Autor |
RE: Hogwart |
Remus Lupin
Użytkownik
Postać: NPC
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-02-2011 01:13 |
|
|
-Ja nie mogę, niestety to nie ma szans, Umbridge by mnie od razu wywaliła. -rzekł Lupin, tego był pewnie, wilkołak jako nauczyciel nie miał szans u niej.- Zastanów się, byś miał większe pole do manewru, do tego byś mógł uczyć dzieciaki obrony, wtedy nasza sytuacja wyglądałaby inaczej, mielibyśmy większe szanse by wygrać wojnę... |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-02-2011 09:15 |
|
|
Stałam w pokoju wspólnym Ravenclawu. Weszłam tam zaraz za Dolores. W pomieszczeniu panował bałagan. Po podłodze porozrzucano książki, przesunięto do drzwi połowę mebli, a przez wielkie okno do pokoju wkradł się wiatr. Umbridge zamknęła je. Ja tymczasem starałam się znaleźć cokolwiek, udając, że sprzątam. Liczyłam nawet na głupią wskazówkę. Coś, co pozwoliłoby wpaść na jakiś trop. Odkładałam okropnie zakurzone książki na półkę. Widać uczniowie nawet nie wiedzą, co to Chłoczyść, pomyślałam. Nadal wszystko musiałam robić sama, ale tym się nie martwiłam. Czarny Pan jeszcze mnie doceni, przekonywałam się w duchu. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-02-2011 09:15 |
|
|
Cho wybiegła z wieży, a Sybilla zgodnie z jej pomysłem zaczęła przeglądać swoje książki. Niestety w jej zbiorach były wyłącznie książki o wróżbach, więc nic ciekawego nie znalazła. Jedynie wzmiankę, że sen o Rowenie Ravenclaw można interpretować jako dobry czas na naukę. Trelawney czekała w swej sali na powrót młodej Krukonki, ale ta dość długo była nieobecna. Kobietę ogarniał niepokój, na szczęście to ona nadal miała karteczkę.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-02-2011 11:09 |
|
|
- A tak właściwie... - Zaczęła Umbridge zwracając się do Evy i chowając różdżkę. - ...to co ty i Narcyza robiłyście na tych schodach z Potterem i Weasleyem? Oni próbowali się tu dostać, tak? - Dolores nadal nie wiedziała o bibliotece Ravenclaw. Jej myśli skupiły się na Trelawney, była pewna, że kobieta otworzyła okno by zmylić Umbride, ale zawsze też mogła pomyśleć, że wyjście przez okno i tym razem będzie dobrym pomysłem. Umbridge postanowiła, że gdy tylko opuści wieżę Ravenclawu, wyjdzie z Hogwartu i obejrzy teren pod wieżą by sprawdzić czy nie leży tam połamana i martwa Sybilla. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-02-2011 11:47 |
|
|
Spojrzałam na nią z dezaprobatą. Sprzątałam i rozglądałam się po pokoju wspólnym dalej. Przez pewien czas milczałam, aby podkreślić, że ze mną to nie ona rozdaje karty. Nie traktowałam jej jak zwykłą śmierciożerczynię, bo nią nie była. Rozejrzałam się, czy nikt nie patrzy i podałam jej bez słowa list, po czym wróciłam do swoich obowiązków. Nie musiałam jej przecież niczego tłumaczyć, miałyśmy tylko współpracować. Kładłam kolejne książki na półkę. Każdą sprawdzałam. Gdzie do cholery mogła być ta wskazówka? |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-02-2011 12:52 |
|
|
"...już niedługo zasłuży na znak.." - Uśmiechnęła się sama do siebie po przeczytaniu tego fragmentu listu. Z jednej strony cieszyło ją, że już niedługo stanie się jednym z nich, nie będzie od nich gorsza, teraz była taka neutralna, nie była z "Zakonem", ale i do końca nie była po stronie Czarnego Pana. Jednak Mroczny Znak na zawsze zwiąże ją z Voldemortem i jeśli kiedyś by upadł, to nie uda jej się wybronić, że mu nie służyła, ponieważ na jej lewym przedramieniu wypalony będzie dowód.
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-02-2011 13:04 |
|
|
- A teraz oddawaj. - powiedziałam zirytowana i za pomocą zaklęcia Accio wyrwałam jej list z ręki. Spojrzałam na niego ostatni raz. Kto miał go przeczytać, na pewno już to zrobił, a o wizerunek muszę dbać. - Incendio. - szepnęłam i spaliłam list. Popiół delikatnie opadł na dywan w pokoju Krukonów. Przeszłam się po pokoju. Zwróciłam uwagę na posąg Roweny. Podeszłam do niego. Delikatnie dotknęłam palcami miejsca, gdzie wykuty był jej diadem. Piękny, choć pewnie nie dorównywał oryginałowi. Jednocześnie docierała do mnie myśl, że nie tędy droga. Tu tego nie ma, Czarny Pan przecież mógł się pomylić. - Tu tego nie ma... - szepnęłam zniecierpliwiona. |
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 06-02-2011 13:14 |
|
|
Ron niechętnie odszedł na stronę z Hagridem. Co chwile odwracał się, by sprawdzić, co tam Harry robi z Cho. Nie podobało mu się to, przecież chodził z jego siostrą. Nie chciał, by Harry tak traktował Ginny. |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-02-2011 15:04 |
|
|
- Ron, Hagrid! - krzyknął za nimi Harry - Wracajcie, mamy coś do zrobienia! - stojąc bezradnie koło Cho czuł jak robi mu się coraz bardziej głupio. Zapanowała niezręczna cisza, podczas której Harry zajął się przyglądaniem pająkowi wędrującemu po parapecie. Tak bardzo zazdrościł temu małemu stworzeniu, które nie miało takich problemów jak on. Był zaskoczony i oszołomiony swoim zachowaniem wobec Cho, jeszcze niedawno liczyła się dla niego tylko Ginny... |
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 06-02-2011 15:11 |
|
|
Już skończyliście? - zapytał szorstko Ron przyjaciela. Hermiono. - zwrócił się do Granger. Ty znasz wszystkie biblioteki. Wiesz, gdzie powinniśmy iść? |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-02-2011 15:35 |
|
|
Harry już z daleka dostrzegł nieprzyjazny wyraz twarzy zbliżającego się Rona. Zrozumiał, że właśnie naraził swoją przyjaźń Ronem, co sprawiło, że poczuł się jeszcze gorzej.
- My... nic... - bąknął Harry, unikając czyjegokolwiek wzroku. Miał wielką ochotę zarzucić na siebie pelerynę niewidkę i zniknąć na zawsze. Dobił go dodatkowo fakt, iż Hermiona cały czas stała obok z nie lepszą miną niż Ron. - Cho... Miała nas zaprowadzić do Szarej Damy... |
|
Autor |
Hagrid
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-02-2011 15:44 |
|
|
Hagrid stał obok nich, nie wtrącał się do ich miłosnych spraw, chociaż mógłby dać Harremu kilka rad.
-Cholibka, my tu gadamy se, a mamy przecież robótkę do wykonania, no nie? Do tego jeszcze dziś macie ze mną lekcje, wim co wam pokażę, będziecie zachwyceni. -powiedział Hagrid, lekko klepnął Harrego w plecy, bo widział jak się uśmiechnął na wzmiankę o jego lekcji. |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-02-2011 16:03 |
|
|
-Dobrze, wiedziałem że w tym wypadku mogę na ciebie liczyć. Gdy już skończysz jeść to zabiorę cię ze sobą, nie martw się, niedługo wrócisz do Hogwartu, potrzebna jesteś tam. Niestety już nie jako nauczyciel, ten stary wariat się na to nie zgodzi. Jak już tu jesteś, to powiedz jak inni w Hogwarcie sobie radzili, co Eva, Narcyza, Dolores i Severus zrobili przez ten krótki okres czasu? Spełniają moje polecenia? Scabior został uwolniony? No i co z biblioteką, którą kazałem odnaleźć...
|
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-02-2011 16:06 |
|
|
Umbridge schodziła schodami z wieży Ravenclawu. Widziała jak Eva przeszukuje dokładnie Dormitorium i wątpiła by coś umknęło Voronovej. Nie miała planu i pojęcia gdzie szukać. Jedynym miejscem jakie mogło być schowkiem dla jakiś poszlak była wieża Ravenclawu, ale tam nic nie było.
Przeszła przez korytarz na, którym stał Potter z przyjaciółmi i Hagridem. Nie mogła się ich przyczepić, postanowiła więc sobie, że musi przywrócić dekret na mocy, którego nauczyciele będą mogli rozmawiać z uczniami tylko w sprawie przedmiotów i tylko w klasie tuż przed lub tuż po lekcjach. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 06-02-2011 16:13 |
|
|
Przełknęłam łyk wina. Snape'a nawet nie widziałam przez cały ten czas. Dolores wizytuje lekcje, Cyzia... ekhm Narcyza przekazała paczkę od Burkesa Evie, natmiast Eva... ją zniszczyła. Była zadowolona, że mogę nakablować na Evę, za która nie przepadałam. Specjalnie pominęłam okoliczności zniszczenia paczki. Miałam nadzieję, że straci ona w oczach Czarnego Pana.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-02-2011 16:48 |
|
|
-Zniszczona paczka? Szkoda że to zrobiła Eva, lecz wybaczę jej to, rozumiem że została do tego zmuszona. Oby one nadal wykonywała zadanie, mam nadzieję że znajdą tą bibliotekę. Gotowa jesteś? -rzekłem, byłem wyjątkowo ostatnio łaskawy, gdyż wiedziałem o czymś, czego na szczęście śmierciożercy nie wiedzieli, wtedy by mogli zwątpić we mnie...
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 06-02-2011 16:53 |
|
|
Moja mina nieco zrzedła, gdy dowiedziałam się, że Czarny Pan nie ukarze Evy. Tak, panie. Jestem gotowa. Byłam ciekawa, co powie stary Dumb, gdy mnie na powrót zobaczy w Hogwarcie...
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-02-2011 16:53 |
|
|
Po raz kolejny nie był przygotowany na atak Hagrida. Na szczęście tym razem jedynie zgiął się w pół, bo klepnięcie nie było mocne.
- Co nam pokażesz na swojej lekcji, Hagridzie? - spytał Harry, szczęśliwy, że pół-olbrzym zmienił temat. Miał nadzieję, że tym razem na jego lekcjach nie będą zajmować się czymś gorszym od sklątek tylnowybuchowych. |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-02-2011 17:20 |
|
|
-To idziemy -rzekłem krótko, wstałem szybko i ruszyłem w kierunku bramy, by się teleportować. Tylko ja i ona, chociaż przydałyby się też Eva, Narcyza i Dolores do tego zadania...
-Nie powim, to będzie niespodzianka! Dobra, musimy chyba coś znaleźć, jakie macie propozycje? -spytał się Hagrid, sam nie wiedział od czego zacząć...
Edytowane przez Furfon dnia 06-02-2011 17:21 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-02-2011 17:36 |
|
|
Sybilla niepokoiła się o Cho. Stworzyła więc kopię karteczki i schowała oryginał pod spódnicę, a kopię do biustonosza. Następnie rzuciła na siebie zaklęcie Kameleona i udała się na poszukiwania młodej Krukonki. Znalazła ją z ulubionym uczniem - Ronem i innymi osobami.
- Martwiłam się o Ciebie. Miałaś coś zrobić, a nie gadać sobie tutaj.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|