Autor |
RE: Centrum wyspy. |
Nicka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 14:07 |
|
|
Spojrzenie Jennifer powędrowało za dłonią Melody. No tak, mamy zdobyć ich zaufanie bronią, mruknęła.
-Tak, dajemy słowo! Już prędzej wy byście nam coś zrobili. Na prawdę ktoś zesłał nas na tę wyspę i zabawił się w Boga. Obserwuje sobie zapewne teraz z boku, jak będziemy się kłócić i mordować. Uwierzcie nam: myśleliśmy, że to wy jesteście
tymi psychopatami. Proponuję połączyć siły i wtedy spórbowac poszukać tych idiotów, którzy zrobili nam ten kawał - ostatnie słowa wypowiedziała z sarkazmem.
|
|
Autor |
Diego
Użytkownik
Postać: Joel Rothschild
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 14:15 |
|
|
Jean przeszedł się kawałek szukając końca dziwnego pola minowego, ale rozciągało się ono w nieskończoność. Wkrótce zawrócił i znalazł się wśród swoich.
- Nie ma szans tego minąć. Ktoś musi to rozbroić.
Popatrzył na rambo-Johna.
- Może John wie coś na ten temat? - zapytał.
A ten kto przetrwa, zostanie Mistrzem...
Edytowane przez Diego dnia 07-05-2011 14:17 |
|
Autor |
Muminka
Użytkownik
Postać: Unnur Þorbjörg Gunnarsdóttir
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 14:16 |
|
|
Grupy nie wiedzieć czemu zaczynały się dogadywać. Dla mnie liczyło się tylko jedno- ktoś z nich wyciął nerkę mojej siostrze i zapłaci tym samym. Tak więc stałam cicho, jedynie mój ciągle przyśpieszony oddech zdradzał moje wrogie nastawienie. Odsunęłam się nieco na bok, bliżej Jeana i Iana. Czekałam na ten odpowiedni moment, kiedy podejdziemy bliżej tamtych. Lustrując ich wzrokiem, przygryzałam dolną wargę i coraz mocniej zaciskałam dłoń na trzonie noża.
' target='_blank'>
Edytowane przez Muminka dnia 07-05-2011 14:20 |
|
Autor |
MietowyJohnathan
Użytkownik
Postać: Gary Harrison
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 14:17 |
|
|
- Mam pomysł! Wbiegnijmy wszyscy razem na pole minowe! Co z tego, że nie przeżyjemy? Ważne że się trochę rozerwiemy! - powiedział Johnny, gdyż w jego umyśle nie pojawił się żaden racjonalny pomysł na przejście przez pole minowe.
Edytowane przez MietowyJohnathan dnia 07-05-2011 14:18 |
|
Autor |
Nicka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 14:20 |
|
|
Jennifer prychnęła... smiechem. Jak zwykle Johnny'emu musiało ujawniac się w pewnej dawce poczucie humoru. Niestety po chwili jej przeszło: na prawde chciała ominąc pole minowe przed nimi i dogadac się z drugim obozem, jednak nie było żadnego sposobu.
-A nie ma tu jakiegoś tunelu podziemnego? - zapytała bez nadziei w głosie.
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 14:24 |
|
|
- Dobra, ale jak my to obejdziemy, rozbroimy, czy co tam chcecie? Ja się na tym nie znam. - Podniosłam ręce w geście poddania i zrobiłam krok w tył. Zaraz tego pożałowałam, bo przecież wokoło było pełno min, ale na żadną na szczęście nie trafiłam. Odetchnęłam z ulgą.
- Okej, ja pierwsza. - Powiedziałam do kolesia naprzeciwko pokazując mu kciuk podniesiony do góry. - Po tunelu ani śladu. Musi być jakieś inne wyjście! - Krzyknęłam.
If you don't take drugs probably you have other addictions. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 14:31 |
|
|
Cillian jakoś nie był chętny by pomóc jej z Becky - Dobra słuchajcie, my wrócimy się do chatki w której mamy tymczasowy obóz by zostawić tam Rebeccę, powinna teraz leżeć i odpoczywać. Wrócimy - Powiedziała niepewnie - i.. razem zdecydujemy co zrobić. Ruda, pomóż - zwróciła się do Danes, by ta pomogła jej przenieść Becky w bezpieczne miejsce.
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
Nicka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 14:34 |
|
|
Jennifer kiwnęła głową w geście zgody. Kiedy tamci odeszli, odwróciła sie d swojej grupy.
-Jak do cholery mamy ominąć to pole?!
|
|
Autor |
Dzi
Użytkownik
Postać: Stanley i Mariah Civarrel
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 14:36 |
|
|
Mariah podeszła do Lexie. Oczy miała wypełnione łzami.
-Chyba im nie wierzysz, Alex? To są ci ludzie, to ci źli ludzie...
dziewczyna i chłopak
Edytowane przez Dzi dnia 07-05-2011 14:37 |
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 14:36 |
|
|
Włoszka nie była za miłym towarzystwem, ale nie mogłam zostawić jej na pastwę losu z krwawiącą siostrą... - Dobra, już idę. - Wzięłam Becky pod ramię i w trójkę poszłyśmy w kierunku chatki. - Myślisz, że możemy im ufać? - Spytałam Beatrice. Nie byłam pewna swoich poglądów, dlatego wolałam się upewnić czy ktoś myśli tak samo jak ja.
If you don't take drugs probably you have other addictions.
Edytowane przez chlaaron dnia 07-05-2011 14:37 |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 14:44 |
|
|
Udało im się dotargać Becky na kanapę w chacie - Nie wiem, nic już nie wiem.. - odparła chowając twarz w dłoniach, zrobiła kilka głębszych oddechów po czym otworzyła torbę i połknęła tabletkę - Myślę, że są z nami z drugiej jednak strony ktoś skrzywdził moją siostrę, Becky powiedziała, że to oni.. Mam mętlik w głowie. - Najgorsze jednak było to, że to ona tymczasowo odpowiadała za tą grupę. Tak, czuła się jak pieprzony lider którym nie była. Gdzie Johnatan? Gdzie Johhny? Gdzie Mike? Gdzie Dakota? Gdzie Martin? Gdzie Rodion... Westchnęła głośno po czym zamknęła zamek błyskawiczny torby i założyła ją na plecy - Myślisz, że coś się przyda z domku? Nie wiem, może wyniesiemy meble i zaczniemy rzucać krzesłami, miny wybuchną i w ten sposób zrobimy przejście? Nie mam pomysłu co zrobić.. - Beatrice przyszło na myśl, że to może być zasadzka i tamci w rzeczywistości chcą ich skrzywdzić, zostawiła to jednak dla siebie.
-Penelope Widmore
Edytowane przez jazeera dnia 07-05-2011 14:47 |
|
Autor |
Muminka
Użytkownik
Postać: Unnur Þorbjörg Gunnarsdóttir
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 14:52 |
|
|
Nagle z zamyślenia, wyrwała mnie mała dziewczynka. To nic, że ona znała moje imię, a ja jej nie. Pogłaskałam ją po głowie i schyliłam się po chwili, by złapać kontakt wzrokowy na równi.
- Nie, nie wierze im Skarbie...- powiedziałam delikatnym wzrokiem i złapałam ją za ramię- ale nie mów tego nikomu, dobrze? Niech to będzie nasz sekret- wysiliłam się nawet na uśmiech.
' target='_blank'> |
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 14:56 |
|
|
Spojrzałam na te wszystkie meble, które tutaj zapewne były już bezużyteczne. - W sumie... warto spróbować. - Powiedziałam patrząc na jej minę. Przypomniałam sobie tamtych. Chyba nie mogli zrobić tego Becky i teraz udawać, że nic nie zrobili. Jakby tak było pewnie by się przyznali, chyba, że byli psychopatami. - Wiesz, że w Afryce używają do tego zwierząt? - Powiedziałam żartobliwie. Przypomniały mi sie czasy, kiedy takie coś mnie jarało...
Edytowane przez chlaaron dnia 07-05-2011 14:58 |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 15:07 |
|
|
-Chyba raczej mnie to nie ciekawi, czubku - warknęła pukając się w czoło. Włoszka jest bardzo przestraszona bo wpadli nowi, a ta jej jeszcze opowiada o maltretowaniu zwierząt, super. Beatrice złapała do rąk dwa ciężkie garnki i udała się razem z Melody w kierunku polany - Może rozbroimy to pole minowe? - zawołała w stronę nieznajomych - Odsuńcie się, a my będziemy rzucać co nam wpadnie w ręce..
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
Nicka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 15:14 |
|
|
Jennifer posłusznie odsunęła się z innymi do tyłu, ciekawa, jak bedzie wyglądać rozbrajanie min. I jak bardzo uszkodzą sobie słuch eksplozjami.
-Napierda*ać! Dawać!
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 15:18 |
|
|
Beatrice rzuciła garem w pole. Zatkałam sobie uszy i obserwowałam wybuch. Ziemia rozprysła na wszystkie strony. Miałam jej pełno we włosach. - Ale urwał! - Wykrzyknęłam z uśmiechem. - Pozbędziemy się tego! - Powiedziałam i zaczęłam rzucać rzeczami, które leżały mi pod nogami. - Ale zabawa.
Edytowane przez chlaaron dnia 07-05-2011 15:18 |
|
Autor |
Nicka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 15:22 |
|
|
Jennifer nie raz przebywała w głośnych miejscach. Ba! Przeciez grała nu metal, czasem tez współpracowała z blackmetalowcami, a jak wszyscy wiemy, black metal jest to najcięższy podgatunek. Jenn powinna miec już słuch uszkodzony o wiele bardziej, niz miała w rzeczywisotści, jednakże wybuch miny w tak bliskiej odległości był zupełnie innym doświadczeniem. Ziemia rozbryzgiwała się na wszystkie strony, brudząc teoretycznie wszystkich.
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 15:22 |
|
|
Tunel nagle się skończył, już byłem porządnie zmęczony. Pot spływał z mojego czoła, wytarłem się o rękaw swojej koszuli.
-To chyba koniec naszej wędrówki. Ciekawe gdzie teraz wyjdziemy... - wskazałem na drewnianą drabinę. Nie wiedziałem, że udało nam się przejść pod polem minowym, wyjdziemy z drugiej strony, tam gdzie była jeszcze niedawno wrogo nastawiona grupa południowa. Wyjąłem na wszelki wypadek pistolet, nie wiedziałem czego się spodziewać, gdy wyjdziemy z tunelu...
|
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 15:26 |
|
|
- Jesteś psychiczna- stwierdziła Beatrice. Melody traktowała to jak zabawę, tymczasem ona była przeraźliwie wystraszona. Włoszka rzuciła drugim garnkiem, nie było wybuchu, akurat to miejsce było bezpieczne.
/nie no super, jest tunel a my rzucamy garnkami... /
Nie chciałem rzucać garnkami , dlatego wymyśliłem tunel chodźcie tamtędy ~Furfon
To nam o nim powiedz, cwaniaczku
To zaraz powiem
-Penelope Widmore
Edytowane przez Furfon dnia 07-05-2011 15:33 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 15:27 |
|
|
Ian stał z boku i przysłuchiwał się rozmowie. (Oczywiście Jeana też wysłuchał.) Teraz dochodził do niego, że żołnierze, których spotykali celowo ich podburzali. Chcieli by dwie grupy rozbitków - rozdzielonych celowo lub przez przypadek - pozabijały się wzajemnie. Psychopatyczna zabawa, idealna na psychopatyczny wieczór dla psychopatycznych ludzi. Wszystko wskazywało jednak na to, że grupa po drugiej stronie pola minowego jest w takiej sytuacji jak oni. Ian po doświadczeniach z Ivette wiedział, że musi bardziej ufać ludziom. Czuł to. Oprócz tego ludzie, którzy mieli wyrządzić im tyle zła, okazali się zwyczajni, przepełnieni bóóóólem i cierpieniem. Tego nie da się zagrać.
- Ma ktoś ochotę na kręgle?
Pastor rozpędził się rzucając kokosem jakby był w kręgielni. Dzięki temu wybuchnęły dwa sąsiednie ładunki.
- Alleluja!
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
Edytowane przez Umbastyczny dnia 07-05-2011 15:28 |
|