Autor |
RE: Centrum wyspy. |
Andzia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-05-2011 21:44 |
|
|
Kiedy usłyszałam Catherine, podniosłam się szybko do pozycji stojącej.
- Ja mam piłę. - zwróciłam się do niej. - Zabrałam Shadowowi. Jest w chatce... Cieszę się, że w końcu ktoś zabrał się za budowanie tratwy. - mówiąc to, uśmiechnęłam się do niej lekko.
- To co, mam przynieść tą piłę?
Are you, are you
Coming to the tree
Where they strung up a man they say murdered three
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met up at midnight in the hanging tree
Moc: Uzdrawianie |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-05-2011 21:48 |
|
|
- Jasne, że przynieść. - poleciłam, kiwając głową. Spojrzałam na Beatrice, która miała wątpliwości co do liczby osób. - W sumie to chyba nie ma dużego znaczenia. Nie dzielmy skóry na niedźwiedziu. Jak zbudujemy tratwę, zaczniemy się zastanawiać, kto się na niej znajdzie. - powiedziałam i wzdrygnęłam się na myśl, że może tam trafić nawet Stark.
|
|
Autor |
Andzia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-05-2011 21:51 |
|
|
Skinęłam głową i pobiegłam szybko do chatki. Niewiele osób tam teraz siedziało. Zostawiłam piłę tuż przy szkodach. Szkoda, że nie w bardziej widocznym miejscu, pomyślałam z ironią. Wróciłam dźwigając ją w ręce.
- To kto się na tym zna? Nie chcemy chyba, żeby drzewo spadło komuś na głowę. - powiedziałam, patrząc po twarzach dziewczyn.
Are you, are you
Coming to the tree
Where they strung up a man they say murdered three
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met up at midnight in the hanging tree
Moc: Uzdrawianie |
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-05-2011 21:54 |
|
|
- Po co komu piła na wyspie? - Powiedziałam do siebie, bo Iv zniknęła za drzwiami chatki. Nie miałam ochoty przebywać w towarzystwie tylu ludzi, zwłaszcza, że nie znałam ich aż za dobrze. Ale nie miałam zamiaru odpuścić sobie frajdy z budowania tratwy. Siedziałam dalej na ganku z pozostałymi osobami.
If you don't take drugs probably you have other addictions. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-05-2011 21:58 |
|
|
Niestety w domku nie było ani piły, ani siekiery. Nic czym moglibyście zbudować tratwę.
Siedziałam w kącie chatki słuchając ich dyskusji. Nie wtrącałam się, bo po co? W głowie ciągle miałam obraz ''zlikwidować jednostkę''. Nie mogłam wyrzucić tego ze swoich myśli, w końcu żeby o wszystkim zapomnieć z plecaka wyciągnęłam baletki i zaczęłam rozmyślać o tym, co by było, gdybym tutaj nie trafiła- uśmiechnęłam się na samą myśl.
Edytowane przez April dnia 11-05-2011 22:17 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 11-05-2011 22:25 |
|
|
Tymczasem Stark zobaczył, że Isabella siedziała w wannie z... Victorem tak jak w jednej ze scen 4 odcinka Gry o tron Kiedy kobieta zobaczyła swojego brata, w jej ślicznych oczach pojawiło się przerażenie. Wiedziała, że teraz się zdenerwuje...
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-05-2011 22:28 |
|
|
Siedziałam z uśmiechem na twarzy, co musiało kretyńsko wyglądać, ciągle byłam w swoim świecie, aż wyrwał mnie z niego Johhny, spojrzałam na niego.
- Jasne, że nie, siadaj - odpowiedziałam chowając natychmiast baletki, które wciąż trzymałam w dłoni do torby, oparłam się o niego. - Czy to prawda, że oni chcą zbudować tratwę? Tutaj, to raczej nie ma sensu, nie mamy dostępu do morza.
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-05-2011 22:40 |
|
|
- Wszystko w porządku, ale czasami się po prostu w tym wszystkim gubię, chyba wiesz co mam na myśli? Przeraża mnie myśl o tym, że mogą po prostu wcisnąć sobie guzik i mogą nas tym zabić, a równocześnie, to może być zwykłe kłamstwo. Szczerze? To wolałabym już mieć stu procentową pewność, że mam to cholerstwo wszczepione, niż żyć w niepewności. Nie jestem typem kobiety, która to wszystko ogarnia, nawet nie potrafię posługiwać się bronią, a co dopiero przetrwać na wyspie, ale ty mnie chyba rozumiesz? - spytałam półszeptem opierając głowę o jego ramię. W tym momencie miałam ich wszystkich gdzieś.
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-05-2011 22:44 |
|
|
Nikola tymczasem znalazł pająka. Był to bardzo dziwny pająk gdyż zamiast 6 par odnóży miał ich aż 9. Dziwne - pomyślał Nikola pozwalając pająkowi uciec z powrotem do dżungli. Podążał więc dalej plażą mając nadzieję, że coś się wreszcie stanie.
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-05-2011 22:51 |
|
|
Miałam nieodpartą ochotę na gorącą kąpiel, ale nie mogłam pójść nad jezioro, gdyż się już ściemniało. Nie miałam też ochoty korzystać z wanny po Victorze i Isabelli, w dodatku, że pewnie do nich zaraz miał dołączyć się sam Stark. Miałam tylko jedno wyjście - jutro. Miałam ochotę spędzić tam cały dzień...
Tymczasem weszłam do chatki, położyłam się na podłodze podkładając pod głowę starą poduszkę z kanapy i smacznie zasnęłam.
/dobranoc.
If you don't take drugs probably you have other addictions. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-05-2011 23:00 |
|
|
Zamknęłam oczy na moment dosłownie odpływając, gdy czułam jego dotyk. Pomyślałam o Carlosu, o którym właściwie niewiele wiedziałam, więc pewnie nie obraziłby się za to? To też miałam gdzieś, nie było go tutaj.
- Właśnie obawiam się, że mogło mu się coś stać, kiedy się spotkaliśmy mówił, że musi szybko wracać, bo jak zauważą jego nieobecność to będzie z nim źle. Martwię się o niego, ale wiem, że gdyby mógł to by tutaj przybył. - odparłam delikatnie wzruszając ramionami.
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-05-2011 23:03 |
|
|
Nikola szedł jak to robił w poprzednich kilkudziesięciu godzinach gdy nagle w krzakach niedaleko plaży coś usłyszał. Powoli zaczął się więc zbliżać do tego miejsca trzymając ramę do roweru dla obrony gdyby z krzaków wyskoczył jakiś dzik czy inne monstrum. Gdy jednak Nikola zbliżył się dość dobrze do owego miejsca ujrzał tylko dziecko. Była to ta mała dziewczynka z chatki. Nikola tylko rozdziabił twarz nie wiedząc co powiedzieć na ten widok.
|
|
Autor |
Fernanda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-05-2011 23:19 |
|
|
Dziewczyna dłubała sobie w ziemi patykiem, gdy nagle zauważyła mężczyznę. Posłała mu nienawistne spojrzenie. Wcale nie wyglądała na taką, z którą się da dogadać. Ściągnęła swój malutki plecaczek i wyciągnęła z niego nóż.
- Czego chcesz? Nie dostaniesz mnie żywcem. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-05-2011 23:22 |
|
|
- To dobry pomysł, ale boję się, że po tej całej sprawie mogą zmienić zdanie co do ciebie, a wtedy mogliby cię zabić, oni są zdolni do wszystkiego, widziałam to na własne oczy. - odparłam przypominając sobie to wszystko, co wydarzyło się do tej pory. - Ale szczerze wolałabym już iść do nich, niż siedzieć w jednym pomieszczeniu z Johnatanem.
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-05-2011 23:24 |
|
|
- Ja? - zawołał nerwowo Nikola widząc jak mała dziewczynka wyciąga z plecaka nóż - A tak sobie spacerowałem. - zagaił rozmowę Nikola szybko przerzucając temat - A ty co tu robisz?
|
|
Autor |
Fernanda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-05-2011 23:28 |
|
|
- Czekam na kogoś, czekam na tatusia. - odparła wciąż trzymając mocno nóż w swoich małych rączkach. - Gdzie są pozostali, tutaj z Tobą?
Spytała rozglądając się. W razie potrzeby kogoś mogłaby znowu dźgnąć, a potem uciec. |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-05-2011 23:32 |
|
|
Nie, jestem tu sam - odparł spokojnie Nikola - A kim jest twój tatuś? Chyba nie powinien zostawiać córki na tak długo? Nie sądzisz? - odparł Nikola mając nadzieję że dziewczynka będzie tak myśleć że zapomni o nożu.
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-05-2011 23:36 |
|
|
- Dziękuję, wolę trzymać się od niego z daleka, ale skoro mówisz, że jesteś w stanie go wykorzystać to mogę ci w tym pomóc. - odparłam i poczułam jak mężczyzna przytula mnie mocniej. Pomimo tego, że nie był typem rambo czułam się bezpiecznie. Nie zważając na innych pocałowałam go w policzek. - Naprawdę dziękuję za wszystko. Za to, że mnie wtedy obroniłeś przed Johnatanem i za to, że jesteś tu teraz ze mną.
|
|
Autor |
Fernanda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-05-2011 23:45 |
|
|
- Powiedział, że musi coś pilnego załatwić. Wiem już gdzie jest moja mamusia, pójdziesz tam ze mną? - zapytała chowając nóż. Liczyła na pomoc mężczyzny. |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-05-2011 23:52 |
|
|
Isabella miała omamy, gdyż sama była w wannie. Musiała sobie wyobrazić, że jest z Victorem. Od razu się dołączyłem, wcześniej oczywiście rozbierając się. Victora nie było w łazience!
-Ciepła woda siostrzyczko...
Edytowane przez Furfon dnia 11-05-2011 23:58 |
|