Autor |
RE: Hogwart |
Umbastyczny
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/av[173].png)
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 05-02-2011 20:15 |
|
|
Profesor Trelawney usłyszała jakieś dźwięki. Spojrzała na drzwi, ale na szczęście nikt jeszcze nie wszedł. Wtedy zobaczyła Cho.
- To bardzo ważne. Czy wiesz o co chodzi w tych zapiskach?
Pokazała uczennicy kartkę, ale to Sybilla ją nadal trzymała.
![](http://i.imgur.com/ZVFfoZR.png)
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/873107_original[21].png)
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 05-02-2011 20:15 |
|
|
Z kartką nic się nie działo, nic nie ujawniła. ![smiley](../images/smiley/haha.gif)
Kołatka swoim głosem znów zaśpiewała przed Dolores i resztą osób obok niej
To widać, ale tego nie ma, a jak to jest w beczce, to robi się lżejsza.
-Wstań Bellatrix, na pewno jesteś zmęczona tym wszystkim, zaraz sobie ze mną zjesz, jak już tu jesteś to wykorzystam cię odpowiednio...
// /
Edytowane przez Furfon dnia 05-02-2011 20:18 |
|
Autor |
shan
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/Shannon-shannon-rutherford-5509137-100-100[38].jpg)
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-02-2011 20:20 |
|
|
Zrobiła się czerwona ze złości i zaczęła się trząść. Musiała się dostać do środka, tym razem tej starej oszustce nie mogło się upiec. Postarała się więc uspokoić, zaczęła myśleć i zastanawiać się nad rozwiązaniem. W końcu przywołała na swoją twarz słodki uśmiech i zaświergotała: - Dziura. - Miała nadzieje, że drzwi się otworzą. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-02-2011 20:21 |
|
|
- A wiesz gdzie ona jest?
Sybilla patrzyła w stronę drzwi ze strachem.
- Zresztą nie mogę tak po prostu wyjść? Masz może pożyczyć miotłę?
Nie czekając na odpowiedź zaczęła Wingardium Leviosą przenosić wszystkie stoły, krzesła i fotele w stronę drzwi. Użyła też dodatkowe zaklęcia antywłamaniowe.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam pedziem będziesz snadnie.
Edytowane przez Umbastyczny dnia 05-02-2011 20:25 |
|
Autor |
Nate
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/0129p[27].jpg)
Postać: Severus Snape
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-02-2011 20:21 |
|
|
Snape bardzo łatwo znalazł dormitorium dzięki krzykom Dolores. Nauczyciel nie zdziwł się za bardzo widząc Pottera i Weasley'a na miejscu. "Ci dwaj zawsze muszą się wtrącać w sprawy śmierciożerców" - pomyśłał.
-Witam was - skierował te słowa w stronę jego sojuszniczek - Dolores, czy masz jakiś problem ? - spytał. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Postać: Trey
Administrator
![](../infusions/wob_rank_system/images/admin_star.gif)
|
Dodane dnia 05-02-2011 20:22 |
|
|
Wstałam i spojrzałam dziwnie na Czarnego Pana. Dobrze. - powiedziałam, nie bardzo wiedząc, na co się zgadzam. Zaniosę tylko swoje rzeczy i się ubiorę Trochę się zaczerwieniłam. Było mi wstyd, że Czarny Pan musi mnie oglądać w takim stanie. Prawie jak Glizdogon... Przypomniałam sobie Petera biegającego bez spodni...
![](https://i.ibb.co/YWVwpGw/belcia.jpg)
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-02-2011 20:24 |
|
|
-Gratuluję -rzekła kołatka, drzwi się odtworzyła ale były zablokowane jeszcze, przez zaklęcia Sybilli, trzeba z nimi coś zrobić by się dostać do środka pokoju.
|
|
Autor |
shan
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/Shannon-shannon-rutherford-5509137-100-100[38].jpg)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-02-2011 20:27 |
|
|
Naparła na drzwi, ale te mimo dobrze udzielonej odpowiedzi ani drgnęły. Wtedy zjawił się Snape.
- Severusie, przyszłam tu bo słyszałam jakieś rozmowy gdy wracałam z Sowiarni. - Wyjaśniła. - A teraz staram się dostać do środka, gdzie zabarykadowała się ta stara oszustka Trelawney! Pomóż mi albo pożegnaj się ze swoim stanowiskiem nauczyciela Eliksirów! Finite! - Skierowała różdżkę w stronę drzwi mając nadzieje, że to coś pomoże. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-02-2011 20:30 |
|
|
- Dobrze, dawaj ją szybko.
Było już słychać ataki na drzwi.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Nate
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/0129p[27].jpg)
Postać: Severus Snape
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-02-2011 20:35 |
|
|
-Dolores, a może spróbujesz zaklęcia Allochomora ? |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-02-2011 20:39 |
|
|
Sybilla usiadła na miotle jak księżniczki na koniach (w sensie, że nogi miała po jednej stronie) i w raz z Cho wyleciały przez okna. Szybowały spokojnie nad błoniami.
- Ukryjmy się może w mojej wieży, a potem poszukamy duchów. Może któryś z nich poznał w swym długim życiu i śmierci taki język...
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-02-2011 20:52 |
|
|
- Właśnie miałam to zrobić... - Rzuciła zdenerwowana i wycelowała w drzwi. - Alohomora! - Zapiała. Drzwi uchyliły się. Finite usunęło działanie innych zaklęć, które rzuciła Sybilla po Colloportus. Drzwi jednak tylko się uchyliły, blokował je nadal jeden z foteli. Machnęła różdżką a fotel odsunął się. Szybko wbiegła do Dormitorium i uniosła różdżkę. - I tu cię ma...! - Nie dokończyła jednak zdania zdziwiona faktem, że nie było tu nikogo. - Co? - Rozejrzała się. Okno było otwarte, Umbridge wyjrzała przez nie, ale nic nie zobaczyła, zmrużyła oczy i zamknęła je. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-02-2011 20:54 |
|
|
Sybilla otworzyła okno od swej sali lekcyjnej i wleciała do środka. Rozsiadła się wygodnie na jednej z puf.
- Ciekawe co to może być. Krawy Baron umarł już dawno, ale nie ufam mu, to Ślizgon. Zostaje nam Szara Dama i Gruby Mnich, bo Sir Nicholas umarł najpóźniej. Aha, daję 10 punktów dla Ravenclawu, a może być jeszcze więcej.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-02-2011 21:02 |
|
|
- Też wiesz o bibliotece?
Sybilla była zdziwiona, że Albus poinformował o tym uczennicę.
- Dobrze, chodźmy do niej.
Trelawney miała jednak obawy. Czy to nie za proste? Dumbledore na pewno sam wpadłby na pomysł, by przepytać córkę Ravenclaw.
// ja na dziś kończę chyba
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/82341_original[450].jpg)
Postać: NPC
NPC
![](../infusions/wob_rank_system/images/mod_star.gif)
|
Dodane dnia 05-02-2011 21:08 |
|
|
Ron zwątpił. Przed wejściem do pokoju Ravenclawu znalazły się najmniej przez niego pożądane osoby. Oprócz rodzinki Malfoyów przyczłapał także Snape i Dolores. Harry! Co robimy?! - szepnął. Oni nie moga pierwsi odnaleźć tej biblioteki! |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/3334[47].png)
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-02-2011 21:28 |
|
|
Harry'emu się nie podobało to, że wszyscy nagle zaczynają węszyć w celu odnalezienia tej biblioteki. W końcu to Harry zawsze odkrywał wszystkie tajemnice i to on był w centrum wydarzeń. Tym razem nie mogło być inaczej. Pociągnął Rona za szatę i odciągnął go od dormitorium. Idąc korytarzem usłyszeli słowa Cho "Niech pani poszuka czegoś w książkach o Rovenie Ravenclaw, a ja spróbuję znaleźć Szarą Damę."
- Ona jest Krukonką, na pewno wie, gdzie szukać Szarej Damy. - szepnął Harry jednocześnie wyciągając z torby pelerynkę-niewidkę. Zarzucił ją na siebie i na Rona - Śledzimy ją! |
|
Autor |
Hagrid
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/hagridj[91].jpg)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-02-2011 21:36 |
|
|
Hagrid wysłuchał patronu Albusa, zrozumiał że musi pomóc innym. Cholibka, ciekawe gdzie ta biblioteka jest, muszę se zastanowić się. Na pewno na cuś wpadnę, jak nie sam to z kimś. Gajowy opuścił swoją chatkę i ruszył do zamku, miał nadzieję że razem z innymi uda mu się odnaleźć bibliotekę, tak jak psor kazał... |
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/82341_original[450].jpg)
NPC
![](../infusions/wob_rank_system/images/mod_star.gif)
|
Dodane dnia 05-02-2011 21:38 |
|
|
Harry i Ron ruszyli za Cho ukryci pod peleryną. Niestety Ron nie zauważył, że po jego stronie peleryna est trochę za wysoko i widać jego buty (tym razem już nie dynie). W pewnym momencie nieostrożnie nadepnął na ogon Pani Norris i na korytarzu rozległo się miauczenie... |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-02-2011 21:39 |
|
|
Czekałem siedząc przy stole, aż Bellatrix się przygotuje, skrzaty właśnie przyniosły wszystko na stół. Nagini była już głodna. Odwróciłem wzrok ku niej
-sssssSss sssssssssssssssssssSsssssssssssssssssssssssssssssssss - wysyczałem, wiedziałem że będzie zadowolona...
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Postać: Trey
Administrator
![](../infusions/wob_rank_system/images/admin_star.gif)
|
Dodane dnia 05-02-2011 21:42 |
|
|
Poszłam na górę przebrać się w nowa sukienkę. Otworzyłam kufry i... momentalnie zmartwiałam. Kielich Helgi został w Hogwarcie! Czułam, jakby ktoś wylał na mnie wiadro zimnej wody. Ręce zaczęły mi się trząść. Usiadłam i oparłam się o kufer. Zupełnie nie wiedziałam, co robić...
![](https://i.ibb.co/YWVwpGw/belcia.jpg)
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|