Autor |
RE: Plaża Północna |
Carmelka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-04-2011 22:02 |
|
|
Posłałam wdzięczne spojrzenie facetowi, który odebrał ode mnie naczynia na wodę. Nagla zaczęło padać.
- A niech to szlag! - mruknełam głośno i ruszyłam za reszta naszej skromnej grupki do szałasu. Chciałam iść po wodę. Byłam dzwinie spragniona, a wiedziałam, że w ostatnim koknosidle jest bardzo malo wody, gdyż był to najmniejszy kokos. W sumie deszcz mi nie przeszkadzal, ale burza to co innego. Kiedy Alex zmarł szalała burza. Za każdym razem jak w Phoenix zanosiło się na nią chowałam się do piwnicy, zakladam słuchawki i słuchałam głosno muzyki. Tu nie miałam takiej możliwość. Przerażona drżałam skulona pod daszkiem. Przed oczami widziałam wyraźnie tamtą scene.
Szaleje burza. Nnapastnik wyciąga broń i celuje nią w bezbronnego Alexa. Strzela. Alex krzyczy i pada na ziemię. Napastnik ucieka. Siedzę skulona w aucie Alexa i dzwonię po katerkę. Długo nikt nie obiera. W końcu odzywa się kobiecy głos. Mówię co się dzieję, po czym wychodze z auta. Podbiegam do Alexa. Jest cały we krwi. Ptrzy na mnie i porusza ustami. "Przepraszam..." - szepcze...
Potrząsnęłam gwałtownie głową. Rozejrzałam się. Byłam na wyspie... Nie na tamtej ulicy. odetchnełam z ulgą, ale po policzkach nadal kapały mi łzy...
|
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 19-04-2011 22:07 |
|
|
Mimo, że ulewa była ogromna to z każdą chwilą coraz bardziej się wzmagała. Szałas zbudowany przez Martina był konstrukcją solidną. Mimo braku doświadczenia w budowaniu tego typu konstrukcji, widać było fachową rękę i precyzję w wykonaniu. Z pewnością na konkursie amatorskich szałasów mógłby walczyć o główną nagrodę. Ale nie zmieniało to faktu, że w takich warunkach długo nie przetrwa. - Musimy pomyśleć co dalej bo ten szałas chyba niedługo się rozwali. Może schronimy się w budowli tego gościa z dżungli? - zapytał w stronę Cilliana i Melody, którzy wraz z nim widzieli budowaną wieżę.
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
Nina
Użytkownik
Postać: Louanne Ambrosio
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-04-2011 22:08 |
|
|
Connie po przeżyciach z dzikiem które były dla niej bardzo wyczerpujące szybko usnęła. Wstała jednak rano, ale znów pamiętała wszystko przez mgłę. Ktoś gdzieś przychodził, kręcił się ale wcale nie była ciekawa kto i w jakim celu. Nowy dzień był prześliczny, świeciło słońce. Zapowiadał się bardzo ciekawie. Zjadła kawałek upolowanego dzika, napiła się i można by powiedziec że czuła się komfortowo, gdyby nie obecna sytuacja. Niestety, ten piękny dzień nie trwał zbyt długo.Gdzieś tak koło południa zaczęło lac jak z cebra. Dziewczyna siedziała na plaży i widziała co inni robili cały dzień. Pomagali przy Andy'm, rozmawiali śmiali się, ale też budowali coś na styl domku. Trzeba przyzac że udało im się to, a pomysł był trafny, szczególnie że tak się rozpadało. Czuła dopiero teraz jak próżno siedziała i nic nie robiła przez pobyt na tej wyspie. Co prawda krótki, ale to nie zmienia sytuacji. Gdyby nie chęci innych nie byłoby schronienia, więc nie była pewna czy może z niego skorzystac. Pomimo obaw pobiegła jednak do domu. Stanęła przed wejściem i zobaczyła że jest jeszcze trochę miejsca. Cała drżąca i przemoczona spytała.
- Hej, czy znajdzie się dla mnie też miejsce? Strasznie się rozpadało i chciałabym schronic się pod jakimś dachem...- spytała i w zasadzie pytanie nie było skierowane do konkretnej osoby, więc oczekiwała odpowiedzi od kogokolwiek. Oczywiście może się zdarzyc że nie pozwolą jej wejśc, no ale spróbowac zawsze warto...
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-04-2011 22:09 |
|
|
- Dobry pomysł, ale jak wniesiemy tam Andy'ego? - Spojrzałam na Moore'a. - Idźcie, ja z nim zostanę tutaj. Powinno wytrzymać do końca ulewy. - Spojrzałam na konstrukcję dachu.
If you don't take drugs probably you have other addictions.
Edytowane przez chlaaron dnia 19-04-2011 22:16 |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-04-2011 22:13 |
|
|
- No nie, zapomniałam plecaka.. - przypomniała sobie Beatrice robiąc facepalma. Miała tam leki, nożyczki, szkicownik - wszystko co miała.. Tak roztrzepana osoba jak ona miała problemy ze zrobieniem prania, a co dopiero życia na wyspie.. Po chwili wybiegła z szałasu kierując się w stronę miejsca gdzie jeszcze wczoraj płonęło ognisko. Podniosła torbę po czym spojrzała w stronę chatki, rzuciła się biegiem w jej stronę potykając się przy tym kilkakrotnie. Przy wejściu wepchała również Connie moknącą na deszczu.
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 19-04-2011 22:16 |
|
|
To była jedna z takich sytuacji, w których człowiek się waha i nie jest w stanie podjąć żadnej decyzji. Celades zastanawiał się czy zostać tu, czy schronić się w budowli Nikoli, nie mając pewności czy w ogóle zostaną przed niego do niej wpuszczeni. Jednak jakiś impuls w końcu podpowiedział mu by został i to zakomunikował - Ja na razie zostanę. Jak się dach całkiem zniszczy to wówczas pobiegniemy do dżungli. - powiedział i założył na plecy plecak by być w razie czego przygotowanym.
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-04-2011 22:17 |
|
|
-Wybacz mi bardzo, masz rację. No to co chcesz wiedzieć? - spytał się Stark, w tym samym czasie rozejrzał się dokładniej, chciał wiedzieć gdzie on jest...
|
|
Autor |
Nina
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-04-2011 22:18 |
|
|
- Aha... Czyli co mogę wejśc?- spytałam bo nagle ktoś wepchnął mnie do środka. Po chwili zorientowałam się że była to Beatrice. Nie czekając na odpowiedź weszłam dalej i usiadłam w jakimś suchym koncie. Było mi zimno w tych mokrych ubraniach, ale co miałam teraz zrobic? przecież nie mam nic suchego. Brr... Zimne i mokre ubrania są naprawdę nieprzyjemne. Fajnie było sobie tak uśiąśc i czuc koło siebie tyle oddechów. Kącik był przytulny, więc rozgościłam się w nim prostując nogi. Żeby było mi cieplej, ściągnęłam buty i skarpety i siedziałam tak szczęśliwa...
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-04-2011 22:25 |
|
|
Nagle coś w szałasie zepsuło wilgotny zapach deszczu. - Ale jedzie, czujecie to?- Wędrowałam wzrokiem po twarzach i zobaczyłam Connie siedzącą szczęśliwą bez skarpet. - Fuj, kobieto. - Powiedziałam cicho do siebie. - Wystaw je na deszcz. Bedzie jeszcze przyjemniej - mówię Ci! - Podsunęłam Drew.
If you don't take drugs probably you have other addictions.
Edytowane przez chlaaron dnia 19-04-2011 22:26 |
|
Autor |
Marron
Użytkownik
Postać: Charlie Crawford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-04-2011 22:25 |
|
|
- Zamknij mordę!!- wykrzyknęła wściekła dziewczyna do Johhny'ego, wzięła do ręki pistolet, który przed chwilą zabrała drugiemu mężczyźnie i celowała do niego. - Nie wy tutaj jesteście od zadawana pytań. Znacie się?
Pokój, w którym się znajdowali przypominał mały salonik. |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 19-04-2011 22:30 |
|
|
Martin patrzył z zainteresowaniem co w jego szałasie robi Connie. Nie zdecydował się skomentować zachowania blondynki, lecz takich oporów nie miała Melody. Szybko wypaliła co na temat Connie sądzi, sprawiając, że Celades niemal wybuchnął śmiechem.
/chlaaron
|
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-04-2011 22:32 |
|
|
- Spoko, uciekniemy. - odpowiedział Andy nieznajomemu mężczyźnie, chyba osobie która wybudowała tą chatkę. - Przy okazji jestem Andy. będę biegł tuż za wami. - dodał z ironią w głosie.
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
|
|
-Nie, nie znam go - odpowiedział szybko zgodnie z prawdą Stark, nie chciał jej denerwować. Gość pewnie tak jak on wylądował tutaj jakimś dziwnym przypadkiem. Johnatan miał już kilka teorii na temat tej kobiety...
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
|
|
-Nie, nie znam go - odpowiedział szybko zgodnie z prawdą Stark, nie chciał jej denerwować. Gość pewnie tak jak on wylądował tutaj jakimś dziwnym przypadkiem. Johnatan miał już kilka teorii na temat tej kobiety...
|
|
Autor |
Nina
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-04-2011 22:34 |
|
|
Nagle mój spokój zmąciły słowa Melody. Chyba nie spodobało jej się że ściągnęłam skarpetki, popatrzyłam na nią wilkiem, wciągnęłam skarpetki i z powrotem założyłam buty.Ta to umie zepsuc chwilę pomyślałam. Jak się odzywa to tylko coś niemiłego. Uśmiechnęłam się do niej sztucznie i cichutko powiedziałam - Masz rację, na deszczu jest o wiele przyjemniej, a szczególnie dobrze wbija się wtedy igły. Słyszałaś o tym?- powiedziałam najsłodziej i najmilej jak tylko umiałam. Mimo wszystko miałam nadzieję że nie uzna tego za aluzji do jej narkomanii.
|
|
Autor |
Marron
Użytkownik
Postać: Charlie Crawford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-04-2011 22:38 |
|
|
Niebiesooka spojrzała na nich- w tej samej sekundzie zaprzeczyli, wyglądało to podejrzanie, zamilkła na jakiś czas, po czym sięgnęła po laptopa z teczką.
- Tutaj mam twoje rzeczy, są bezpieczne. TY!- zwróciła się do Johnny'ego. - Nie ruszaj się, bo jak tutaj przyjdę, a ty cokolwiek zrobisz, to właduję ci kulkę w głowę, a ty...
Spojrzała groźnym wzrokiem na Johnatan'a.
- Pójdziesz ze mną, ruszaj się! Już!
Edytowane przez Marron dnia 19-04-2011 22:39 |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-04-2011 22:41 |
|
|
-Okej,już idę panno porucznik. A wybacz mi, podporucznik o ile to jest twój mundur... -rzekł głośno Johnatan, ruszył posłusznie w kierunku, który wskazała mu ta mała suka.
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-04-2011 22:42 |
|
|
A Nikola siedział sobie w swoim schronieniu i tylko patrzył jak deszcz pada na zewnątrz. Po chwili dojrzał jak inni się tłoczą w jednym małym, marnym szałasiku. Jednak widząc to nie zrobił nic poza tym że usiadł z tyłu swojego schronienia.
|
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-04-2011 22:43 |
|
|
- Będą teraz rozmawiały o skarpetkach... - Jęknęła Beatrice odwracając się do rudej i blondyny. - Jakbyście nie zauważyły, jakoś nie zanosi się na to, by przestało padać. Ciśnijcie się tu wszyscy dalej.. - Ostatnie zdanie skierowała do reszty - Idę w głąb dżungli, tam gdzie mój spadochron przykrywa całą koronę drzewa i jest z pewnością suszej niż tu - po tym założyła torbę na plecy i wyszła z szałasu kierując się w stronę dżungli.
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
Nina
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-04-2011 22:46 |
|
|
Connie korzystając z sytuacji wybiegła za Beatrice. Postanowiła iśc z nią.
- Mogę iśc z tobą? - spytała ale bez względu na odpowiedź i tak by z nią poszła.
|
|