Autor |
RE: Hogwart |
Umbastyczny
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/av[173].png)
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 02-02-2011 19:16 |
|
|
Sybilla szła przez błonia i... zgubiła się. Nie wiedziała jak trafić do zamku. Oczywiście wiedziała gdzie jest zamek - przecież nie jest idiotką. Miała jednak problemy z lokalizowaniem drzwi lub innego wejścia. Zauważyła Umbridge wracającą z lekcji Hagrida. Postanowiła się do niej dołączyć pod jakimś pretekstem i wraz nią wrócić do zamku. Podeszła, więc do nauczycielki.
- Cóż za piękny dzień. Aż chce się skakać z radości, gdy Neptun tak wspaniale orbituje. Nie sądzisz?
Nagle do Sybilli podleciała sowa. Kobieta odpięła list i przeczytała go. Na jej policzkach pojawiły się wypieki, a na twarzy szeroki uśmiech. Trelawney pohasała wprost do Hogsmeade i wparowała do "Trzech Mioteł". Zaczęła się rozglądać po wnętrzu.
![](http://i.imgur.com/ZVFfoZR.png)
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
Edytowane przez Umbastyczny dnia 02-02-2011 19:19 |
|
Autor |
shan
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/Shannon-shannon-rutherford-5509137-100-100[38].jpg)
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 02-02-2011 19:23 |
|
|
Jej usta wykrzywiły się w słodkim uśmiechu.
- Oh moja Droga... po co te zwodzące słówka... o tym Neptunie, dobrze wiem, że próbujesz mi się podlizać by wizytacja na twych "zajęciach" wypadła pomyślnie i... - Przerwała, do głowy wpadł jej szatański pomysł. Na razie się na niego nie natknęła, ale wiedziała, że Firenzo również uczy Wróżbiarstwa i było oczywiste, że Sybilla się z tego nie cieszy. - ...i widzisz mam pewien dylemat, jedno z was, Ty lub ten centaur musicie odejść... niestety centaura nie można wygonić ze szkoły więc chyba i tak padnie na Ciebie. - Westchnęła. - Jedyne co mogłoby cię uratować to "tragiczny" wypadek, którego skutkiem byłaby śmierć Firenza... - Powiedziała jej zanim Trelawney odeszła. Umbridge pomyślała, że Sybilla poleciała w stronę Hogsmeade by zakupić truciznę. Zadowolona z siebie weszła do zamku.
Edytowane przez shan dnia 02-02-2011 19:25 |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/3334[47].png)
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 19:41 |
|
|
Po otrzymaniu pracy domowej, wszyscy uczniowie opuścili salę. Harry pomyślał, że Hermiona nie będzie miała problemu z tym zadaniem, bo w wielu dziedzinach była najlepsza. Harry poczekał na moment, aż Malfoy zniknie z pola widzenia i zwrócił się do Rona, Hermiony i Ginny.
- Słyszeliście, co powiedziała Veronova, gdy odczytała myśli Malfoya? "Zamiast knuć przeciw rodzinie, zajmij się lekcją, Draco..." On coś kombinuje. - Harry był o tym przekonany - I mam zamiar się dowiedzieć co.
![](http://i265.photobucket.com/albums/ii205/lassie_faire/GIF%20central/Harry%20Potter/harryspit.gif) |
|
Autor |
panda
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/zrzut-ekranu-2019-05-22-o-14-1[70].png)
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 19:49 |
|
|
Moi uczniowie wyszli z klasy bardzo szybko. Nie wiedziałam, czy to dlatego, że się spieszyli, czy się mnie bali, ale wolałam myśleć, że to pierwsze. W końcu musiałam zgrywać pozory. Miałam lekkie obawy co do tego, czy moje nauczanie nie zaszkodzi Czarnemu Panu. Malfoy mógł poczuć się zbyt pewnie, jeśli będzie mu się dalej wydawało jaki to jest wspaniały. Musiałam go przytemperować na następnej lekcji. Tymczasem wyszłam z klasy i zamknęłam za sobą drzwi. Postanowiłam zwiedzić Hogwart, w końcu byłam tu pierwszy raz. Korytarze kompletnie różniły się od tych w Durmstrangu. Tamte były ciemne i zimne, te jasne i w ciepłych barwach. Obym tylko nie spotkała Cyzi... |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 20:04 |
|
|
Sybilla była tak podniecona listem, że mimo iż usłyszała co mówi o jej posadzie nie dotarło do niej ukryte znaczenie tych słów. Zresztą nie przejmowała się tym, bo wierzyła w swój talent i umiejętności i nie bała się rywalizacji z byle centaurem. Trelawney wyszła z baru i poszła do Świńskiego Łba. Od progu zaczęła wołać.
- To ja, Sybilla!
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Rita
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/Goblet-of-Fire-harry-potter-2660133-75-75[212].jpg)
Postać: NPC
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 20:09 |
|
|
- Witaj moja Droga! Cudnie wyglądasz! - Zawołała Rita odchodząc od baru. - A te perfumy! - Zawołała zaciągając się odurzającym zapachem Sherry. Skeeter wzięła ten smród za jakieś tanie i bezwartościowe mugolskie psikadła. - Może chodźmy na górę, do mojego pokoju? Jest tam wygodniej i będziemy bezpieczne, nikt nas nie podsłucha. - Nie czekając na odpowiedź Sybilli pociągnęła ją za rękaw w stronę schodów. Gdy znalazły się już w pokoju Rity usiadły na starych i dziurawych fotelach. Skeeter dobyła notesu i polizała końcówkę pióra, które natychmiast skoczyła na kartkę gotowe do pisania.
- A więc moja droga. Opowiedz mi co nieco o swoim niezwykłym talencie... jestem bardzo ciekawa. - Rita musiała to ścierpieć. Naprawdę pytania miały dotyczyć Harry'ego i Dumbledore'a, ale musiała wmówić Trelawney, że wywiad jest o niej.
Edytowane przez Rita dnia 02-02-2011 20:09 |
|
Autor |
Neville Longbottom
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/neville_icon84[92].jpg)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 20:10 |
|
|
Neviile podszedł do Harrego i jego paczki
-Hej! Co słychać? Coś mi się wydaje że zapomniałem o czymś, moja przypominajka jest cała czerwona. Jaką lekcję teraz mamy? - powiedział, wyjął z kieszeni ją, czerwona i gorąca, jakby o czymś ważnym zapomniał on.
//dla uczniów - idźcie na mugoloznawstwo, nauczyciele i inni dorośli jeśli chcą to też mogą wpaść na tą lekcję, dla każdego ona jest oficjalnie obowiązkowa //
Edytowane przez Neville Longbottom dnia 02-02-2011 20:15 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 20:19 |
|
|
Sybilla była podekscytowana. W końcu wszyscy dowiedzą się jak jest bardzo utalentowana i uzdolniona. Będzie sławna, a wszyscy będą chcieli uczyć się wróżbiarstwa. Nawet nie przejęła się, że Rita ciągnie ją na siłę do pokoju. Rozsiadła się wygodnie i zaczęła opowiadać:
- Po pierwsze, warto podkreślić, że jestem potomkiem Kasandry Trelawney, najwybitniejszej wróżbiarki w dziejach. Oczywiście niech nikt się nie załamuje, nie trzeba mieć utalentowanych przodków, by posiadać ten dar. Choć jeśli mieliśmy kogoś obdarzonego Wewnętrznym Okiem w rodzinie jest większa szansa, że i my je posiadamy. Talent ten jest wielką nagrodą, ale i utrapieniem. Czasami widzę rzeczy straszne, smutne i przerażające. Na mych barkach często spoczywa przyszłość milionów istnień, widzę co czeka mnóstwo ludzi, ale nie mogę nic zaradzić.
Sybilla nie wiedziała za bardzo co może jeszcze powiedzieć, więc czekała na kolejne pytanie.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Rita
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/Goblet-of-Fire-harry-potter-2660133-75-75[212].jpg)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 20:23 |
|
|
- Rozumiem, rozumiem... - Mówiła nie za bardzo słuchając Sybilli. Pióro wszystko dokładnie notowało. - Ale na pewno są osoby, którym uwielbiasz przepowiadać przyszłość... osoby, które są doskonałymi obiektami.... swego rodzaju "wybrańcami" hm? - Oparła się i uśmiechnęła do Trelawney. |
|
Autor |
Zgredek
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/180px-Zgredek[191].jpg)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 20:25 |
|
|
Zgredek aportował się z wielkim hukiem do pokoju, gdzie siedziała Sybilla i Rita.
-Zgredek jest dobrym skrzatem, madame. Zgredek przybył dostarczyć butelkę Sherry, którą Madame prosiła -zaskrzeczał skrzat, podał butelkę Sybilli z służalczym uśmiechem. -Zgredek musi niestety już iść, musi sprzątać pokój Harrego Pottera, brudno tam jest. |
|
Autor |
April
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/1[29].jpg)
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 20:25 |
|
|
Spieszyłam się na swoją lekcję, nie czekając na odpowiedź Belli, przeprosiłam ją i natychmiast ruszyłam do sali mulgoznactwa, po drodze minęłam Evę.
- Porozmawiamy później, mam nadzieję, że masz jeszcze paczkę, później ją otworzymy!- powiedziałam wchodząc do środka.
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 20:31 |
|
|
Chciała już odpowiedzieć na kolejne pytanie Rity, gdy pojawił się Zgredek z butelką sherry.
- Dziękuję Ci.
Odłożyła szybko butelkę na podłogę i przemówiła:
- Ogólnie nie ma takich, powiedzmy "obiektów". Wewnętrzne Oko samo wybiera swój cel, choć muszę przyznać, że gdy poznałam Harry'ego Pottera miałam mnóstwo wizji dotyczących jego przyszłości. To pewnie przez to, że jest taki wyjątkowy...
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam pedziem będziesz snadnie.
Edytowane przez Umbastyczny dnia 02-02-2011 20:35 |
|
Autor |
Rita
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 20:35 |
|
|
- Mogłabyś rozwinąć ten wątek? Opowiedz coś o swoich przepowiedniach, które dotyczą Pana Pottera. - Dopytywała się Rita, pióro w tym czasie jak oszalałe pisało w notesie wszystko co mówiła i nie mówiła Sybilla. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 20:37 |
|
|
Sybilla poprawiła swoje okulary i chętnie odpowiedziała.
- Jego przyszłość zazwyczaj nie jest do końca jasna, ale zawsze w niej pełno bólu, cierpienia, śmierci i nieszczęścia. Oczywiście miewam te wizje odkąd był w 3 klasie i część miała już okazję się sprawdzić.
Trelawney zwróciła uwagę na pióro, które notowało jak oszalałe, co się jej spodobało.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Rita
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 20:42 |
|
|
Rita doszła do wniosku, że resztę o Harrym sobie dopowie a teraz przejdzie do innych pytań.
- Dobrze, bardzo dziękuję. Mam do ciebie jeszcze kilka pytań dotyczących pracy w szkole, więc jak współpracuje ci się z Albusem Dumbledorem i innymi nauczycielami pracującymi w Hogwarcie? |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 20:55 |
|
|
Sybilla była jeszcze bardziej zadowolona, gdy usłyszała pytanie na temat życia osobistego.
- W tym roku pojawiło się w Hogwarcie wielu nowych nauczycieli, z którymi nie miałam wiele do czynienia, ale Eva eee... - Sybilla nie wiedziała, jakie kobieta ma nazwisko - wydaję się być świetnym pedagogiem.
Sybilla zastanawiała się, czy zrobi mądrze mówiąc w wywiadzie, że nie lubi pani Malfoy i Umbridge. Postanowiła więc skupić się na pozytywach.
- Uważam, że Albus jest świetnym dyrektorem. Ma niesamowite podejście do chłopców uczniów oraz profesorów. Jestem bardzo zżyta z całą "starą kadrą" choć na wyróżnienie zasługują Minerwa i Rubeus, a także Remus. Ogólnie uważam, że Hogwart ma świetną kadrę, nie licząc niepewnych punktów jak Narcyza Malfoy dla przykładu.
Sybilla wahała się czy nie powiedzieć, że to skandal, iż Firenzo jest pracownikiem Hogwartu.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Rita
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 20:58 |
|
|
Rita nie była zadowolona za bardzo z tej odpowiedzi, ale wiedziała, ze pióro poprawi "błędy".
- Doskonale, a co masz do powiedzenia o centaurze, który również naucza w szkole Wróżbiarstwa. - Spytała Skeeter. - Jestem też ciekawa twojego zdania na temat tego, że Harry Potter jest bardzo blisko dyrektora szkoły. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/3347809[44].gif)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 21:03 |
|
|
Albus pojawił się jakby znikąd. Wpatrywał się chwilkę w gości.
- Nareszcie jesteście...siadajcie, proszę - powiedział do nich i wskazał 2 pufy przygotowane specjalnie dla nich. Sam pogłaskał lekko Fawkesa i usiadł w fotelu za biurkiem.
- Domyślam się, że to co dzieje się w Hogwarcie, nie podoba wam się. Obecność śmierciożerców w zamku jest niepożądana, jednak nic nie robię bez przyczyny. Chcę wam to wszystko wytłumaczyć i przekazać wam kilka ważnych informacji - powiedział jak zwykle ze spokojem w głosie.
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 21:03 |
|
|
Rita musi być świetnym dziennikarzem, od razu wyczuła co mnie trapi - pomyślała Sybilla.
- Co do Firenza. Na pewno ma inne metody niż ja, wiedza centaurów różni się od tej ludzkiej. Osobiście uważam, że moje metody bardziej przemawiają do naszych uczniów, bo to ludzie nie centaury.
Sybilla zaśmiała się ze swojego żarciku.
- Oczywiście Dumbledore wiedział co robi, musiał mieć w tym jakimś cel. Może poszerza w ten sposób horyzonty uczniów? A co do Pottera i jego relacji z Albusem. No cóż, raczej wszyscy szanują i uwielbiają naszego dyrektora, taki już z niego człowiek. Ciężko mi jednak powiedzieć coś więcej na ten temat, bo rzadko wychodzę ze swej wieży, a tam się nie spotykają.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Rita
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-02-2011 21:14 |
|
|
- Hm... hm... - Potakiwała Rita i patrzyła na notes, który zapełniał się już oszczerstwami pod adresem Harry'ego i Dumbledore'a. - Jeszcze dwa pytania... Dziś w nocy dotarła do "Proroka" wiadomość dotycząca wydarzeń, które miały miejsce w drodze do Hogwartu. Co się stało dokładnie w pociągu? Co zrobił wtedy Harry? |
|