Autor |
RE: Wyspa |
Howard Barnett
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/orlandobloom012[197].png)
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 24-09-2010 21:23 |
|
|
Howard i jego ludzie myśleli nad specjalnymi torturami dlatego się nie odzywali. ![smiley](../images/smiley/haha.gif) ![smiley](../images/smiley/haha.gif)
- Zabierzcie ich do celi i rozbrojcie te cholerne ładunki! - powiedziałem patrząc na zegarek. Czas naglił. Wskazałem na trzech. - Wy idziecie ze mną do Laski, odbić naszych ludzi.
/Oth i Furf - możecie ucieć, ale bez wysadzania! / |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Postać: Trey
Administrator
![](../infusions/wob_rank_system/images/admin_star.gif)
|
Dodane dnia 24-09-2010 21:24 |
|
|
Kiedy Dores znalazła się przy Edgarze, stał tam jakiś metrodharmowiec. Rosier nadal chichotała, nie mogła powstrzymać się. Nawet ten laluś nie mógł popsuć jej humoru. Widziałeeeeeeeś??? - śmiejąc się, mówiła do Teda. Było BUM! - tu zaczęła piszczeć i skakać z radości. Kiedy pojmali ją ludzie Dharmy nadal chichotała, gdyż nie mogła się opanować. Trochę się szamocząc, krzyknęła do dharmowca: Zabieraj te swoje wstrętne łapska! Nie dotykaj mnie!
![](https://i.ibb.co/YWVwpGw/belcia.jpg)
We are all evil in some form or another, are we not?
Edytowane przez Otherwoman dnia 24-09-2010 21:26 |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/seagif26[3771][3771][3771][19].gif)
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 24-09-2010 21:25 |
|
|
//skąd Howard wie, że trzeba iść do Laski? //
Może mają monitoring swoich stacji? ![smiley](../images/smiley/shock.gif)
![smiley](../images/smiley/shock.gif)
Edytowane przez Lion dnia 24-09-2010 21:30 |
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/aaz0[52].jpg)
Postać: Alice Smooth
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2010 21:34 |
|
|
Ale Lil nie miała zamiaru się stąd ruszać.
- Nogi mi zdrętwiały, chciałabym wyczyścić mopem to coś, nie chcę na następny raz załatwiać się w takich warunkach - mruknęła, rzucając mu ukradkowe spojrzenia żeby sprawdzić czy nadal patrzy w jej rozporek - Dlaczego nie najlepszy? Patrz na swoją obecną pozycję... Wśród tych całych agresorów jesteś nikim... Taka jest prawda. Co robisz? Pilnujesz więźniów, nie masz przyjaciół, ba!, przecież jak można w ogóle nazwać kontakt z Dores "przyjaźnią"! - drążyła temat, ukazując mu rzeczywisty obraz jego położenia.
Nick milczał, jakby zamyślony (choć tak naprawdę Lil nie wiedziała czy z powodu jej majtek, czy z powodu propozycji).
- Nick... - spojrzała w jego oczy - Nie mówię tego tylko dlatego, że chcę stąd uciec... Widzę, że jesteś inny niż ci wszyscy pożal się agresorzy - zmieniła formę przekonywania. |
|
Autor |
rafalek
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/rafalek[87].jpg)
Postać: NPC
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2010 21:38 |
|
|
Rafalek zbudził się. Chciał sprawdzić, czy jego marzenie ze snu spełniło się, więc pobiegł do lustra. Kiedy zobaczył w nim odbicie swojego wątłego ciała, świat zwalił się na niego cały swoim ciężarem. Rafalek znów był nikim...
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/873107_original[21].png)
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2010 21:39 |
|
|
Tedowi udało się wyrwać, szybko wyjął z plecaka dynamit, który rzucił 2 Dharmowców którzy go wcześniej trzymali sam odskoczył w ostatniej chwili. Obaj zostali okaleczeni , lecz przeżyli. Zanim Howard i reszta się zorientowała, Ted zastrzelił kolesia, który trzymał Dores i zaczęli uciekać w stronę dżungli. Wypad do Dharmy niezbyt się udał, zabili kilka osób lecz niczego się nie dowiedzieli. Niczego oprócz..
-Musimy ich ostrzec - krzyknął do Dores, miał nadzieję ze zrozumie o co mu chodzi
//to był tylko malutki wybuch, prawie bez ofiar///
Edytowane przez Furfon dnia 24-09-2010 21:42 |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2010 21:42 |
|
|
- Hmm... Jakbym był w Dharmie to by się nie podobało i Dharmie i Agresorom. Pierwsi byliby nieufni jak cholera, a drudzy by chcieli mnie zabić. Wątpię, żebym był tam kimś więcej niż sprzątaczem. To na prawdę nie ma sensu. Teraz przynajmniej trzymam jedną pewną stronę. Każdy jest inny. Chodźmy lepiej... - i odwrócił się na pięcie kierując się na korytarz. - ...I zapnij rozporek - w tej chwili pierwszy raz pomyślał, że rozchylony rozporek u Eleny i Lilianny miał na celu odwrócić jego uwagę lub rozkojarzyć. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Administrator
|
Dodane dnia 24-09-2010 21:43 |
|
|
Ciekawe, jak mielibyśmy wyprzedzić Dharmabusy. - wydyszała Dores. Chyba musielibyśmy polecieć na ptaku Hurleya inaczej nie mamy szans.. Cały czas biegła. Dostrzegła, ze do sukienki przykleił jej się kawałek mózgu, więc, nadal biegnąc, próbowała go strzepnąć.
|
|
Autor |
Howard Barnett
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2010 21:48 |
|
|
/ Wiem Chodzi mi o to żebyście nie wysadzali całego Dharmówka. Przynajmniej na razie /
Ostatnim co ujrzałem na monitorach był obraz Lil i Eleny rozmawiających w zamkniętym pomieszczeniu. Musze im pomóc. Kierowca mknął z największą prędkością. Czekałem na spotkanie z agresorami. Chciałem ich zabić, za to co zrobili Lil. |
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2010 21:48 |
|
|
- C-co? A-ha, ups, rzeczywiście - udała zmieszaną i pospiesznie zasunęła rozporek - Z czasem by ci zaufali, jakbyś udowodnił im przywiązanie do Dharmy - powiedziała oschłym tonem - Edgar i rafalek jakoś szybko zostali przyłączeni w wasze szeregi, ale twój wybór. Sam tak wolisz - zatrzasnęła za sobą drzwi od wewnątrz, mając nadzieję, że w ten sposób choć trochę zmusi go do refleksji.
- Nic z tego - powiedziała cicho do Eleny. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2010 21:51 |
|
|
Nicholasowi zepsuł się trochę humor. Poszedł do kuchni, usiadł przy stole i zaczął jeść na sucho płatki kukurydziane. |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2010 22:00 |
|
|
-Masz rację, muszą sobie sami poradzić. Teraz ten ich liderek ma szansę do okazania, zobaczą że lepiej było pójść z nami- odkrzyknął Ted i szybko zmienił kierunek biegu, teraz biegli jak najdalej od Laski, by tylko przeżyć. Żałował że niektórzy będą musieli umrzeć, ale zrozumieją przed śmiercią że to on miał rację. |
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2010 22:04 |
|
|
Lilith usiadła rozgrymaszona na materacu.
- Mam tego dosyć! - jej twarz wyrażała znudzenie i oburzenie - Więżą nas od kilku dni, siedzimy w NASZEJ stacji, a pomoc nie nadchodzi.
Gdzie jest Howard? - myślała gorączkowo - Czyżby o mnie zapomniał? A może... A może... Nie nie, nie wolno mi tego scenariusza brać w ogóle pod uwagę... - przypomniała sobie, jak Jeff opowiadał o tragicznym obrazie głowy w rękach agresora, którego sceny był świadkiem. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 24-09-2010 22:04 |
|
|
Dores za to wcale nie żałowała, że ktoś będzie musiał umrzeć, gdyż nie obchodziło jej to. Nagle pewna myśl pojawiła jej się w głowie. A czy tam nie został twój Rafalek? - zapytała z udaną troską.
|
|
Autor |
Howard Barnett
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2010 22:08 |
|
|
Dojechaliśmy do bocznych drzwi Laski. Moi ludzie od razu podbiegli do uchwytów i pociągnęli. Nic. Nagle zauważyli dwóch agresorów z broniami założonymi na ramiona. To mają być strażnicy? Wyciągnąłem broń i strzeliłem. Trafiony upadł na ziemię, a drugi kiedy to zauważył zaczął uciekać. Przycelowałem i oddałem strzał w nogę. Drugi upadł. Moi ludzie natychmiastowo go otoczyli. Podszedłem do niego powoli i przerzuciłem go na plecy.
- Dawaj klucz - powiedziałem. Uśmiechnął się i pokręcił głowę. Podniosłem nogę i uderzyłem go z całej siły w twarz. Poczułem trzask łamanego karku. Jeden z moich ludzi pochylił się nad nim i wyciągnął klucze. Machnąłem dwoma palcami niczym Horatio w CSI i powiedziałem:
- Wchodzimy! |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/3334[47].png)
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2010 22:09 |
|
|
Elena cierpliwie czekała na powrót Lil. Zanim zdążyła się odezwać, Lil jej zakomunikowała, że "nic z tego". Elena się naburmuszyła i zaczęła chodzić dookoła celi. A taka była pewna, że ich rozporkowy plan zadziała!
- Dharma nas widocznie olała... Ciekawe po co w ogóle sprowadzają ludzi na wyspę, skoro później się nimi nie interesują...
![](http://i265.photobucket.com/albums/ii205/lassie_faire/GIF%20central/Harry%20Potter/harryspit.gif) |
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2010 22:14 |
|
|
Nagle usłyszała strzał, potem jakby jakieś zamieszki odbywały się na zewnątrz pokoju.
- Słyszycie to? - zapytała, a serce zaczęło jej szybciej bić - Może to nasi? - z nadzieją wyjrzała przez szybkę w drzwiach.
Postacie były zamazane, ale wydawało jej się, że na ziemię upadają agresorzy.
Gdy usłyszała rozkaz "wchodzimy" nie miała wątpliwości, kto przyszedł ich uratować.
- Howard! - krzyknęła uradowana, waląc pięściami w drzwi. |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2010 22:14 |
|
|
Ted na chwilę zatrzymał się, zapomniał totalnie o Rafałku. Co mu zrobi Dharma? Uzna że go porwali agresorzy, wróci do ich wioski. Wyślą go na Hydrę, a on wtedy będzie mógł mu pomóc. Teraz niestety nie mógł, i tak przez przypadek w Dharmie dostał od kogoś w ramię, dopiero teraz to zauważył. Nie wiedział czy Dores potrafi wyjmować kulę, bo inaczej kiepsko z nim będzie.
-Odbijemy go, odbijemy też tych nielicznych, którzy przeżyją. - rzekł po czym kontynuował bieg, w nieznaną cześć wyspy. Teraz Dores prowadziła, gdyż lepiej znała ten teren. |
|
Autor |
Howard Barnett
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2010 22:17 |
|
|
Tym razem drzwi ustąpiły. Pięciu uzbrojonych po zęby agentów Dharmy weszło do własnej stacji. Moi ludzi szybko się rozproszyli eliminując po kolei nieprzygotowanych do walki agresorów. W głównym holu doszło do małej strzelaniny. Agresorzy byli słabo wyposażeni i zupełnie nieprzygotowani do takiej walki. Reszta tamtych szybko uciekła ze stacji. Moi ludzi zabezpieczyli tylko jednego - pedzia z długimi włosami jedzącego płatki. Podszedłem do niego i spytałem:
- Gdzie jest Lilith i Elena?
/Muahaha - rambo style / |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 24-09-2010 22:18 |
|
|
Ładnie to się przejmujesz swoimi dziećmi. - prowokowała go Dores. Nie wiedziała, że Rafalek nie jest jego prawdziwym synem. Dores wprawdzie prowadziła, ale tak była zajęta ucieczką, że nie zauważyła nawet, kiedy znalazła się w nieznanej jej zupełnie partii wyspy. Nigdy tu nie była...
|
|