Autor |
RE: Centrum wyspy. |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-05-2011 13:44 |
|
|
Ian był coraz w głębszym szoku. Słowa Beatrice go lekko przeraziły, nadal był zdecydowany pójść na spotkanie z żołnierzami, ale niech im będzie. Najpierw zbudujemy tratwę. Pastor pokiwał głową i odrzekł:
- No dobrze pomogę Wam i poczekam na powrót tratwy, ale możliwe, że gdy wrócą pójdę do tych wojskowych. Zależy co się wydarzy. Za to Ty Jean dziwnie się zachowujesz i Twoje odpowiedzi są lakoniczne.
Pastor odwrócił się do niego, chciał się dowiedzieć czegoś więcej.
- Kręcisz... powiedz z kim chcesz się spotkać!
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Nicka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-05-2011 13:46 |
|
|
Jennifer przysłuchiwała się rozmowom. Pomysł Ian'a był szalony, aczkolwiek dobry dla samobójców. Opłynięcie wyspy wydawało się być najlepszym rozwiązaniem. Ale teraz pytanie: jak szybko zbiorą się i wybudują prowizoryczną łódź? Jennifer przywykła do tego, że w jej życiu zawsze kończy się na gadaniu. Dopiero ucieczka z domu była ogromnym krokiem do przodu.
-Jean, a zkim Ty i na co mogłeś się umawiać? - zapytała podejrzliwie. Czyżby spotkał kogoś z jakiegoś trzeciego obozu?
|
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-05-2011 13:52 |
|
|
Beatrice nie zadowoliła odpowiedź przystojnego pana który na avku i bannerze Umby paskudnie wygląda. Wzruszyła ramionami i oparła się o blat kuchenny. Wszystko to wydawało jej się takie nierealne, trudne do osiągnięcia i skomplikowane. Nigdy w życiu nie borykała się z podobnymi, tak kłopotliwymi problemami.. Wyciągnęła z plecaka nożyczki i zaczęła obcinać nogawki spodni; w ten sposób robiła sobie spodenki.
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
Victor
Użytkownik
Postać: Victor
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-05-2011 13:54 |
|
|
Victor zwlekł z wkroczeniem do zamku. Kiedy zagadał go Nikola, uśmiechnął się podniesiony na duchu. Miał kolejnego zwolennika. Położył mu dłoń na ramieniu i uroczyście powiedział: Mianuję cię Naczelnym Kapitanem Służb Ochrony Jego Królewskiej Mości, czyli mojej. Możesz sobie wybrać kilku gwardzistów. Zatoczył ręką koło po pustej polanie, gdzie znajdował się jedynie Cillian, Sam i Sonia.
|
|
Autor |
Diego
Użytkownik
Postać: Joel Rothschild
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-05-2011 13:56 |
|
|
Cóż, Victor się nie pojawiał. Dziwak może zrezygnował? Jednak przyparty do muru, Jean poddał się.
- W nocy wraz z młodym chłopakiem z grupy północnej, spotkałem dziwnie zachowującego się jegomościa. Uważa się za władcę tej wyspy choć wygląda raczej na szaleńca, który nic nie ma. Jest z nim dzieciak o imieniu Sam, którego łaja kijem co chwilę. Kręciła się przy nas też Sonia i ktoś jeszcze, ale nie wiem gdzie są. Victor miał się tutaj pojawić, w swoim zamku. Nie chciałem was niepotrzebnie martwić bo to sympatyczni ludzie, nawet jeśli mają niepokolei w głowie. To wszystko.
A ten kto przetrwa, zostanie Mistrzem...
Edytowane przez Diego dnia 08-05-2011 13:57 |
|
Autor |
Nicka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-05-2011 13:59 |
|
|
-To wszystko? I teraz o tym mówisz? Dlaczego nie powiedziałeś od razu? - burzyła się Jennifer - Może jednak coś wie, skoro jest na tej wyspie. Coś widział, coś słyszał. Proponuję go odszukać.
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-05-2011 14:02 |
|
|
- Facet chce być władcą tej wyspy i uważasz, że to nic?
Ian nie mógł uwierzyć w to co słyszy. Jean wydał mu się dziecinnie lekkomyślny. Umba zaś nie mógł zrozumieć czemu pastor nie wygląda przystojnie na avku i bannerze. Jazeera mogłaby mi coś zaproponować na PW.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Diego
Użytkownik
Postać: Joel Rothschild
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-05-2011 14:08 |
|
|
- Jak go poznacie to zrozumiecie - odparł prosto Jean. - Nie wiem co wy na to, ale do tej pory każdego nowopoznanego traktowaliśmy dość ostro. Ten jakby żyje w swoim świecie i proponuję grać w jego gierkę a może w ten sposób dowiemy się coś o wyspie i jego pochodzeniu. Bo zapytany wprost to raczej nam bajki będzie opowiadał. Dlatego wam nie mówiłem, bo chciałem zobaczyć co z tego wyniknie.
A ten kto przetrwa, zostanie Mistrzem... |
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-05-2011 14:12 |
|
|
Pomysł Iana uważałam za absurdalny. Wyrywał się na pewną śmierć i wcale nie miał zamiaru odpuszczać.
Spojrzałam za okno, nikogo tam nie było. Musieli czekać w dżungli. - Zgadzam się z kolesiem. - Wskazałam na Jena. - Może wie jak stąd uciec? - Dodałam. - Pogadajmy z nim.
If you don't take drugs probably you have other addictions. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-05-2011 14:12 |
|
|
- Mamy udawać jego służących i poddanych, żeby opowiedział nam jak najwięcej o wyspie?
Ian po raz kolejny był wyjątkowo zaskoczony. Pastor przez cały pobyt na wyspie dziwił się wyjątkowo często.
- Jeśli tylko jest nieszkodliwy mogę się bawić w jego gierkę. Chyba, że wymyśli jakieś wyjątkowo debilne rozkazy.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-05-2011 14:13 |
|
|
Szef ochrony? - pomyślał o sobie dumnie wypinając pierś Nikola. Czemu by nie. Może ten gościu wie coś o tej wyspie a tylko udaje debila? - Nikola rozmyślając nad swoją sytuacją spoglądał na Victora i zastanawiał się. Po chwili przemówił:
- Oczywiście panie, będę twoim uniżonym sługą. Co robimy teraz?
|
|
Autor |
Victor
Użytkownik
Postać: Victor
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-05-2011 14:21 |
|
|
Teraz musimy zdobyć zamek. Mój zwiadowca już jest w środku. - Victor ciągle zapominał kogo kim mianował. Podeszli bliżej. Wówczas zobaczyła skradających się Starków. Na brodę Merlina, a to co za złoczyńcy? - zatrzymał się i obserwował ich uważnie.
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-05-2011 14:26 |
|
|
Nikola spojrzał na Victora gdyż teraz wreszcie miał okazję się wykazać:
- Panie to cep Stark i jego siostra. To źli ludzie panie. Trzeba z nich zrobić naszymi sługami czy tam tragarzami. - po tych słowach Nikola ukłonił się nisko.
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-05-2011 14:29 |
|
|
Ian postanowił rozpocząć teatrzyk.
- Dobra, zaczynamy.
Ustawił jakieś krzesło w pokoju na środku, które miało udawać tron. Następnie otworzył okno i zaczął krzyczeć.
- Zamek gotowy na przywitanie nowego króla! Dworzanie zapraszają wielmożnego władcę do swej rezydencji.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-05-2011 14:30 |
|
|
Beatrice zrobiła facepalma - Ja w tym udziału brać nie będę - stwierdziła po czym schowała nożyczki do plecaka. Ich zachowanie było żałosne, to nie był czas i miejsce na takie zabawy.
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-05-2011 14:32 |
|
|
- Beatrice, przecież to może nam pomóc. Wydobędziemy od niego informację. Widzisz? Nie chciałaś mnie puścić do żołnierzy i wygrałaś.
Ian popatrzył na nią z uśmiechem.
- Dostaliśmy kogoś kogo możemy wysłuchać bez wystawiania nosa poza tę chatę.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-05-2011 14:37 |
|
|
- To głupota. Facet robi nie dość, że z siebie to i z was debili. Nie rozumiem czego oczekujecie? Może mam biegać z tacą, zalotnie się uśmiechać i pytać, czy Król nie jest głodny? - była oburzona tym pomysłem, gdy pastor jednak się uśmiechnął, odwzajemniła uśmiech - Tak czy siak, możecie się bawić w przedstawienie, jak tam chcecie.. - wzruszyła ramionami i złapała za uchwyt plecaka, nie miała zamiaru uczestniczyć w tej bajce.
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-05-2011 14:38 |
|
|
- Bez przesady. - burknęłam, po czym usiadłam na fotelu w rogu i nawet nie spojrzałam w stronę tego przedstawienia. Kiedy usłyszałam Iana, prychnęłam tylko i odwróciłam się tyłem do 'tronu'. - Jest milion innych rzeczy do zrobienia i uzgodnienia, a wy sprowadzacie jeszcze więcej problemów. - powiedziałam z taką miną -.-
Edytowane przez panda dnia 08-05-2011 14:39 |
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-05-2011 14:43 |
|
|
- Pan nadchodzi, a ja taka nieogarnięta.. - Zaczęłam przejmować się moim strojem i fryzurą, co wydało mi się głupie. Zaśmiałam się pod nosem. - Jeśli możemy się czegoś w ten sposób dowiedzieć to warto spróbować. - Popierałam pomysł Iana. Mieliśmy się dowiedzieć czegoś nowego? Super.
If you don't take drugs probably you have other addictions. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 08-05-2011 14:46 |
|
|
Isabella spojrzała na brata. Trójkąt? Chyba kpisz. - prychnęła. Braciszkowi jak zwykle się nudziło. Wtedy dostrzegła Victora i jego przybocznych. Trąciła Starka, by spojrzał w tę stronę.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|