Autor |
RE: Hogwart |
Umbastyczny
Użytkownik

Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 07-02-2011 19:22 |
|
|
- Ładnie, ciekawe co będzie dalej. Możecie liczyć na moją pomoc, bo mam ogromną wiedzę.
Sybilla ruszyła nowym przejściem zaraz za Cho. Ciekawiło ją co tam zastanie.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik

Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 07-02-2011 19:26 |
|
|
Komnata niespodziewanie zaczęła opuszczać się w dół, a gdy zatrzymała się ukazało im się kolejne przejście, które znów było tunelem. Harry przepuścił przed sobą Ginny, po czym sam zagłębił się w tunel. - Przecież pokonałem bazyliszka, nie pamiętasz już Ron? Drugiego takiego węża na pewno już nie ma w szkole... - Harry coraz bardziej niepokoił się o przyjaciela. - Dumbledore na pewno nie wysłałby nas na poszukiwania biblioteki, gdyby to było niebezpiecznie, co nie? |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 07-02-2011 19:42 |
|
|
Sybilla liczyła, że ujrzą już bibliotekę, ale to się nie stało. Nadal szli ciemnym korytarzem. Chciała poprawić swoim uczniom humor, więc przyznała im punkty.
- 10 punktów dla Gryffindoru za świetne rozwiązanie zadania Panie Weasley. Panna Chang też 10...
Oczywiście Krukonka nie była tak zdolna jak Ronaldzik.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Andzia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 07-02-2011 19:43 |
|
|
Luna przestała myśleć o narglach, gdy Cho rozwiązała zagadkę. Gdy znaleźli się w ciemnym tunelu, wyjęła różdżkę.
- Lumos. - szepnęła, by rozświetlić pomieszczenie. Jednak nadal jej widoczność była ograniczona. - Hej, zapalcie różdżki. - mruknęła do innych, po czym zwróciła swą twarz w stronę Cho.
- Gratuluję rozwiązania zagadki. Jesteś prawdziwą krukonką. Nie wiem czemu trafiłam do Ravenclawu, wcale nie jestem mądra. - zasępiła się. |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik

Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania

|
|
|
- Ohh... - wystękał Harry, nie spodziewając się, że Cho włączy się do rozmowy. - Może Dumbledore specjalnie nas wysłał na poszukiwania, żeby sprawdzić nasze umiejętności? Taki czarodziej jak on na pewno potrafiłby sam odnaleźć bibliotekę... - starał się, aby jego głos brzmiał całkiem normalnie. |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik

Postać: Helena
Mistrz Przetrwania

|
|
|
Doszliście do kolejnej komnaty, zobaczyliście obraz z starym czarodziejem, który trzymał w dłoniach pergamin, obok niego była masa wyrzuconych, pogiętych kartek. Na wasz widok krzyknął
-Różdżka po dwukrotnej obniżce ceny o 10% kosztuje 324 galeony, ile galeonów kosztowała na początku? Pomóżcie mi, od 400 lat próbuje to obliczyć lecz ciągle mi nie wychodzi! Uratujcie mnie!
Edytowane przez Furfon dnia 07-02-2011 19:45 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 07-02-2011 19:46 |
|
|
- Tak moja droga, wiem.
Sybilla przytaknęła Cho, żeby nie było jej smutno, ale to Ron zasługiwał na pochwały. Do Trelawney dotarła kolejna zagadka.
- Co to za marża? Taka droga różdżka?

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Andzia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 07-02-2011 19:48 |
|
|
Znowu matematyka?! Luna spojrzała z nadzieją na Cho. Wstyd jej było, że jako krukonka nie potrafi wykazać się czymś niezwykłym. |
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik

Postać: NPC
NPC

|
Dodane dnia 07-02-2011 19:52 |
|
|
Ron pęczniał z dumy. Co chwilę zerkał na Hermionę, która była ostatnio jakaś milcząca. Miał nadzieję, że w ogóle zauważyła jego dokonania. Ron przez resztę drogi postanowił robić mądra minę, mając nadzieję, że zarobi kolejne punkty. Przez cały czas z wyrazem twarzy myśliciela przechodził w pobliżu Sybilli, by to dostrzegła. |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 07-02-2011 19:53 |
|
|
-400? No nie mów, a mi tyle lat to zajęło. Dzięki! A wy co tutaj w ogóle robicie? Czego szukacie? -zapytał się czarodziej z obrazu, zapisując wynik na pergaminie.
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 07-02-2011 19:53 |
|
|
Ronald nie odpowiedział na to pytanie i Sybilla była zmuszona dać punkty tylko Cho.
- To musiało być proste. Jeden punkt dla panny Chang.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam pedziem będziesz snadnie.
Edytowane przez Umbastyczny dnia 07-02-2011 19:54 |
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik

NPC

|
Dodane dnia 07-02-2011 19:59 |
|
|
Ron popatrzył na Cho pogardliwie. On nie zajmował się takimi banałami. Jego umysł przeznaczony był do znacznie ambitniejszych zadań, jak pochodne funkcji i całkowanie. |
|
Autor |
Andzia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 07-02-2011 20:03 |
|
|
Luna zasmuciła się. Dlaczego Cho była mądrzejsza od niej?
- Czy wie pan gdzie jest biblioteka? - spytała wypranym z emocji głosem. |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 07-02-2011 20:04 |
|
|
-Żal. Przecież tam są drzwi -wskazał czarodziej na drzwi, których wcześniej nie zauważyliście, wcale nie trzeba było z nim rozmawiać. Tam czekało was kolejne zadanie. Czarodziej wziął kolejną kartkę, znów narzekać. Zauważył rudzielca, Rona
-Młody człowieku, poczekaj chwilę, widać z twoich rysów twarzy że jesteś mądry, pomóż mi znów. Papaja waży 4/5 tej papai i jeszcze kilogram. Ile waży ta papaja? Ja nie wiem...
|
|
Autor |
Andzia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 07-02-2011 20:06 |
|
|
Luna miała wrażenie, że Cho zna już odpowiedź na to pytanie, ale szybko ją odciągnęła, aby dać szanse Ronowi.
- Może odpowie. - mruknęła. |
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik

NPC

|
Dodane dnia 07-02-2011 20:08 |
|
|
Eeeee... - powiedział mądrze Ron. Zaczął gorączkowo drapać się po głowie i coraz bardziej trzeć podbródek. Co to jest papaja? - zapytał, marszcząc czoło z wysiłku. |
|
Autor |
Andzia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 07-02-2011 20:10 |
|
|
- Cho! - skarciła ją Luna, chociaż zauważyła, że Ron trudzi się nad odpowiedzią.
- Chodźmy, zanim zada kolejną zagadkę. - szepnęła dziewczyna, podchodząc do drzwi.
- Chcesz zaimponować Harry'emu, czy co? - zwróciła się cicho do Cho.
Edytowane przez Andzia dnia 07-02-2011 20:11 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 07-02-2011 20:11 |
|
|
Sybilla popatrzyła z uśmiechem na Ronalda.
- Och, jakiś ty zabawny.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Furfon
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 07-02-2011 20:14 |
|
|
Znów była komnata podobna do pierwszej, stół z pergaminem i piórem, tylko tym razem było już napisane pytanie.
2 kobiety i 2 mężczyzn stoi w kolejce. Na ile sposobów mogą się ustawić, żeby 2 kobiety stały obok siebie?
-Papaja to owoc młody człowieku, jak możesz go nie znać?! -krzyknął czarodziej, nie usłyszał odpowiedzi Cho wiec nadal się męczył.
|
|
Autor |
Andzia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 07-02-2011 20:18 |
|
|
Luna wywróciła oczami.
- Przecież widzę jak na niego patrzysz. Cho, przykro mi, ale jemu podoba się Ginny. Nadal cię lubi, ale nie sądzę, byście odnowili ten związek. - westchnęła cicho. Kiedy Cho znowu odpowiedziała na zadane pytanie, Luna pokręciła głową z niedowierzaniem. |
|