Autor |
RE: Hogwart |
Amelia
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/3334[47].png)
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 25-02-2011 22:24 |
|
|
Gdy Sybilla stworzyła świstoklika, Harry odsunął się do tyłu, ściskając w mocno Błyskawicę w prawej ręce. Widząc zdziwione spojrzenie Rona, pokręcił tylko przecząco głową. Był zdecydowany, żeby nie wracać do Hogwartu. Przynajmniej nie w tej chwili. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/seagif26[3771][3771][3771][19].gif)
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 25-02-2011 22:26 |
|
|
Ginny pomyślała o tym, czy wie coś o Czarnej Różdzce... Tak, Czarna Różdżka była w jakiejś baśni... Czy różdżka z książki może stanowić klucz, jak to powiedział Ollivander do "zapanowania nad światem"? Po minie jego jednak było widać, że mówi całkowicie poważnie...
- To skoro nikt nie wie gdzie ona jest, nawet najlepszy twórca różdżek na świecie czyli pan, to chyba nie ma zagrożenia, że Sam-Wiesz-Kto ją zdobędzie? - zapytała znowu. |
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/82341_original[450].jpg)
Postać: NPC
NPC
![](../infusions/wob_rank_system/images/mod_star.gif)
|
Dodane dnia 25-02-2011 22:29 |
|
|
Ron nie bardzo wiedział, co ma robić. Chciał ratować siostrę, ale na samą myśl o ponownym spotkaniu ze śmierciożercami nogi same się pod nim uginały. Spojrzał błagalnie na Harrego.
![](http://img855.imageshack.us/img855/516/tumblrlcq7nbd1v01qd5ljy.gif) |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/873107_original[21].png)
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2011 22:34 |
|
|
-W końcu on zdobędzie, ciągle go tutaj nie ma bo jej poszukuje, to kwestia czasu znając Czarnego Pana. Z tego co wiem szuka teraz Gregorowicza, on ostatnio ponoć ją miał, a historia tej różdżki jest znana każdemu wytwórcy różdżek. Do tego jego śmierciożercy wyszukują wytwórców, oni coś planują....
|
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2011 22:40 |
|
|
Nie było wiele czasu do namysłu, gdyż świstoklik w postaci kuli miał aktywować się za kilka sekund. - Nie wracam do szkoły. Ron, muszę odnaleźć Ginny i nie sądzę, żeby Dumbledore w tym mi pomógł. - rzucił niecierpliwie. Nie chciał namawiać Rona do dołączenia do niego, sam musi podjąć decyzję. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2011 22:43 |
|
|
Ginny wymieniła spojrzenia z Coyem, który wyglądał jakby nie za bardzo wierzył w to co mówi Ollivander. Ale z tego co mówił wytwórca różdżek, ta Czarna Różdżka stanowi całkiem poważne zagrożenie dla świata czarodziejów... Ważne, że zaginęła i Voldemort jeszcze jej nie ma, bo gdyby miał to... W głowie Ginny pojawiła się wizja, w której Voldemort idzie na czele Śmierciożerców i odwiedza wszystkie wioski mordując mugoli, mugolaków i zdrajców krwi... |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/3347809[44].gif)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2011 22:45 |
|
|
Nagle obok Harry'ego pojawił się srebrzysty patronus w kształcie feniksa i Harry usłyszał głos dyrektora.
- Nie rób tego, co chcesz zrobić, Harry. Wracaj do Hogwartu. Zaufaj mi. - głos rozległ się echem i patronus znikł.
Cele dla Harry'ego:
- zdecyduj czy wrócić do Hogwartu, czy też nie
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2011 22:57 |
|
|
Harry doznał szoku, gdy przed nim pojawił się patronus Dumbledore'a. Wiadomość, jakąś przekazał świadczyła o tym, że dyrektor w jakimś sposób zdawał sobie sprawę z wątpliwości Harry'ego. Patrząc na srebrzystego feniksa poczuł niemiłe ukłucie żalu. Kiedyś wyczekiwał każdej wiadomości od Dumbledore'a, a teraz stracił zaufanie do jego słów. Czy na zawsze? Tego nie wiedział. Czuł, że potrzebuje czasu, żeby poukładać sobie wszystko w głowie. - Zostaję, nie wracam do szkoły. - powiedział stanowczo, czekając z bijącym sercem na reakcję Rona. |
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 25-02-2011 23:04 |
|
|
Harry... - zaczął niepewnie Ron. Myślę, że Dumbledore ma rację. Bardzo chciał w to wierzyć. Powinniśmy go posłuchać. Dodał nieco pewniej. Sami i tak nie damy rady nic zrobić.
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2011 23:21 |
|
|
- Nie wiem. Wiem tyle co pan, byłam na miotle gdy dostałam oszałamiaczem i nic więcej nie pamiętam... - odparła Charliemu. - Wyważyć drzwi różdżką? I potem bieg przez korytarze pełne śmierciożerców... To chyba niezbyt bezpieczne - ostrzegła go. - Jeśli panu się coś stanie to nie będziemy mieli jakichkolwiek szans na wydostanie się stąd... - szczerze wątpiła w starca i pięciu uczniów. - Mogą zrobić coś nie tylko tobie ale i Lunie, jeśli się dowiedzą, że była próba ucieczki... |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2011 23:26 |
|
|
Zanim Olivander zdążył odpowiedzieć im że to zły pomysł i im się nigdy nie uda, drzwi odtworzyły się z hukiem, dwie zamaskowane postacie oraz Greyback wycelowali różdżkami w stronę Coy'a i Ginny
-Crucio -zakrzyknęli jednocześnie, dwa promienie trafiły w aurora a jeden w rudą dziewczynę...
Edytowane przez Furfon dnia 25-02-2011 23:27 |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2011 23:29 |
|
|
Ginny zdążyła tylko wstać. Cruciatus powalił ją z powrotem na ziemię i poczuła piekący ból na całym ciele i wewnątrz jego... Starała się nie tracić przytomności, ale długo nie wytrzymała. Przewróciła się na brzuch i wszystko przed jej oczami się rozmazało... |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Postać: Trey
Administrator
![](../infusions/wob_rank_system/images/admin_star.gif)
|
Dodane dnia 25-02-2011 23:31 |
|
|
Wkrótce znudziło mi się demolowanie Hogwartu. Zwolniłam kroku. Przede mną pojawił się ni stąd ni zowąd pierwszoroczniak. Machnęłam różdżką, jakbym oganiała się od muchy. Dzieciak wylądował kilka metrów dalej w starej zbroi, rozwalając ją z brzękiem. Westchnęłam i zeszłam do lochów. Po chwili byłam w swoim pokoju. Wzięłam z niego butelkę dobrego wina i uśmiechnęłam się sama do siebie.
![](https://i.ibb.co/YWVwpGw/belcia.jpg)
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2011 23:44 |
|
|
Harry był zaskoczony decyzją Cho, która oderwała rękę od kuli decydując się na pozostanie z nim. - Cho, jesteś pewna? To może być bardzo niebezpieczne, może jednak powinnaś wrócić do zamku? Nie chcę, żebyś się narażała... - powiedział z wyraźną troską w głosie. W głębi duszy wcale nie chciał odbywać samotnie tej podróży w nieznane, ale nie chciał się do tego otwarcie przyznać. - Ron, zrozum, nie mogę wrócić. To przez Dumbledore'a nasi przyjaciele zostali porwani! To wszystko jego wina, bo nie potrafił wyczuć, że to zasadzka! Poradzę sobie bez jego pomocy! - Harry nawet nie zauważył, kiedy zaczął krzyczeć. |
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 25-02-2011 23:49 |
|
|
Ron rozdziawił usta tak szeroko, że mógłby połknąć kombajn stojący w polu pszenicy nieopodal. No, Harry... to ja chyba zostanę z tobą... Ron zwyczajnie bał się sam wracać do Hogwartu, w którym panoszyła się Bellatrix. Pomyślał, że Harry go zawsze obroni.
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2011 00:51 |
|
|
Śmierciożercy wzięli nieprzytomnych więźniów i zaprowadzili ich do komnaty mieszkalnej którą nakazał wcześniej przygotować Czarny Pan, łaskawie uleczyli ich z wszystkich ran na ciele które wcześniej odnieśli w walce. Nie podobało się im to niezbyt, najchętniej by ich torturowali ciągle lecz Lord Voldemort chciał ich przeciągnąć na swoją stronę...
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/zrzut-ekranu-2019-05-22-o-14-1[70].png)
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2011 10:25 |
|
|
Bella opuściła mnie i postanowiłam wrócić do pokoju. Zaczynałam się niepokoić. Skoro zmieniam stronę, chyba powinnam wytłumaczyć wszystko moim nowym współpracownikom, a ich nie było. Dumbledore'a też nie. Weszłam do pokoju. - Chłoczyść! - zawołałam i wszystkie książki znalazły się na półce. W pewnym momencie chciałam zniszczyć lektury o czarnej magii, ale mogły mi się jeszcze przydać. Położyłam się na łóżku i zamknęłam oczy. Zdawałam sobie sprawę, że przede mną ciężkie dni. Nikt, prócz Dumbledore'a, mi nie uwierzy. Musiałam zrobić coś, za co będą mieli wobec mnie dług wdzięczności. Nie wiedziałam, że właśnie miałam taką okazję... |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/av[173].png)
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2011 10:26 |
|
|
Sybilla słuchała tego wszystkiego ze zdziwieniem. Dla niej Albus był zawsze guru, niemal bogiem i miała zamiar go posłuchać.
- Ja wracam i pomogę dyrektorowi.
Nagle świstoklik uaktywnił się i Trelawney go złapała.
- To ostatni moment jeśli chcecie wrócić, łapcie.
Kobieta zamknęła oczy i poczuła charakterystyczne szarpnięcie w okolicach pępka. Nie wiedziała jednak czy podróżuje sama czy może z kimś: Cho, Ronem i Potterem.
![](http://i.imgur.com/ZVFfoZR.png)
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/av[173].png)
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2011 12:24 |
|
|
Sybilla pojawiła się w Hogwarcie. Poczuła, że jej stopy stanęły na mocnym gruncie, więc otworzyła oczy - była sama. Biedaki, czyha na nich tyle niebezpieczeństw. Świstoklik przeniósł ją wprost przed gabinet dyrektora. Trelawney wjechała po schodach i zapukała do drzwi. Mam nadzieję, że Albus jest w środku.
![](http://i.imgur.com/ZVFfoZR.png)
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/3347809[44].gif)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2011 12:48 |
|
|
- Wejść - powiedział Dumbledore, słysząc pukanie do drzwi. Gdy Sybilla weszła, Dumbledore wstał poddenerwowany i szybkim krokiem podszedł do Trelawney.
- Czy wszyscy są w Hogwarcie ? Czy jest tutaj Harry ? - zapytał Sybillę.
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|