Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 22 2024 00:01:00 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 23
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
moja pani od literat...
Książki
hrh
lol
Rwać czy nie rwać?

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny02:57:23
Michal 1 week
Otherwoman 1 week
mrOTHER 2 weeks
Lion 2 weeks
Lincoln 8 weeks
Flaku10 weeks
Isabelle12 weeks
chlaaron29 weeks
Diego32 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 13,5: HP - Archiwum | Mistrz Przetrwania HP
Strona 40 z 160 << < 37 38 39 40 41 42 43 > >>
Autor RE: Hogwart
Hermiona Granger
Użytkownik

Postać:
NPC

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-02-2011 15:27
Hermiona wysłuchała słów Dumbledore'a-patronusa i pędem ruszyła do biblioteki. Była pewna, że znajdzie tam jakieś wskazówki na odnalezienie tajemnej biblioteki Ravenclaw.
Wyślij Prywatną Wiadomość
Furfon
Użytkownik

Postać:
Helena

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-02-2011 15:31
-Co to ma znaczyć?- wyszeptałem, wstałem z fotela kierując się w jej stronę, Nagini krążyła wokół klękającej Belli. -Miałaś być w Hogwarcie, właśnie miałaś wykonywać zadanie razem z Evą, Narcyzą i Dolores.

Amelia
Użytkownik

Postać:
Ruby

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-02-2011 15:35
Harry całą lekcję Obrony Przed Czarną Magią przesiedział w ławce, jakby ktoś go spetryfikował. Cała lekcja była jedną wielką kpiną. Tralewney wyskakująca przez okno, pół naga Bellatrix, rządząca się Umbridge i Hermiona, na którą zostało rzucone zaklęcie Cruciatus. Na szczęście w porę pojawił się Dumbledore, zaprowadzając porządek i wywalając Lestrange ze szkoły. Harry czuł, jak wielki kamień opada mu z serca. Z przyjemnością patrzył, jak wyprowadzają morderczynię Syriusza ze szkoły. Próbował uchwycić wzrok dyrektora, jednak ten skutecznie tego unikał. Harry był zły, że jest ignorowany. Przecież to właśnie on ma pokonać Voldemorta, zniszczyć horkruksy, jeśli będzie to możliwe. A tymczasem dyrektor go olewał. Poirytowany wyszedł z klasy, wpadając na Rona. Chwilę później otrzymali wiadomość od patronusa.
- Biblioteka? Pewnie jest ukryta, skoro Dumbledore nie wie gdzie ona jest. Może to coś podobnego do Komnaty Tajemnic...
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 05-02-2011 15:40
Kiedy podniosłam głowę, można było zauważyć, jak po mojej twarzy spływają łzy. Nie, nie płakałam dlatego, że bałam się kary, lecz dlatego, że zawiodłam Czarnego Pana. Panie... - zaczęłam mówić przez łzy. Dumbledore mnie wyrzucił za użycie zaklęć niewybaczalnych. - dokończyłam szybko i czekałam pokornie na karę.

We are all evil in some form or another, are we not?
GG: 7594540 zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Ron Weasley
Użytkownik

Postać:
NPC

NPC

Dodane dnia 05-02-2011 15:43
Ron poczuł niemiły skurcz w żołądku na wspomnienie Komnaty Tajemnic. Mam nadzieję, że to jednak nie jest coś takiego, jak Komnata Tajemnic... - powiedział z niewyraźnym wyrazem twarzy. Gdzie w ogole podziała się Hermiona? - zaczął rozglądać się po korytarzu.
Furfon
Użytkownik

Postać:
Helena

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-02-2011 15:52
-Wyrzucono że szkoły ciebie? Jak myślisz, co powinienem teraz zrobić tobie? -rzekłem, trudno mi było w to uwierzyć, ona mnie zawiodła...

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-02-2011 15:57
Szybkim, zdecydowanym krokiem przemierzałam najczęściej uczęszczane korytarze Hogwartu. Przeszłam obok sali OPCM na trzecim piętrze i zauważyłam otwarte drzwi. Zajrzałam do środka. Została tam Narcyza. Cofnęłam się i sprawdziłam, czy nikt mnie nie widzi. Na szczęście wszyscy byli bardziej zajęci plotkowaniem o wywaleniu Lestrange. Wślizgnęłam się do sali i zamknęłam po cichu drzwi. - Trzymaj. - podałam Cyzi list od Czarnego Pana. Chciałam jak najszybciej ruszać do akcji i ze zniecierpliwieniem stukałam różdżką w ławkę.
Amelia
Użytkownik

Postać:
Ruby

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-02-2011 16:00
- Pewnie popędziła do biblioteki... - mruknął Harry - Nie zdziwiłbym się, gdyby właśnie teraz wertowała każdą możliwą książkę... - przerwał nagle, spojrzał na Rona tak, jakby doznał olśnienia - Wiem, kto może nam pomóc! Musimy znaleźć Szarą Damę, ducha Raveclawu! Jeśli w Hogwarcie jest tajemnicza biblioteka, to ona na pewno będzie o tym wiedzieć.
April
Użytkownik

Postać:
Christopher Jones

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-02-2011 16:01
Zaczęłam go czytać, już nie chciałam pytać się jej co się stało z paczką, nie było czasu. Bella wyleciała ze szkoły, a my musiałyśmy dalej tutaj tkwić.
- Chodźmy jej poszukać i wykonać zadanie. - powiedziałam do dziewczyny i obydwie ruszyłyśmy. - Biblioteka... nigdy o niej nie słyszałam, ale skoro była ona Roweny Ravenclaw to musi być w ich wieży, chodźmy tam!

Edytowane przez April dnia 05-02-2011 16:16
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 05-02-2011 16:06
Och, panie zlituj się. - zapłakałam, choć wiedziałam, że zasługuję na karę. Dumbledore jeszcze za to zapłaci! - syknęłam. Osobiście tego dopilnuję.

Ron Weasley
Użytkownik

Postać:
NPC

NPC

Dodane dnia 05-02-2011 16:14
Ron trzepnął się w głowę otwarta dłonią. Masz rację, Harry! Tak, to zdecydowanie był szczęśliwy dzień Rona. Jedyny jego szczęśliwy dzień w życiu poza tym, w którym zakończy swoje męki pobytu na tym świecie. Chodźmy jej poszukać.
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-02-2011 16:14
Spojrzałam na nią niepewnie. Nie mogłyśmy iść razem. Przecież powinnam utrzymywać, że nie mam ze śmierciożercami nic wspólnego. Z drugiej strony, Czarny Pan nie byłby zadowolony, gdyby się dowiedział, że kolejne zadanie zawaliłam. Nie, 'niezadowolony' to chyba niedobre określenie.
- Taak, wieża Krukonów... To ta z zagadkami? - kobieta o białych włosach kiwnęła głową. - Mam nadzieję, że jako nauczyciele damy radę się tam dostać bez zbędnych komplikacji... Już i tak mamy ich za dużo. - powiedziałam szeptem. Co jakiś czas odwracałam się, czy na pewno nikt mnie nie widzi.
April
Użytkownik

Postać:
Christopher Jones

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-02-2011 16:20
- Tak, to tam. - powiedziałam na moment się zamyślając, nigdy nie byłam w dormitorium krukonów, nie wiedziałam zbytnio jak wygląda. - Skoro to jest ukryta biblioteka, to na pewno musi być w środku... musi być ukryta w pokoju wspólnym! Przecież Hogwart został stworzony przez czterech założycieli, Rowena zapewne chciała ukryć istnienie tej biblioteki, a jedyne pomieszczenie do którego inni nie mili dostępu to właśnie pokój wspólny...! Szybko!
Wykrzyknęłam chwytając ją za nadgarstek, pobiegłyśmy na najwyższą wieżę.

Furfon
Użytkownik

Postać:
Helena

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-02-2011 16:30
-Bello, nie wiem co zrobić teraz, zawiodłaś moje zaufanie, miałaś być w Hogwarcie. Oj Bello... -rzekłem, różdżką bawiłem się w dłoniach, musiałem ją ukarać za nieposłuszeństwo...

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-02-2011 16:31
- Stój. - powiedziałam ostro. Zwolniłam, zmuszając Cyzię do zrobienia tego samego. - Z tego, co wiem, Rowena używała mózgu. Wątpię, że poda nam rozwiązanie na tacy i biblioteka będzie w jej dormitorium. Dobrze wiesz, jakie są dzieci, mogłyby nawet odkryć jej sekret przez przypadek... - prychnęłam na wspomnienie swojej ostatniej lekcji, na której próbował podlizywać mi się jej syn. - Wiesz, jak otwiera się pokój Ravenclawu? - spytałam retorycznie. Byłam pewna, że Narcyza wie o rytuale wejścia do pokoju wspólnego. W końcu to ona chodziła tu do szkoły. - No właśnie. Wydaje mi się, że nie będzie nam tak prosto i Ravenclaw zostawiła tylko poszlaki.
Draco Malfoy
Użytkownik

Postać:
NPC Asha

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-02-2011 16:35
Draco Malfoy stał przed wejściem do dormitorium Krukonów, starał się już od kilku minut wejść tam, lecz nie znał odpowiedzi na zadawane pytania przez kołatkę.
-Wpuszczaj mnie! Muszę tam wejść, mam zadanie do wykonania! -wrzeszczał na głos, lecz nic się nie działo.
Amelia
Użytkownik

Postać:
Ruby

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-02-2011 16:40
- To chodźmy pod dormitorium Krukonów, może ją tam zastaniemy. - udali się w tamtym kierunku, a gdy doszli na miejsce, ujrzeli wrzeszczącego i zdenerwowanego Malfoya, co spowodowało, że uśmiech satysfakcji pojawił się na twarzy Harry'ego.
- Co jest Malfoy, nerwy Ci puszczają? - zapytał kpiąco.
April
Użytkownik

Postać:
Christopher Jones

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-02-2011 16:40
- Wiem o tym, nie jest taką głupią, w końcu do jej domu należą uczniowie o wysokim poziomie inteligencji.- odparłam, nagle usłyszeli zagadkę...- Kiedy mugol w domu jest bez głowy?

Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 05-02-2011 16:44
Nic ie odpowiedziałam. Jedynie pochyliłam głowę, zamknęłam oczy i czekałam na ból cruciatusa przeszywający moje ciało.

Ron Weasley
Użytkownik

Postać:
NPC

NPC

Dodane dnia 05-02-2011 16:48
Widok wściekłego Malfoya było dopełnieniem szczęścia Rona. Wyciągnął dłoń w stronę Harrego, jakby chciał go przed czymś powstrzymać. Nie odzywaj się teraz do mnie. Muszę się skupić i zapamiętać te chwile. Ron wyglądał teraz jakby medytował.
Strona 40 z 160 << < 37 38 39 40 41 42 43 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Lion
02/11/2024 17:56
wlasnie tak myslalem ze tu wejde i zastane mumie other i umby

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Archiwum