Autor |
RE: Hogwart |
adi1991
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/55[18].jpg)
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 31-01-2011 21:11 |
|
|
Alex miał gdzieś takie zabawy więc zaczął się denerwować. Nagle jednak przed nim pojawił się skrzat z Hogwartu. To zdziwiło Alexa który jednak postanowił to wykorzystać i poprosił skrzata by podał mu różdżkę. Ten za pomocą swojej magii cofnął czar Bellatrix i Alex mógł zabrać swoją różdżkę i jak tylko podziękował skrzatowi za pomoc udał się do wielkiej sali gdzie usiadł przy stole obok profesor Vector. Przy okazji już obmyślał zemstę na Bellatrix.
Edytowane przez adi1991 dnia 31-01-2011 21:14 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/av[173].png)
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 31-01-2011 21:23 |
|
|
Sybilla zaś jadła kolację, robiła to w sposób dość obleśny, gdyż ciągle myślała o wzajemnym położeniu planet i gwiazd. Wszystko spadało jej ze sztućców i wylatywało z wciąż otwartej buzi.
![](http://i.imgur.com/ZVFfoZR.png)
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Andzia
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/andzia[83].png)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-01-2011 21:26 |
|
|
Luna potaknęła .
- I jeszcze do tego ma nas uczyć ta Bellatrix, i ta dziwna Eva, która próbuje być dla nas miła. Nie wiem dlaczego to robi. Nie może po prostu zachowywać się jak normalna śmierciożerczyni? Chyba byłoby jej łatwiej, a teraz sprawia bardzo fałszywe wrażenie. - powiedziała ze znawstwem, rozglądając się po Wielkiej Sali. Zatrzymała się na twarzy Evy. Była bardzo zdenerwowana, jakby bała się, że ktoś odkryje jej brudny sekret. Luna odwróciła od niej wzrok i nagle przypomniała sobie o bardzo ważnej rzeczy. Musi razem z Hermioną przekazać Dumbledore'owi informacje o paczce, którą Narcyza Malfoy odebrała od Borgina i Burkesa. Dziewczyna wiedziała, że dyrektor nie uwierzyłby jej bez poparcia Hermiony. Wszyscy uważali ją za nieco zwariowaną. Jednak Hermiona była ranna, a Luna nie wiedziała kiedy wyzdrowieje. Oby nie było za późno...
Edytowane przez Andzia dnia 31-01-2011 21:27 |
|
Autor |
April
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/1[29].jpg)
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-01-2011 21:30 |
|
|
Rozejrzałam się, uczta nadal trwała, ale ja nawet niczego nie tknęłam, nie miałam zamiaru. Spojrzałam wymownie na Evę, po czym ruszyłam do swojego pokoju, mam nadzieję, że przyjdzie do mnie z paczuszką i otworzymy to we trzy. Widziałam przerażone twarze uczniów, nie tylko pierwszoroczniaków, ale też tych starszych. Szczególną uwagę zwróciłam na Pottera i jego kolegę Weasley'a. Zastanawiałam się jak Harry miał czelność tutaj przychodzić, Bella na pewno nie da mu spokoju na swoich lekcjach. Ja też nie miałam zamiaru, co prawda w trochę inny sposób- zemsta na szlamie Granger, ale na pewno go zaboli, w końcu to jest przyjaciółeczka.
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Postać: Trey
Administrator
![](../infusions/wob_rank_system/images/admin_star.gif)
|
Dodane dnia 31-01-2011 21:30 |
|
|
Przemierzałam chłodne korytarze lochów, a echo moich kroków odbijało się od kamiennych ścian. Panował tam półmrok, co kilka metrów były zatknięte jedynie płonące pochodnie, których blask migotał po ścianach. Wreszcie dotarłam do mojego pokoju. Otworzyłam drzwi i machnęłam różdżką: Lumos! O dziwo moim oczom ukazała się dość przytulna komnata z kominkiem,. Dostrzegłam, że ktoś przyniósł mi już skrzynię z moimi rzeczami. Usiadłam na łóżku i zaczęłam ją otwierać.
![](https://i.ibb.co/YWVwpGw/belcia.jpg)
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Draco Malfoy
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/a[90].png)
Postać: NPC Asha
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-01-2011 21:34 |
|
|
Draco razem z kumplami podeszli do Rona i Harrego, Crabbe zasłonięty przez Goyla, tak że nauczyciele nie widzieli co się dzieje, walnął w plecy Rona z pieści tak mocno, że on upadł pod ławkę.
-Tam jest miejsce takich jak wy, łachudry. Zdrajcy krwi. Nie waż się wychodzić spod stołu, tacy jak ty tam powinni siedzieć. -rzekł Malfoy, celował w Rona różdżką, z jego torby wyjął taśmę, którą kiedyś Ronowi dał Hagrid
-A co to? Największy skarb? Jesteś żałosny Weasley, powinieneś być w Hufflepuffie. Jako członek Brygady Inkwizycyjnej odejmuję tobie 10 punktów. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/3347809[44].gif)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-01-2011 21:35 |
|
|
Minerwa coś szepnęła Dumbledore'owi do ucha, po czym dyrektor wstał i poszedł do nowej nauczycielki - Evy.
- Przepraszam Evo, że przeszkadzam, ale czy mogłabyś mi poświęcić chwilkę ? Muszę z Tobą zamienić kilka słów, w końcu jesteś naszym nowym profesorem - powiedział uśmiechnięty.
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/82341_original[450].jpg)
Postać: NPC
NPC
![](../infusions/wob_rank_system/images/mod_star.gif)
|
Dodane dnia 31-01-2011 21:40 |
|
|
Ron sam nie byłby już w stanie powiedzieć, który już raz lądował pod stołem. Kiedy Malfoy wyciągnął z jego torby taśmę klejącą, Ron zerwał się, by mu ją odebrać. Zostaw to! - wrzasnął i walnął głową w stół tak, że niektóre napoje sie powylewały a stosik jedzenia na jego talerzu obsunął się na obrus. Ron zaczął rozcierać sobie głowę, krzywić się przy tym z bólu. |
|
Autor |
Minerwa McGonagall
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/Minerva-professor-mcgonagall-9447211-100-100[392].jpg)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-01-2011 21:46 |
|
|
Minerwa zobaczyła, że coś się święci. Wstała od stołu i szybkim krokiem podeszła do stołu Gryfonów. Weasley siedział pod stołem, a Malfoy trzymał taśmę klejącą w ręce, celując różdżką do Gryfonów.
- Panie Malfoy, Slytherin właśnie stracił 20 pkt za nadużywanie swojej władzy. Odejmuję też kolejne 20 pkt za celowanie różdżką do uczniów, oraz za zabieranie nie swoich rzeczy. A teraz proszę to oddać i odejść do swojego stołu, zanim pozbawię Slytherin kolejnych pkt. - powiedziała do Malfoya i jego zgrai.
- Panie Weasley, proszę wyjść z pod stołu - powiedziała i odeszła pospiesznym krokiem do swojego gabinetu. |
|
Autor |
Draco Malfoy
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/a[90].png)
Postać: NPC Asha
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-01-2011 21:55 |
|
|
Minerwa! Jej czasy się skończą w tej szkole! Te punkty co mi zabrała, to zaraz da moja mama lub ciotka na lekcjach, zobaczą kto tutaj rządzi. Draco odszedł od stołu Gryfonów w milczeniu, ruszył do swojego dormitorium. Zastanawiał się kto będzie ich opiekunem domu, Snape jakoś nie było widać...
Edytowane przez Draco Malfoy dnia 31-01-2011 21:56 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/zrzut-ekranu-2019-05-22-o-14-1[70].png)
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-01-2011 22:00 |
|
|
- Oczywiście. - odparłam chłodno i ruszyłam za nim korytarzami Hogwartu. Niech no tylko ten starzec pozwoli sobie na chwilę nieuwagi... Ja tymczasem nie okazywałam w żaden sposób słabości, wręcz przeciwnie. Nawet na niego nie spoglądałam. |
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 31-01-2011 22:05 |
|
|
Ron wyczołgał się spod stołu, schował do torby taśmę i nutka obrzydzenia spojrzał na porozwalane wokół talerza jedzenie. Nie jestem głodny. - powiedział do Harrego, wziął swoje rzeczy i pomaszerował w stronę dormitorium. |
|
Autor |
Christian Shephard
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-01-2011 22:06 |
|
|
Argus patrzył jak te dzieciaki hałasują podczas jedzenia, brudzą podłogę, którą on wcześniej przed dwa dni czyścił mopem. Właśnie skończył wycierać przed wejściem do zamku, wyjątkowo dużo błota było, wszystko by utrudnić życie biednemu Argusowi. Jego pomocnika nadal nie było, obawiał się że uciekł przed tą pracą. Argus zobaczył dyrektora i nową nauczycielkę, podbiegł do nich
-Panie Dyrektorze. Oto moja petycja -wyjął z kieszeni pogiętą kartkę, podał ją Albusowi -kolejna petycja o pozwolenie na tortury. Te bachory robią wszystko by zrobić z tego zamku burdel. Oni muszą być ukarani! |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Postać: Trey
Administrator
![](../infusions/wob_rank_system/images/admin_star.gif)
|
Dodane dnia 31-01-2011 22:17 |
|
|
Rozpakowałam swoje rzeczy. Znalazłam w nich trochę smakołyków. Po nieudanej uczcie dobrze byłoby coś porządnego zjeść. Jednym machnięciem różdżki zapaliłam ogień w kominku. Usiadłam w fotelu i zabrałam się za moją kolację.
![](https://i.ibb.co/YWVwpGw/belcia.jpg)
We are all evil in some form or another, are we not?
Edytowane przez Otherwoman dnia 31-01-2011 22:17 |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/3347809[44].gif)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-01-2011 22:24 |
|
|
- Argusie, już o tym rozmawialiśmy. I sądzę, że trochę przesadzasz. To tylko dzieci. Najlepiej idź do swojego gabinetu i wypij łyk gorącej herbaty. Dobrze Ci zrobi - odpowiedział Filchowi i oddał mu kartkę. Ruszył dalej do swojego gabinetu, za nim szła Eva. Gargulec natychmiast odskoczył i weszli oboje na górę, do gabinetu dyrektora. Albus usiadł na swoim fotelu za biurkiem, Evie wskazał krzesło.
- Cieszę się, że przybyłaś do Hogwartu. - powiedział i zaczął świdrować wzrokiem Evę.
- Jak już zapewne wiesz, ściągnąłem Cię do tej szkoły, bo Lord Voldemort powrócił. Jego Śmierciożercy są w tej szkole i jestem pewny, że będą próbowali w najlepszym wypadku tylko mi zaszkodzić, a najgorszym kogoś innego w szkole. Jako dyrektor muszę temu zapobiec. I dlatego...muszę Cię prosić, byś oddała mi to, co ukrywasz pod płaszczem - powiedział spokojnym głosem.
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/55[18].jpg)
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-01-2011 22:25 |
|
|
Alex zajadał się na uczcie gdy nagle ujrzał dziwne owoce przez chwilę. Po chwili zamknął oczy i znów je otworzył jakby nie wierzył w to co widzi. Owoców już nie było. Alex poczuł się dziwnie ale to był w końcu Hogwart. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/seagif26[3771][3771][3771][19].gif)
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-01-2011 22:34 |
|
|
Ginny była już zupełnie najedzona i nasycona więc poszła sobie do dormitorium spać. |
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 31-01-2011 22:44 |
|
|
/adi /
Tymczasem Ron stał jak głupi przed wejściem do pokoju wspólnego. No tak... oczywiście nie mam hasła. Był wściekły. sam nie wiedział, czy wracać po Harrego, czy poczekać, aż ktoś będzie wchodził. Usiadł pod portretem Grubej Damy i oddał się rozmyślaniom. |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/3334[47].png)
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-01-2011 22:49 |
|
|
Harry z przykrością patrzył na Rona, który dzisiaj miał strasznego pecha. Na domiar złego pojawił się Malfoy, wyrywając Ronowi torbę i wyciągając z niej taśmę klejącą. Wtedy Harry przypomniał sobie artykuł Rity Skeeter. Czyżby ta kobieta napisała prawdę? Ron naprawdę ukradł z mugolskiego sklepu taśmę? Harry miał go o to zapytać, jednak zanim to zrobił, Ron ruszył do dormitorium. Harry zajął się jedzeniem postanawiając, że będzie musiał z nim o tym porozmawiać.
![](http://i265.photobucket.com/albums/ii205/lassie_faire/GIF%20central/Harry%20Potter/harryspit.gif) |
|
Autor |
Remus Lupin
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/Lupin-harry-potter-115670_75_75[208].jpg)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-02-2011 01:23 |
|
|
Remus podszedł do Coy'a, znał że słyszenia o jego dokonaniach oraz o tym, że jest nowym członkiem Zakonu.
-Witaj, jestem Remus Lupin, będziemy chyba współpracować. Dumbledore powiedział ci o wszystkim co będziesz robił? O tych obowiązkach, niektóre niezbyt miłe biorąc pod uwagę towarzystwo tego obecnego grona nauczycieli które powinno nadal siedzieć w Azkabanie. - powiedział, na samą myśl że Bellatrix będzie zajmowała jego dawny gabinet pojawił się grymas na twarzy. Jak do tego doszło? Jak mogliśmy na to pozwolić?! |
|