Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 01 2024 00:18:22 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 6
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
Książki
muzyka
Ostatnio widziałem, ...
Alernatywna historia...
Co byś zrobił, gdyby...

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny 1 day
Otherwoman 3 weeks
Lincoln 5 weeks
Flaku 7 weeks
Isabelle 9 weeks
Michal18 weeks
chlaaron26 weeks
mrOTHER29 weeks
Diego29 weeks
shimano35 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 14 - Archiwum | Plaża południowa
Strona 10 z 22 << < 7 8 9 10 11 12 13 > >>
Autor RE: Wędrówka na północ
Mr Nothing
Użytkownik

Postać:
Adam Jensen

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-05-2011 13:16
James po długich poszukiwaniach w końcu znalazł strój odpowiedni dla niego - dżinsy, sportowe buty oraz zieloną koszulkę z krótkim rękawkiem. W drugim pokoju Ian oraz Johnny zabawiali innych piosenkami. Na myśl o piosenkach przypomniał sobie o swojej MP3 oraz reszcie rzeczy, które miał w drugich spodniach. Leżały one niedaleko więc już po chwili obracał w palcach swoje ukochane MP3. Włożył słuchawki do uszy i włączył jakąś piosenkę. W tylniej kieszeni spodni znalazł jeszcze zdjęcie, papierosa oraz zapalniczkę. Te wyszstkie rzeczy schował do swoich nowych spodni oprócz papierosa, którego wcześniej zapalając włożył do ust.

... Wyślij Prywatną Wiadomość
MietowyJohnathan
Użytkownik

Postać:
Gary Harrison

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-05-2011 13:17
Johnny przestał grać i zwrócił się do Alexandry:
- Śpiewaj w rytmie! Ja gram ćwierćnutę i ósemkę w trioli w gamie C-dur posługując się jego subdominantami i dominantami, tzw. triadą harmoniczną, a ty to besztasz i śpiewasz półnuty w trioli ćwierćnutowej, na dodatek w tonacji G-dur i jedziesz tylko i wyłącznie na tonice. Muszę przez to co chwilę zmieniać skalę pentatoniczną. Po za tym metrum to 8/12, a nie 4/4. Przy kluczu wiolinowym nie ma znaku chromatycznego. A po drugiej zwrotce jest repetycja, która kończy się pierwszą woltą, po której następuje następna repetycja, tym razem kończąca się drugą woltą. Na dodatek na samym początku jest przedtakt.
Johnny skończył popisywać się swoją wiedzą muzyczną i dodał na koniec:
- Grałem w Guitar Hero, więc znam się na muzyce!

Wyślij Prywatną Wiadomość
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-05-2011 13:19
Ian zaśpiewał z Alexandrą "Like a virgin". Znał dobrze tą piosenkę z wieczorków karaoke. Uznał jednak, że na obecną chwilę potrzebują czegoś weselszego.
- Johnny, zapodaj bit "Mas que nada" Black Eyed Peas.
Pastor zaczął najpierw śpiewać sam, ale potem utworzył z zaskoczoną Lexie ramę i zaczęli pląsać w rytm melodii wspaniałą sambę.

Tańczyli świetnie, nawet April mogłaby się od nich uczyć. smiley
Ian rzucił do Jennifer tylko zwięzłe: - Za chwilkę.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
zagubieni24 Wyślij Prywatną Wiadomość
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-05-2011 14:43
- Johnathan, nie gadaj. Przecież dominanta w C-dur to te same dźwięki, co tonika w G-dur, co za różnica? I skoro mówisz o gamach, to skąd bierze się u ciebie skala pentatoniczna? Mój drogi, gama ma osiem dźwięków, a skala pentatoniczna pięć, ustawionych w odpowiedniej kolejności! - sprostowałam.

/Mietowy, chodziłeś do szkoły muzycznej bracie? smiley

MietowyJohnathan
Użytkownik

Postać:
Gary Harrison

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-05-2011 15:39
/Mój nauczyciel gitary w tutejszym Miejskim Ośrodku Kultury uczył mnie wszystkich gam, skal itp., ale w swoim poście chciałem wypisać jak najwięcej pojęć kosztem sensu. A tak po za tym to jestem Johnny. smiley

Johnny odłożył banjo. Co by tu jeszcze zrobić? Wiem!
- Ej Dżejms! - szturchnął wielbiciela AC/DC - Zakładaj mundur! Pobawimy się w Kol of Djuti!

Edytowane przez MietowyJohnathan dnia 01-05-2011 15:45
Mr Nothing
Użytkownik

Postać:
Adam Jensen

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-05-2011 17:30
-Kol of djuti ? - powtórzył James, któremu po dziesięciu minutach słuchania padła bateria w em pe trójce - No spoko, a w którą część ? Tylko nie w Modern Warfare 2 bo to syf i nie poszło mi na moim zajebistym kompie.

MietowyJohnathan
Użytkownik

Postać:
Gary Harrison

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-05-2011 19:25
- Dawaj w dwójkę! - powiedział, po czym podał Jamesowi niemiecki mundur - Dobra, a teraz spadaj do łazienki i podbij Polskę.

agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-05-2011 19:42
Najgorsza była dziura w pamięci. Luka, której nic nie mogło wypełnić. Pamięć urywała się w pewnym momencie, nie wiedziałam, co robiłam na tej wyspie i nawet nie umiałam im o tym opowiedzieć. Błądziłam na oślep pomiędzy nieznanymi mi ludźmi. Choć uśmiechali się życzliwie, a ich wesołe okrzyki wypełniały pomieszczenie, nie czułam się wśród nich zbyt dobrze. Zdawałam sobie sprawę, że byłoby całkiem inaczej, gdybym nie czuła się tak zagubiona we wspomnieniach: dręczona przeszłością, nie mogłam zdobyć się na akceptację teraźniejszości. Blizna na brzuchu rwała, bolała przy ostrzejszych ruchach. Gdy zdobyłam się wreszcie na ściągnięcie bandaża, moim oczom ukazała się brzydka, zaropiała, niedbale zszyta rana. Aż syknęłam na ten widok i pospiesznie zakryłam się koszulką, uśmiechając się mimochodem do przebiegającego obok Johnnego.

140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem.
zagubieni.org Wyślij Prywatną Wiadomość
Nicka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-05-2011 19:45
Ponieważ nikt nie odpowiedział Jennifer, opuściłą ramiona w geście dezaprobaty i samotniw yruszyła na obchód terenu. W budynku było jeszcze pare pomieszczeń, każde prawie identyczne: wszędzie walały się ubrania, kosmetyki i tym podobne duperszwance.

Mr Nothing
Użytkownik

Postać:
Adam Jensen

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-05-2011 19:53
-No okej - powiedział biorąc mundur od Johnny'ego. Nie miał większych problemów z włożeniem stroju więc po chwili zmierzał już w stronę łazienki. Jednak gdy był już przed drzwami uświadomił sobie, że przecież nikt nie odgrywa roli polskich żołnierzy.
-Hej, Johnny, a nie mógłbyś walczyć po stronie Polski ? Bo tak trochę dziwnie jest walczyć z powietrzem. A i nie zapomnij, że Polacy używają na codzień takich słów jak kurwa oraz chui. Tylko takie słowa znam. Kurwa to chyba znaczy przyjacielu a chui to kryć się chociaż nie jestem pewien... Tak mi jakiś Polak tłumaczył.

MietowyJohnathan
Użytkownik

Postać:
Gary Harrison

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-05-2011 20:05
- Nie, chcę być Brytyjczykiem. Będę się tylko opierdalał. - odpowiedział Johnny, po czym znowu się na czymś poślizgnął i upadł na podłogę. - Ała. Przynajmniej beton zamortyzował upadek... Może jednak zagramy w coś innego?

Mr Nothing
Użytkownik

Postać:
Adam Jensen

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-05-2011 20:08
- W pokera rozbieranego ! - krzyknął nagle James. Była to jego ulubiona gra. Ciekawe czemu... - Ty skombinuj dziewczyny a ja się idę odlać. Jak chcesz to Ian'a też zaproś - dodał po czym udał się do łazienki.

/będę za 20 minut albo krócej smiley/

martwy
Użytkownik

Postać:
Joachim Nott

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-05-2011 20:46
-Odpieprz się od Polaków, bucu.- warknąłem, wyrastając nagle obok mężczyzn jak spod ziemi. -I taka skromna propozycja... Jeśli nie wiesz, co znaczą słowa, które wymawiasz, najlepiej ich nie używaj.

MietowyJohnathan
Użytkownik

Postać:
Gary Harrison

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-05-2011 20:50
Johnny usłyszał wypowiedź Joachima. Polacy przyjeżdżający do Anglii go denerwowali, więc nie wytrzymał i powiedział:
- Wiesz czym różni się Polak od E.T.? E.T. zna angielski, chce wracać do domu i ma rower.

Edytowane przez MietowyJohnathan dnia 01-05-2011 20:52
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-05-2011 20:52
Siedziałam w pokoju. Atmosfera całkowicie się rozluźniła i sama nie wiedziałam, czemu mi to nie odpowiadało. Oparłam się o ścianę i wpatrywałam się tępo w okno. Miałam dobry humor, ale nie potrafiłam tak po prostu z nimi wszystkimi przejść do porządku dziennego. Zastanawiałam się, czy dzieci jeszcze kiedykolwiek wrócą. Przeniosłam wzrok na Josie i Lexie, które jak tylko mogły kryły swoje blizny i skrępowane kręciły się po budynku. Wtedy dołożyłam kilka elementów układanki i... Przestraszyłam się nie na żarty. A co, jeśli już tutaj były i teraz są tylko przynętami dla nas? Nie, nie. To niemożliwe. Nie chciałam popadać ze skrajności w skrajność, ale każdy mógł być podejrzany. Ian, Johnny, James, Iv, Jennifer... A może nawet działali we dwójkę? Wstałam i poszłam do korytarza. Musiałam znaleźć coś mocniejszego do picia.

Mr Nothing
Użytkownik

Postać:
Adam Jensen

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-05-2011 21:01
-Koleś wyluzuj... to miał być tylko żart, jeśli Ci to nie odpowiada to nie będziemy już mówić o Polakach - odrzekł na uwagę Joachima - Już pokój między nami ?

martwy
Użytkownik

Postać:
Joachim Nott

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-05-2011 21:05
Spojrzałem spod byka na Johnnego i Jamesa.
-Jeszcze jedno takie hasło, a zginiecie marnie. Żaden z pierdolonych Amerykanów nie wycierpiał tyle, ile Polacy. Potraficie tylko siedzieć na dupie i żreć, albo gapić się z cieknącą śliną na wypchane cycki plastykowych lasek.- burknąłem i odszedłem szybko, bo złość nagle zaczęła się we mnie gotować.
Mimo że wychowałem się w Ameryce, jestem i zawsze byłem Polakiem. Jakakolwiek słowna obraza tego państwa była dla mnie tak drażniąca, że miałem ochotę zabić wszystkich w promieniu kilkunastu kilometrów. Szybko wyszedłem z budynku i usiadłem na kamieniu nieopodal.

Nicka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-05-2011 21:06
Jennifer była pod wrażeniem, jak porywacze urządzili całość. Dwa budynki. Jeden z trupem i organami, jakby wyjęty z horroru. Drugi urządzony na charakteryzatornię. Geniusze zła. Ale po cholerę to? Potną nas, pohlastają i nagrają z tego horror? Doszła do jednego z pomieszczeń, które zupełnie odbiegało od innych. Była to sypialnia. W kącie stało łóżko z baldachimem; przy naprzeciwległej ścianie było biurko. Trochę wyschniętych roślin, parę dupereli dla ozdoby. Jennifer przejrzała szufladę biurka. Wewnątrz niej znalazła gazety. Nagłówek krzyczał: "Psychopatyczne budynki. Ale gdzie mordercy?" A zdjęcia? Przedstawiały budynki... z wyspy! Jenn błyskawicznie przeglądała tekst. Nie mogła uwierzyć w to, co znalzła. Pobiegła ze swym znaleziskiem z powrotem do ludzi. Podbiegła do osoby, którą w tej chwili uznała za najrozsądniejszą.
-CATHERINE! PATRZ! NIE DO WIARY! - darła się z oddali.

agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-05-2011 21:11
//Nicka! smiley Naaaajs siostro

Szybko ubrałam się w pierwsze z brzegu ubrania znalezione w pokoju i czmychnęłam z pola widzenia, coby nie rozmawiać zbyt wiele z ludźmi i podumać.

Mapa została uzupełniona o nowe obiekty.
http://img707.imageshack.us/img707/6696/25tfh1k.jpg

140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem.
zagubieni.org Wyślij Prywatną Wiadomość
Nicka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-05-2011 21:13
//Ja na razie lecę smiley Czy ktoś zainteresuje się znaleziskiem Jenn? Możecie wymyślić, co tam mogło się wydarzyć na tej wyspie smiley//

Strona 10 z 22 << < 7 8 9 10 11 12 13 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Flaku
08/08/2024 14:22
sraka

Umbastyczny
08/07/2024 19:28
jeszcze nie, ale widziałem, że dodałaś i na pewno przeczytam smiley

Otherwoman
08/07/2024 18:31
czytałeś ten niedołężny rozdział? smiley

Otherwoman
06/07/2024 19:17
ok, to pomyślę, jakby to miało wyglądać smiley Jak masz jakieś pomysły, to też możesz się podzielić smiley

Umbastyczny
06/07/2024 14:12
Spróbować można smiley

Archiwum