Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 01 2024 02:04:13 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 4
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
Książki
muzyka
Ostatnio widziałem, ...
Alernatywna historia...
Co byś zrobił, gdyby...

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny 1 day
Otherwoman 3 weeks
Lincoln 5 weeks
Flaku 7 weeks
Isabelle 9 weeks
Michal18 weeks
chlaaron26 weeks
mrOTHER29 weeks
Diego29 weeks
shimano35 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 14 - Archiwum | Centrum wyspy
Strona 51 z 55 << < 48 49 50 51 52 53 54 > >>
Autor RE: Centrum wyspy.
Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

Dodane dnia 12-05-2011 21:01
Beatrice najwidoczniej uznała, że jestem totalnym ignorantem jeżeli chodzi o zwierzęta, ale już nie tłumaczyłem się. - Oczywiście, że to małpka. Tam gdzie mieliśmy pierwszy obóz całkiem sporo ich się kręciło. - powiedziałem i zacząłem przerzucać kolejne kartki. Moim oczom ukazała się jakaś baza wojskowa, której do tej pory nie widziałem, chatka i na kolejnej stronie naszkicowany z niezwykłą starannością Rodion. - Khmm. - chrząknąłem na jego widok i przyłożyłem do ust dłoń lekko pocierając nią twarz. To chyba z tego względu Włoszka miała opory by się pochwalić szkicami. - Ten rysunek wyszedł Ci najładniej. - skomentowałem portret mężczyzny, z którego oczu aż kipiał narcyzm. Nie poznałem go w obozie północnym, ale widziałem go w chatce. Postanowiłem dowiedzieć się czegoś więcej o nim. - Wiesz coś na jego temat? - zapytałem, wciąć mając otwarty zeszyt na 4 stronie.

4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
Wyślij Prywatną Wiadomość
Carmelka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 21:03
- I nawzajem. Wybacz, że to powiem, ale nie moge się powstrzymać. Czemu on? Przecież chciał tylko pomóc jakiemuś starcowi? - westchnęłam. - A jak zgineła twoja mama? Twój ojciec bardzo za nia tęsknił?

Furfon
Użytkownik

Postać:
Helena

Mistrz Przetrwania

W milczeniu przygotowywałem się do drogi, którą miałem zamiar się wybrać. Pakowałem najpotrzebniejsze rzeczy, które mogłem znalezc w chatce, butelki wody oraz zapasy jedzenia. Dla dwóch osób, dla mnie i mojej siostry. Reszta nie jest Starkami, muszą sobie radzić sami....

Mr Nothing
Użytkownik

Postać:
Adam Jensen

Mistrz Przetrwania

Stałem właśnie nad nagrobkiem i śmiałem się sam z siebie. Jaki ja byłem głupi. Szedłem na ten cmentarz tyle czasu aby znaleźć jakąś broń a co znalazłem ? Z mchu, którym zarósł nagrobek wygrzebałem stary medalion z małym kluczykiem w środku. Może i kluczyk się do czego nadawał ale skąd mogłem wiedzieć do czego ? Przecież nie będę go wsadzał wszędzie i sprawdzał czy pasuje. Wyciągnałem dziennik. Otworzyłem go na stronie z rysunkiem, który przedstawiał ten nagrobek. Nie znalazłem nic na temat medaliku ani klucza więc popatrzyłem na kolejną stronę. Autor umieścił tu rysunek kawałka pokoiku z oknem i zaznaczonym kółkiem kawałkiem podłogi. Zaraz, zaraz, znałem ten pokój ! Przecież to ten pokój w chatce, w którym spałem. Pozałem go po tym oknie. Jak naszybciej schowałem dziennik do kieszeni i pobiegłem w stronę domku. Miałem nadzieję, że tam znajdę to czego szukam a nie kolejną poszlakę.

... Wyślij Prywatną Wiadomość
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 21:05
- Gadasz głupoty. - powiedziałam cicho, dalej się uśmiechając. Delikatnie się zaczerwieniłam, jak szesnastolatka. - Ale dziękuję. To miłe. - dodałam, patrząc na niego.

martwy
Użytkownik

Postać:
Joachim Nott

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 21:10
-Nie mówię zbyt wiele.- powiedziałem. -Ale wszystko, co powiem, jest prawdziwe, szczere i bynajmniej nie głupie.- uśmiechnąłem się lekko. Na różowych policzkach Cathy odbijały się promienie słońca.
-Co zrobisz, jak uda nam się odpaść z tej gry? Gdy zwyczajnie opuścimy wyspę?

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 21:14
- To zabrzmi dziwnie, ale... Wracam do dżungli. - odpowiedziałam, uśmiechając się pod nosem. Tak właśnie miałam zamiar zrobić. Mimo wszystko nie dotarłam do ostatniego plemienia. To pytanie jednak uświadomiło mi, jak mało wiem o ludziach, z którymi przyszło tu być. - A Ty?

martwy
Użytkownik

Postać:
Joachim Nott

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 21:17
-A ja do telewizji.- uśmiechnąłem się pod nosem, podobnie jak ona. -Jesteś więc badaczką dżungli... Czy coś takiego?

Andzia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 21:20
- Nie wiem. To niesprawiedliwe... Susan umarła niesprawiedliwie, i Jessie i ta wasza Connie. Wszyscy. - westchnęłam głośno, odgarniając włosy z czoła. Kiedy dziewczyna zadała pytanie, rysy twarzy momentalnie mi stężały. Co miałam powiedzieć? Skłamać, czy może nie? Nie mogłam przecież przyznać się do morderstwa.
- Ojciec ją zabił. - odezwałam się w końcu, chłodnym, lodowatym głosem. Powiedziałam to. Pierwszy raz od Tamtej chwili wypowiedziałam te słowa na głos.

Are you, are you
Coming to the tree
Where they strung up a man they say murdered three
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met up at midnight in the hanging tree

Moc: Uzdrawianie
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
jazeera
Użytkownik

Postać:
Uchechi Anonaba

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 21:20
- Yyy.. Nie, nie znam gościa tak bardzo... - powiedziałam drapiąc się po tylnej części szyi. Przecież nie kłamałam, poza tym, że ma na imię Rodion nic o nim nie wiedziałam... - Siedział przy mnie, to zaczęłam szkicować...- wytłumaczyłam się, żeby Celades sobie czegoś nie pomyślał. Ja się nie wiążę. Nie myślę o mężczyznach w ten sposób, w ogóle nie traktuję ich jak kogoś z kim można by było stworzyć związek - Takie tam.. Pierdoły.. - mruknęłam po czym delikatnie sięgnęłam dłońmi po szkicownik - Też byś się czymś zajął, Martin - powiedziałam wstając - całymi dniami nic nie robisz- stwierdziłam spoglądając na mężczyznę z góry.

all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 21:22
- Bez przesady. Po prostu lubię rozmawiać z ludźmi, których, bez urazy, nie omotała jeszcze telewizja. Niby nie korzystają z tych wszystkich cudów techniki, ale wiedzą o świecie więcej niż większość ludzi. - odparłam spokojnie. - Który kanał? Kiedyś spojrzę.

martwy
Użytkownik

Postać:
Joachim Nott

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 21:27
Niewątpliwie obejrzysz...- pomyślałem. Odchrząknąłem i powiedziałem głośno:
-Siódemka nowojorska*. Nie oglądasz tam nigdy wiadomości?

*?!smiley

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 21:32
- Joachimie, przykro mi, ale w lasach deszczowych trochę trudno o telewizor. - odpowiedziałam i spojrzałam w niebo. - Ostatni raz byłam w NY jakieś półtora roku temu i to tylko po to, żeby odebrać honorarium.

martwy
Użytkownik

Postać:
Joachim Nott

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 21:41
Zaśmiałem się cicho.
-Chyba pierwszy raz zwróciłaś się do mnie po imieniu. Ludzie rzadko to robią, nie lubią mojego imienia.- usiadłem po turecku i odchyliłem twarz do słońca, które powoli zachodziło już. -Idziemy się przejść?

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 21:46
- Jasne. - powiedziałam. Oboje wstaliśmy i ruszyliśmy w stronę dżungli. - A Twoje imię jest... Inne. Ciekawe, wyszukane i ładne. Mało amerykańskie, co się chwali.

Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

Dodane dnia 12-05-2011 21:48
Nie sądziłem, że moje pytanie o Rodiona tak speszy Beatrice. Wyczuwałem, że mężczyzna podoba się Włoszce. A może to było mylne wrażenie spowodowane tym, że mężczyźni często traktują innych jak konkurentów i są zwyczajnie zazdrośni gdy jakaś kobieta wykazuje nimi zainteresowanie? To jednak nie było teraz istotne. Oddałem Beatrice szkicownik i również podniosłem się z ziemi. Otrzepałem spodnie z tego co się do nich przyczepiło gdy siedziałem na ziemi i z zaskoczeniem spojrzałem na kobietę gdy ta powiedziała bym się czymś zajął. - Masz coś konkretnego na myśli? - zapytałem, zmierzając w stronę chatki. - Bo tu raczej nie jest niewiele do roboty. - dodałem po chwili, zastanawiając się co Bea miała na myśli.

4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
martwy
Użytkownik

Postać:
Joachim Nott

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 21:52
-Jestem Polakiem.- powiedziałem z lekką dumą w głosie. Kierowaliśmy się na zachód, za linię pola minowego. -Polska to taka dziura w Europie.- wyszczerzyłem się. -Ale raczej nie ma tam czego szukać, hitlerowcy i komuniści doszczętnie zniszczyli to państwo.

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 21:55
- Wiem, gdzie jest Polska. W Brazylii jest sporo Polaków. Dobrzy ludzie, ale nie znają umiaru. - spojrzałam na Joachima. Mogłam się tego spodziewać. Europejczycy bardzo dbają o swoją odrębność, Nott doskonale pasował do tego opisu. - Ale nie masz słowiańskiego akcentu.

jazeera
Użytkownik

Postać:
Uchechi Anonaba

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 21:59
Włożyłam lewą dłoń do kieszeni krótkich spodni, a drugą trzymałam szkicownik, razem z Martinem ruszyliśmy w stronę chaty - Nie wiem, cokolwiek... - mruknęłam zastanawiając się nad dobrym przykładem, wtedy jednak przypomniałam sobie co mówił wcześniej na podobny temat "...ale z drugiej strony gdy się zamknie oczy i oderwie od tych wszystkich problemów to jest to dobre miejsce na rozpoczęcie życia od nowa." Rozumiem, że musiał mieć wcześniej ciężkie życie, skoro w razie czego jest gotowy na to by tu mieszkać.. - Zapomnij o tym co powiedziałam - zmarszczyłam brwi - Mnie po prostu denerwuje "nicnierobienie". Powinniśmy zająć się czymś pożytecznym, choćby odremontować chatkę, która po wybuchu min i ostrzelaniu nie jest już bezpiecznym miejscem, a sądzę, że jeszcze trochę minie zanim uda nam się stąd wydostać...

all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore

martwy
Użytkownik

Postać:
Joachim Nott

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-05-2011 22:03
-Mieszkam w Ameryce od zawsze. Tu się wychowałem i spędziłem całe życie... Moja mama uważała, że tak będzie dla nas lepiej. Jej pierwszy mąż został zabity w Polsce przez komunistyczne władze.- ucichłem na moment. Weszliśmy w taki teren dżungli, gdzie wszystko było zarośnięte, odciągałem więc od Cathy gałęzie drzew. -A jak to wyglądało u Ciebie? Gdzie się wychowałaś?

Strona 51 z 55 << < 48 49 50 51 52 53 54 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Flaku
08/08/2024 14:22
sraka

Umbastyczny
08/07/2024 19:28
jeszcze nie, ale widziałem, że dodałaś i na pewno przeczytam smiley

Otherwoman
08/07/2024 18:31
czytałeś ten niedołężny rozdział? smiley

Otherwoman
06/07/2024 19:17
ok, to pomyślę, jakby to miało wyglądać smiley Jak masz jakieś pomysły, to też możesz się podzielić smiley

Umbastyczny
06/07/2024 14:12
Spróbować można smiley

Archiwum