Autor |
RE: Hogwart |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-02-2011 15:04 |
|
|
- Sama trafisz do HOSPITALA jeśli się nie zamkniesz... - Burknęła Dolores gdy Trelawney udawała mądrą robiąc zadania z matmy. Umbridge zastanawiała się nawet przez chwilę czy aby Sybilla nie przewidziała wyników, ale szybko skarciła się za ta myśl bo przecież coś takiego jak "wróżenie" nie istnieje. - Chodźmy już... prosiłabym też żebyś oddała pierścień, to własność szkoły, powinna trafić do mnie, można uznać.... - Tu uśmiechnęła się jadowicie. - ...że go ukradłaś... oddawaj! - Wyciągnęła rękę łypiąc na Trelawney. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-02-2011 15:11 |
|
|
- Nie oddawaj go jej! - pisnęła Ginny do Sybilli. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-02-2011 15:56 |
|
|
- Naprawdę się nie domyślasz? - spytałam z rozbawieniem. Byłam prawie pewna, że Czarny Pan ma klucz. Ufałam mu. Nawet jeśli coś poszłoby nie po mojej myśli, zawsze miałam Dumbledore'a, który miał do mnie słabość, wiedziałam to. Przystanęliśmy w korytarzu, żeby zebrać całą grupę, chociaż wolałabym mieć mniej 'ogonu' za sobą. Przestępowałam zniecierpliwiona z nogi na nogę. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 11-02-2011 16:23 |
|
|
Kiedy w wielkim pospiechu podążałam do swojej komnaty, wpadło na mnie coś przypominającego fretkę. Ach to ty, Draco. - odezwałam się, gdy fretka przemówiła. Mógłbyś trochę bardziej uważać. Złaź ze mnie.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Draco Malfoy
Użytkownik
Postać: NPC Asha
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-02-2011 16:45 |
|
|
Draco szybko wstał i podał dłoń by pomóc wstać Belli
-Wybacz ciociu mi jeszcze raz, naprawdę nie chciałem. Co tutaj ciocia robi? Myślałem że ten wielbiciel mugoli ciebie zwolnił i wygnał ze szkoły...
Edytowane przez Furfon dnia 11-02-2011 16:48 |
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik
Postać: NPC
NPC
|
Dodane dnia 11-02-2011 16:46 |
|
|
Ron wybaczył Sybilli te 100 punktów odjętych Gryffindorowi. Był wdzięczny, że uratowała mu życie. Klatka się otworzyła, a pająki zniknęły. No może poza jednym, ale do wyglądu swojej ulubionej nauczycielki trochę się juz przyzwyczaił. Rozumiał też jej zazdrość. W końcu nie każdy może być tak wybitny jak on. Razem z ze swoim zwierzyńcem (pajęczyca, ropuszycą i staruchem zajeżdżającym kozą) ruszył w stronę wyjścia.
Edytowane przez Ron Weasley dnia 11-02-2011 16:47 |
|
Autor |
Andzia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-02-2011 16:54 |
|
|
- Może ukradł go któryś z założycieli. - odpowiedziała spokojnie. Nagle Luna zauważyła Rona, wracającego spokojnie korytarzem. Jednak udało mu się rozwiązać zadanie, o którym mówiła Rowena. Dziewczyna pomyślała, że Ron faktycznie może mieć w sobie potencjał. I te dyniowe buty... ()
- Ron! Tu jesteśmy! - krzyknęła, wymachując rękami. |
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 11-02-2011 16:56 |
|
|
Ron wypiął dumnie pierś. Uratowałem wszystkich! - powiedział na przywitanie Lunie, chcąc jej zaimponować. Zamknęli mnie w wielkiej klatce z pajakami i musiałem z nimi walczyć! - Rona nadal ponosiła wyobraźnia. Teraz wreszcie miał swoje pięć minut, wreszcie nie był w cieniu Pottera. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 11-02-2011 17:00 |
|
|
Byłam nieco zdziwiona uprzejmością Dracona. Ten skretyniały dinozaur juz nam więcej nie przeszkodzi. - powiedziałam, mając na myśli Albusa. Otrzepałam suknię. A teraz wybacz, Draco, muszę pójść na chwilę do siebie. To mówiąc wyminęłam go i zeszłam po schodach do wąskiego korytarza w lochach.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Lavender Brown
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-02-2011 17:04 |
|
|
Lavender Brown obudziła się w swoim dormitorium, z satysfakcją zobaczyła że nikogo oprócz jej nie ma. Rozebrała się do naga, położyła się na łóżku i zaczęła czytać czasopismo Czarownica, miała nadzieję że znajdzie tam kilka nowych sposobów na uwodzenie chłopaków. Muszę odbić mojego Ronusia! On powinien być tylko mój! |
|
Autor |
Andzia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-02-2011 17:17 |
|
|
- Och, to niesamowite Ron, naprawdę! - Luna klasnęła w dłonie jak małe dziecko - My musieliśmy walczyć z heliopatami i pokonać chimerę. I w końcu znaleźliśmy bibliotekę. Ale nie martw się, ty też byłeś bardzo dzielny- klepnęła go w ramię tak mocno jak Hagrid. Nikt nie spodziewał się, że taka mała dziewczynka jak Luna ma w sobie tyle siły - A wy coś znaleźliście? |
|
Autor |
Ron Weasley
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 11-02-2011 17:26 |
|
|
Eeeee..... - tu Ron ponownie zaskoczył swoją błyskotliwością. Nagle przypomniało mu się, że Sybilla wzięła coś ze sobą. Tak, znaleźliśmy jakiś magiczny pierścień, ale nie wiemy na razie, do czego służy. |
|
Autor |
Andzia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-02-2011 17:31 |
|
|
- Naprawdę? - spytała zdziwiona Luna - A kto go ma?
Dziewczyna rozejrzała się, czy aby Hermiona ich nie podsłuchuje, po czym odezwała się cicho do Rona.
- Nieźle dziś wyglądasz - mówiąc to, puściła mu oczko. Nie wiedziała, co się z nią dzieje. Przecież jeszcze kilka godzin temu uważała, że Ron wcale nie zasługuje na punkty przydzielone mu przez Trealawney. Czy to przez te dynie...? |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-02-2011 17:48 |
|
|
- No, no, no... - Zacmokała unosząc wysoko różdżkę i patrząc wyraźnie na uczniów, których widziała w świetle zaklęcia Lumos przez nią rzuconego. - I tu was wszystkich mam! - Zapiała. - Zejście do jakiś zaplutych podziemi, zaatakowanie Wielkiego Inkwizytora i... i.. - Zastanowiła się chwilę. -...i wiele innych rzeczy... zabieram 50 punktów Gryffindorowi i Ravenclawowi( ale odmiana ). - Nagle dostrzegła książkę, którą trzymała Eva, widać było, że Coy przywala się do niej(Do książki). - Oddaj mi ją natychmiast! - Krzyknęła mając zamiar oddać ją Evie po wyjściu z lochów. - Takie rzeczy powinien nieść Inkwizytor! W ogóle co to za księga?! Co wy tu robiliście?! Gadać! Albo szlabany, szlabany!... - Mówiła udając, że nie wie o bibliotece. |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-02-2011 17:50 |
|
|
Bernard tymczasem zasnął w lochu i gdy już się obudził nikogo nie było a obok niego pozostała tylko pusta klatka. Po tym co zobaczył zrobiło mu się smutno i postanowił pójść dalej spać. |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-02-2011 18:20 |
|
|
Harry ucieszył się widząc, że Ronowi nic się nie stało. Udało mu się pokonać wielkie pająki, czym Harry wcale nie był zaskoczony. Wiedział, że przyjaciel potrafi wziąć się w garść i stanąć na wysokości zadania, jeśli sytuacja tego wymaga. - Chyba nikogo nie brakuje? - spytał Harry rozglądając się po twarzach towarzyszy - Nie ma sensu tu dalej stać, wracajmy. Dumbledore na pewno czeka, aż dostarczymy mu księgę. - ruszył przed siebie, łapiąc Ginny za rękę i ciągnąc ją za sobą - Ginny, chyba Luna podrywa Twojego brata... Hermiona będzie załamana... - szepnął do rudowłosej. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-02-2011 18:25 |
|
|
Ginny zachichotała.
- Hmm... Sama nie wiem czy lepsza dla niego będzie Pomyluna, czy Hermiona. Niech sam wybierze, byle później nie żałował - odparła Harry'emu po cichu. |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-02-2011 18:44 |
|
|
- No, łaskawie się na to zgadzam... - Rzuciła dobrze wiedząc, że i tak nie ma nad nim władzy, jeszcze. - Charlie, jesteś aurorem to TY powinieneś wyprowadzić nas stąd... sugeruje byś szedł na przedzie... - Miała nadzieje, że trafią na jakąś "niespodziankę", która wykończy Coya dzięki czemu nikt w tym towarzystwie nie podważy jej zdania i zdobędą księgę. |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-02-2011 18:45 |
|
|
Przez Coy'a przeszła Rowena i stanęła przed nim, jak zwykle ludzie czuli nieprzyjemny chłód gdy duch przechodził przez nich.
-Ta książka nie jest własnością Albusa Dumbledore'a, przyszłam wam to tylko przypomnieć. To moje dzieło! Nie rozumiem czemu ją macie komuś dać, czy wy jesteście ludźmi na posyłki? Nie macie własnego rozumu? Widać że nie jesteście mną. Dam wam radę, zachowajcie dla siebie książkę, może wam się uda odnaleźć klucz do niej. Teraz idźcie już, zostawicie mnie samą, mam już dość tych emocji...
-Wracajcie już, możecie sobie zorganizować imprezę zapoznawczą czy coś w tym stylu
sss, śmierciożercy tak łatwo nie będą mieli, dla was coś przygotowałem)
Edytowane przez Furfon dnia 11-02-2011 18:48 |
|
Autor |
Andzia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-02-2011 19:04 |
|
|
Luna zasmuciła się. Było jej przykro, że Ron jej nie odpowiada. Powolnym krokiem ruszyła w stronę wyjścia z lochów.
- Hej, mam pomysł... może zrobimy jakąś imprezę, czy coś ()? - spytała znienacka, patrząc kątem oka na Rona. Miała nadzieję bliżej go poznać...
/ Amelia i Lion, jaki dialog |
|