Autor |
RE: Centrum wyspy. |
Victor
Użytkownik
Postać: Victor
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 22:41 |
|
|
Victor otworzył lekko usta zaskoczony. O tym nie pomyślał! Przecież w przyszłości chciałby podbić tez inne wyspy. W przyszłości, kiedy stworzy już swoją armię. Na razie miał marne szanse, gdyż jedynym jego "wojownikiem" był Sam, który potrafił walczyć jedynie z pchałmi, których miał całkiem niemało. Wycelował palcem w Jeana i pokiwał głową z nadal otwartymi ustami. Jeśli zostaniesz moim namiestnkiem, bedziemy mogil im kazac wybudować łodzie. - wskazał na pozostałych zadowolony ze swojego genialnego pomysłu, który zaświtał pod blond czupryną.
Edytowane przez Victor dnia 07-05-2011 22:42 |
|
Autor |
Sam
Użytkownik
Postać: Sam
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 22:55 |
|
|
Sam się głośno rozpłakał. Jego pan kolejnej osobie oferował fuchę, a jego od lat gnębił, mimo że był lojalny. W jego mniemaniu nie zasłużył na taki marny los, traktowany jak ostatni gniot. Gorzej niż Dexter, przeszło mu przez głowę... |
|
Autor |
Diego
Użytkownik
Postać: Joel Rothschild
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 22:58 |
|
|
Jean dziwnie się poczuł.
- Byłem merem więc znam się na zarządzaniu. Tylko co miałbym robić jako twój namiestnik? Zresztą, to brzmi jakbyś czymś tutaj rządził. Masz tu jakieś swoje królestwo czy co? Kim do diaska właściwie jesteście?
A ten kto przetrwa, zostanie Mistrzem... |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 23:02 |
|
|
Nikola tymczasem porwał owoce z drzewa na pastwisku kóz i szybko uciekł bo jedna z nich dziwnie na niego patrzyła jak zrywał owoce. Nikola postanowił więc uciekać gdy nagle okazało się, że wybiegł obok jakiegoś blond pajaca, jego sługi oraz dwóch innych gości. Widząc ich Nikola zawołał trzymając mocno owoce:
- Kim jesteście?
|
|
Autor |
Sam
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 23:02 |
|
|
-Jestem Sam. - wyrwało się chłopakowi, od razu pożałował swoich słów, bo wiedział ze zaraz Victor znów użyje kija. -Kto to mer? - ponownie powiedział, zatkał sobie usta pięścią, by żadne dźwięki się już więcej nie wydobyły. Nie chciał nawet myśleć, ile razy oberwie... Zobaczył owoc w dłoni nowego przybyłego, zapragnął go zjeść.
Edytowane przez Sam dnia 07-05-2011 23:04 |
|
Autor |
Diego
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 23:07 |
|
|
- Mer to taki władca, zarządzający miastem - odpowiedział Jean dziwnie wystraszonemu chłopcu. Widząc, że drugi z nieznajomych się na niego zamierza, odezwał się - Proszę przestać go bić! Jak tak można?!
|
Autor |
Victor
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 23:08 |
|
|
Victor zatarł ręce. Nareszcie odpowiednia osoba. Nawet on wiedział, co oznacza słowo "mer". Jestem lord Victor z Dogfield. A wkrótce król tej zapadłej dziury. - wyprężył się z dumą. Potrzebuję światłego człowieka, który pomógłby mi sprawować rządy. Miał już mnóstwo pomysów na dekrety, które ustanowi. Przede wszystkim potrzebował jednak korony...
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 23:10 |
|
|
Ale z Ciebie pajac - wyrwało się Nikoli spoglądając na Victora.
|
|
Autor |
Sam
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 23:14 |
|
|
Sam zaśmiał się pod nosem, słysząc słowa Nikoli, zapomniał o konsekwencjach, jakie może ponieść za to. Liczył, że ten człowiek go polubi, nie będzie go traktował jak jakiegoś śmiecia. |
|
Autor |
Diego
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 23:16 |
|
|
Valjean pomyślał, że może dobrze będzie grać dalej w gierki Victora i może doprowadzi to go do rozwiązania zagadki wyspy. Lepsze to niż siedzieć bezczynnie i czekać na śmierć.
- Zatem będę ci pomagał. Zostanę twym namiestnikiem, ale przestać dręczyć to dziecko!
|
Autor |
Victor
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 23:17 |
|
|
kto to powiedział! - wrzasnał Victor i spojrzał na Nikole wzrokiem budzącym powszechne przerażenie (czyli takim którego bał się Sam):
Wtrącić tego błazna do najciemniejszego lochu! - wrzasnął i walnął laską w Sama, by przyśpieszyć wolna prace jego kory mózgowej. Reszta się chyba jeszcze nie wykształciła. Zupełnie zapomniał, że jeszcze nie zbudował żadnego lochu, bo nie miał ani jednego robotnika.
Edytowane przez Victor dnia 07-05-2011 23:20 |
|
Autor |
Muminka
Użytkownik
Postać: Unnur Þorbjörg Gunnarsdóttir
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 23:20 |
|
|
Chciałam coś dorzucić jeszcze do dyskusji Cathy i Iana, gdy nagle do chatki wszedł kolejny nieznajomy i jak gdyby nigdy nic, usiadł przy stole. Usiadł i w ogóle się nie odezwał. Jakby nas tu nie było. Jakby się czuł jak w domu.
- Seriously?!- powiedziałam, wskazując na kolesia- ilu was jeszcze jest do cholery?
' target='_blank'> |
|
Autor |
Diego
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 23:20 |
|
|
- Mam jeszcze jedno pytanie, zanim przejdziemy do interesów. Nie widziałeś gdzieś w okolicy tej dziewczynki? - Jean pokazał mu fotkę.
|
Autor |
Sam
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 23:21 |
|
|
Sam powstrzymał się tym razem od jęku, jego pan lekko go walnął. Inteligentnie zauważył drapiąc się oczywiście wcześniej po głowie, że oni nie mają lochów, w rzeczywistości nie mieli niczego.
-Doookąd? - wyjąkał cały w strachu, bał się furii jego pana, gdy uzmysłowi sobie prawdę o ich stanie majątkowym. Cały dygotał na ciele, nie miał odwagi spojrzeć na zdjęcie, które Jean pokazywał Victorowi.
Edytowane przez Sam dnia 07-05-2011 23:22 |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 23:37 |
|
|
Mnie do lochu? Jak śmiesz! - krzyknął Nikola nerwowo ściskając papaje trzymane na rękach. W razie czego był gotów swoim szybkim serbskim ramieniem na rzut.
|
|
Autor |
Muminka
Użytkownik
Postać: Unnur Þorbjörg Gunnarsdóttir
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 23:43 |
|
|
- Wybacz ale przez wasze gierki trudno wyzbyć się paniki... Moglibyście oszczędzić nam czasu i powiedzieć o co wam tak naprawdę chodzi? I kto wyciął nerkę Josie? To Stark? Powiedzcie...- mówiłam już spokojnie żeby facet znowu się nie czepił mojego panikarskiego tonu głosu
' target='_blank'> |
|
Autor |
Sam
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 23:44 |
|
|
Sam nie pomyślał o tym co robi, po prostu był strasznie głodny. Wyrwał z dłoni Nikoli papaję i zaczął ją jeść.
-Aaammm, doooobrry owooc, chcę więceeeej - wybełkotał z pełnymi ustami, niektóre kawałki papai wypadły mu z ust. Musiał się schylić i jeść z ziemi, jak pies. |
|
Autor |
Victor
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 23:45 |
|
|
Victor przez chwilę był zbity z tropu. Och, zamknij go w schowku na szczotki w moim zamku. - wskazał na drewnianą chatę. Spojrzał na zdjęcie. A czy ja wyglądam, jakby widywał takie dziewczynki? - zapytał zaczepnym głosem i robiąc minę w stylu JP100%.
Edytowane przez Victor dnia 07-05-2011 23:47 |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 23:48 |
|
|
Kierowaliśmy się w stronę chatki, gdyż nigdzie nie znaleźliśmy miejsca, gdzie moglibyśmy spać jak ludzie. Musieliśmy opracować plan, jak wygonić tamtą hołotę. Przecież Starkowie nie będą spali pod gołym niebem, a oni w tej chatce!
|
|
Autor |
Diego
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-05-2011 23:50 |
|
|
Jean schował fotkę. Jednocześnie wpadł na pewien pomysł i jego część przedstawił Viktorowi.
- Ten zamek jest jeszcze nie podbity, a gnieżdżą się w nim istoty o skrajnych charakterach. Jeśli tam wejdziesz, będziesz stracony. Mam lepszy pomysł. Będę dla ciebie działał jako szpieg, a ty pomożesz mi się wydostać z wyspy. Da się tak?
|