Autor |
RE: Hogwart |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-02-2011 13:41 |
|
|
Sybilla oderwała wzrok z próżni i zobaczyłem, że Charlie z kimś rozmawia. Poznała go po chwili - to Remus. Ucieszyła się z tego powodu. Mężczyzna był już kiedyś w Hogwarcie i był dla niej dość miły, w przeciwieństwie do innych.
- Hej, hej, Remusie!
Pomachała mu i uśmiechnęła się serdecznie.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Remus Lupin
Użytkownik
Postać: NPC
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-02-2011 14:16 |
|
|
-Racja, nie mamy zbyt wielkiego pola do manewru. Każdą lekcje ich kontrolować, pewnie wtedy będą uważać. Możemy pic eliksir wielosokowy i jako uczniowie widzieć co oni robią na lekcjach, wtedy łatwiej wpadną ale to ostateczność, Albus chyba nie jest za tym pomysłem. . Nie mamy niestety wyjścia, musimy próbować chronić te dzieciaki. Kto oprócz ciebie tutaj jest z aurorów? - rzekł Lupin, jeszcze chciał coś dodać lecz podeszła do nich Sybilla, dla której zawsze starał się być miły. Jej przepowiednie niektóre się sprawdzały,szczególnie jedna odnośnie Tonks...
-Witaj Sybillo, jak ci się podoba rok szkolny? To Charlie, auror który będzie kontrolował razem ze mną lekcję, dla bezpieczeństwa uczniów -powiedział, nie miał pojęcia że oni się już znają...
Edytowane przez Remus Lupin dnia 01-02-2011 14:18 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 01-02-2011 14:21 |
|
|
Wciąż siedziałam w swojej komnacie. Na korytarzu nie było słychać nikogo. Ostrożnie wyjęłam zawiniątko, które odebrałam z banku i rozpakowałam je. Blask płomieni zagrał na lśniących ściankach kielicha. Kielich Helgi Hufflegpuff... - wyszeptałam, gładząc delikatnie przedmiot, zawierajacy kawałek duszy mojego ukochanego mistrza.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Zgredek
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-02-2011 14:25 |
|
|
Zgredek zakradł się do pokoju Narcyzy, gdy jej nie było w nim. Wiedział że jest ona zła, że Pan Potter i jego wielcy przyjaciele jej nie lubią. Do tego sam pamiętał doskonale co robiła, gdy był jeszcze jej sługą. Zaczął wszystko w jej pokoju rozwalać, z kufrów rozrzucać jej szaty, jedzenie z jej stołu zrzucił na podłogę, zrobił totalną demolkę z jej pokoju po czym opuścił go, teraz musiał się ukarać za nieposłuszeństwo ale był zadowolony, wiedział że Harry Potter by go pochwalił...
Edytowane przez Zgredek dnia 01-02-2011 14:27 |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-02-2011 14:45 |
|
|
Alex widząc że uczta się skończyła i wszyscy się rozeszli sam wyszedł w końcu z Wielkiej Sali jako jeden z ostatnich. Przechadzał się jeszcze jakiś czas po zamku by po jakiejś godzinie trafić do swojego gabinetu. Był to okrągły i spory pokój z godłem jego rodziny na ścianie oraz mnóstwem mebli w kącie które mieściły mnóstwo pergaminów z zaklęciami pozostawionych przez poprzednich nauczycieli zaklęć w Hogwarcie. |
|
Autor |
Draco Malfoy
Użytkownik
Postać: NPC Asha
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-02-2011 15:27 |
|
|
Draco obudził się, zobaczył nad sobą sowę z przywiązanym listem, odwiązał go i przeczytał. Nie uwierzył za pierwszym razem, musiał jeszcze trzy razy go przeczytać by w końcu zrozumieć. Za pomocą różdżki spalił list, zaczął się ubierać. Miał zadanie, które musiał zrobić...
Cele dla wszystkich
-organizujcie lekcje, nauczyciele niech w końcu przekazują swoją wiedzę a uczniowie niech pilnie się uczą(wszystkie postacie grających uczniów chodzą do jednej klasy). Inkwizytor i auror mają obowiązek być obecni na lekcjach. Za najciekawsze posty będą nagrody
Edytowane przez Furfon dnia 01-02-2011 15:33 |
|
Autor |
Hermiona Granger
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-02-2011 15:32 |
|
|
Hermiona wyszła rano ze skrzydła szpitalnego, kierując się do Wielkiej Sali. Bardzo chciała zobaczyć swoich przyjaciół, zrobi to zaraz po śniadaniu. Później odwiedzi bibliotekę...już tak dawno w niej nie była. |
|
Autor |
Draco Malfoy
Użytkownik
Postać: NPC Asha
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-02-2011 15:39 |
|
|
Draco wpadł na Hermionę, razem z nią przewrócił się, ona znalazła się na nim.
-Szlamo, co ty chcesz? Wiem że pociągam każdą dziewczynę w Hogwarcie, ale ty jako szlama nie masz szans u mnie... |
|
Autor |
Peter Pettigrew
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-02-2011 15:43 |
|
|
Peter biegł korytarzem Hogwartu, przemieniony jako szczur. Był szczęśliwy, że może znów tutaj się znaleźć. Nawet będzie mógł chodzić nie jako szczur, ale jako prawdziwy Peter. Zamienił się w człowieka, stanął przed drzwiami gabinetu Filcha. Zapukał i czekał aż dozorca otworzy mu drzwi. W międzyczasie zaczął dłubać w nosie z nudów.
Syriuszu, jak mogłeś?! |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 01-02-2011 15:46 |
|
|
Obudziłam się w fotelu z kielichem na kolanach. Magiczny ogień wciąż płonął. Spojrzałam na zegar. Na szczęście było przed ucztą. Z niechęcią pomyślałam, o lekcji, którą będę musiała przeprowadzić. Przydałby mi się asystent do pokazania zaklęć niewybaczalnych, np. Glizdogon...
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-02-2011 15:57 |
|
|
Harry skończył jeść, wstał od stołu i postanowił udać się do dormitorium. Wychodząc z Wielkiej Sali zastał widok, który go zszokował. Hermiona leżała na Malfoyu.
- Odczep się od niej, Malfoy. - wyczedził Harry i podbiegł do Hermiony. Pomógł jej wstać, żeby już nie miała leżeć na tej gnidzie.
|
|
Autor |
Hermiona Granger
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-02-2011 16:00 |
|
|
- Och, zamknij się Malfoy ! Myślisz, że Ty mnie pociągasz ?! Nie tknęłabym Cię nawet kijem ! - powiedziała i z pomocą Harry'ego wstała z Malfoy'a.
- Chodź Harry, zjedzmy coś - powiedziała i skierowali się do Wielkiej Sali. |
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 01-02-2011 16:00 |
|
|
Ron pochrapywał pod portretem Grubej Damy. Jak widac nikt z gryfonów nie raczył go obudzić i wprowadzić do środka... |
|
Autor |
Christian Shephard
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-02-2011 16:04 |
|
|
Filch usłyszał pukanie do drzwi, wstał z krzesła i ruszył w stronę drzwi. Już od tygodnia się nie mył, w jego gabinecie śmierdziało nim. Odtworzył i zobaczył człowieka, którego się nie spodziewał. Peter Pettigrew.
-Co ty robisz? -rzekł Argus, w tym momencie Pani Norris z biurka skoczyła na Petera, zaczęła go drapać pazurami...
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-02-2011 16:05 |
|
|
Ginny zauważyła, że Hermiona i Harry idą do Wielkiej Sali, prawdopodbnie aby coś zjeść. Moemntalnie zaburczało jej w brzuchu i poszła za nimi.
|
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-02-2011 16:09 |
|
|
Mimo, że Harry właśnie wracał z uczty w Wielkiej Sali, to jednak postanowił pójść z Hermioną, która na pewno była głodna i chciała coś zjeść. Poza tym chciał z nią porozmawiać, bo ostatnio w ogóle nie było ku temu okazji.
- Jak się czujesz? Już lepiej? - spytał gdy usiedli przy stole Gryfonów. Gdy ujrzał idącą w ich kierunku Ginny, pomachał do niej ręką, dając znać żeby się dosiadła.
|
|
Autor |
Peter Pettigrew
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-02-2011 16:12 |
|
|
Peter dłubał sobie w nosie najspokojniej na świecie, gdy nagle rzuciła się na niego rozszalała kotka. Zdenerwowany rzucił nią o ścianę tak, że pani Norris uciekła.
- Witam Argusie, jestem Peter Pettigrew, Twój nowy pomocnik z Ministerstwa ! - powiedział i uściskał Filcha. Potem nie zwracając na niego uwagi wszedł do środka gabinetu. Było tutaj idealnie ! Było tutaj ciemno, ciasno, a na dodatek ładnie pachniało. To miejsce było nawet lepsze od piwnicy Malfoy'ów !
- Cudownie ! Masz świetny gust, ta wersalka mi się podoba ! - powiedział i zaczął skakać po kanapie, z której zaczął unosić się kurz i kocia sierść.
Syriuszu, jak mogłeś?! |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-02-2011 16:13 |
|
|
Ginny ujrzała machającego do niej Harry'ego. Od czasu kłótni w gospodzie i krótkiej wymiany zdań w przedziale nie rozmawiali. Najwyższy czas... Ginny usiadła naprzeciwko Pottera, a obok Hermiony.
- Cześć - mruknęła, rozglądając się po stole, bo rzeczywiście była głodna. Wzięła jakiegoś kurczaka i zaczęła obgryzać. |
|
Autor |
Hagrid
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-02-2011 16:14 |
|
|
Hagrid dumny z tego, że udało mu się wygnać Bellatrix od stołu, sam dokończył jeść, potem wstał od stołu i już miał się kierować do swojej chatki,gdy zobaczył Hermionę, Harrego i Ginny. Ruszył do nich, klepnął jak zwykle Harrego w plecy(jego twarz wylądowała w misce z płatkami).
-W porząsiu ludzie? Dziś zaczynamy lekcje, mam pierwszą z Gryfonami, tylko z trzeciego roku, cholibka nie wiem co im pokażę. Chyba ich zabiorę do lasku i przedstawię mojemu bratu, co nie? A wy kiedy odwiedzicie Graupa? Pytał się o was... |
|
Autor |
Hermiona Granger
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-02-2011 16:16 |
|
|
- Bywało gorzej. Cześć, Ginny ! - mruknęła i zabrała się za jedzenie puddingu czekoladowego. Zastanawiała się, co teraz będą mieć za lekcję. Miała nadzieję, że nie OPCM z Bellatrix.
- Hagridzie, chyba żartujesz ! Jak zabierzesz uczniów do Graupa, to Ministerstwo się o tym dowie i go zabije ! Nie możesz im go pokazać ! - powiedziała zdenerwowana do Hagrida.
Edytowane przez Hermiona Granger dnia 01-02-2011 16:18 |
|