Autor |
RE: Plaża Północna |
jazeera
Użytkownik

Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 02-05-2011 22:18 |
|
|
Beatrice po krótkiej rozmowie z Connie przed chatą, postanowiła w końcu do niej wejść. Przypominała jej domek na drzewie z dzieciństwa.. Tyle, że była dużo większa i bardziej zarośnięta. Otworzyła skrzypiące drzwi i wolno weszła do środka rozglądając się przy tym. Skierowała się w stronę szafek i półek, zaczęła wszystkie otwierać szukając czegoś pożytecznego.
Znalazła coś? 
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik

Postać: Żyd

|
Dodane dnia 02-05-2011 22:19 |
|
|
/April ty chyba nie czytałaś mojego postu /
/Flaku, a ty jesteś z nami? Ale ze mnie GM, bez kitu. /
April.
/No ja jestem tam na polanie, co ten koleś przylazł /
/Już wiem w czym błąd popełniłam, zaraz napiszę posta, wybacz. /
Aaaaaapril.
/ /
Edytowane przez Flaku dnia 02-05-2011 22:24 |
|
Autor |
April
Użytkownik

Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 02-05-2011 22:27 |
|
|
Mężczyzna zmierzył wzrokiem Cillian'a, który właśnie wyszedł z dżungli. Spojrzał na niego, zmrużył oczy i uśmiechnął się.
- Simanus się pofatygował! Świetnie, świetnie! - ryknął wyrywając sobie kilka włosów z głowy. - Na kogoś jeszcze czekamy?! Może na tego świra Johnatana?!
Jazeram, nic planowałam żeby coś tam jeszcze było- przynajmniej na razie. 
Edytowane przez April dnia 02-05-2011 22:28 |
|
Autor |
Flaku
Użytkownik

Postać: Żyd

|
Dodane dnia 02-05-2011 22:35 |
|
|
Byłem lekko zdziwiony zachowaniem mężczyzny. Powoli zmierzałem w jego kierunku, by po chwili się zatrzymać. - Skąd znasz moje nazwisko? - zapytałem. Teraz nie uważałem go za jakiegoś idiotę tylko za kogoś ważnego. Kogoś kto może być kluczem do całej zagadki.
Edytowane przez Flaku dnia 02-05-2011 22:35 |
|
Autor |
April
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 02-05-2011 22:43 |
|
|
- Czy to ważne, bo wydaje mi się, że w tej sytuacji nie! Teraz musimy się martwić o naszą skórę! Mój nieudany eksperyment... - mówił patrząc na nich, byli idealni do tego co zamierzał zrobić. - Jeszcze ci żołnierze!
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik

Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 02-05-2011 22:45 |
|
|
A Nikola nadal siedział na drzewie. Nie wiedział czy schodzić czy nie bo niestety miał chwilowy napad głuchoty i nie usłyszał czy dzik odszedł czy nie. Siedział więc nieświadomy na drzewie mając nadzieję, że jednak dzik sobie poszedł.
/April zabijesz w końcu drugą osobę czy nie? /
/Zabiję adi jak przyjdzie czas, nie pośpieszajcie mnie. /
April.
Edytowane przez April dnia 02-05-2011 22:47 |
|
Autor |
April
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 02-05-2011 23:14 |
|
|
- Ja tylko zgubiłam mamusię, czekam na nią, kazali mi. Wypuście mnie, błagam... - dziewczynka piszczała, a ja wciąż wpatrywałam się w drzwi. Instynkt macierzyński się we mnie obudził, spojrzałam na mężczyznę.
- A co jeśli ta mała, biedna istota ma rację? - spytałam krzyżując ręce.
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik

Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 02-05-2011 23:14 |
|
|
Siedział, siedział i wysiedział jajko. Przecież nie jestem kurą! - pomyślał sobie Nikola wciąż siedząc na drzewie. Nogi go już jednak bolały, tyłek również. Powoli więc i bez pośpiechu zaczął schodzić z tego bezpiecznego do tej pory miejsca by móc odnaleźć kogoś by dowiedzieć się czy jest jakaś szansa na ratunek gdyż są tu już zdecydowanie za długo. Szkoda tylko, że Nikola nie widział schodząc z drzewa że jakieś 20 metrów stąd stoi ten sam dzik którego widział wcześniej...
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik

Postać: Helena
Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 02-05-2011 23:30 |
|
|
Razem z siostrą zobaczyliśmy budynek, piętrowy w dżungli. Na szczęście miałem broń, a tam mogliśmy znalezc coś, co nam pomoże wyrwać się z tego gówna. Skierowaliśmy się w stronę drzwi. Z nieznanych powodów, przypomniałem sobie o naszej dewizie rodowej. Kto nie jest Starkiem, jest wrogiem. W tym miejscu musimy to stosować, tylko mojej siostrzyczce mogłem ufać...
|
|
Autor |
April
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 02-05-2011 23:36 |
|
|
Zostałam sama wpatrując się ślepo w drzwi, przełknęłam głośno ślinę, wciąż słyszałam jak dziewczynka drapie w drzwi.
- Wypuście mnie błagam was, nie mam już nic przy sobie, nie zostawiajcie mnie. Mamusia też mi obiecała, że po mnie wróci, proszę... - usłyszałam jej ciche łkanie, coś w sercu mi zakołatało, przełknęłam głośno ślinę. Ręce mi drżały, szukałam wzrokiem kogoś kto by mnie poparł.
Edytowane przez April dnia 02-05-2011 23:37 |
|
Autor |
April
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 03-05-2011 00:03 |
|
|
- Masz rację, niech tam zostanie... - syknęłam odwracając się na pięcie, wciąż słyszałam jej błagania, natychmiast ruszyłam ku wyjściu. Musiałam sobie to wszystko poskładać w jedną całość, otworzyłam drzwi i nagle ujrzałam Johnatana i Isabellę, pisnęłam. Nie spodziewałam się ich tutaj. Postanowiłam jednak zgrywać twardą. - Czego tutaj szukacie?
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 03-05-2011 00:22 |
|
|
-To samo pytanie tobie można zadać. Ja mam broń, ty nie. Odpowiadaj mi. - powiedziałem krótko, trzymałem pistolet w dłoni ale do niej nie celowałem. Irytowała mnie już ta kobieta, chociaż prawie nic o niej nie wiedziałem.
|
|
Autor |
April
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 03-05-2011 00:24 |
|
|
- Ja znalazłam tą chatkę przez przypadek, bo nie zamierzałam czekać na śmierć. - syknęłam jadowitym tonem, nie wiedział, że mam przy sobie pistolet i tak powinno zostać. Za to moją uwagę przykuło to, że on też ma broń! - Mam gdzieś ciebie i twoją broń!
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 03-05-2011 00:40 |
|
|
-Widzę, że już zielonooka suczka nawet ciebie omotała. Oj Noddle, zawiodłem się lekko na tobie, któryś raz z rzędu. Dobra, mniejsza z tym. Macie rację, jesteśmy wspólnie w tym gównie, więc mamy ten sam cel. Chwilowy rozejm, co wy na to? No i przestańmy się bawić w kowbojów, bo zaraz ktoś sobie krzywdę zrobi... - powiedziałem, sama obecność i słowa tej dwójki jeszcze mnie nie wytrąciła z równowagi, usiadłem na krześle, broń schowałem bo nie chciałem ich więcej straszyć. - Coś znaleźliście?
Edytowane przez Furfon dnia 03-05-2011 00:43 |
|
Autor |
April
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 03-05-2011 00:47 |
|
|
Gdy usłyszałam słowo suczka zmrużyłam oczy... ja mu jeszcze pokażę tą suczkę. Nie darowałam mu tego, obiecałam sobie zemstę. Uśmiechnęłam się słodziutko.
- Oczywiście, na górze jest dziewczynka, która wygląda jak zombie. - powiedziałam opierając się o ścianę. Nie spuszczałam z niego wzroku. Moje oczy stanęły na jego broni. Podeszłam dyskretnie do siostry i oddałam jej swój pistolet, tak, aby tego nikt nie widział, po czym usiadłam na krześle.
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 03-05-2011 00:56 |
|
|
-Zombi? Kiepski żart suczko, postaraj się lepiej - rzekłem, ponownie użyłem tego słowa, widziałem po jej twarzy jak ją to denerwuje. Noddle się w tym momencie zaśmiał, myślałem że go rozśmieszyłem, a nie to, co tak naprawdę miał na myśli. - Jak ty się w ogóle nazywasz? Dziecko same jest?
|
|
Autor |
April
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 03-05-2011 01:01 |
|
|
Znowu użył tego zwrotu! Aż coś się w mnie gotowało, ale musiałam okazać spokój... musiałabym spokojnie, to był mój cel. Mój wzrok padł na Johnny'ego, którego zmierzyłam chłodnym spojrzeniem.
- Nie twój interes jak się nazywam... - fuknęłam wciąż na niego patrząc. Mężczyzna jak zwykle był gburowaty, ale postanowiłam nie zwracać na to dużej uwagi, nie mogłam tego zrobić w tym momencie, były ważniejsze sprawy! Wstałam, odrzucając swoje długie włosy do tyłu, oparłam ręce na biodrach. - Nie wierzysz, to sam sprawdź, jeżeli masz na to ochotę.
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 03-05-2011 01:07 |
|
|
-Myślę, że mam lepsze rzeczy do robienia teraz, niż gadka z jakimś bachorem. Powiedz jak masz na imię, bo inaczej będę zmuszony nadal ciebie nazywać suczką. - powiedziałem drwiącą się uśmiechając, położyłem nogi na stole.
|
|
Autor |
April
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 03-05-2011 01:10 |
|
|
Becky uspokój się... tylko spokojnie. Nie denerwuj się, nie teraz, musisz być miła.
- Rebecca, a teraz rusz dupsko, mamy do pogadania na osobności. - syknęłam wychodząc z pomieszczenia. Kierowałam się w stronę dżungli, starałam się, aby mój głos brzmiał bardzo poważnie.
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 03-05-2011 01:22 |
|
|
Zanim wyszedłem, oddałem broń mojej siostrze i powiedziałem jej, co ma zrobić gdybym nie wrócił, co oczywiście nie będzie miało miejsca. . Zrobiłem to tak, że nikt tego nie widział . Po tym, szybko skierowałem się za suczką, byłem ciekawy co chce wykombinować.
-Czemu mnie nie lubisz Rebecco? - spytałem się, idiotyczne pytanie ale byłem ciekawy co odpowie mi. Może ona jest zamieszana w to całe gówno?! Jak Rodion...
|
|