Autor |
RE: Plaża Południowa |
Andzia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-04-2011 21:11 |
|
|
Zauważyłam, że mężczyzna który razem ze mną pomagał tonącej kobiecie, nie jest teraz w najlepszej formie. Ja powoli powracałam do siebie, czułam jak powietrze z trudem wpływa mi do płuc. Wiedziałam, że za chwilę wszystko się ustabilizuje.
- Hej, dobrze się czujesz? Może potrzebujesz pomocy? - spytałam może nieco zbyt natarczywie. Nie byłam lekarzem, nigdy nie byłam nawet na kursie ratownictwa, więc nie znałam się na takich rzeczach.
Are you, are you
Coming to the tree
Where they strung up a man they say murdered three
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met up at midnight in the hanging tree
Moc: Uzdrawianie |
|
Autor |
blanca
Użytkownik
Postać: Blanca Capraano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-04-2011 21:11 |
|
|
Blanca na brzegu była uradowana . Nigdy nie czuła takiego czegoś. W duchu była przestraszona a na zewnątrz nie było po nie widać , że się boi .
-Jeszcze raz bardzo wam dziękuje i nie wiem jak się wam odwdzięczyć za to . A tak na marginesie to ja jestem Blanca .
Powiedziała drżącym głosem .
Ekwipunek: łańcuszek odziedziczony po Carmili, pamiętnik i długopis, szczotka do włosów, tusz do rzęs. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-04-2011 21:12 |
|
|
Ktoś pochwalił Iana, jednak ten teraz skupił się tylko na wyrównaniu oddechu. Nie był już młodzieniaszkiem i zużył mnóstwo energii. Chciał się odezwać, ale jeszcze nie dał rady. Podniósł tylko do góry głowę i uśmiechnął się wyjątkowo szeroko i zarazem szczerze, a następnie rozejrzał po wszystkich współtowarzyszach niedoli. Na pytanie czy potrzebuje pomocy przecząco pomachał głową. Chwilkę odpocznie i wszystko będzie dobrze.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
Edytowane przez Umbastyczny dnia 15-04-2011 21:13 |
|
Autor |
Muminka
Użytkownik
Postać: Unnur Þorbjörg Gunnarsdóttir
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-04-2011 21:12 |
|
|
-Lexie- odpowiedziałam dziewczynie, wycierając przy okazji nos w rękaw. Wiem, że było jeszcze wiele poszkodowanych, którym trzeba było pomóc ale nie mogłam nie zadać tego pytania:
- Masz pojęcie co tu się dzieje? Jesteś stąd?- spojrzałam na Cathy z nadzieją.
' target='_blank'> |
|
Autor |
blanca
Użytkownik
Postać: Blanca Capraano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-04-2011 21:13 |
|
|
//wiem wiem za późno
Ekwipunek: łańcuszek odziedziczony po Carmili, pamiętnik i długopis, szczotka do włosów, tusz do rzęs. |
|
Autor |
MietowyJohnathan
Użytkownik
Postać: Gary Harrison
Mistrz Przetrwania
|
|
|
Johnny spojrzał na swój stary zegarek na ręce.
- Cholera! - powiedział na głos Johnny. - Stanął mi!
Kilka osób odwróciło się w jego stronę.
- Eee... Nie o to mi chodziło - zawstydził się Johnny, po czym zdjął zegarek z ręki i wrzucił do morza.
|
|
Autor |
Mr Nothing
Użytkownik
Postać: Adam Jensen
Mistrz Przetrwania
|
|
|
James nie wierzył włanym oczom. Jego była dziewczyna stała teraz kilka metrów przed nim cała przemoczona (dzięki czemu wyglądała bardziej sexi ). W pierwszej chwili go zamurowało. Teraz to musiał być sen, Iv widział tylko w snach więc teraz nie może być inaczej. Zawsze taki sen kończył się tym, że dziewczyna go pocałowała a wtedy Hawke się budził. To musi być to. Chłopak bez zastanowienia podszedł do dziewczyny. Nie zważając, że dziwnie na niego spojrzała pocałował ją w usta, jednak nie obudził się...
|
|
Autor |
Octopus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-04-2011 21:15 |
|
|
Dziewczynie udało się wydostać ze zdradliwych pęt spadochronu. Szybkim ruchem sprawdziła tylko, czy naszyjnik jest na swoim miejscu. Był. Na plaży stało kilkunastu ludzi, większość z nich wpatrywała się w ocean, w którym to topiła się kobieta. Ktoś próbował jej pomóc, lecz nie Susan. Ona nie potrafiła pływać i zawsze się tego wstydziła. Teraz stała , do połowy mokra i strzepywała mokry piach przylepiony do spodni. Znajdowali się na rozległej plaży, czyściutkiej i spokojnej, jeśli nie liczyć parunastu obcych ludzi, którzy chyba dosłownie spadli z nieba. Susan spojrzała w górę- po samolocie został jedynie nikły ślad smug pozostawionych przez niewielkie silniki.
Edytowane przez Octopus dnia 15-04-2011 21:21 |
|
Autor |
lolsonmag
Użytkownik
Postać: John Shadow
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-04-2011 21:16 |
|
|
Dziwny gościu mnie zignorował. Dopiero teraz zauważyłem, że ciągnie się za mną spadochron. Odciąłem go za pomocą noża. Z płótna (ze spadochronu), wyciąłem kilka sporych kółek i dużo pasków. Przydadzą się jako sakiewki i bandaże.
/wymyśliłem to w WC
|
|
Autor |
Andzia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-04-2011 21:17 |
|
|
Kiedy facet uśmiechnął się, zrozumiałam, że raczej nic poważnego mu nie jest. W każdym razie : przeżyje.
- Ivette. - odpowiedziałam niechętnie. Podobnie jak mężczyzna, rozejrzałam się dookoła. Zauważyłam, że James zbliża się niebezpiecznie w moją stronę. Byłam gotowa odwrócić się i udać, że go nie znam, kiedy mnie pocałował. Pod wpływem impulsu, zacisnęłam dłoń w pięść, i uderzyłam nią prosto w twarz Jamesa.
- Drań. - syknęłam. Ręka zabolała, ale nie dałam tego po sobie poznać.
Are you, are you
Coming to the tree
No stranger would it be
Moc: Uzdrawianie
Edytowane przez Andzia dnia 15-04-2011 21:18 |
|
Autor |
Nicka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-04-2011 21:18 |
|
|
-Czy ktoś coś do mnie mówi? - myślała głośno Jennifer - Nie, to tylko moja słodka heroina...
|
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 15-04-2011 21:19 |
|
|
W ciągu ostatnich kilku minut doszedłem tylko do jednego wniosku. Nie przedawkowałem. To się dzieje naprawdę.
Niebo to na pewno nie jest, bo dziewczyny w mokrych ciuchach z dużymi dekoltami nie pasują do tego miejsca. Piekło też nie, bo plaża jest wyjątkowa piękna, a nawet zalatuje lekkim chłodem. Więc co to jest?
Tę jakże głęboką kontemplację przerwał mi krzyk gościa, który chwalił się... nie, to właściwie tylko zegarek.
Podszedłem do niego i powiedziałem:
- Joł, zgłupiałeś? Ten zegarek mógł się nam do czegoś przydać!
The maze isn't meant for you... |
|
Autor |
Octopus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-04-2011 21:20 |
|
|
- Kurde- rzuciła do rozmawiających dziewczyn. Jedna z nich była wysoka i z ładnym kolorem włosów. Zanim znowu coś do nich powiedziała, zdążyła jeszcze przejść jej przez myśl, że dziewucha ma niezłą figurę- Weźcie, o co tu chodzi? Wy też wiecie tyle co ja? To znaczy że nic?- zapytała, ale bardziej tej o ładnym kolorze włosów.
//jakby co to do Mumina podchodze//
Edytowane przez Octopus dnia 15-04-2011 21:27 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-04-2011 21:21 |
|
|
Ian w końcu powstał, ale chwiał się lekko i nie stał sztywno na nogach.
- Jestem Ian. A Ty nie powinnaś go bić...
Następnie zwrócił się do uratowanej kobiety.
- Dobrze, że nic Ci nie jest i jesteś wśród nas.
Uśmiechał się ciągle szeroko, choć po głowie plątały się straszne myśli.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
MietowyJohnathan
Użytkownik
Postać: Gary Harrison
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-04-2011 21:24 |
|
|
Johnny odpowiedział:
- Do czego? Do rozpalenia ogniska? Do upolowania zwierzyny? A może mogliśmy z niego zrobić tratwę?
Edytowane przez MietowyJohnathan dnia 15-04-2011 21:25 |
|
Autor |
Andzia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-04-2011 21:24 |
|
|
- Chyba sobie żartujesz. - zwróciłam się do Iana, dyskretnie masując pięść. Coś mu strzeliło do głowy. Chyba za dużo słońca. Taak, zdecydowanie za dużo słońca. - powiedziałam z twarzą pokerzysty. Rzadko się uśmiechałam. Nie było mi z tym jakoś szczególnie źle. Po prostu nie miałam takiej potrzeby.
Are you, are you
Coming to the tree
No stranger would it be
Moc: Uzdrawianie |
|
Autor |
Mr Nothing
Użytkownik
Postać: Adam Jensen
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-04-2011 21:25 |
|
|
-Ałłłł - zawył James z bólu - Nie musiałaś mnie od razu uderzyć tak mocno. Widać, że się zmieniłaś przez te wszystkie lata. Ostatnim razem gdy się widzieliśmy za coś takiego poszłabyś ze mną do łóżka - rzekł James z uśmieszkiem na twarzy masując miejsce,w które został uderzony.
-No widzisz, ten pan ma rację - zwrócił się w stronę Ian'a - nie trzeba było od razu używać przemocy.
Edytowane przez Mr Nothing dnia 15-04-2011 21:26 |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 15-04-2011 21:26 |
|
|
- A żebyś wiedział, że do rozpalenia ogniska, joł! - powiedziałem do niego, choć jego mina mówiła raczej, że jest bardziej tępy ode mnie. - No wiesz, mogliśmy tak poruszać tym zegarkiem, żeby promienie słońca się skupiały czy jak to się zwie na ognisku i wtedy by się zapaliło.
Koleś tylko straszył swoimi olbrzymimi wąsami, więc dorzuciłem:
- Tak jak robili z lupą w Robinsonach!
The maze isn't meant for you... |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-04-2011 21:27 |
|
|
Rzuciłam jej smutne spojrzenie i niedbale wskazałam ręką na swój spadochron. - Tam są moje rzeczy. - powiedziałam cicho i spuściłam wzrok. Zapadła niezręczna i smutna cisza między nami. Chciałam jej powiedzieć, że wszystko będzie okej, ale nie miałam w zwyczaju kłamać. Podeszła do nas kolejna dziewczyna. Zaczynałam mieć kompleksy, bo wyglądałam od nich dużo starzej. Spytała o coś Lexie, więc oddaliłam się. Nikt nic nie wiedział. Stanęłam gdzieś z boku. Silny wiatr zaczął rozwiewać moje włosy.
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-04-2011 21:27 |
|
|
Ian popatrzył zdziwiony na mężczyznę.
- Jak Ty się wyrażasz do kobiety? Czy już całkowicie zapomniałeś o drugim Przykazaniu Miłości?
Davies czuł, że traci czas na taką rozmowę, że trzeba zebrać wszystkich i przeprowadzić burzę mózgów. Był jednak zmęczony, tak bardzo zmęczony.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|