Autor |
RE: Plaża Północna |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-05-2011 00:13 |
|
|
-Nie wiem jeszcze, jutro mam zamiar opuścić ten dom i ruszyć na północ, mam dość takiego siedzenia. Nie tylko ty siostrzyczko masz uczulenie na nich, ja powoli mam takie, jak na banany... - powiedziałem, wstałem i zamknąłem drzwi na klucz - Wiesz czego dawno już nie robiliśmy?
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 06-05-2011 00:19 |
|
|
Nie. Może mnie oświecisz. - była sarkastyczna. Ten dom jej nie odpowiadał. Był brudny, mały i śmierdzący. Czuła się tu jak w jakimś chlewie. Najlepiej byłoby zabić ich wszystkich. - westchnęła. Wstała i podeszła do pękniętego wzdłuż lustra. Przez chwile wpatrywała się w swoje odbicie. Zaczęła przeczesywać palcami włosy. Niestety nie miała tu szczotki i włosy nie chciały się ułożyć.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-05-2011 00:21 |
|
|
Od razu stanąłem za nią, złapałem ją od tyłu. Widziałem nasze odbicie w lustrze. Była dla mnie taka piękna...
-Nadal moja siostrzyczka nie wie?
Edytowane przez Furfon dnia 06-05-2011 00:24 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 06-05-2011 00:28 |
|
|
Westchnęła i odwróciła się przodem do brata. Czy ty naprawdę nie widzisz, gdzie jesteśmy? - powiedziała tak, że poczuł jej oddech na twarzy. Otóż jesteśmy w jakimś paskudnym chlewie Spojrzała na drzwi i z powrotem na brata. Chlewie pełnym świń. Jeśli to ci nie przeszkadza...
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-05-2011 00:33 |
|
|
-Dla mnie najważniejsze jest to, że ty jesteś, ich ignoruje. Gnioty i tyle. Zawsze możemy pójść kochana siostrzyczko na łono natury. Nie będzie takiego syfu... - powiedziałem, wskazałem na okno, dzięki któremu mogliśmy niepostrzeżenie wyjść.
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 06-05-2011 00:38 |
|
|
Każesz mi wychodzić oknem? - odsunęła się od niego. Podeszła do łóżka i zlustrowała je sceptycznie. Nie było tu jednak nic lepszego. Było późno, nie miała jednak zegarka, by sprawdzić godzinę. Westchnęła i rzuciła się na sam środek łóżka. Zastanawiała się, czy kiedykolwiek uda się jej zasnąć w tej norze.
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-05-2011 00:43 |
|
|
Położyłem się obok jej, lekko przesuwając ją ku ścianie. Zaproponowałem jej okno, bo myślałem że jest gotów zrobić wszystko, by nie patrzeć na resztę.
-Nie jest tak wygodnie, jak u nas w domu. Gdyby było chociaż piętrowe łózko...
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-05-2011 07:20 |
|
|
Nie wiadomo nawet kiedy, jak i gdzie zasnęłam oparta o skałę. Miałam wrócić do chatki przed zachodem słońca, ale było mi tak wygodnie i dobrze, że zanurzyłam się w głębokim śnie.
Rano obudził mnie ptak siedzący na gałęzi gdzieś nade mną i śpiewający nadzwyczaj głośno. Wstałam, przeciągnęłam się i usiadłam na skale, o którą się wcześniej opierałam. Zdałam sobie sprawę, że czoło mam mokre od potu, a dłonie nie przestają drżeć. Miałam nieodparte pragnienie... I koniec z moją wolnością. Nadeszła era szarości. Rozdygotana zaczęłam w strachu chodzić po dżungli.
If you don't take drugs probably you have other addictions. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-05-2011 13:46 |
|
|
Sen złagodził wszystkie nieprzyjemne momenty dnia wczorajszego, pozwolił zapomnieć o dziewczynce zombie, o rannej siostrze, o wyspie... Wstała dosyć późno, większość spadochroniarzy jeszcze drzemała. Włożyła dwie papaje do plecaka i wyszła na zewnątrz, promienie słońca przyjemnie padały na chatkę, winorośl oplatywała drewniany domek jakby chcąc go ukryć przed resztą ludzi. Włoszka oddaliła się o marę metrów od chaty i usiadła na pniu drzewa, wyjęła szkicownik z torby i otworzyła na trzeciej, pustej kartce. Na pierwszej miała małpkę, na drugiej bazę wojskową, a na trzeciej.. Na trzeciej będzie ich tymczasowe obozowisko.
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-05-2011 15:13 |
|
|
Uparcie szukałam celu. Myślami byłam w stacji medycznej, o której wspominał Rodion. Chciałabym tam się teraz znaleźć. Poszperać w szufladach z lekami, na pewno mieli gdzieś któreś z narkotyków! Chciałam ją znaleźć, ale szłam chyba nie w tym kierunku i zamiast na stację trafiłam z powrotem do chatki. - Cholera... - Powiedziałam, gdy tylko wyszłam z dżungli. - Weź kurna, nie ciebie szukam.. - Mówiłam do domu. Po przeciwnej stronie na pniu siedziała Bea, ale do tej nie miałam cierpliwości się odzywać. Dakota trafnie ją nazwała - Histeryczka. Weszłam do środka i usiadłam zaraz przy drzwiach wejściowych. Jakoś podejrzanie cicho było dzisiaj...
If you don't take drugs probably you have other addictions.
Edytowane przez chlaaron dnia 06-05-2011 15:14 |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-05-2011 15:22 |
|
|
Przebudziłem się. Moja siostrzyczka nadal spała, nie mogłem wstać bo mogłem ją niechcący obudzić, a już sobie wyobrażałem jej zachowanie w takiej sytuacji. Nie pozostało mi nic innego, jak wpatrywać się w jej twarz. Byłem ciekawy o czym śni, gdyż miała lekki uśmiech na twarzy...
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 06-05-2011 15:27 |
|
|
Isabella przez sen przewróciła się na drugi bok i ściągnęła koc z Johnatana.
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-05-2011 16:05 |
|
|
Na całe szczęście było ciepło, nie potrzebowałem kocu. Zacząłem bawić się włosami Isabelli z nudów.
|
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-05-2011 16:18 |
|
|
- Weź kurna, nie ciebie szukam..- Usłyszała z boku głos Danes. Obróciła głowę w stronę rudej, która zdawała się być dziwnie nieobecna. Melody skierowała się w stronę domku, a Beatrice dokończyła swój rysunek. Schowała szkicownik do torby po czym założyła na plecy i popędziła w stronę chaty(oczywiście potykając się dwa razy). Otworzyła skrzypiące drzwi i usiadła na wolnym krześle.
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-05-2011 18:09 |
|
|
CELE:
-zbierzcie się w kupę, przygotujcie na wyruszenie w wędrówkę.
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
Postać: Żyd
|
Dodane dnia 06-05-2011 18:18 |
|
|
Nagle otworzyłem oczy. Słońce zaczęło mnie mocno razić i wtedy zdałem sobie sprawę, że to kolejny poranek, a poprzedni dzień to już historia. Powoli podniosłem się z ziemi, wszystko mnie bolało. Miałem tylko wyjść na chwilę, żeby się przewietrzyć, a okazało się, że całą noc spędziłem śpiąc pod drzewem. Od razu poszedłem do chatki. - Dzień dobry - powiedziałem, patrząc na wszystkich. Nie chciałem tak wchodzić bez słowa. Większość jeszcze spała, ale niektórzy zdążyli się już obudzić. - Jakie plany na dziś? - zapytałem siadając na krześle.
Edytowane przez Flaku dnia 06-05-2011 19:01 |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-05-2011 18:26 |
|
|
Słyszałem, jak ktoś w sąsiednim pokoju zadaje pytanie, rozpoznałem głos Cilliana. To był znak, że w końcu trzeba wstać z łózka, ciągle tutaj nie możemy leżeć. Czas poszukać innego miejsca.
-Obudź się siostrzyczko, powoli zbieramy się. - wyszeptałem jej do ucha, bardzo długo spała już, najwyraźniej dla niej wygodnie tutaj było, a wczoraj tak narzekała.
|
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-05-2011 18:32 |
|
|
- Prawdopodobnie te co wczoraj i przedwczoraj. Siedzimy tu i czekamy na ratunek. - odparła mężczyźnie którego imienia nawet nie znała. Oparła łokcie o stół i spojrzała na spadochroniarzy.
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
Carmelka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-05-2011 19:29 |
|
|
Obudziłam się dość późno i z przerazeniem, zdałam sobie sprawę, że nie zmieniłam w nocy opatrunku Becky. Bezzwłocznie zabrałam się do tego. Założyłam nową gazę wyjałowioną i zwinięty bandaż, po czym obwinęłam go kolejnym bandażem. Brudny opatrunek wyrzuciłam do kosza w kacie pomieszczenia. Wracając do swego nowego "stałego" miejsca na podłodze obok starej kanapy, zauważyłam Melody, siedzącą w drzwiach. Podeszłam do niej niepewnym krokiem i puknęłam ją w rozdygotane ramię.
- Hej. Wszystko w porządku? - zapytałam nieśmiało.
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-05-2011 19:33 |
|
|
Siedziałam dalej na podłodze i niepostrzeżenie wsłuchiwałam się w rozmowę. Obserwowałam czerwoną mrówkę, która chodziła obok mojego zabłoconego buta. Chodziła sobie bez celu, trochę przypominała mi mnie, bo też jestem taka zagubiona. - Witaj czerwona mrówko. - Powiedziałam przyjaznym tonem. Zabrzmiało to chyba dziwnie, bo powoli traciłam zdrowe zmysły...
- Tak, wszystko w jak najlepszym porządku. - Uśmiechnęłam się do niej. Nie mogłam przyznać się do mojej słabości. - A co tam u Ciebie słychać Dakoto? - Uśmiechnęłam się jeszcze szerszym uśmiechem, którego nigdy nie używałam. Po prostu traciłam zdrowe myśli!!!
If you don't take drugs probably you have other addictions.
Edytowane przez chlaaron dnia 06-05-2011 19:36 |
|