Autor |
RE: Wyspa |
Michelle
Użytkownik
Postać: Miśka
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-10-2010 20:59 |
|
|
Spojrzałam na mężczyznę i na whisky. Pomimo tego, że nie znosiłam tego gorzkiego smaku, wzięłam szklankę i szybko ją opróżniłam z bursztynowego płynu krzywiąc się przy tym.
- Znam Richarda, bo to on mnie tutaj sprowadził- powiedziałam patrząc na niego- W ogóle kim ty jesteś? I czy wiesz gdzie on jest?
Muszę się z nim spotkać żeby go udusić- pomyślałam.
- Proszę... zaprowadź mnie do niego- rzekłam już dużo łagodniej delikatnie się uśmiechając.
- Jaki samolot? Ja się nim nie rozbiłam- odparła dziewczyna- Szukam April, znacie kogoś takiego?! A tak poza tym Charlotte!
Alpert spojrzał na niego.
- Spróbuję...- odparł i zwrócił się do April- Wracaj do obozu, niedługo będę. |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-10-2010 21:02 |
|
|
- Niestety nie znamy żadnej April. - Odpowiedziała łagodnie Fergusson podchodząc bliżej do dziewczynki. - Ja jestem Veronica. - Rzekła uśmiechając się ciepło. - Proszę, powiedz nam... kim jest April? |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-10-2010 21:04 |
|
|
- Nie samolotem? To jak tu trafiłaś? Co się jeszcze rozwaliło na tej pieprzonej wyspie?
To już przesada. Co tu się dzieje?
// ta Charlotte, czy zbieżność imion? bo po avku nie poznaję...
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-10-2010 21:05 |
|
|
Ted usłuchał Dores, mimo tego że wiedział że ktoś na nich czeka nieświadomie.
Faraday przez pierwsze dni pomagał, robił wszystko by wyjść na rozbitka chociaż doskonale wiedział gdzie trafił. Dopiero 4 dnia po rozbiciu znalazł chwilę dla siebie, z głową w swoim dzienniku wędrował po plaży, aż w końcu natrafił na jej dziki kawałek, gdzie zapewne od dawna nikogo nie było. Usiadł na piasku, przez krótką chwilę zachwycał się okolicą by znów zagłębić się w swój dziennik, próbując przypomnieć jak najwięcej. Od rozbicia się czuł się coraz lepiej, coraz więcej pamiętał po swoich eksperymentach z czasem.... |
|
Autor |
Michelle
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-10-2010 21:07 |
|
|
/Zbieżność imion/
- Ja... wiem, że uznacie to za brednie, ale przebywam z przyszłości- powiedziała dziewczyna mierząc ich wzrokiem. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-10-2010 21:10 |
|
|
- Też mi brednie. W to obecnie uwierzę, bez żadnego problemu. A co Cię sprowadza? I jak Ci się udało trafić do tych czasów, do których trafiliśmy my?
Podróże w czasie już nas nie dziwiły. Owszem były nietypowe, ale już przywykłem.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
grzechuuu
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-10-2010 21:11 |
|
|
Ja? Jestem Neal, tyle powinno wystarczyć. Tak, wiem gdzie w tym momencie może być Richard i pomogę Ci - bo nie mogę oprzeć się twojemu seksownemu uśmiechowi - jeśli powiesz mi skąd się tu wzięłaś i jak masz na imię. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 31-10-2010 21:13 |
|
|
Dores spojrzała na Edgara, który nie myślami był jakby gdzie indziej. Czy coś Cię trapi? - zapytała szeptem z niepokojem.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-10-2010 21:15 |
|
|
-Tak, niestety coś będę musiał zrobić a nie chce tego akurat teraz... |
|
Autor |
Michelle
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-10-2010 21:18 |
|
|
- Całe życie poświęciłam żeby się tutaj znaleźć, poszukuję swojej matki. Chcę żeby opuściła tą wyspę, ponieważ myśli, że nie żyję... Chcę to zmienić- powiedziała dziewczyna bardzo poważnie.
- Mogę ci powiedzieć, ale i tak mi nie uwierzysz- powiedziałam powoli wstając, poczułam ból w kostce, ale postanowiłam udawać silną.- Pochodzę z przeszłości, a nazywam się Beatryczne, ale wszyscy mówią mi Miśka. Który mamy teraz rok...? |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 31-10-2010 21:21 |
|
|
Dores zaniepokoiła się poważnie. Co będziesz musiał zrobić? - powiedziała z trwogą w głosie. Choć zapomniała tymczasowo o swoim ojcu, to nadal pamiętała, jak Edgar wbił jej nóż. Wciąż nie wiedziała, do czego jest zdolny.
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-10-2010 21:24 |
|
|
Josh i Richard szli w stronę Bryana, Leslie, Sun i Ver.
- A jaka była twoja przeszłość? Nie było w niej nas, czy może szybko zginęliśmy? Jaką rolę odgrywała tam Ashley? - zadawał mnóstwo pytań. Musiał wiedzieć jak najwięcej do kolejnego przeskoku, bo co jeśli spotka siebie? |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-10-2010 21:25 |
|
|
-Coś z czego się ucieszysz, naprawdę. Nic złego się tobie nie stanie, obiecuję. Tylko teraz uwierz mi, nie chce...- powiedział, po czym ruszył w stronę plaży... |
|
Autor |
grzechuuu
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-10-2010 21:29 |
|
|
Popatrzyłem na nią dziwnym wzrokiem, z wielkim zaskoczeniem. W sumie dlaczego miałaby kłamać. Na tej wyspie działo się wiele dziwnych rzeczy. - Powiedzmy, że Ci wierzę. Mamy 2004 rok, prawdopodobnie - Oczywiście wiedziałem, jaki odczuwa ból. Mimo tego wstała i próbowała udawać, że wszystko jest dobrze. - Nie tak ostro, bo nie będziesz miała siły zabić Richarda. - Z niechęcią, jednak mimo wszystko przyjęła moją pomoc! |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 31-10-2010 21:31 |
|
|
Zaintrygowana Dores ruszyła posłusznie za nim, miękko stąpając po świeżej trawie. Na nogach miała sandały, do których w ogóle nie była przyzwyczajona. Zastanawiała się, czemu Dym zostawił im takie właśnie ubrania.
|
|
Autor |
Michelle
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-10-2010 21:36 |
|
|
- 2004? To nie możliwe...- powiedziałam bardziej do siebie niż do niego. Przyjęłam jego pomoc z lekką niechęcią, zawsze dawałam sobie sama radę- Dziękuję... nie mam zamiaru go zabijać, chcę z nim tylko porozmawiać.
Odparłam uśmiechając się, chwyciłam się jego ręki i delikatnie utykając przemierzałam dżunglę. Zacisnęłam zęby z bólu, nienawidziłam pokazywać swoich słabości, a zwłaszcza przed obcymi. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-10-2010 22:13 |
|
|
- Gigi, tu jest droga, to tędy musiały przejeżdzać wasze Dharmabusy. - Powiedziałem kucając i dotykając dłonią śladów opon. - Musimy być blisko. - Wstałem i rozejrzałem się po okolicy. Nadal miałem dziwne wrażenie, że ktoś nas obserwuje. |
|
Autor |
Kot
Użytkownik
Postać: Cynthia Cuckoo
NPC
|
Dodane dnia 31-10-2010 22:18 |
|
|
A do buta Gigi nadal był przyczepiony Felix
Edytowane przez Kot dnia 31-10-2010 22:18 |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-10-2010 22:19 |
|
|
Otrząsnęłam się. To był tylko kot...
-No to idziemy po śladach opon...
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
grzechuuu
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 31-10-2010 22:34 |
|
|
Szliśmy dość długo bez słowa. Czekałem, aż Miśka odezwie się. Nagle potknąłem się o wielki kamień, upadając na Michelle leżącą już na ziemi straciłem przytomność.
Edytowane przez grzechuuu dnia 31-10-2010 22:40 |
|