Autor |
RE: Hogwart |
Umbastyczny
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/av[173].png)
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 23-02-2011 20:17 |
|
|
Sybilla spojrzała na Rona. Dalej czuła do niego szacunek, ale nie tak wielki jak niedawno, a to za sprawą Luny.
- Co tu w ogóle zaszło?
![](http://i.imgur.com/ZVFfoZR.png)
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Andzia
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/andzia[83].png)
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 23-02-2011 20:18 |
|
|
Luna zanim zniknęła za zakrętem razem z Cho, obróciła się jeszcze, aby mrugnąć do Rona. Chłopak chyba właśnie zaczął dochodzić do siebie. Po chwili skręciła i nie było już jej dane oglądać jego rudej czupryny.
- Ja w dormitorium poćwiczę swój dar. Może uda mi się coś przewidzieć! |
|
Autor |
Nina
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/fxxxxxxxf[526].png)
Postać: Louanne Ambrosio
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-02-2011 20:20 |
|
|
Sam zostawiły koleżanki, więc uznała, że również pójdzie się położyć. Najpierw jednak wstąpi do biblioteki....Biegiem pobiegła bo niedługo będą sprawdzać kogo nie ma w łóżkach...
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/av[173].png)
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-02-2011 20:23 |
|
|
Sybilla zaś wróciła do wieży i położyła się spać. Zasypiając wpatrywała się w cudowny pierścień Roweny Ravenclaw, który zgarnęła sprzed nosa Umbridge. Po drzemce Trelawney planowała odpoczywać i zbierać siły na potyczkę z Bellatrix oraz przygotować się do najbliższych zajęć.
![](http://i.imgur.com/ZVFfoZR.png)
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
Edytowane przez Umbastyczny dnia 23-02-2011 20:23 |
|
Autor |
Nina
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/fxxxxxxxf[526].png)
Postać: Louanne Ambrosio
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-02-2011 20:27 |
|
|
Sam zdąrzyła wypożyczyć bardzo ciekawą lekturę o stworzeniach podwodnych. teraz ten temat zapadł jej najbardziej w głowę więc śniła o trytonach...![smiley](../images/smiley/jezyk.gif)
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/873107_original[21].png)
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-02-2011 20:28 |
|
|
Wyniki za prace, oto co zdecydowaliśmy
Amelia -Immunitet
Otherwoman, Umbastyczny - 3 plusy
Chariana - 2 plusy
Casines, Lion - 1 plus
Rada dziś będzie ![smiley](../images/smiley/wink.gif)
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/zrzut-ekranu-2019-05-22-o-14-1[70].png)
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-02-2011 20:29 |
|
|
Poszłam do siebie. Wszędzie panoszyły się niby wszechwiedzące dzieci, które bawiły się w dorosłych. Ta cała wojna sprawiała, że Hogwart był jeszcze bardziej pogrążony w chaosie, niż zazwyczaj. Zakonowi zostawiłam już domysły na mój temat. Pewnie nawet nie zwrócili uwagi na moje zachowanie. Zamknęłam za sobą drzwi. Nawet nie pamiętałam kiedy, ale zrobiłam w pokoju straszny bałagan. Musiałam stąpać ostrożnie, żeby nie podeptać moich czarno- i białomagicznych książek. Większość z nich pozostawiłam otwarte na ciekawych fragmentach, wartych sprawdzenia. Opadłam na łóżko i jedna z książek podskoczyła. Doskonale wiedziałam, która. Moja ulubiona. Pokazywała mi, ile jeszcze muszę się nauczyć. Tajemnice Najczarniejszej Magii. Wzięłam ją w ręce. Była otwarta na ostatnim rozdziale. W Durmstrangu mówili, że to bajki, ale ja wiedziałam, że to nieprawda. Od dawna myślałam o zabezpieczeniu. To było bardzo ryzykowne, ale możliwe. A przynajmniej tak mi się wydawało. Z trzaskiem zamknęłam książkę i zamknęłam oczy. Wyobraziłam sobie Jego minę, kiedy chce mnie zabić, ale mu się nie udaje. Tak bardzo chciałam poznać Jego reakcję. Musiałam stworzyć horkruksa. |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/3334[47].png)
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-02-2011 20:32 |
|
|
/Dziękuję za docenienie mojej pracy Wszystkie rysunki były świetne ![smiley](../images/smiley/ok.gif)
- Nic się nie stało, Ron, już wszystko w porządku, jesteś bezpieczny. - odpowiedział wciąż lekko skołowanemu przyjacielowi. Sybilla miała rację, że nie będą w stanie znaleźć teraz Bellatriks. - Jak ją zobaczy, albo dowie się gdzie może przebywać, niech da znać reszcie. - powiedział Harry i razem z Ginny zaczął prowadzić Rona do wieży Gryffindoru. |
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/82341_original[450].jpg)
Postać: NPC
NPC
![](../infusions/wob_rank_system/images/mod_star.gif)
|
Dodane dnia 23-02-2011 20:42 |
|
|
/Ej no, Bella tez szukała w bibliotece przepisu na horkruksa /
Ron podrapał się po głowie, lecz nie odpowiedział Sybilli. Harry prowadził go ostrożnie do dormitorium. W głowie Rona zakołatała jedna myśl. Był baaaardzo śpiący.
![](http://img855.imageshack.us/img855/516/tumblrlcq7nbd1v01qd5ljy.gif) |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/seagif26[3771][3771][3771][19].gif)
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-02-2011 20:43 |
|
|
Więc Ginny pomogła Harry'emu przenieść swojego brata.![smiley](../images/smiley/ok.gif) |
|
Autor |
Minerwa McGonagall
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/Minerva-professor-mcgonagall-9447211-100-100[392].jpg)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-02-2011 20:54 |
|
|
Minerwa szła szybkim krokiem korytarzem. Skręciła do jakiejś klasy i zapukała do drzwi. Nie czekając na pozwolenie weszła do siedziby Evy Voronovej. Zmierzyła ją wzrokiem i podeszła bliżej do pani profesor.
- Przepraszam, że tak bez pytania, ale...mam dla Ciebie wiadomość. - powiedziała i podała kobiecie kopertę z listem. Następnie wyszła z komnaty.
Szła korytarzem z podniesioną różdżką. Machnęła nią i wystrzeliła biały snop światła, który przybrał postać kota. Kot rozbiegł się po korytarzach, do wszystkich członków Zakonu. Miał dla nich następującą wiadomość: Dostałam wiadomość od Albusa. Śmierciożercy zaatakowali rodzinę czarodziejów w małej wsi Aldworth niedaleko Londynu. Musicie im pomóc. Działajcie dyskretnie, Ministerstwo kontroluje sieć Fiuu. Pamiętajcie, że nie możecie się teleportować z niepełnoletnimi, bo inaczej zostaniecie zdemaskowani. Ruszajcie natychmiast ! - głos Minerwy potoczył się echem, a biały kot znikł.
Cele dla Zakonu:
-ruszajcie na pomoc rodzinie.
- posty z oryginalnymi pomysłami (np. dostania się do wioski) będą nagradzane immunitetami i plusami na przyszłej radzie. |
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 23-02-2011 21:00 |
|
|
Aaaaaaa! - wrzasnął Ron ze strachu, gdy zjawił się przed nimi patronus Minerwy. Dopiero po chwili zorientował się, że nie ma zagrożenia. Złapał się ręką za serce. Ufff, myślałem, że to dementor.... - powiedział lekko drżącym głosem.
![](http://img855.imageshack.us/img855/516/tumblrlcq7nbd1v01qd5ljy.gif)
Edytowane przez Ron Weasley dnia 23-02-2011 21:00 |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-02-2011 21:01 |
|
|
-Bardzo mi przykro z powodu straty Rudolfa, nie wiem czy ktoś miał odwagę ci to powiedzieć. Wiem jak go kochałaś. -rzekł Rabastan, teraz Bellatrix była wolna wiec on zostanie jej mężem, a wtedy będzie mógł ją gnoić i maltretować jak to robił jego brat. Brutalne morderstwo, Avery i Travers zajmują się śledztwem, musimy dorwać tego kto zabił jednego z naszych...
7 zakapturzonych postaci teleportowało się na pole ziemniaków, mieli kawałek do przejścia by dostać się do wioski Aldworth, takich czarodziei nie mogli tolerować
Edytowane przez Furfon dnia 23-02-2011 21:01 |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-02-2011 21:02 |
|
|
Gdy posadzili na fotelu Ronalda, poszedł do nich świecący kot, który najwyraźniej był patronusem. Ginny nie zdążyła się zastanowić kto ma takiego patronusa, gdy ten przemówił głosem Minerwy McGonagall i nakazał im natychmiast ratować jakąś rodzinę... Gdy kot skończył, spojrzała na Harry'ego.
- Masz jakiś pomysł? |
|
Autor |
panda
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/zrzut-ekranu-2019-05-22-o-14-1[70].png)
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-02-2011 21:02 |
|
|
/Otherw, nie ogarniam ostatnich... 10 stron? Jak powtórzyłam to przepraszam ![smiley](../images/smiley/cool.gif)
Na szczęście zdążyłam schować książkę. Minerwa nawet nie próbowała przechodzić przez tor przeszkód, co mnie nawet ucieszyło. Po prostu różdżką położyła list obok mnie, po czym wyszła z pokoju. - Colloportus. - wycelowałam w zamek zirytowana. Nie chciałam, żeby ktokolwiek mi przeszkadzał. W sumie, to nie byłam zbytnio zainteresowana ani treścią listu, ani tym, co się działo poza moim pokojem. I tak nie znajdą horkruksa. Za bardzo zajęci są sobą. Odetchnęłam głęboko i wzięłam list w ręce. Był tylko zaadresowany moimi inicjałami, napisanymi bardzo starannym i wyrobionym pismem. Ostrożnie otworzyłam kopertę i wyjęłam z niej list. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Postać: Trey
Administrator
![](../infusions/wob_rank_system/images/admin_star.gif)
|
Dodane dnia 23-02-2011 21:13 |
|
|
/Nie spoko, ja nie powiedziałam tego wprost, bo chciałam, żeby była niespodzianka, ale nastąpiła chyba zmiana planu /
Och tak, oczywiście. - powiedziałam obojętnym tonem. Nawet nie siliłam się, by udawać przejętą. A teraz wybacz. Mam coś do załatwienia. - spojrzałam na niego znacząco. Odwróciłam się popchnęłam drzwi do sklepu Borgina. Odezwał się dzwoneczek, lecz sprzedawca nie raczył się pojawić. Powoli chodziłam i oglądałam towary. Z nudów pociągnęłam za wiszący sznureczek przyczepiony do wiszącej czaszki. Wówczas szczęka zaczęła miarowo opadać i podnosić się. Uniosłam brwi ze zdziwienia. Co za szajs. - pomyślałam i podeszłam do lady, po czym znacząco chrząknęłam.
![](https://i.ibb.co/YWVwpGw/belcia.jpg)
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/3334[47].png)
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-02-2011 21:33 |
|
|
Harry nie zdążył nawet odsapnąć, bo jak tylko dowlekli Rona do pokoju wspólnego, pojawił się przed nimi patronus profesor McGonagall, zlecając im uratowanie rodziny znajdującej się w wiosce pod Londynem. - Polecimy tam na miotłach, to chyba najlepsze rozwiązanie. - Ron i Ginny potrafią nieźle latać na miotłach, więc to będzie bezpieczniejsze niż teleportacja, podczas której Ron mógłby się rozszczepić. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-02-2011 21:45 |
|
|
- Zgadzam się z tobą, Harry - spojrzała na Rona i powiedziała mu: - Ty jesteś w stanie latać na miotle? |
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 23-02-2011 21:49 |
|
|
Ron zastanawiał się, czy lepiej się rozszczepić podczas teleportacji, czy spaść z miotły. Jego rozkminę na szczęście przerwała propozycja skorzystania ze świstoklika. Ekhm... Moglibyśmy się teleportować. - powiedział odważnie. Ale nie wszyscy to robią tak dobrze, jak ja, więc lepiej skorzystajmy z rady Charliego.
![](http://img855.imageshack.us/img855/516/tumblrlcq7nbd1v01qd5ljy.gif) |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-02-2011 22:24 |
|
|
-Pani Bellatrix, jak miło panią tutaj widzieć. Coś pani sprzedaje? -rzekł sprzedawca, od razu zaczął się kłaniać w pas gdy ją zobaczył...
Siedmiu śmierciozerców udało się przedostać przez pole ziemniaków na którym wcześniej wylądowali do wioski, widzieli jak mugole z pobliskiej farmy zaganiają kozy do zagrody.
-Żałosne, jak można hodować te stworzenia i z nimi przebywać. Myślę że nasz Pan nie będzie zły jeśli zamorduje ich -rzekł dowódca grupy, wszyscy wybuchnęli śmiechem i zamiast kierować się do domu czarodziei szli w stronę bezbronnych mugolskich farmerów kóz...
|
|