Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Lutego 16 2025 14:37:15 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 8
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
Książki
Seriale
Filmy/Klub Filmowy ":o"
TOP 5
moja pani od literat...

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny01:41:13
Otherwoman 1 week
mrOTHER 2 weeks
sayid jarrah 6 weeks
Michal13 weeks
Lion15 weeks
Lincoln20 weeks
Flaku23 weeks
Isabelle25 weeks
chlaaron42 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 13,5: HP - Archiwum | Mistrz Przetrwania HP
Strona 93 z 160 << < 90 91 92 93 94 95 96 > >>
Autor RE: Hogwart
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 23-02-2011 20:17
Sybilla spojrzała na Rona. Dalej czuła do niego szacunek, ale nie tak wielki jak niedawno, a to za sprawą Luny.
- Co tu w ogóle zaszło?

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
zagubieni24 Wyślij Prywatną Wiadomość
Andzia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 23-02-2011 20:18
Luna zanim zniknęła za zakrętem razem z Cho, obróciła się jeszcze, aby mrugnąć do Rona. smiley Chłopak chyba właśnie zaczął dochodzić do siebie. Po chwili skręciła i nie było już jej dane oglądać jego rudej czupryny.
- Ja w dormitorium poćwiczę swój dar. Może uda mi się coś przewidzieć!
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Nina
Użytkownik

Postać:
Louanne Ambrosio

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 23-02-2011 20:20
Sam zostawiły koleżanki, więc uznała, że również pójdzie się położyć. Najpierw jednak wstąpi do biblioteki....Biegiem pobiegła bo niedługo będą sprawdzać kogo nie ma w łóżkach...

Wyślij Prywatną Wiadomość
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 23-02-2011 20:23
Sybilla zaś wróciła do wieży i położyła się spać. Zasypiając wpatrywała się w cudowny pierścień Roweny Ravenclaw, który zgarnęła sprzed nosa Umbridge. Po drzemce Trelawney planowała odpoczywać i zbierać siły na potyczkę z Bellatrix oraz przygotować się do najbliższych zajęć.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.

Edytowane przez Umbastyczny dnia 23-02-2011 20:23
zagubieni24 Wyślij Prywatną Wiadomość
Nina
Użytkownik

Postać:
Louanne Ambrosio

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 23-02-2011 20:27
Sam zdąrzyła wypożyczyć bardzo ciekawą lekturę o stworzeniach podwodnych. teraz ten temat zapadł jej najbardziej w głowę więc śniła o trytonach...smiley

Furfon
Użytkownik

Postać:
Helena

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 23-02-2011 20:28
Wyniki za prace, oto co zdecydowaliśmy
Amelia -Immunitet
Otherwoman, Umbastyczny - 3 plusy
Chariana - 2 plusy
Casines, Lion - 1 plus

Rada dziś będzie smiley

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 23-02-2011 20:29
Poszłam do siebie. Wszędzie panoszyły się niby wszechwiedzące dzieci, które bawiły się w dorosłych. Ta cała wojna sprawiała, że Hogwart był jeszcze bardziej pogrążony w chaosie, niż zazwyczaj. Zakonowi zostawiłam już domysły na mój temat. Pewnie nawet nie zwrócili uwagi na moje zachowanie. Zamknęłam za sobą drzwi. Nawet nie pamiętałam kiedy, ale zrobiłam w pokoju straszny bałagan. Musiałam stąpać ostrożnie, żeby nie podeptać moich czarno- i białomagicznych książek. Większość z nich pozostawiłam otwarte na ciekawych fragmentach, wartych sprawdzenia. Opadłam na łóżko i jedna z książek podskoczyła. Doskonale wiedziałam, która. Moja ulubiona. Pokazywała mi, ile jeszcze muszę się nauczyć. Tajemnice Najczarniejszej Magii. Wzięłam ją w ręce. Była otwarta na ostatnim rozdziale. W Durmstrangu mówili, że to bajki, ale ja wiedziałam, że to nieprawda. Od dawna myślałam o zabezpieczeniu. To było bardzo ryzykowne, ale możliwe. A przynajmniej tak mi się wydawało. Z trzaskiem zamknęłam książkę i zamknęłam oczy. Wyobraziłam sobie Jego minę, kiedy chce mnie zabić, ale mu się nie udaje. Tak bardzo chciałam poznać Jego reakcję. Musiałam stworzyć horkruksa.
Amelia
Użytkownik

Postać:
Ruby

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 23-02-2011 20:32
/Dziękuję za docenienie mojej pracy smiley Wszystkie rysunki były świetne smiley

- Nic się nie stało, Ron, już wszystko w porządku, jesteś bezpieczny. - odpowiedział wciąż lekko skołowanemu przyjacielowi. Sybilla miała rację, że nie będą w stanie znaleźć teraz Bellatriks. - Jak ją zobaczy, albo dowie się gdzie może przebywać, niech da znać reszcie. - powiedział Harry i razem z Ginny zaczął prowadzić Rona do wieży Gryffindoru.
Ron Weasley
Użytkownik

Postać:
NPC

NPC

Dodane dnia 23-02-2011 20:42
/Ej no, Bella tez szukała w bibliotece przepisu na horkruksa smiley /

Ron podrapał się po głowie, lecz nie odpowiedział Sybilli. Harry prowadził go ostrożnie do dormitorium. W głowie Rona zakołatała jedna myśl. Był baaaardzo śpiący.

Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 23-02-2011 20:43
Więc Ginny pomogła Harry'emu przenieść swojego brata.smiley
Minerwa McGonagall
Użytkownik

Postać:
NPC

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 23-02-2011 20:54
Minerwa szła szybkim krokiem korytarzem. Skręciła do jakiejś klasy i zapukała do drzwi. Nie czekając na pozwolenie weszła do siedziby Evy Voronovej. Zmierzyła ją wzrokiem i podeszła bliżej do pani profesor.
- Przepraszam, że tak bez pytania, ale...mam dla Ciebie wiadomość. - powiedziała i podała kobiecie kopertę z listem. Następnie wyszła z komnaty.

Szła korytarzem z podniesioną różdżką. Machnęła nią i wystrzeliła biały snop światła, który przybrał postać kota. Kot rozbiegł się po korytarzach, do wszystkich członków Zakonu. Miał dla nich następującą wiadomość: Dostałam wiadomość od Albusa. Śmierciożercy zaatakowali rodzinę czarodziejów w małej wsi Aldworth niedaleko Londynu. Musicie im pomóc. Działajcie dyskretnie, Ministerstwo kontroluje sieć Fiuu. Pamiętajcie, że nie możecie się teleportować z niepełnoletnimi, bo inaczej zostaniecie zdemaskowani. Ruszajcie natychmiast ! - głos Minerwy potoczył się echem, a biały kot znikł.

Cele dla Zakonu:
-ruszajcie na pomoc rodzinie.
- posty z oryginalnymi pomysłami (np. dostania się do wioski) będą nagradzane immunitetami i plusami na przyszłej radzie.
Ron Weasley
Użytkownik

Postać:
NPC

NPC

Dodane dnia 23-02-2011 21:00
Aaaaaaa! - wrzasnął Ron ze strachu, gdy zjawił się przed nimi patronus Minerwy. Dopiero po chwili zorientował się, że nie ma zagrożenia. Złapał się ręką za serce. Ufff, myślałem, że to dementor.... - powiedział lekko drżącym głosem.

Edytowane przez Ron Weasley dnia 23-02-2011 21:00
Furfon
Użytkownik

Postać:
Helena

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 23-02-2011 21:01
-Bardzo mi przykro z powodu straty Rudolfa, nie wiem czy ktoś miał odwagę ci to powiedzieć. Wiem jak go kochałaś. -rzekł Rabastan, teraz Bellatrix była wolna wiec on zostanie jej mężem, a wtedy będzie mógł ją gnoić i maltretować jak to robił jego brat. Brutalne morderstwo, Avery i Travers zajmują się śledztwem, musimy dorwać tego kto zabił jednego z naszych...

7 zakapturzonych postaci teleportowało się na pole ziemniaków, mieli kawałek do przejścia by dostać się do wioski Aldworth, takich czarodziei nie mogli tolerować

Edytowane przez Furfon dnia 23-02-2011 21:01
Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 23-02-2011 21:02
Gdy posadzili na fotelu Ronalda, poszedł do nich świecący kot, który najwyraźniej był patronusem. Ginny nie zdążyła się zastanowić kto ma takiego patronusa, gdy ten przemówił głosem Minerwy McGonagall i nakazał im natychmiast ratować jakąś rodzinę... Gdy kot skończył, spojrzała na Harry'ego.
- Masz jakiś pomysł?
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 23-02-2011 21:02
/Otherw, nie ogarniam ostatnich... 10 stron? Jak powtórzyłam to przepraszam smiley
Na szczęście zdążyłam schować książkę. Minerwa nawet nie próbowała przechodzić przez tor przeszkód, co mnie nawet ucieszyło. Po prostu różdżką położyła list obok mnie, po czym wyszła z pokoju. - Colloportus. - wycelowałam w zamek zirytowana. Nie chciałam, żeby ktokolwiek mi przeszkadzał. W sumie, to nie byłam zbytnio zainteresowana ani treścią listu, ani tym, co się działo poza moim pokojem. I tak nie znajdą horkruksa. Za bardzo zajęci są sobą. Odetchnęłam głęboko i wzięłam list w ręce. Był tylko zaadresowany moimi inicjałami, napisanymi bardzo starannym i wyrobionym pismem. Ostrożnie otworzyłam kopertę i wyjęłam z niej list.
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 23-02-2011 21:13
/Nie spoko, ja nie powiedziałam tego wprost, bo chciałam, żeby była niespodzianka, ale nastąpiła chyba zmiana planu smiley /

Och tak, oczywiście. - powiedziałam obojętnym tonem. Nawet nie siliłam się, by udawać przejętą. A teraz wybacz. Mam coś do załatwienia. - spojrzałam na niego znacząco. Odwróciłam się popchnęłam drzwi do sklepu Borgina. Odezwał się dzwoneczek, lecz sprzedawca nie raczył się pojawić. Powoli chodziłam i oglądałam towary. Z nudów pociągnęłam za wiszący sznureczek przyczepiony do wiszącej czaszki. Wówczas szczęka zaczęła miarowo opadać i podnosić się. Uniosłam brwi ze zdziwienia. Co za szajs. - pomyślałam i podeszłam do lady, po czym znacząco chrząknęłam.

We are all evil in some form or another, are we not?
GG: 7594540 zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Amelia
Użytkownik

Postać:
Ruby

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 23-02-2011 21:33
Harry nie zdążył nawet odsapnąć, bo jak tylko dowlekli Rona do pokoju wspólnego, pojawił się przed nimi patronus profesor McGonagall, zlecając im uratowanie rodziny znajdującej się w wiosce pod Londynem. - Polecimy tam na miotłach, to chyba najlepsze rozwiązanie. - Ron i Ginny potrafią nieźle latać na miotłach, więc to będzie bezpieczniejsze niż teleportacja, podczas której Ron mógłby się rozszczepić.
Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 23-02-2011 21:45
- Zgadzam się z tobą, Harry - spojrzała na Rona i powiedziała mu: - Ty jesteś w stanie latać na miotle?
Ron Weasley
Użytkownik

Postać:
NPC

NPC

Dodane dnia 23-02-2011 21:49
Ron zastanawiał się, czy lepiej się rozszczepić podczas teleportacji, czy spaść z miotły. Jego rozkminę na szczęście przerwała propozycja skorzystania ze świstoklika. Ekhm... Moglibyśmy się teleportować. - powiedział odważnie. Ale nie wszyscy to robią tak dobrze, jak ja, więc lepiej skorzystajmy z rady Charliego.

Furfon
Użytkownik

Postać:
Helena

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 23-02-2011 22:24
-Pani Bellatrix, jak miło panią tutaj widzieć. Coś pani sprzedaje? -rzekł sprzedawca, od razu zaczął się kłaniać w pas gdy ją zobaczył...

Siedmiu śmierciozerców udało się przedostać przez pole ziemniaków na którym wcześniej wylądowali do wioski, widzieli jak mugole z pobliskiej farmy zaganiają kozy do zagrody.
-Żałosne, jak można hodować te stworzenia i z nimi przebywać. Myślę że nasz Pan nie będzie zły jeśli zamorduje ich -rzekł dowódca grupy, wszyscy wybuchnęli śmiechem i zamiast kierować się do domu czarodziei szli w stronę bezbronnych mugolskich farmerów kóz...

Strona 93 z 160 << < 90 91 92 93 94 95 96 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

Umbastyczny
01/02/2025 14:04
jasne rozumiem, bardzo mi przykro

Otherwoman
01/02/2025 10:05
postaram się dziś coś napisać, jak wrócę z pracy, ale nie na sto procent, bo jeszcze sporo rzeczy trzeba ogarnąć...

Otherwoman
01/02/2025 10:01
ja potem coś napiszę, bo wczoraj zmarła moja babcia i miałam raczej ciężki dzień...

Otherwoman
01/02/2025 10:00
kontynuujmy klub smiley

Otherwoman
01/02/2025 09:58
jestem smiley

Umbastyczny
01/02/2025 09:10
Arletam! Przybywaj!

Umbastyczny
29/01/2025 05:57
smiley

mrOTHER
28/01/2025 21:42
smiley

Otherwoman
08/01/2025 15:50
smiley

Umbastyczny
05/01/2025 19:50
smiley

sayid jarrah
04/01/2025 21:02
ok

Otherwoman
27/12/2024 20:13
56 gości online aha

Umbastyczny
25/12/2024 10:32
smiley

Otherwoman
24/12/2024 18:20
smiley

Umbastyczny
30/11/2024 09:22
smiley

Otherwoman
29/11/2024 20:00
coś długo mnie nie było smiley

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Archiwum