Autor |
RE: Plaża Południowa |
Muminka
Użytkownik
Postać: Unnur Þorbjörg Gunnarsdóttir
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-04-2011 22:31 |
|
|
Weszłam powoli za Cathy do środka. Nim cokolwiek zdążyłam zobaczyć w moje nozdrza wbił się odrzucający fetor. Przystanęłam na moment, łapiąc się za nos. Ledwo co zrobiłam 3 kroki, a już chciałam uciekać. Jednak kiwnęłam do dziewczyny porozumiewawczo i podążyłam dalej. To co ujrzałam przerosło moją wszelką chorą wyobraźnię. Nie czułam się jak w filmie. To nie był film, jedna z tych tanich amerykańskich produkcji. To była rzeczywistość. O wiele gorsza, brutalniejsza, obrzydliwsza rzeczywistość. Podczas horroru nie czuje się wszystkiego. Półki z narządami przemykały mi przed oczami, a ja czułam dokładnie wszystko całym swoim ciałem. Trzęsłam się jak galareta, nogi zrobiły się ołowiane. Miałam wrażenie, że ważą najmniej 2 tony. Poruszałam się z wielkim trudem. Oczy zaszły mi łzami, a w brzuchu wszystko zaczęło niebezpiecznie wirować. Nie, nie mogłam. Widok rozkładających się zwłok spowodował, że podbiegłam do kąta, padłam na kolana i zaczęłam wymiotować. Z ledwością łapałam każdy oddech. Gdzieś jakby przytłumiony głos tuż za moją głową mówił o "bóóóólu i cierpieniu".
' target='_blank'>
Edytowane przez Muminka dnia 16-04-2011 22:33 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-04-2011 22:38 |
|
|
Normalnie, kiedy ktoś mówi z zatkanym nosem pewnie by mnie śmieszyło. Jednak z pewnością nie była to normalna sytuacja i nawet nie przyszło mi do głowy, żeby się choćby uśmiechnąć. Spojrzałam na mężczyznę, który jako jeden z niewielu był ode mnie z pewnością starszy. - To umieralnia. - powiedziałam na głos, wpatrując się tępo w kasetę. To słowo ledwie przeszło mi przez gardło. - My wszyscy, tak jak i setki, a może nawet tysiące ludzi, którzy się tu przewijali, mamy czekać i patrzeć na własną śmierć. - mówiłam jak w transie. Chciałam sama siebie uświadomić, co się właśnie wokół mnie dzieje. Na szczęście rejestrowanie wszystkiego szło już mi łatwiej. Zauważyłam, że Lexie wymiotuje gdzieś obok. Nie zdziwiło mnie to. Za to z drugiej strony Becky nie ustępowała i otworzyła drzwi. Pobiegłam za nią. Kto wie, a może to właśnie za drzwiami czai się nasz oprawca? Okazało się jednak, że brunetka po prostu znalazła schody, równie brudne i zakrwawione, co reszta budynku. Stała obok nich. - Byłaś na górze? Co tam jest?
|
|
Autor |
lolsonmag
Użytkownik
Postać: John Shadow
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-04-2011 22:41 |
|
|
-Niestety tak. Kończy się w najważniejszym momencie. - Powiedział John do duchownego.
Nie czekając na odpowiedź odszedł kilka metrów od grupy i usiadł po drzewem. Nagle, zobaczył przed sobą swoich rodziców. Patrzyli na niego przez chwilę, po czym zniknęli.
John był zdziwiony, zły, smutny i rozczarowany jednocześnie. Przecież oni zginęli 5 lat temu. - pomyślał. Nie wiedział gdzie jest, ani dlaczego tu jest, ale ta wyspa wzbudzała w nim niepokój. Gdy spojrzał na ludzi stojących pod laboratorium, zrobiło mu się ich żal. Czegoś takiego nie czuł od dawna. Był trochę senny, ale nie chciał spać, szczególnie blisko tego budynku. Nie był pewny, czy jak wszyscy zasną, ktoś lub coś ich nie zaatakuje. Wyjął z kieszeni pudełko cygar, tylko po to by przypomnieć sobie ojca (na pudełku był jego portret).
/sorry za tamto z postaciami
Edytowane przez lolsonmag dnia 16-04-2011 22:45 |
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-04-2011 22:41 |
|
|
- Byłam... ale niestety żeby się do nich dostać trzeba znać hasło, spróbuję poszukać hasła zapisanego na jakiejś kartce, może uda nam się dostać na górę, a przynajmniej taką mam nadzieję. Przecież tam może być ukryty jakiś komputer. - powiedziałam spoglądając na okropne rzeczy w słoikach, wolałam nie wiedzieć co tam jest.
|
|
Autor |
Octopus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-04-2011 23:17 |
|
|
Susan usłyszała słowa czarnowłosej- o ile pamiętała, nazywała się Becky. Chwiejnym krokiem podeszła do niej. Jak zwykle, gdy się stresowała, zaczęło jej rwać w nogach:
- Becky- powiedziała szeptem. Nie była nawet świadoma tego, że zniża głos. Może to przez atmosferę miejsca, która bardziej się zagęściła się po odsłuchania nagrania?- Nie chcę się wtrącać, ale moim zdaniem powinniśmy sprawdzić, czy z tego budynku nie ma drugiego wyjścia. Powinniśmy zbadać cały parter i zabarykadować drzwi, żebyśmy mogli w miarę spokojnie tu przenocować... Bo chyba nie macie zamiaru spać na zewnątrz, gdzie w każdej chwili mogą nam popodcinać gardła, prawda? Może wśród nas są jacyś zdrajcy czy kolaboranci, ale na pewno lepiej mieć jednego wśród nas, niż pięćdziesięciu wokół.
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-04-2011 23:20 |
|
|
Ian usłyszał słowa Susan i aż go zamurowało.
- Chcesz spać tutaj?
Nadal stał w wejściu, nie chciał po raz drugi widzieć tego wszystkiego. Jego miękkie serca nie wytrzymałoby takiego ogromu grzechu.
- W pomieszczeniach z ludzkimi narządami?
Davies nie chciał tego robić. Wiedział jednak, że jeśli będzie przegłosowany to zanocuje tutaj - musi być wierny swej zasadzie: nie rozdzielać się.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-04-2011 23:23 |
|
|
- Właśnie to robię... nie chcę żeby ktoś w środku nocy wybiegł z tych zamkniętych drzwi i nas zabił. - odpowiedziałam ciągle przeszukując szafki, byłam zdeterminowana. Tak naprawdę nie chodziło mi o to, że ktoś nas zaatakuje, miałam jedynie nadzieję, że za drzwiami będzie coś, co pozwoli wydostać się z tej przeklętej wyspy i wrócić do swojej córki.
|
|
Autor |
Octopus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-04-2011 23:24 |
|
|
-Jeśli pozasypiamy na zewnątrz jak baranki, dołączymy do tej kolekcji w podobnych słoikach- powiedziała Susan odwracając się do faceta- No co, brzydzisz się, czy za bardzo śmierdzi? Bądź mężczyzną! Po prostu przykryjmy czymś tego umarlaka, on to wszystko ma już w dupie.
EDIT DO APRIL
- No dobrze, masz rację- przyznała Susan i podeszła do drzwi, machinalnie przekręcając gałkę. I tak wiedziała, że drzwi nie ustąpią. Obejrzała zawiasy lecz swoim babskim okiem uznała, że nic je nie ruszy- Skoro są chronione hasłem, na górze musi być coś cennego- albo komputery, czyli coś, co może nam się przydać, albo kupa dokumentów. Wtedy będziemy udupieni, ale może uda nam się zamknąć na górze na noc- Susan popatrzyła na dziewczynę desperacko szukajacą szyfru- Wątpię żeby udało nam się znaleźć hasło w jednej z tych szafek... Może uda nam się wejść przez okno od zewnątrz? W końcu to nie jest tak wysoko, może są tam okna bez krat?
Edytowane przez Octopus dnia 16-04-2011 23:30 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-04-2011 23:27 |
|
|
- Nie chodzi o zapach.
Ian wzdrygnął się, przemógł i wszedł do środka.
- Chodzi o cierpienie tych ludzi, o zło jakie zostało tu dokonane.
Davies myślał również, że uciekanie przed śmiercią do miejsca gdzie widać ją na każdym kroku nie jest zbyt mądre.
- I wyrażaj się z szacunkiem o tych zwłokach jeśli możesz. To też był człowiek, nie możesz go osądzać. Znasz Uczynki Miłosierdzia względem ciała? Siódme nakazuje pogrzebać umarłych... Zrobię to jutro!
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Octopus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-04-2011 23:33 |
|
|
- Nie możesz go dotykać, nie wiesz ile... Nie wiem, bakterii? Albo jakiś innych cholerstw na nim siedzi!- Susan widząc powagę głosu i przejęcie mężczyzny trochę spuściła z tonu- Słuchaj, nie czas zajmować się martwymi. Znajdujemy się w takiej sytuacji, że mało brakuje do tego, byśmy do nich dołączyli. Nie wiem czy w tym miejscu śmierć oznacza wygraną czy przegraną, lecz ja nie mam zamiaru się wykładać jakimś psychopatycznym dupkom. Musimy dowiedzieć się jak najwięcej o wyspie i tych eksperymentach zanim dojdzie do konfrontacji z jej gospodarzami...
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-04-2011 23:33 |
|
|
Nagle w jednej szafce znalazłam stos papierów, wzięłam je do ręki, położyłam na ziemi, usiadłam po turecku i zaczęłam je przeglądać. Notatki były w różnych językach- po francusku, po łacinie, niemiecku, ukraińskiu, włosku! Wzięłam tą kartkę, a moje oczy bardzo szybko błądziły po niej. Chwyciłam ją i pobiegłam natychmias na schody, wdrapałam się na nie i wpisałam pierwszy ciąg liczb, jaki był podany na kartce. Zamigotało czerwone światło, to mnie jednak nie powstrzymało, wpisałam następne- znowu to samo. Głośno westchnęłam wpisałam trzeci ciąg liczb: 57-52 i nagle zapaliło się zielone światło. Natychmias cofnęłam się do tyłu.
Edytowane przez April dnia 16-04-2011 23:34 |
|
Autor |
Muminka
Użytkownik
Postać: Unnur Þorbjörg Gunnarsdóttir
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-04-2011 23:34 |
|
|
Nim doprowadziłam się do poprzedniego stanu, minęło sporo czasu. Ludzie zdążyli wysłuchać nagrania, a teraz decydowali o noclegu.
- Ja tu na pewno nie będę spać- wtrąciłam się nagle- nie widzicie? To miejsce jest totalnie popieprzone. Wole całą noc nie zmrużyć oka na zewnątrz niż tkwić w tym...- przerwałam na moment, starając się znaleźć odpowiednie słowa- ...w tym czymś- dokończyłam bezradnie.
/ Dobranoc ludzie. Idę już spać Jeśli macie zamiar przez noc nabić 150 stron to moja postać tak czy siak obstaje przy swoim i śpi na zewnątrz
' target='_blank'> |
|
Autor |
Octopus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-04-2011 23:36 |
|
|
Susan tylko patrzyła głupio na zielone, migające światło. Nie mogła uwierzyć że dziewczynie udało się zgadnąć kod wpisując pierwszy lepszy szyfr znaleziony w szufladzie:
- Wchodzimy?- zapytała Becky
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-04-2011 23:40 |
|
|
Ian był ciekawy co odkryją, ale miejsce go przerażało. Poza tym w grupie panował rozłam. Alexandra postanowiła spać na zewnątrz. Ian popatrzył na nią i powiedział:
- Zmieniłem zdanie, skoro nie będę musiał być sam poza tym budynkiem to nie będę tu spał. Życzę Wam dobrej nocy.[/i]
Następnie dołączył do rannej dziewczyny.
- Możemy czuwać i spać na zmianę, zresztą nie zdziwię się jeśli ktoś do nas dołączy. Połóż się będę miał pierwszy wartę.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-04-2011 23:49 |
|
|
- Nie jestem tego pewna, na tej kartce napisali o środkach ostrożności, jeżeli chodzi o to pomieszczenie. - powiedziałam pokazując seksownej Susan kartkę z zapisem po włosku. - Takie kartki są jeszcze w innych językach. Plotę głupoty, otworzyłam to wchodzimy.
Pchnęłam drzwi i weszłam do środka i od razu poczułam nieprzyjemny chłód. Żałowałam, że tutaj weszłam.
- Czy to prosektorium, czy mi się wydaje...?- spytałam patrząc na stół i przyrządy. Oprócz tego, zauważyłam ogromne półki, w których pewnie były trupy!
http://img43.imageshack.us/i/22587237.png/
Edytowane przez April dnia 16-04-2011 23:51 |
|
Autor |
Octopus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-04-2011 23:56 |
|
|
- Chyba wcale Ci się nie wydaje, to mi wygląda na kostnicę...- powiedziała Susan, wciąż szepcąc. Cały budynek wyglądał upiornie, lecz to prosektorium wyglądało jak z filmu o psychopatycznych nazistach eksperymentujących na ludziach. W mgnieniu oka odechciało się jej żartów o martwych. To było ich królestwo. Jedyni, którzy wiedzą czego spodziewać się po gospodarzach wyspy leżeli w tych szuflado-zamrażarkach. Martwi świadkowie mieli wszystkie odpowiedzi- Zablokujmy drzwi, żeby się nie zatrzasnęły. Wtedy pewnie byśmy tu zamarzły na śm... No, zamarzły- Dziewczyna nerwowo spuszczała wzrok z jednej szuflady na drugą pewna, że któraś z nich zaraz się otworzy- Wiesz co, jeśli szybko czegoś nie znajdziemy, to ja jednak śpię z księdzem na dworze. Wiesz, tyle jest tych filmów o zombi a my nie mamy nawet baseballa.
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-04-2011 00:05 |
|
|
- Wiesz, przyznam szczerze, że po tym, co zobaczyłam w ogóle nie mam ochoty tutaj spać i wychodzę na zewnątrz, bo zaraz zwymiotuje od tych widoków. - powiedziałam i natychmias opuściłam prosektorium, oraz to dziwne pomieszczenie na parterze wychodząc na zewnątrz.
|
|
Autor |
Octopus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-04-2011 00:09 |
|
|
Widząc, że Rebecca opuszcza to miejsce w trybie natychmiastowym, Susan nie myśląc długo ruszyła za nią. Nie miała ochoty zostawać tu sama. Po pokonaniu schodów ruszyła prosto ku wyjściu. Widząc księdza, powiedziała zrezygnowanym tonem- Wygrałeś. Ale tylko dlatego, że nie lubię tylu trupów naraz! Teraz musimy pomyśleć nad rozbiciem tu obozu i czy warto rozpalać ognisko, zdradzając naszą pozycję.
|
|
Autor |
lolsonmag
Użytkownik
Postać: John Shadow
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-04-2011 00:18 |
|
|
John stracił poczucie czasu. Gdy głośniejszy szum wiatru wyrwał go z zamyślenia zauważył, że już się ściemniło. Spojrzał krzywo na budynek. - To złe miejsce, jutro będziemy musieli stąd odejść, ale nie pójde sam. Najważniejsza jest praca zespołowa. - Pomyślał. Niezniacznie spuścił wzrok. Z budynku wyszła Becky i chyba Susan. Imienia tej drugiej nie był pewny. Wyglądało na to, że też będą spały na dworze. John wstał. Pierwsze co poczuł, to ból tyłka i nóg, długie siedzenie nie wpływa dobrze na zdrowie. Podszedł do dziewczyn.
- Został ktoś w środku? - spytał niepewnie.
|
|
Autor |
Octopus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-04-2011 00:22 |
|
|
- Śniadanie Alex... I paru sztywniaków, ale było drętwo i razem z Becky wyszłyśmy- odpowiedziała Johnowi. Sama usiadła na trawie, zamykając oczy i opierając się oczyma o zaciśnięte pięści.
|
|