Autor |
RE: Plaża Północna |
jazeera
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/izstl1[48].png)
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 22-04-2011 12:33 |
|
|
Beatrice złapała za swój plecak i ruszyła za resztą.
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/michaelchalls[30].jpg)
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 22-04-2011 12:34 |
|
|
Wyruszyliśmy w stronę drzewa ze spadochronem, Dakota poszła przodem. Narzuciła dość szybkie tempo, jednak ja nie mogłem tak szybko się poruszać. Szedłem z wolna za grupą, po ich śladach. Spragniony po drodze wyjąłem owoc i zjadłem go. Tymczasem towarzysze byli coraz dalej, lecz nie przejmowałem się tym.
|
|
Autor |
Carmelka
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/camp25[737].jpg)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 12:35 |
|
|
Szliśmy długo aż dotarliśmy do mojego punktu orientacyjnego, czyli palmy, ktora wyglądała jak
- Tamtędy jest do wodospadu, gdzieś tam jest plaża, a do drzewa w tę stronę. - mówiłam, wskazując ręką różne strony. Sama ruszyłam w trzecim wskazanym kierunku i po chwili wśród drzew zamajaczył mi spadochron. Spojrzalam na resztę i zmarszczyłam brwi.
- Gdzie Andy? - zapytalam. - Dobra, idźcie do drzewa. Zaraz wrócę. - rzuciłam i ruszyłam biegem z powrotem, aż natknełam się na Andy'ego.
- Tutaj jesteś.
Edytowane przez Carmelka dnia 22-04-2011 12:37 |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/55[18].jpg)
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 12:43 |
|
|
Nikola widząc że Christopher jakoś dziwnie milczy na widok nieprzytomnej kobiety postanowił sam się nią zająć. Robił to niechętnie ale tego wymagała od niego sytuacja. Podszedł więc do niej i od razu zauważył że oddycha spokojnie ale jest nieprzytomna. Może ją jakoś ostudzić? - pomyślał Nikola po czym chwycił butelkę z wodą z plecaka i wylał ją wprost na twarz nieznajomej, młodej kobiety mając nadzieję że to pomoże i nieznajoma się ocknie. Przy okazji Nikola z ukosa zerkał na Christophera.
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 12:48 |
|
|
- Spokojnie, idę z nim. - Odpowiedziałam Dakocie za Andy'ego. Szłam przed nim, tyle, że wolniej od innych. - Już idziemy. O nas się nie martw. Radzimy sobie, prawda Andy? - Uśmiechnęłam się do niego znacząco obnażając rządek białych zębów.
If you don't take drugs probably you have other addictions. |
|
Autor |
Carmelka
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/camp25[737].jpg)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 12:51 |
|
|
- To dobrze. - odparłam Melody. - Już myśłałam, że się zgubiliście.
Odwróciłam się i ruszyłam wolno w stronę drzewa. Jednak kiedy tam dotarliśmy, nie mogłam się powstrzymać i szybko wlazłam na drzewo. Mialam stąd świetny widok na okolice.
|
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 12:55 |
|
|
- Jasne, wszystko jest w jak najlepszym porządku. - odpowiedziałem szeroko uśmiechniętej Mel. Szedłem dalej, patrząc w dół. Przypomniała mi się Monica, jej twarz, uśmiech, wszystko to, co w niej kochałem. W nastroju lekkiej zadumy trafiliśmy w końcu do miejsca docelowego.
- Idę poszukać jakiegoś tropu, zostańcie tutaj. - oznajmiłem towarzyszom i odszedłem kawałek dalej.
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 12:57 |
|
|
Usiadłam pod drzewem wyciągając owoc. Jadłam ze smakiem, gdy nade mną znalazła się Dakota. - Widać tam co? - Spytałam z ustami wypełnionymi mango. - Daleko jeszcze?
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 13:19 |
|
|
Przechadzając się pomiędzy drzewami dostrzegłem połamane gałęzie i ślady wleczenia kogoś po ziemi. Domyśliłem się, że to ja je zostawiłem, więc znalazłem trop prowadzący do spadochronu. Wróciłem do drzewa przypominającego i oznajmiłem grupie, w którą stronę idziemy.
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 13:44 |
|
|
Andy obwieścił nam, że orientuje się w terenie i wie w którą stronę iść. Ucieszyłam się, bo Dakota nie odpowiadała na moje pytanie. - Możemy ruszać dalej? - Spytałam pozostałych wstając i zabierając swoje manatki. - Dakota, złaź z tego drzewa. Nie będę Cię stamtąd ściągać. - Krzyknęlam do drzewołaza. Chyba lubiła łazić po drzewach. Zeszła posłusznie i wszyscy ruszyliśmy dalej.
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 14:00 |
|
|
Ruszyłem przodem, grupa szła za mną. Odwróciłem się na chwilę w poszukiwaniu Melody i zawołałem ją, poruszając głową. Szybko do mnie podeszła, a ja cicho zapytałem: - Jak sobie radzisz bez narkotyków? Wszystko ok? Nie masz potrzeby?
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 14:08 |
|
|
- Nie myślałam o nich aż do tego momentu. - Uśmiechnęłam się do Andy'ego. Na jego twarzy zawitał przepraszający uśmiech. - Nie przejmuj się. Ignoruję to jak najlepiej mogę. - Pocieszyłam Go. Wiedziałam, że to dopiero początek mojej drogi. Drogi do nowego życia... Bo jaki jesteś ty, mój świecie? Niby wszystko takie proste, wszystko ma swoje określone miejsce. Tylko, że ja nic z tego nie rozumiem albo rozumiem, kiedy jest już za późno. - Coraz lepiej mi to idzie, ale zobaczymy jak sprawy potoczą się dalej... Mam nadzieje, że nie zwariuję.- Prychnęłam pod nosem. - To dopiero by było...
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/873107_original[21].png)
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 14:18 |
|
|
Przedzieraliśmy się przez tunel, liczyłem że może spotkam znów tutaj Rodiona i zemszczę się na nim. Przejrzałem wcześniej te kartki z kodami, jedna mnie szczególnie zaintrygowała, przy świetle dziennym będę musiał ją zbadać.
-Zaraz wrócimy do domu, nie martw się, szuszwole nas nie znajdą - powiedziałem do Noddle'a, wiedziałem, że takim tekstem go zadowolę. Cudem namówiłem go do założenia munduru wojskowego, całe szczęście że był to amerykański a nie rosyjski, bo wtedy...
|
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 14:29 |
|
|
Szliśmy tak sobie i rozmawialiśmy o głupotkach. Nie ukrywam, że jej obecność przy mnie była jak najbardziej pozytywna. Dzięki niej odzyskuję powoli władzę w lewej nodze i nie myślę o tym, jak bardzo mamy przejebane. Już niemal o tym zapomniałem.
- Jak myślisz, co się stało z tymi, co zostali pod spadochronem? - zapytałem Melody.
|
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/ed13[37].jpg)
Mistrz Gry
![](../infusions/wob_rank_system/images/admin_star.gif)
|
Dodane dnia 22-04-2011 14:30 |
|
|
Gdy cała grupa oddaliła się od drzewa, pod którym schroniła się przed ulewą, Martin został jeszcze chwilę, informując ich, że wkrótce do nich dołączy. Po kilku minutach ruszył po śladach, które w rozmiękczonej ziemi były doskonale widoczne. Jednak nieustannie padający deszcz z czasem zaczął je zacierać, sprawiając, że Celades wędrował już niemal na ślepo. Z każdą godziną Martin zaczął sobie coraz bardziej zdawać sprawę, że grupy już nie znajdzie. Zwłaszcza w momencie, w którym dotarł do gór. - Umrę tu... - pomyślał wycieńczony. Zbliżała się noc i został zmuszony spędzić ją między skałami. Ciężko jest opisać jak była przerażająca. Jedyną alternatywą dla śmierci była dalsza wędrówka w nieznane tereny. Martin był kompletnie wyczerpany fizycznie. Ból w skręconej kostce się odezwał i pragnienie go dręczyło przez cały czas. By nie zwariować w tej kilkudniowej, samotnej wędrówce, Celades zaczął wytyczać sobie cele. Mówił do siebie - Dojdziesz tam w pół godziny, poradzisz sobie Martin... - Gdy cel udało się osiągnąć, radość pojawiała się na jego twarzy. Zaś gdy dojście w wyznaczone miejsce zajmowało mu więcej czasu niż przypuszczał, niewiele brakowało by zapłakał z bezradności. Do końca nie wiedział w jakim celu zaczął sobie wyznaczać cele. Chyba głównym powodem była chęć by coś robić, nie poddawać się i nie czekać bezczynnie na pomoc, która jak się później okaże sama nie nadejdzie.
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/55[18].jpg)
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 14:30 |
|
|
Nikola widząc że wylana woda na twarz młodej kobiety nie pomaga zaczął się zastanawiać co teraz zrobić. Nie mając żadnej pomocy w tej sprawie ze strony Christophera Nikola zaczął delikatnie ją trząść by tylko się ocknęła. Nikola miał nadzieję że dzięki temu że pomoże tej kobiecie ona zaprowadzi go do swoich i dzięki temu będzie on mógł opuścić to miejsce. Wiedział że większe szanse ma przy boku tej kobiety niż bez niej.
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 14:39 |
|
|
- Nie mam pojęcia. - Zastanowiłam się chwilę. - Właściwie to nie przypominam sobie, żeby Rodion mówił cos o nich... Tylko, że musimy po nich wracać. - Powiedziałam wsadzając ręce do kieszeni. Miejmy nadzieję, że będzie kogo ratować. - Zobaczymy pod spadochronem. - Powiedziałam z nadzieją w głosie. Moja wizja, że czekają na nas przy drzewie była niemożliwa. - A ty jak myślisz?
|
Autor |
April
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/1[29].jpg)
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 14:42 |
|
|
Kobieta jednak nie odzyskiwała przytomności, jej oddech powoli był coraz słabiej odczuwalny, ona umierała...
Cele:
- Reanimujcie ją!
Edytowane przez April dnia 22-04-2011 14:44 |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/izstl1[48].png)
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 14:48 |
|
|
Beatrice kroczyła za Dakotą podpierając się każdego napotkanego drzewa - Jestem głodna - oświadczyła grupie wypatrując jakiegoś drzewa owocowego..
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2011 14:57 |
|
|
- Według mnie ich tam już nie ma. Minęły niemal 2 dni, więc pewnie ruszyli dalej bez nas. Albo ktoś po nich się zjawił... Wszystko jest możliwe. - odpowiedziałem Melody. Z tyłu grupy usłyszałem włoski akcent, błagający o pokarm. To była Beatrice, wycieńczona i głodna. Zatrzymałem się na chwilę, by otworzyć plecak, w którym były jeszcze 2 owoce.
- Prosze, zjedz je. - podałem je jej. - Przerwa, 15 minut! Beatrice musi odpocząć. Oznajmiłem reszcie grupy i sam przycupnąłem na ziemi.
|
|