Autor |
RE: Hogwart |
Ron Weasley
Użytkownik
Postać: NPC
NPC
|
Dodane dnia 02-02-2011 22:46 |
|
|
Ron zerwał się z miejsca, zwalając przy tym rzeczy, które dopiero co układał. Zaczął machać szatą, by ją ugasić. Zapomniał, ze może użyć różdżki. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 22:50 |
|
|
- Panie Weasley!- wrzasnęłam głośno, gdy zobaczyłam jak ten przygłup zaczął uciekać. - Różdżka, jest pan czarodziejem! Chociaż zaczynam w to wątpić.
Nie miałam zamiaru mu pomagać, pomimo tego, że był czystej krwi nie interesował mnie. I tak był przygłupem...
|
|
Autor |
Neville Longbottom
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 22:54 |
|
|
Neville zorientował się że trzyma różdżkę w dłoni, że może on pomóc Ronowi.
-Ron, zaraz ci pomogę. - rzekł Neville, starał się przypomnieć zaklęcie od wody, lecz tak się stresował że pomylił zaklęcia i krzyknął celując w nogi Rona - Melofors. |
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 02-02-2011 22:54 |
|
|
Ron jednak zdążył podpalić pracę domową Malfoya, która napisał na oklumencję oraz szatę Harrego. Wreszcie jakoś mu się udało zażegnać niebezpieczeństwo. Jego szata wyglądała jeszcze gorzej niż poprzednio. Teraz nie była tylko stara, ale także nadpalona. Będzie musiał wysłać sowę do domu z prośba o nowy strój. Nie zauważył nawet, że jego buty zamieniły się w dynie, gdyż już siedział w ławce, gdy to się stało.
Edytowane przez Ron Weasley dnia 02-02-2011 22:57 |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 22:58 |
|
|
- Co za idioci...- skomentowałam cicho lustrując ich wzrokiem. - Panie Weasley oraz panie Longbottom za tą całą, wspaniałą szopkę dekoruje Gryffindorem punktami ujemnymi w wysokości dwudziestu, zakłócacie moją lekcję! A za pański stosunek do mugoli należałoby się jakieś pięćdziesiąt... jeżeli myśleliście, że na mojej lekcji będzie miło opowiadać o tych stworzeniach, które nie powinny mieć nawet w dłoni różdżkę to się mylicie!
|
|
Autor |
Neville Longbottom
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 23:05 |
|
|
-Stworzeniach?! Pani zwariowała? To przecież są ludzie, tak jak my! Powinniśmy razem z nimi żyć wspólnie! -krzyknął oburzony Nevile, Narcyza bardzo przypominała swoją siostrę dla niego, a on Belli nienawidził, teraz to samo czuł do Narcyzy za niesprawiedliwe odjęcie im punktów oraz za to co mówiła na lekcji... |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 23:08 |
|
|
- Co ty opowiadasz! Kolejny szlaban za gadanie głupstw!- wykrzyknęłam wstając i mierząc go wzrokiem. - Chociaż wiesz co? Ciebie rozumiem, w końcu jesteś prawie mugolem to ich bronisz, jak tam twoi przyjaciele? Którą wybrałeś już sobie za żonę, może Granger? Zamieszkacie razem na mugolskiej farmie i będzie żyć długo i szczęśliwie z gromadką dzieci. Tak będzie dla was lepiej, nie zasługujecie nawet aby tutaj być.
|
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 02-02-2011 23:09 |
|
|
Ron szturchnął Neville'a w bok łokciem, by się nie odzywał. I tak stracili juz dużo punktów. Niestety było juz za późno... W tym roku Gryffindor z pewnością przegra w rywalizacji domów...
Edytowane przez Ron Weasley dnia 02-02-2011 23:09 |
|
Autor |
Neville Longbottom
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 23:17 |
|
|
Neville zamilkł, po tym jak dostał kolejny szlaban. Spojrzał z wyrzutem sumienia na Rona i Harrego, którzy tylko milczeli.
-Pozwolicie żeby ona tak mówiła? Jesteśmy gryfonami, jesteśmy zobowiązani do oporu. Jak wy możecie - powiedział, łzy pojawiły się w jego oczach, przyjaciele go zawiedli, po chwili zauważył że Ron zamiast butów ma dynie. -Ron, chyba coś się stało z twoimi butami... |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 23:25 |
|
|
- Panie Longbottom, widzę, że ma pan dużo do powiedzenia... słuchamy! Na środek wyjdź! Niech cała klasa posłucha co nasz mądry, kochany obrońca mugoli ma do powiedzenia!- wykrzyknęłam wstając z krzesła i zapraszając go na środek sali.- I za rozmowę na tematy, które nie dotyczą lekcji Gryfoni tracą kolejne dziesięć punktów! Ładnie dzisiaj zarobiliście, gratuluję! Bijmy brawo, dzięki mądrości pana Longbtottoma i Weasley'a straciliście sporo punktów, brawa!
Zaczęłam klaskać w dłonie uśmiechając się ironicznie.
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 23:26 |
|
|
Z nienacka jednak do drzwi klasy od mugolarstwa zapukał Alex. Czekał on cierpliwie za drzwiami. |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 23:27 |
|
|
Harry wyciągnął różdżkę i szybko ugasił swoją szatę, którą podpalił mu Ron. Ta lekcja coraz bardziej przypominała Harry'emu szopkę i to nie z powodu niezdarności jego kolegów. Widząc łzy w oczach Nevilla, nie potrafił dłużej milczeć i przejść obojętnie obok słów profesor Malfoy, która zachowywała się wręcz skandalicznie.
- Niech pani się odczepi od Nevilla! I jak może tak pani mówić o mugolach. Ten przedmiot ma uczyć szacunku do nich i zwiększać wiedzę na ich temat. - powiedział stanowczo Harry - Niech tylko profesor Dumbledore się dowie, jak wyglądają pani lekcje...
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 23:29 |
|
|
- Och Panie Potter tylko czekam, moje lekcje mulzgoznactwa będą wyglądały trochę inaczej. Proszę wejść. - odparłam zdziwiona, gdy usłyszałam pukanie do drzwi, nikogo nie spodziewałam się, do środka wszedł Alex. Ten sam, który sprowokował mnie w pociągu, zmarszczyłam czoło i zaczęłam mu się uważnie przyglądać. Uśmiechnęłam się fałszywie w jego stronę, po czym słodkim głosikiem dodałam.- Witam pana, panie Hufflepuff, miło pana widzieć, co pana tutaj sprowadza?
Edytowane przez April dnia 02-02-2011 23:30 |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 23:33 |
|
|
Ja na lekcję - odparł beztrosko Alex widząc zdziwioną minę Narcyzy. Chciałbym posłuchać jakie jest pani zdanie na temat naszych przyjaciół mugoli. Usiądę sobie z tyłu i nie będę już pani przeszkadzać. Proszę kontynuować. - odparł z uśmiechem na ustach Alex po czym udał się na koniec klasy i siadł w ostatniej ławce wyczekując na dalszy ciąg lekcji Narcyzy. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 23:35 |
|
|
- Och oczywiście!- odparłam udając zachwyconą, tak naprawdę kipiałam w środku. Jeszcze tego mi tu brakowało!- Pan Longbottom właśnie będzie opowiadał o mugolach, prawda? Może oprócz zalet wymieni pan wady życia razem z mugolami?
|
|
Autor |
Neville Longbottom
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 23:37 |
|
|
-Nie ma żadnych wad! Oni są bardzo zaradni, a my czarodzieje powinniśmy się razem z nimi wiązać, bo inaczej wyginiemy. Powinniśmy się ujawnić, wtedy byśmy mogli im pomóc! -krzyknął Neville, znów nabrał odwagi, nie był sam, był nauczyciel wśród nich, teraz nic im nie mogła zrobić. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 23:43 |
|
|
- Nie sądzi pan, że gdybyśmy się ujawnili to wtedy oni od nas by oczekiwali dużych zmian? Po drugie, są na tym świecie czarodzieje, którzy tępią mugoli i oni na pewno by się zbuntowali zabijając ich... czy nadal pan sądzi, że nie ma żadnych wad?- spytałam spoglądając na tego niego. Ewidentnie był inteligentny inaczej. - Jako zadanie, opiszecie wady i zalety współpracy z mugolami. Na kolejnych lekcjach będziemy analizować wasze zadania.
Zapomniałam tylko dodać, że zalety będziemy zamieniać w wady, ale o tym dowiedzą się dopiero później.
Edytowane przez April dnia 02-02-2011 23:44 |
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 02-02-2011 23:45 |
|
|
Ron dopiero teraz zobaczył, że nogi trzyma w dyniach. Harrrryyyy! - wyszeptał. Co to jest???? Wyciągnął jedną stopę z dyni, a towarzyszył temu odgłos, jakby ktoś przepychał zlew. Ron skrzywił się z obrzydzenia. |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 23:47 |
|
|
Alex tymczasem kichnął tak że było słychać to w całej sali lekcyjnej. |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 23:52 |
|
|
- Neville, to nie ma sensu.. - powiedział do kolegi, widząc, że do nauczycielki nie trafiają żadne argumenty. Będą musieli jakoś przemęczyć się w tym roku na jej lekcjach. O wiele gorszą perspektywą było spotykanie się z Bellatrix, Harry nie był pewny, czy będzie w stanie to znieść. Na szczęście Harry przestał się tym zadręczać, gdy ujrzał Rona ze stopami wsadzonymi w dynie. Nie mógł wytrzymać i wybuchnął śmiechem.
- Ron, co się z Tobą dzieje? Może faktycznie ciąży na Tobie jakaś klątwa, co?
|
|