przed burzą, która nas niebawem czeka. - chyba sam nawet tak myślałem. Oni coś dla nas szykują. Na tyle czasu by nas nie zostawili. Cokolwiek to będzie, do przyjemnych należeć nie będzie się zaliczać.

Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

Dodane dnia 12-05-2011 19:48
Wziąłem w dłoń zeszyt podany przez Beatrice i zaciekawiony tym co udało się jej narysować, i jak wyglądałem podczas snu od razu przerzuciłem kartki na 5 stronę, omijając wcześniejsze rysunki Włoszki. - No nieeee... - zareagowałem spontanicznie z uśmiechem widząc twarz całkiem podobną do mojej z otwartymi ustami. Poczułem się głupio ze świadomością, że tak naprawdę wyglądałem podczas snu. - Rysunek bardzo ładny, ale wolałbym, żebyś innym go nie pokazywała. - powiedziałem, wciąż wpatrując się w szkic Beatrice. Uśmiech nie schodził z mojej twarzy. - Mogę zobaczyć resztę rysunków? - zapytałem już bardziej poważnie, wysoko podnosząc brwi.

4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 19:48
- Myślisz, że znowu trzeba będzie kogoś ratować? Albo... Chować w ziemi? - spytałam, wracając do poprzedniej pozycji. Przez chwilę miałam mroczki przed oczyma, ale przetarłam je i minęło.

Carmelka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 19:50
Uśmichnęłam się przyjaźnie.
- Wiesz. Bez urazy, ale od kiedy się tu tylko znalazłam, wszyscy gadają o tym samym. Czy oda nam się wydostać? Po co tu jesteśmy? Dlaczego my? Co zorbiliśmy złego? Kto nas tu sprowadził? Jak stąd uciec? Czy zginiemy?... Mam tego dosyć! Pogadajmy o czymś innym. Proszę... Np. o twojej ulubionej szmince, czy o ciuchach z jakiegoś sklepu! Tylko nie o tej przeklętej wispie! - wydusiłam z siebie na jdnym oddechu.

Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 19:56
- Na pewno. W końcu po to zostaliśmy tutaj ściągnięci. - wiatr lekko muskał mi twarz. Nogi zdrętwiały mi od tego siedzenia. Żołądek był już napełniony, także osiągnąłem to co zamierzałem. Leniwie podniosłem się z ziemi.
- Miło się gadało. Prawie jak sąsiedzi na klatce. Dzięki za rozmowę i owoce. Powodzenia w przeznaczonej miłości ! - powiedziałem, puściłem jej oczko i ruszyłem w stronę dżungli. Tyle czasu już tutaj byłem, a jeszcze ani razu nie oddalałem się od chatki. Trzeba to nadrobić i pozwiedzać. W końcu nie każdy ma okazję pochodzić sobie po tropikach.

Nicka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 19:59
Zrobiło mi się troszku głupio. No tak - nie każdy chce rozmyślać nad tym iejscem, gdzie nie spotka nas nic dobrego...
-Przepraszam, ale... na takich tematach się nie znam - uśmiechnęłam się krzywo - Ale Ty mów, mów. Chętnie posłucham. Bo gdybym miałą mówić o swoich zainteresowaniach, raczej usnęłabyś, słysząc, jaki ma wpływ grubośc kostek do gitary na dźwięk, czy w jaki sposób przyczepiony gryf daje najgłębdzy dźwięk.

adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 20:01
Tymczasem Nikola wciąż podążał tunelem wraz z małą dziewczynką. Miał nadzieję że ta mu wkrótce wytłumaczy gdzie idą oraz gdzie tunel się kończy.

jazeera
Użytkownik

Postać:
Uchechi Anonaba

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 20:10
Zaśmiałam się głośno(jak to Włoszka) kiedy Martin przyglądał się swojej podobiźnie. Otwarte usta wymiatały nie ma co. Oparłam głowę o pień drzewa i założyłam nogę na nogę - Dobra, nikomu nie pokażęęę.. - mruknęłam przeciągle, miało to zabrzmieć wiarygodnie, ale chyba się nie udało. Musi mi uwierzyć na słowo.. Kiedy spytał o pozwolenie na zobaczenie reszty, miałam ochotę wyrwać mu z rąk szkicownik, do tej pory oprócz Boskiego Rodiona nikt nie widział moich rysunków i raczej wolałabym aby tak zostało; jednak po dłuższym namyśle stwierdziłam, że to chyba nic złego. W zasadzie wręcz powinnam się cieszyć, że ktokolwiek się zainteresował, usiadłam bliżej niego i kiwnęłam potakująco, bladą dłonią przewróciłam kartki na początek, gdzie na pierwszej stronie siedziała małpka na drzewie - Fajna, nie?- Na drugiej baza wojskowa, na trzeciej chatka a na czwartej Boski Rodion.

/ Nicka, śliczny ten twój nowy avatar smiley /

/Jazeera masz błąd w poście... miało być ''Boski Rodion''. smiley/

Aaa.. Faktycznie smiley Mój błąd... Mam nadzieję, że za to nie będzie minusów na radzie? smiley

all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore

Edytowane przez jazeera dnia 12-05-2011 20:19
Nicka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 20:14
//Dziękuję jazeero smiley Ja na razie lecę. Gdyby ktoś jednak zechciał się już naprawde wziąć za tratwę - Jennifer służy pomocą i pcha się do roboty smiley

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 20:15
Uśmiechnęłam się do Tima, po czym wstałam i poszłam w kompletnie innym kierunku. Już dawno obrałam cel. Siedział pod chatką i od pewnego czasu czułam na sobie jego wzrok. Podeszłam do Notta. - Dalej tu jesteś... - rzuciłam i usiadłam obok niego.

Strona 49 z 55 << < 46 47 48 49 50 51 52 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Flaku
08/08/2024 14:22
sraka

Umbastyczny
08/07/2024 19:28
jeszcze nie, ale widziałem, że dodałaś i na pewno przeczytam smiley

Otherwoman
08/07/2024 18:31
czytałeś ten niedołężny rozdział? smiley

Otherwoman
06/07/2024 19:17
ok, to pomyślę, jakby to miało wyglądać smiley Jak masz jakieś pomysły, to też możesz się podzielić smiley

Umbastyczny
06/07/2024 14:12
Spróbować można smiley

Archiwum