Autor |
RE: Quiz z wiedzy o MP |
Lion
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/seagif26[3771][3771][3771][19].gif)
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 03-11-2011 13:47 |
|
|
agusia napisał/a:
ps wygram to
lol |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/ed13[37].jpg)
Mistrz Gry
![](../infusions/wob_rank_system/images/admin_star.gif)
|
Dodane dnia 05-11-2011 13:53 |
|
|
Niedziela, godzina 21:00. Będzie zapewne 15 pytań. Quiz z MP będzie obejmował od 5 do 10 kolejek. Zobaczę jak będzie szło układanie pytań i czy będzie zainteresowanie po takim okresie quizowej posuchy. Zasady takie jak zwykle w moich quizach, z taką zmianą, że do końcowego wyniku nie będzie liczona jedna najgorsza kolejka.
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/av[173].png)
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 05-11-2011 14:13 |
|
|
![smiley](../images/smiley/ok.gif)
PS: Prawie jak w biathlonie. ![smiley](../images/smiley/wink.gif)
![](http://i.imgur.com/ZVFfoZR.png)
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 06-11-2011 22:31 |
|
|
![](http://i44.tinypic.com/2csjsjl.jpg)
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
agusia
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/23751_original[35].jpg)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-11-2011 22:39 |
|
|
pozdrawiam
![](http://i.imgur.com/WbwZ0do.png)
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 06-11-2011 22:45 |
|
|
jeee gratuluję sobie tak wysokiego wyniku!
mam nadzieję, ze będzie jakąs nagroda za ostatnie miejsce ![smiley](../images/smiley/ok.gif)
![](https://i.ibb.co/YWVwpGw/belcia.jpg)
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/alf[49].png)
Postać: Żyd
![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png)
|
Dodane dnia 06-11-2011 23:12 |
|
|
Słaba frekwencja ![smiley](../images/smiley/ok.gif)
|
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/3334[47].png)
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-11-2011 10:44 |
|
|
Po raz pierwszy Lion tak nisko ![smiley](../images/smiley/shock.gif)
![](http://i265.photobucket.com/albums/ii205/lassie_faire/GIF%20central/Harry%20Potter/harryspit.gif) |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/av[173].png)
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-11-2011 12:39 |
|
|
Flaku napisał/a:
Słaba frekwencja ![smiley](../images/smiley/ok.gif)
Zmartwię Cię, ale było więcej osób, tylko mieli zero punktów, więc ich nie ma w tabeli. ![smiley](../images/smiley/ok.gif)
![](http://i.imgur.com/ZVFfoZR.png)
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
April
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/1[29].jpg)
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-11-2011 16:36 |
|
|
Amelia napisał/a:
Po raz pierwszy Lion tak nisko ![smiley](../images/smiley/shock.gif)
Mnie też to zdziwiło. Najwyraźniej Lew nie ma formy... |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/55[18].jpg)
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-11-2011 18:26 |
|
|
można tutaj pytania dać jakie były czy nie bardzo?
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png)
|
Dodane dnia 07-11-2011 18:30 |
|
|
adi1991 napisał/a:
można tutaj pytania dać jakie były czy nie bardzo?
Właśnie. Z czystej ciekawości ![smiley](../images/smiley/shock.gif)
|
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 07-11-2011 18:41 |
|
|
1. Przez długi czas Muminka miała w podpisie tekst, który brzmiał mniej więcej tak: "more _____. more _____. more _____. more is better". Podaj jedno z trzech słów, które zostały wykreślone.
- tequila, love, anything
2. Przed startem Mistrza Przetrwania 12 na forum dołączyło kilka nowych osób, m.in. Kamilla i Maxxie. Zostali oni sprowadzeni przez dwójkę userów. Podaj nick jednego z nich.
- Arctic, Muminka
3. Wiadomo, że von Veron spotkała się na żywo z kilkoma userami z naszego forum. Wymień co najmniej dwie takie osoby.
- Lion, Otherwoman, Octopus, Nicka
4. Kto był autorem obrazka przedstawiającego rozmieszczenie pasażerów w autobusie jadącym na Alaskę w MP12?
- jazeera
5. Rozmowę, z którym userem/userką najbardziej przeżywała agusia podczas zlotu we Wrocławiu?
- Casines
6. Wymień nicki dwóch z trzech użytkowników, którzy poprowadzili na naszym forum największą liczbę edycji.
- Casines, April, Furfon
7. Kto zajął trzecie miejsce w MP13, edycji, w której Mistrzynią Gry była April i początkowo Casines?
- shan
8. Z jakiego państwa był świr, z którym na Skype rozmawiała Muminka wraz z mamą?
- Egipt
9. Który z użytkowników forum był swego czasu rodpowiedzią na wszystkor1; podczas quizów. Podaj jego nick.
- reki22
10. Zaczynając od rwwwr1;, napisz adres strony Mistrza Przetrwania tak, żeby działał po wpisaniu go do przeglądarki.
- www.mistrzprzetrwania.cba.pl
11. Kto zajął drugie i trzecie miejsce w quizie z wiedzy o MP10? Dla przypomnienia r11; zwyciężczynią została agusia.
- Lion, Amelia
12. Podaj imię i nazwisko postaci, z którą w MP13 związała się Leslie Sandman.
- Bryan Hendersen
13. Mike Barrigan to postać, którą stworzyłr30; No właśnie, kto?
- grzechuuu
14. Od kilku miesięcy mamy na forum tabelkę przedstawiającą rNajciekawsze Tematyr1;. Wymień nazwy dwóch z pięciu tematów, a jak zrobisz to szybko i poprawnie to dostaniesz punkty!
- Wyspa, Obóz Tamtych, Hogwart, Świątynia, Obóz Ogonowców
15. Mark Sloan został swego czasu uznany za mistera wszystkich edycji MP. Był on w MP12 bratem Dorothy, oraz kochankiem postaci jednej z użytkowniczek. Podaj imię tej postaci.
- Monica
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 07-11-2011 18:53 |
|
|
Lol w ogóle to mi się wydawało, że to miał być quiz z wiedzy o MP, ale jako grze, a nie samym forum Co do samych pytań to znałbym pewnie odpowiedzi tylko na pytania 3, 6, 10 i 14, ale zapewne byłbym za "wolny", więc reasumując - wiele nie straciłem ![smiley](../images/smiley/jezyk.gif)
Edytowane przez Flaku dnia 07-11-2011 18:55 |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 13-11-2011 22:37 |
|
|
![](http://i42.tinypic.com/2jb2yjo.jpg)
1. Podaj nicki użytkowniczek, które mają na imię Agnieszka i mają powyżej 200 postów na forum.
- agusia, mremka
2. Otherwoman została zwyciężczynią edycji MP HP. Podaj pełne imię jej głównej postaci w tamtej edycji.
- Bellatriks
3. Wymień nazwy dwóch z trzech miejscowości, w których mieszkają: panda, Flaku, April.
- Skierniewice, Rozdziele, Jarosław
4. W czasie wszystkich edycji MP na naszym forum, poród zdarzał się w grze chyba tylko dwukrotnie. Podaj imiona dwóch osób, które urodziły.
- Dorothy, Claire
5. Bitwę na głosy w kategorii Miss i Mister MP Piraci wygrały postacie jednej z użytkowniczek. Podaj imiona/ksywy tych postaci.
- Sykes, Louise
6. Wydawać by się mogło, że adi1991 i Bernard to jedność. Jednak w MP14 główną postacią adiego był ktoś inny. Jak miał na imię?
- Nikola
7. Uporządkuj podane nicki (wystarczą pierwsze litery) w kolejności od najwcześniejszej do najpóźniejszej edycji, w której dane osoby zwyciężały r11; Umbastyczny, Lincoln, Amelia, Otherwoman.
- A L O U
8. Kto jest autorem tematów rSnyr1;, rSerialer1;, rJeszcze inny quizr1;?
- jazeera
9. Roddy Gibbon to postać zgłoszona przez Jamesbanda, który jest bratem jednej z osób z naszego forum. Podaj nick tej osoby oraz numer edycji, do której ta postać została zgłoszona.
- von Veron 13
10. Wstaw brakujące słowa to następującego cytatu: rPot spomiędzy _____ Shannon spływał na Jasona, co dodatkowo go podnieciło. Jason dał jej _____, po czym głośno powiedział: - Teraz szybciej, niech twoje pośladki plaskają o mnie!r1;
- pośladków, klapsa
11. W ubiegłym roku grzechuuu zorganizował kilka quizów z pewnego serialu. Jakiego?
- Przyjaciele
12. W MP13 jak i MP15 w jednym momencie zrezygnowały z gry te same osoby. Podaj imiona ich postaci z MP12.
- Jack, Dores
13. rTo miejsce stworzyliście wszyscy razem, żebyście mogli się nawzajem odnaleźćr1;. Od roku czas taki cytat znajduje się pod logiem naszego forum. Co było tam napisane wcześniej? Podpowiedź r11; 3 słowa.
- Wielka Edycja Międzyforumowa
14. Kto z użytkowników przyszedł na świat 1 sierpnia 1995 roku?
- Lion
15. Podczas rozmów na Skype zdarzały się nieoczekiwane sytuacje. Jednymi z nich był włączony odkurzacz u jednego z userów, albo niczego nie świadomy śpiewający brat innego z nich. Podaj jeden z dwóch nicków użytkowników, o których mowa.
- Casines, Umbastyczny
Edytowane przez Lincoln dnia 14-11-2011 16:33 |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-11-2011 22:39 |
|
|
A gdzie tabelka? ![smiley](../images/smiley/shock.gif)
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/873107_original[21].png)
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-11-2011 22:43 |
|
|
April napisał/a:
Jesteś z Ukrainy więc nie masz dostępu do tabelek...
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-11-2011 22:46 |
|
|
Furfon napisał/a:
April napisał/a:
Jaka dyskryminacja. ![smiley](../images/smiley/sad.gif)
|
|
Autor |
agusia
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/23751_original[35].jpg)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-11-2011 22:50 |
|
|
pozdrawiam
![](http://i.imgur.com/WbwZ0do.png)
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/873107_original[21].png)
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-11-2011 22:50 |
|
|
April napisał/a:
Furfon napisał/a:
April napisał/a:
Jaka dyskryminacja. ![smiley](../images/smiley/sad.gif)
Tak! Dlatego łączę się z tobą w tej chwili w "bulu i nadzieji "....
Edytowane przez Furfon dnia 13-11-2011 22:53 |
|