Autor |
RE: Hogwart |
Ron Weasley
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/82341_original[450].jpg)
Postać: NPC
NPC
![](../infusions/wob_rank_system/images/mod_star.gif)
|
Dodane dnia 02-04-2011 23:38 |
|
|
Ron przewrócił oczami, gdy matka zaczęła go pouczać. Lubił Sybille i nie zamierzał jej unikać. Weszli do windy i po chwili mknęli ku Departamentowi Tajemnic prosto w łapska czekających na nich śmierciożerców.
![](http://img855.imageshack.us/img855/516/tumblrlcq7nbd1v01qd5ljy.gif) |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/873107_original[21].png)
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 02-04-2011 23:52 |
|
|
Wszyscy śmierciożercy(czyli dwóch) którzy mieli jeszcze różdżki rzucili zaklęcia w stronę Evy, oszołomili ją. Teraz musieli ją i Laurę przetransportować szybko do Departamentu Tajemnic, bo tam Czarny Plan dla nich planował....
Moja różdżka lekko zadygotała, to znak że w końcu głupcy z Zakonu przybyli.
-Czeka nas zabawa, znajdź Coy'a i przygotujcie wszystko. Masz z nim współpracować, ufam mu. - rzekłem, nie wiedziałem co on planuje. Sam jeszcze nie miałem zamiaru się wtrącać, musiałem rzucić okiem na puchar Helgi...
-Cel dla pandy i April
Budzicie się w Ministerstwie, w windzie która jedzie do Departamentu Tajemnic (są dwie windy, w jednej jest ekipa Pottera, w drugiej wy, spotkajcie się z nimi)
-Ekipa Pottera
Spotkajcie tamte dwie i razem udajcie się do Departamentu, Potter da wam potem znak gdzie dokładniej jest horkruks...
-Other i Cas
Przygotujcie zasadzkę...![smiley](../images/smiley/grin.gif)
Edytowane przez Furfon dnia 02-04-2011 23:58 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/av[173].png)
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 03-04-2011 10:19 |
|
|
Sybilla i inni wyszli z windy.
- Zaraz, ta druga winda tu zjeżdża. Ktoś się zbliża. Przygotujcie różdżki.
Trelawney wyjęła swoją i mierzyła prosto w drzwi.
![](http://i.imgur.com/ZVFfoZR.png)
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Poppy Pomfrey
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/bio_pomfreypoppy[111].jpg)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-04-2011 10:21 |
|
|
Poppy wyjęła swoją różdżkę, ale również apteczkę i jakieś medykamenty.
- W razie czego udzielę pomocy rannym.
![](http://bloghogwarts.com/wp-content/uploads/2010/12/Harry-Potter-Poppy-Pomfrey.jpg)
It's lucky it's dark. I haven't blushed so much since Madam Pomfrey told me she liked my new earmuffs. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/zrzut-ekranu-2019-05-22-o-14-1[70].png)
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-04-2011 11:22 |
|
|
Oszołomili mnie, po tym wszystkim, co dla nich zrobiłam. A Laura była po ich stronie. Nie mogłam uwierzyć, że przez tyle czasu tak po prostu mnie okłamywała i teraz jeszcze śmie zaprzeczać. Obudziłam się cała obolała. Tak bardzo nie chciałam otwierać oczu. Zasnąć, a potem się nie obudzić. Opuścili mnie prawie wszyscy. Podniosłam leniwie powieki do połowy. Była tu ze mną. Nie zaatakowałam jej jednak. Czułam tak przeogromny żal, ale jednocześnie nadal mi towarzyszyła. Nie mogłam jej tak po prostu zabić. Otworzyłam oczy już na dobre i zaczęłam tępo wpatrywać się w niewielką przestrzeń, od której można było nabawić się klaustrofobii.
|
|
Autor |
Molly Weasley
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/Molly-Weasley-mrs-weasley-9681823-100-100[509].jpg)
Postać: Molly Weasley
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-04-2011 14:08 |
|
|
Molly wyjęła swoją różdżkę, miała zamiar ograbić tego kto się pojawi w windzie, gdyż czuła potrzebę posiadania czegokolwiek... |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/3334[47].png)
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-04-2011 16:41 |
|
|
Hermiona zarządziła całą ekipą i doprowadziła ich do windy. Wszyscy wcisnęli się do środka, a po chwili udało im się dotrzeć do odpowiedniego piętra. Gdy wyszli na korytarz, Harry czuł narastające podekscytowanie, które zwiększyło się jeszcze bardziej, gdy zauważył, że nadjeżdża druga wina. Szybko wyjął swoją różdżkę. Niecierpliwie czekał na otworzenie się drzwi, czując jak serce wali mu coraz mocniej.
![](http://i265.photobucket.com/albums/ii205/lassie_faire/GIF%20central/Harry%20Potter/harryspit.gif) |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Postać: Trey
Administrator
![](../infusions/wob_rank_system/images/admin_star.gif)
|
Dodane dnia 03-04-2011 17:19 |
|
|
Doprowadziłam się do porządku. Potter i jego banda niedołęgów już tu była. Należało ukryć się i czekać, aż dotrą w miejsce, gdzie znajdował się horkuks. Potem wystarczy odciąć drogę ucieczki i wyrżnąć wszystkich jak dzikie kurczaki.
![](https://i.ibb.co/YWVwpGw/belcia.jpg)
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 03-04-2011 17:28 |
|
|
Ron wcisnął się głębiej do windy, gdy zorientował się, że mają gości. Różdżkę ściskał z całej siły tak, że pobielały mu dłonie. Stał tuż za Harrym i dyszał mu na kark.
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-04-2011 20:40 |
|
|
Harry czując oddech przerażonego Rona na swoim karku, odsunął się lekko w bok tak, że nie zasłaniał już Rona swoim ciałem i przyjaciel nie miał się za czym ukryć. - Nie chowaj się za mną, bo jak z windy wyjdą Śmierciożercy, to trafisz zaklęciem we mnie, a nie w nich. - powiedział poważnie Harry, nie spuszczając wzroku z windy, której drzwi wciąż się nie otwierały.
![](http://i265.photobucket.com/albums/ii205/lassie_faire/GIF%20central/Harry%20Potter/harryspit.gif) |
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 03-04-2011 20:49 |
|
|
Ron oczywiście nie miał zamiaru rzucać żadnymi zaklęciami w śmierciożerców. Zastanawiał się, gdzie by tu sie ukryć. Zobaczyła w korytarzu drzwi do toalety. Szybko pomknął w ich stronę, by schować się w jednej z kabin.
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-04-2011 21:44 |
|
|
Zdążyłam wstać i otrzepać się z kurzu, kiedy winda zatrzymała się z głośnym hukiem. Otworzyła się i moim oczom ukazał się Potter. - Miałeś być w Hogwarcie. Nikt nie nauczył cię, że należy słuchać starszych? - spytałam chłodno. Wyszłam z windy i zmierzyłam go wzrokiem. Zignorowałam Laurę. Nie obchodziło mnie, czy poszła za mną, czy może czai się na mnie, aby wbić mi nóż w plecy. - Gdzie znicz? - zadałam kolejne pytanie. Byłam pewna, że będzie o niego dbał...
|
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 03-04-2011 21:54 |
|
|
Ron usłyszał za sobą odgłos otwieranych drzwi od windy i omal nie zemdlał ze strachu. Odruchowo rzucił zaklęciem oszałamiajacym za siebie, trafiając w posąg jakiegoś czarodzieja, który runął na posadzkę i rozbił się w hukiem. Echo poniosło się daleko korytarzami departamentu.
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-04-2011 22:05 |
|
|
Harry nie pobiegł za Ronem, bo wyciąganie go z łazienki na siłę nie przyniosłoby zamierzonych efektów. W tym momencie drzwi windy się otworzyły i ku zaskoczeniu Pottera, jego oczom ukazała się Voronova i jakaś nieznajoma kobieta.
- Jedyną osobą, którą słucham jest Dumbledore. - wycedził przez zęby w odpowiedzi na chłodną uwagę Evy. Zachowywała się tak, jakby miała prawo mu rozkazywać, co nie spodobało się Harry'emu. - Znicz mam w kieszeni. - odpowiedział nie wiedząc, jakie to ma znaczenie. Jednocześnie po korytarzu rozległ się huk, którego sprawcą był Ron. Harry odwrócił się w jego stronę, rzucając mu karcące spojrzenie.
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Postać: Trey
Administrator
![](../infusions/wob_rank_system/images/admin_star.gif)
|
Dodane dnia 03-04-2011 22:09 |
|
|
Z daleka usłyszałam huk. Aaaach.... juuuż tu są... - wyszeptałam podekscytowana. Dałam znak mojej bandzie, by poszli za mną do sali z przepowiedniami. Tam zaczekamy na Potterka.
![](https://i.ibb.co/YWVwpGw/belcia.jpg)
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-04-2011 22:11 |
|
|
- Pilnuj go. - skwitowałam krótko. Wiedziałam, że wrogowie mogą być wszędzie. Musiałam na szybko wymyśleć coś sensownego, żeby mieć jak uciec. Tymczasem nawet nie wiedziałam, skąd moja różdżka jest znowu w kieszeni. - Czemu tu jesteśmy? - spytałam Pottera i zmrużyłam oczy.
|
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-04-2011 23:07 |
|
|
- Eee... To Ty nie przyszłaś tu z powodu horkruksa? - spojrzał podejrzliwie na Voronovą, zastanawiając się w jakim celu tu przybyła. - Miałem wizję. Kolejny horkruks jest ukryty w Departamencie Tajemnic.
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-04-2011 06:24 |
|
|
- Dla twojej wiadomości: byłam w Hogwarcie, bo nie znalazłam cię u Lovegoodów. Złapali mnie... To znaczy nas na korytarzu. Nie wiem, jak się tu znalazłyśmy. - burknęłam zirytowana. Jaki ten dzieciak był denerwujący! Ruszyliśmy w drogę. Nie mogłam się nie odezwać, kiedy kroczył po korytarzu. Pewnie miał wrażenie, że ma tu jakąkolwiek władzę jako wybraniec. Nawet nie przychodziło mu do głowy, jak bardzo się mylił... - Powiedzieć ci coś? Nie wierzę w te twoje wizje. Ktoś je może kontrolować, nie przyszło ci to do głowy?
|
|
Autor |
Hermiona Granger
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/Emma_Watson_Icon_3_by_sambart[99].png)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-04-2011 14:02 |
|
|
Dotarli do drzwi na końcu korytarza. Drzwi były lekko uchylone, Hermiona weszła pierwsza. Gdy wszyscy byli już w środku, ściany wraz z drzwiami zaczęły się kręcić, po chwili się zatrzymały.
- Które wypróbujemy ? - zagadnęła Hermiona. |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-04-2011 16:15 |
|
|
- Skoro nie wierzysz w moje wizje, to równie dobrze możesz nas zostawić. - zaperzył się Harry, nie zauważając nawet, że zaczął do Voronovej zwracać się na "Ty". - Poradzimy sobie, nawet jeśli będziemy sami. Prawda, Ron? - spytał klepiąc przyjaciela po plecach. W tym momencie cała grupa dotarła do dobrze im już znanych drzwi. Gdy znaleźli się w środku, ściany zaczęły się obracać przywołując na myśl wspomnienie tej pamiętnej nocy, gdy byli tu po raz pierwszy. - Eeee... Może spróbujemy te drzwi? - wskazał na drzwi znajdujące się naprzeciwko nich. - Tylko musimy na wszelki wypadek oznaczyć, tak jak wtedy.
|