Autor |
RE: Wędrówka na północ |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-05-2011 21:17 |
|
|
Poszukiwania alkoholu zakończyły się fiaskiem, bo ktoś wołał mnie z wnętrza budynku. Poszłam w tamtą stronę. Po chwili znalazłam się w sypialni rodem ze starych, amerykańskich filmów. Bez słowa podeszłam do Jenn i wzięłam jeden z wycinków gazety. Z obojętnością przyglądałam się kolejnym kartkom. Czytałam artykuły, ale nic tam nie było. Same zdawkowe informacje, które już znaliśmy. Za to kątem oka dojrzałam na szafce nocnej polską wódkę. Nie mogłam się powstrzymać. Od dawna miałam ochotę się upić i teraz miałam ku temu okazję. - Jenn... Możemy się tym zająć potem? Mamy chwilę czasu dla siebie, dlaczego z tego nie korzystać? W budynku wszyscy się bawią, dajmy sobie trochę swobody. - uśmiechnęłam się przepraszająco, porwałam wódkę oraz jedną z gazet Jennifer i wyszłam z pomieszczenia. Chciałam zalać się desperacko, w samotności, nie potrzebowałam do tego nikogo. Wyszłam z budynku. Nie zdawałam sobie sprawy, że Joachim patrzy się na mnie. Nawet go nie zauważyłam. Po prostu otworzyłam wódkę i pociągnęłam z gwinta i... Prawie się zakrztusiłam. - Nosz cholera jasna... - wyszeptałam, oddychając ciężko. Tak właśnie wyglądał mój pierwszy raz z polskim alkoholem. Usiadłam pod oknem, postawiłam butelkę obok siebie i zaczęłam czytać.
/Nicka, mówisz masz
Edytowane przez panda dnia 01-05-2011 21:21 |
|
Autor |
Muminka
Użytkownik
Postać: Unnur Þorbjörg Gunnarsdóttir
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-05-2011 22:02 |
|
|
Musiałam odsapnąć po szalonym tańcu z pastorem. Kto by pomyślał, że duchowny potrafi tak wywijać bioderkami do salsy. Ja potrzebowałam po tym złapać chwilę oddechu, więc niepostrzeżenie ulotniłam się na zewnątrz. Jak się okazało wpadłam na Cathy z butelką wódki. Spojrzałam na alkohol i zaczęłam rozważać coś w głowie. Mimo, że miałam już 23 to jeszcze nigdy w życiu się nie upiłam. Cały czas krępowało mnie tyle ograniczeń. "Tego nie dotykaj, tego nie jedz, tego nie pij, nie biegaj, nie przemęczaj się bo musisz pomóc siostrze" przez całe moje życie słyszałam tylko te słowa. Dlatego też chwyciłam od Cathy butelkę wódki i szybko przechyliłam, nie zdając sobie sprawy jaką to ma moc.
- Eeeee...- wydusiłam z siebie, łapiąc się za szyję- mogłaś mnie ostrzec- powiedziałam, dosiadając się do Cathy.
' target='_blank'> |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-05-2011 22:03 |
|
|
Ian zdenerwował się zachowaniem Joachima. Mężczyzna był bardzo agresywny, chamski i niemiły. Pastor chcąc ochronić swój dobry humor wyszedł z pomieszczenia i znalazł samotną Jennifer.
- Hej zauważyłem, że jesteś bardzo przygaszona, podczas gdy inni się bawią.
Wielebny podszedł bliżej kobiety i zauważył różne materiały jakie znajdują się w pomieszczeniu. Czyżby jakaś grupa psychopatów stworzyła sobie interaktywną grę? Horror w formacie reality show?
- Kyrie Elejson! O co tu chodzi?
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-05-2011 22:09 |
|
|
Zachichotałam cicho. - Chciałam sprawdzić, czy zareagujesz tak samo jak ja. - powiedziałam i poczekałam, aż usiądzie. Chciałam zobaczyć, jak zareaguje na materiały z gazety. - Patrz na to. Bawią się naszym kosztem. To chore. - odparłam już z niewesołą miną. Spuściłam wzrok i wzięłam butelkę do ręki. Tym razem już wiedziałam, jak to działa, więc byłam przygotowana na kolejnego łyka. Po wszystkim jednak znowu się skrzywiłam.
|
|
Autor |
Muminka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-05-2011 22:25 |
|
|
Wzięłam do ręki gazetę. Moje oczy momentalnie zaczęły błądzić po tytułach, fotografiach dobrze znanych już nam dwóch budynków. Zawiesiłam się na dłuższą chwilę, patrząc tępym wzrokiem przed siebie.
- Wiesz...- zaczęłam, jednak po chwili chwyciłam z powrotem butelkę i wzięłam dużego łyka wódki- eeemm... do tego, że się nami bawią zaczynam się już powoli przyzwyczajać ale... najbardziej obawiam się momentu, w którym będziemy postawieni przed wyborem: ja-moje życie czy ktoś inny...- mówiłam cichym głosem. Kręciłam butelkę w dłoniach, przyglądając się jej- wiesz co jest najśmieszniejsze? Że to jest pierwszy raz kiedy próbuję alkohol.
' target='_blank'> |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-05-2011 22:32 |
|
|
- Naprawdę? - spytałam zdziwiona i pokiwałam palcem, żeby podała mi butelkę. Upiłam trochę i dodałam: - Tylko nie przesadź, bo jutro nie ruszymy cię z łóżka. Nie mam w apteczce nic na kaca. - uśmiechnęłam się i spojrzałam na gazetę. - Co z tą nerką twojej siostry? Naprawdę jest aż tak źle?
|
|
Autor |
martwy
Użytkownik
Postać: Joachim Nott
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-05-2011 22:36 |
|
|
-Za wysokie progi jak na Wasze nogi.- powiedziałem rozbawiony widokiem pijących polskiego Absolwenta dziewcząt. Leniwie podniosłem się z kamienia i podszedłem do nich. Potarłem ręką brodę. -Pierwszy raz? Będziecie rzygać dalej, niż ktokolwiek zdąży zauważyć... No ale żeby potem nie było, że nie ostrzegałem.- bez zaproszenia przysiadłem się obok, delikatnie wytrąciłem butelkę z ich rąk i wypiłem solidnego łyka. Dawno nie smakowałem alkoholu, toteż ten od razu wypalił mi przełyk.
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-05-2011 22:40 |
|
|
- A zakład, że padniesz pierwszy? - spytałam Joachima i wyszczerzyłam się. Na Stanford byłam znana ze swojej mocnej głowy. Moją specjalnością było whisky, nie przeszkadzało mi nawet to, że regularnie brałam proszki na migrenę. Normalnie nigdy bym nie zakładała się z facetem o to, kto więcej wypije, ale alkohol już uderzał mi do głowy.
|
|
Autor |
Muminka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-05-2011 22:40 |
|
|
- Już czuję jak mi w głowie zaczyna wirować- uśmiechnęłam się do Cathy, podając jej butelkę. Jednak po pytaniu mina szybko mi zrzedła. Spojrzałam na brunetkę i stwierdziłam smutno- Cath, jest gorzej niż źle... to naprawdę popieprzona sytuacja, musiałabym Cię zanudzić długą historią odnośnie tego wszystkiego... ale ogólnie rzecz biorąc, jeśli szybko czegoś nie wymyślimy czy nie wymyślę to Josie za parę dni umrze...- w moich oczach zaświeciły łzy, a nagle dosiadł się do nas Joachim. Zaczęłam szybko mrugać powiekami żeby łzy mi nie pociekły i zmieniając ton głosu, usmiechnęłam się do mężczyzny- no ja się z Wami nie zakładam. Dzisiaj mogę być tylko sędzią.
' target='_blank'>
Edytowane przez Muminka dnia 01-05-2011 22:44 |
|
Autor |
martwy
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-05-2011 22:48 |
|
|
Wzruszyłem ramionami.
-Jeśli tylko chcesz, możemy się założyć. Ale ostrzegam, zbierać z podłogi Cię nie będę, tym bardziej robić jutro rosołu.- odpowiedziałem jej. Usiadłem po turecku, składając ręce na kolanach i spojrzałem na Lexie.
-Co to za blond laska, z którą tak wymownie się witałaś?
|
|
Autor |
Muminka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-05-2011 22:51 |
|
|
Zerknęłam na Joachima.
- Ta blond laska to moja siostra Josephine- odparłam- a co? Nie widać podobieństwa?- spytałam, starając się naśladować najczęstszą minę Josie.
' target='_blank'>
Edytowane przez Muminka dnia 01-05-2011 22:53 |
|
Autor |
martwy
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-05-2011 22:56 |
|
|
-Z całym szacunkiem, nie przyglądałem jej się zbytnio. Skąd się tutaj wzięła?- zmrużyłem oczy. Czy to nie było... podejrzane?
|
|
Autor |
Muminka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-05-2011 23:03 |
|
|
- A skąd Ty się tutaj wziąłeś?!- odparłam szybko z jakąś dziwną zaciętością w głosie. Ale to dlatego, że jego wypowiedź odebrałam jako powątpiewanie. Czyżby Joachim brał Jose albo nas dwie za potencjalne zdrajczynie? Niestety ale jak na razie to jego bilans jest bardziej niekorzystny- Skąd każdy z nas się tu wziął?- spytałam i wzruszyłam bezradnie ramionami- tak samo jak my... i Ty... spadła tutaj ze spadochronem.
' target='_blank'>
Edytowane przez Muminka dnia 01-05-2011 23:03 |
|
Autor |
martwy
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-05-2011 23:09 |
|
|
-I tak po prostu nagle się znalazła tuż obok naszego obozu?- uniosłem brew i pociągnąłem znów łyka. -Źle się pije z gwinta. Mniejsza... Może trzeba z nią porozmawiać? Może wie więcej, niż powiedziała?
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-05-2011 23:17 |
|
|
Słuchałam w milczeniu wymiany zdań między Joachimem i Lexie. A więc jednak ktoś myślał podobnie. Odgarnęłam niesforne kosmyki z twarzy i napiłam się z butelki zaraz po Joachimie. - Nie narzekaj, dobrze jest. - mruknęłam cicho. - Dajmy sobie dzisiaj z tym spokój. Powinna odpoczywać i oszczędzać siły.
|
|
Autor |
Muminka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-05-2011 23:19 |
|
|
- Czyli że co? Rozumiem, że jeśli znalazłaby się przy naszym obozie tak jak Ty z zabitą, w połowie wypatroszoną kurą to by nie było problemu i wszystko było ok, tak?!- warknęłam zirytowana, wyszarpnęłam butelkę z rąk Joachima i wzięłam dużego łyka. Skrzywiłam się, wódka niemiłosiernie wypaliła mi przełyk- chłopie, wycięli jej nerkę! Uwierz, że Josie jest na tyle inteligentna, że gdyby posiadała jeszcze jakieś ważne dla nas informacje to by się nimi podzieliła z nami.
' target='_blank'> |
|
Autor |
martwy
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-05-2011 23:25 |
|
|
-Myśl, babo. Prawie ją zgwałcili. Myślisz, że chciałaby mówić wszystkim, co jeszcze i przede wszystkim, kto jej to zrobił?- spojrzałem na nią chłodno. -Popatrz na to od tej strony...
|
|
Autor |
Muminka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-05-2011 23:32 |
|
|
- Goń się! Naprawdę wiem jak obchodzić się i rozmawiać z własną siostrą- koleś totalnie działał mi na nerwy. Jak było mi przykro bo potraktowaniu go przez nas łopatą, tak teraz znowu wróciła moja niechęć do tego typa.
' target='_blank'> |
|
Autor |
martwy
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-05-2011 23:36 |
|
|
Wzruszyłem ramionami.
-To co teraz? Zostaniemy tutaj i będziemy czekali na te dzieciątka?
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-05-2011 23:42 |
|
|
- Jeśli nie wrócą, zabierzemy najpotrzebniejsze rzeczy i czas się stąd zwijać. Te małe skurwysynki potrafią zrobić krzywdę bardziej niż niejeden dorosły. - odpowiedziałam. Od wódki rozwiązał mi się język i raczej nie zwracałam uwagi na to, jak rozmowa zamienia się w pyskówkę. Patrzyłam w drzewa i wypatrywałam dzieci, co jakiś czas bujając się na boki.
|
|