Autor |
RE: Plaża Północna |
Hermia
Użytkownik
Postać: Hermia Herald
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 22:35 |
|
|
- Nazywam się Hermia Herald, to powinno ci wystarczyć. - odparła głośno się śmiejąc i wychodząc. Do Siergieja podszedł mężczyzna, który skuł mu ręce kajdankami(przypominam, że nie masz kastetu, bo oni go wcześniej zabrali), założył na głowę worek i zaprowadził do ciemnego pomieszczenia, przypiął go do jakiejś rury, wciąż miał na sobie worek, wiec nic nie widział. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 22:37 |
|
|
Grupa, która składała się z dwóch osób(Casines i Furfon) byli na wschodniej części skrzydła, zaś druga grupa na zachodniej, więc nie mogliście się nawzajem widzieć.
Żołnierz spojrzał na mężczyzn, po czym podniósł broń.
|
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 22:39 |
|
|
Razem z grupą, po dość długiej podróży, trafiliśmy po śladach na budynek, porośnięty bluszczem. Wokół niego krążył koleś z gnatem, co utrudniało przedostanie się do środka.
- Musimy obmyślić jakiś plan. - odpowiedziałem Melody. - Nie możemy tam po prostu wejść, nie wiadomo kim jest ten człowiek. Będę go obserwować, jego zachowanie i to, co robi w danym czasie. Schowałem się w krzakach.
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 22:40 |
|
|
Podałem mu od razu kody z kartki, by myślał że to swoi ludzie przybyli. Czekaliśmy na jego reakcję.
|
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Postać: Gregory Cooper
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 22:41 |
|
|
Kobieta przedstawiła się i zaśmiała, a po chwili Siergiejowi zrobiło się ciemno przed oczami, bo założono mu worek na głowę. Został też gdzieś przykuty i zrobiło się ciszej na chwilę. -Teraz będzie dopiero ciekawie. Lubisz więzić swoich kochanków co blondyneczko?- powiedział Rosjanin, który nawet zaczął się śmiać.
|
|
Autor |
Hermia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 22:44 |
|
|
- Oczywiście, widzę, że będziemy się świetnie bawić... - kobieta znowu zachichotała cichutko. - Teraz poproszę cię grzecznie, abyś mi opowiedział kto was przesłał, abyście nas szpiegowali, ale mów prawdę, bo inaczej...
Kobieta stała tuż obok mężczyzny mówiąc mu to do ucha. |
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 22:46 |
|
|
Przykucnęłam przy Andym. Coraz bardziej się denerwowałam, że nas złapią, że nas zabiją... Nie mogliśmy skazać wszystkich na pewną śmierć po prostu tam idąc. - Zgaduję, że nie ma nikt z was broni. - Powiedziałam półszeptem. - Andy.. A może odpuścimy? - Powiedziałam tylko do niego. Spojrzałam w jego głębokie oczy. - Bo zobacz na tego goryla. - Wskazałam na mięśniaka przy budynku. - Nie przedostaniemy się tam, chyba, że nagle będzie miał przerwę obiadową.- Zaśmiałam się cynicznie.
If you don't take drugs probably you have other addictions. |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Postać: Gregory Cooper
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 22:46 |
|
|
- Inaczej ściągniesz mi portki? Ja nie mam nic przeciwko, tak więc do dzieła.- Siergiej śmiał się coraz głośniej.
/ będę za 20 minut poczekaj więc z torturami //
Edytowane przez Michal dnia 22-04-2011 22:48 |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 22:47 |
|
|
- To głupie - stwierdziła Beatrice - a jeśli Ci ludzie tu mieszkają i zabrali naszych ludzi, by odstawić ich do domu? - szepnęła spoglądając na Melody i Andy'iego. Przygryzła dolną wargę po czym wybiegła z miejsca w którym siedzieli, przedarła się przez zarośla robiąc sobie przy tym kilka zadrapań - Halo! Proszę pana, niech mi pan pomoże! Pomocy! - krzyczała w stronę żołnierza powoli się zbliżając.
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 22:47 |
|
|
Mężczyzna spojrzał na kartkę, po czym zwrócił swój wzrok na nich.
- Czy to Charlie was wysłała? Dlaczego macie mundur Davida na sobie? - spytał groźnym wzrokiem, wcale nie miał zamiaru ich wypuszczać.
Facet, który pilnował drugiego skrzydła natychmiast podniósł broń na krzyczącą Beatrice.
- Kimkolwiek jesteś odejdź!
Edytowane przez April dnia 22-04-2011 22:49 |
|
Autor |
Hermia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 22:50 |
|
|
- Chciałbyś, odpowiedz mi lepiej na moje pytanie, bo źle to się skończy. - odparła słodkim głosem blondynka siadając na biurku zakładając nogę na nogę. - Czekam. |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
|
|
- Tamci ludzie, po drugiej stronie wyspy, zdąrzyłam im uciec, a później już nie pamiętam co się stało... znaczy oni mnie złapali i zrobili coś, przez co straciłam pamięći obudziłam się tutaj. Pamiętam jedynie urywki jak spadałam ze spadochronu i takie tam.
Hm, dziwne - pomyślał sobie Nikola. Niby nic nie pamięta a jednak mówi że to ludzie z drugiej strony wyspy. A więc wynika że nie tylko ja i ci ludzie których spotkałem tutaj wylądowali. Jedno mnie gnębiło, dlaczego ja? Do tego Christopher - milczący towarzysz zdarzeń. Niby był a jakby go nie było. To takie zagmatwane, nawet mój umysł tego nie obejmuje - pomyślał sobie Nikola po czym powiedział do kobiety by ta nie pomyślała, że on coś podejrzewa na jej temat:
Ale może pamiętasz coś ważnego? Opowiedz mi o tym, może dzięki temu uda nam się wytropić tych co ci to zrobili? Może uda nam się stąd uciec? - po tych słowach Nikola przenikliwie spojrzał na dziewczynę mając nadzieję że do końca nie kręci i chociaż po części mówi prawdę.
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
|
|
-Tak, Charlie nam kazała tutaj przyjść. Oddała nam mundur Davida, gdyż mój niestety uległ zniszczeniu. Spieszymy się, dużo czasu już zmarnowaliśmy. - odpowiedziałem mu, nie denerwowałem się obecnie, plan miałem dobry...
|
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 22:53 |
|
|
Złapałem się za głowę po tym, co zrobiła Beatrice. Uważałem, że zrobiła najgłupszą rzecz, narażajac nas na niebezpieczeństwo ze strony nieznajomych. Złapałem Melody za rękę, aby przypadkiem też nie strzeliło jej do głowy wyjawienie się. Chyba że Beatrice ma jakiś plan? Zobaczymy co z tego wyjdzie.
|
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 22:53 |
|
|
Beatrice podniosła ręce, mężczyzna do niej celował! - Nie odejdę.. - jęknęła. - Ktoś mnie porwał i wysadził na tej wyspie, chcę wrócić do domu.. - powiedziała zadowolona z tego, że jej głos brzmiał pewniej niżby wskazywało na to jej samopoczucie.
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 22:57 |
|
|
- Nie za wiele... mam białe plamy, pamiętam, że tamci ludzie mają swoje laboratorium, chcieli pozbawić mnie wszystkich organów... chcieli mi je wyciąć! - wykrzyknęła kobieta zaczynając powoli panikować. - Gdzie ja jestem?! Proszę, odpowiedz mi!
Mężczyzna spojrzał podejrzliwie na Johantana, gdyż widział go tutaj po raz pierwszy, nacisnął zielony przycisk w dziwnym urządzeniu, po czym wpuścił dwóch mężczyzn.
- Zaraz się upewnię i zadzwonię do Marron.
Facet spojrzał na Beatrice, wciąż miał podniesiony karabin.
- Odejdź, bo strzelę, będę musiał zastosować środki, których nie mam ochoty zastosować... - odparł mężczyzna.
Cele:
- Macie okazję przejść niezauważenie!
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
Postać: Żyd
|
Dodane dnia 22-04-2011 23:02 |
|
|
Tymczasem Cillian siedział w celi oparty o ścianę. Cały czas zastanawiał się kim jest długowłosa kobieta i gdzie zabrała Siergieja. Po drugiej stronie pomieszczenia leżała oparta o ścianę ranna Connie, a kilka metrów obok stał Mike. Wszyscy milczeli jakby zdawali się nie mieć nic do powiedzenia. Cillian skierował wzrok na dziewczynę. - Jak tam ręka? - zapytał bardziej z obowiązku niż z czystej troski.
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 23:03 |
|
|
- Nie za wiele... mam białe plamy, pamiętam, że tamci ludzie mają swoje laboratorium, chcieli pozbawić mnie wszystkich organów... chcieli mi je wyciąć! - wykrzyknęła kobieta zaczynając powoli panikować. - Gdzie ja jestem?! Proszę, odpowiedz mi!
Laboratorium? Handel organami? Boże, gdzie my jesteśmy? - zaczął dramatyzować Nikola by po chwili się jednak uspokoić i oznajmić do dziewczyny spokojnym głosem - Co do tego gdzie jesteśmy to sam mało wiem. Zrzucili mnie i jeszcze innych ludzi na spadochronach kilka dni temu a od dwóch dni szukając jakiejś cywilizacji chodzę po dżungli ale chyba się troszkę tutaj zgubiłem. A tak poza tym to jestem Nikola Jovanović z Belgradu. - tu Nikola wyciągnął rękę do kobiety po czym dodał - A ty jak się nazywasz i skąd jesteś?
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
|
|
- Chodźmy. - Zauważyłam, że mężczyzna skupił się na Beatrice. Jednak było warto. - Gazu! Nie zauważy nas.. Idźmy dookoła wśród drzew. - Podsunęłam. Poszłam przodem nie puszczając dłoni Moore'a.
/z nami chyba /
If you don't take drugs probably you have other addictions. |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
|
|
/ agusiam, z naszą grupą /
Trik Beatrice był skuteczny, bowiem odciągnęła uwagę nieznajomego strażnika. W jednej chwili poczułem szarpnięcie za rękę, to Mel dała sygnał do szybkiego otoczenia budynku. Trzeba było być cicho, żeby goryl nie zczaił się w sytuacji. Było mi ciężko ze zwichniętą nogą iść schylonym, ale udawało się. Noga goiła się nadzwyczaj szybko i nawet nie czułem bólu. Po kilku minutach byliśmy po drugiej stronie. Beatrice dalej konwersowała z nieznajomym.
Edytowane przez Dexter dnia 22-04-2011 23:07 |
|