Autor |
RE: Wyspa |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 05-12-2010 18:56 |
|
|
Dores powróciła do Edgara z lekarstwem i zrobiła mu zastrzyk. Miała nadzieję, że wkrótce mu sie polepszy. Sama była wykończona ostatnimi wydarzeniami i zasnęła oparta o pień drzewa.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 20:12 |
|
|
- Bryan?- spytał mężczyzna spoglądając na kartkę- A ty? Elena czy Gigi? Pomyliłem coś?
Nagle do sali weszli ci sami mężczyźni, którzy wyprowadzili blondynkę tym razem z małą dziewczynką, Lisą. Jeden z nich podszedł do Gigi i odwiązał ją następnie tą dwójkę wyprowadzili z pomieszczenia. Wyszli przed cały budynek, zawiązali im oczy i prowadzili ich przez dżunglę. Co jakiś czas zatrzymywali się, po chwili wszyscy stanęli zostawili rudą i dziewczynkę i zniknęli... Obydwie stały pośrodku dżungli.
Zdenerwowana kobieta, na którą Jeffey zwymiotował kopnęła go w brzuch.
- Tak mi się odpłacasz za to, że uratowaliśmy ciebie?! Chodź!- warknęła i wraz z innymi zaprowadzili ją do sali, w której pozostała tylko Veronica i Josh.
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 20:14 |
|
|
- Eee... Tak Bryan.
Postanowiłem nie odpowiadać za Elenę. Jeśli zechce sama się ujawni.
- Czyli dobrze odpowiedziałem? I skąd znasz moje imię? To Twoi ludzie mnie porwali?
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 20:26 |
|
|
...Tym oto sposobem zostałam z dziewczynką sama pośrodku dżungli. Kucnęłam przed nią.
-Jestem Gigi. Przez jakiś czas będziemy razem, dobrze?- próbowałam się uśmiechnąć, ale na twarz wtargnął raczej grymas, niż uśmiech. Złapałam ją za malutką rączkę. -Musisz mi zaufać.
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
Kot
Użytkownik
Postać: Cynthia Cuckoo
NPC
|
Dodane dnia 05-12-2010 20:28 |
|
|
Kot wyszedł z krzaków i przyszedł do Gigi
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 21:08 |
|
|
Ted nadal był nieprzytomny, zanim szczepionka zadziała to minie dużo czasu, w jego głowie w tym czasie pojawiały się dziwne wizje, z tym murzynem, który pokazał mu...
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 21:12 |
|
|
- Proszę pani... ja muszę do mamy... ja ją zostawiłam- powiedziała dziewczynka prawie płacząc- Obiecałam takiemu panu, że będę jej pilnowała.
- Nie porwaliśmy was, a przynajmniej nie ja- odparł mężczyzna- Twoje imię powiedział mi... Jacob. Czekałem na was, w końcu się doczekałem! Jacob pomylił się o jakieś dziesięć lat, tyle czasu spędziłem siedząc tutaj i o was wypytując.
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 21:15 |
|
|
- Kto to jest Jacob? Jakiś psychopata, który każe wypytywać ludzi o zapałki?
Koleś był dziwny, nie wiedziałem co robić.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 21:16 |
|
|
-Wrócimy po mamę.- powiedziałam lekko drżącym głosem. -Musimy tylko... Gdzieś iść. A potem po nią wrócimy, obiecuję Ci.
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 21:22 |
|
|
Dostałem kopa w brzuch - poobijany, zarzygany, zupełnie niekontaktujący dostałem się do pomieszczenia z Ver i Joshem. - Jesteśmy w.. domu? - Wybełkotałem i przewróciłem się na ziemię.
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 21:22 |
|
|
- Nie pamiętajcie Jacoba?! Niefajnie...- odparł szaleniec zaczynając krążyć w kółku.- Już wiem! Gdzie ta przeklęta dziewczynka!
Blondynka spojrzała na Gigi i uśmiechnęła się, dotknęła jej ręki... nagle Gigi przypomniała sobie Jacoba i wszystko co było na wyspie...
Edytowane przez April dnia 05-12-2010 21:23 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 21:24 |
|
|
- Jacoba? Hmm... nic mi to nie mówi. Chyba jeden koleś na roku miał tak na imię...
Ale co ten koleś miałby do mnie? To było coraz dziwniejsze.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 21:25 |
|
|
- Jestem Elena. Nie wiem kim jest Jacob, ale jeśli spędziłeś tu 10 lat, to jesteś szurnięty. |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 21:55 |
|
|
Gdy dziewczynka dotknęła mojej dłoni, przez skórę przeszedł dziwny prąd i nagle wszystkie wspomnienia wróciły- Dharmówek, Jeff, przeskoki w czasie... Serce zalała fala gorąca. Poczułam w nim taką miłość, jak jeszcze nigdy. Jak w ogóle kiedykolwiek mogłam powiedzieć do Josha, że Jeff to buc? Wyszczerzyłam się do dziewczynki i przytuliłam ją mocno- tak mocno, że mogła poczuć, jak wali mi serce.
-Nie wiem, co zrobiłaś, ale... dziękuję.- szepnęłam do niej. -Pójdziemy teraz do takiego miłego pana, który ma na imię Jacob, dobrze?- powiedziałam. -On na pewno powie nam, jak uratować mamusię i Jeffreya.- chwyciłam ją za malutką rączkę i ruszyłam przed siebie- nagle znajomymi drogami. Zatrzymałam się kilka kilometrów później. Coś rudego mignęło przed oczyma.
-Elena?
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 22:17 |
|
|
Zanim facet jej odpowiedział, Elena usłyszała, że ktoś wypowiada jej imię. Odwróciła się i zobaczyła rudą dziewczynę i jakąś małą dziewczynkę.
- Kim Ty jesteś?! Skąd znasz moje imię?! |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 22:20 |
|
|
- Jacob wręczył mi listę! Waszych imion i nazwisk i kazał czekać na was aż przyjdziecie, mam dla was wskazówki.
Mężczyzna wręczył kawałek kartki.
Bryan Henderson
Liam Norton
Elena Larionova
Leslie Sandman
Gianna Wasikovsky
Jeffrey Moser
Ashley Thompson
Veronica Fergusson
von Veron- 4 głosy.
Arctic-2 głosy.
OtherW- 1 głos.
- CZY KTOŚ PAMIĘTA JACOBA?!- wykrzyknął mężczyzna.
|
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 22:22 |
|
|
-Spokojnie.- powiedziałam, podnosząc ręce do góry. -Jestem Gigi. Masz dziurę w pamięci i nie wiesz, skąd się tu wzięłaś, prawda? Ja też tak miałam jeszcze chwilę temu... Znamy się. Mieszkałyśmy wspólnie na osiedlu.- powiedziałam powoli.
-Ja pamiętam.
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem.
Edytowane przez agusia dnia 05-12-2010 22:23 |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 22:27 |
|
|
- Świetnie, jestem od Jacoba, przybył do mnie dziesięć lat temu i kazał na was czekać. Mam dla was kilka wiadomości, oto list do was, kandydatów, ale najpierw... Musicie zebrać wszystkich wybrańców i opuścić tą wyspę, mam dla was łódkę.
Mężczyzna podał kartkę Gigi.
- Otwórz ją wtedy kiedy wszyscy już będą, i jeszcze jedno. Musisz im pomóc przypomnieć sobie wszystko.
|
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 22:30 |
|
|
-Jak mogę to zrobić? I jak uwolnić tych, których uwięzili ci ludzie od bomby?- spytałam mężczyzny, patrząc w jego oczy.
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 22:35 |
|
|
- Musisz ich przekonać, aby tobie zaufali, a jak uwolnisz swoich przyjaciół? Zaraz się poświęcę i uruchomię ich alarm i będziecie mieli półgodziny żeby ich uwolnić. Gdybym nie przeżył, statek jest zacumowany obok stopy, tam macie wskazówki jak się stąd wydostać.
|
|