Autor |
RE: Wyspa |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-10-2010 21:06 |
|
|
- Ver, gdzie żeś się podziewała? - zawołał uradowany i uściskał ją po przyjacielsku. Zawsze to jeden agresor więcej. Jednak bardzo szybko się od niej oderwał, bo stał przy niej mężczyzna. - Kto to? - spytał, próbując wyczytać cokolwiek z jego twarzy. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-10-2010 21:07 |
|
|
- Veronica! - Krzyknąłem uradowany podbiegając do dziewczyny i ściskając ją z całej siły. Była moją przyjaciółką, nie zawsze się zgadzaliśmy, mimo wszystko znałem ją najdłużej. Uwolniłem ją z uścisku i spojrzałem na jej twarz. - Jak dobrze, że nic Ci nie jest.. - Rozejrzałem się i dopiero teraz zauważyłem, że doszła do nas również Elena, Lilianne, Juliet oraz .. - Kim jesteś? - Spytałem wpatrując się wilkiem na mężczyznę. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-10-2010 21:09 |
|
|
- Chcę wam pomóc tylko szukam mojej córki. Taka brunetka z długimi włosami i niebieskimi oczami, widzieliście ją? Wy pomożecie mi, a ja pomogę wam wrócić- powiedział mężczyzna.
|
|
Autor |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-10-2010 21:12 |
|
|
Veronice ucieszyło ciepłe powitanie jakie zgotowali jej agresorzy.
- On wie o wszystkim... - Rzuciła do reszty przyciszonym głosem. - Wie o podróżach... o nas... o przyszłości! - Musiała im o tym powiedzieć teraz, po prostu musiała się z kimś tym podzielić. Czuła się teraz bezpieczniej wśród agresorów, ale strach przed śmiercią na wskutek przeskoków nadal był silny.
Edytowane przez shan dnia 29-10-2010 21:17 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 29-10-2010 21:19 |
|
|
W tym momencie do Veronicy jak gdyby nigdy nic podeszła Dores. Mogę Cię prosić na chwilę? - zapytała uprzejmie, nie zważając na resztę ludzi, a nie na obcego mężczyznę.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-10-2010 21:19 |
|
|
Ted i Bernard z Claudią którą trzymali, czekali na powrót Dores z Veronicą lub z kimś innym, miał nadzieję że dziewczynka z kimś innym będzie chciała rozmawiać. I tak zbyt długo już czekali, już od dawna mogli teraz robić sekcję zwłok Jacobowi, gdyby mała powiedziała. Ciągle padał deszcz, czuł że coś ważnego się wydarzy... |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-10-2010 21:20 |
|
|
Objąłem Veronicę ramieniem i przysunąłem bliżej do siebie, tym samym odciągając ją od pana poszukującego córki. - Może ją widzieliśmy może nie.. I "pomożesz nam wrócić" to znaczy? Co masz na myśli..?- Spytałem nadal obserwując mężczyznę. - Jacob, to Ty? |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-10-2010 21:22 |
|
|
- Nie jestem Jacobem, to zły człowiek on chciał zabrać mi córkę- powiedział mężczyzna obserwując kobietę, która właśnie przyszła i podeszła do Veronicy. Obserwował ją uważnie i słuchał. Był przekonany, że ona może wiedzieć gdzie jest dziewczynka...
|
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-10-2010 21:26 |
|
|
Veronica spojrzała na Dores.
- Dobrze... - Rzuciła i odeszła z nią na bok. Była pewna, że Dores zainteresowała się tajemniczym mężczyzną i zechcę wypytać Veronicę o niego na osobności.
Nie spodziewała się żadnej gwałtownej reakcji ze strony Rosier.
Edytowane przez shan dnia 29-10-2010 21:31 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 29-10-2010 21:35 |
|
|
Mała chce porozmawiać z Tobą. - powiedziała szeptem do Veronici. Tylko z Tobą. - dodała z naciskiem i poprowadziła dziewczynę do miejsca, gdzie czekał Edgar z Bernardem.
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-10-2010 21:37 |
|
|
Mężczyzna podążał za Dores i Veronicą. Po tym co usłyszał od kobiety był już pewny, że oni ją mają...
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 29-10-2010 21:40 |
|
|
Dores puściła Vernice przodem. Zaraz do Ciebie dołączę. - szepnęła i zawróciła. Była pewna, że ktoś ich śledzi. Nagle ukazała się tuż za plecami mężczyzny. Szukasz kogoś? - zaskoczyła go jak Ben Sun w 5x09.
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-10-2010 21:41 |
|
|
- Nie twój interes Dore- odparł idąc dalej. Kobieta irytowała go, miał ochotę zamienić się w dym i trochę ich wszystkich przestraszyć.
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 29-10-2010 21:43 |
|
|
Hej! - krzyknęła. A ty gdzie się wybierasz?!. Podbiegła za nim i złapała go za ramię. Nie idziesz z nami. - powiedziała, rzucając mu wrogie spojrzenie.
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-10-2010 21:44 |
|
|
Obgryzał paznokcie, już nie mógł się doczekać... |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-10-2010 21:45 |
|
|
Mężczyzna zirytowany popchał Dores w krzaki i sam zniknął.
W chwilę później usłyszeliście znajomy trykot... przed Dores pojawił się Czarny Dym...
|
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-10-2010 21:47 |
|
|
- Ale gdzie my właściwie?... - Zaczęła, ale nim skończyła Dores weszła w pobliskie krzaki i zniknęła. - Dores?! - Krzyknęła Veronica rozglądając się dookoła. Ah... wyprowadziła ją tu i zostawiła... bardzo śmieszne. - Dores?! - Krzyknęła tym razem w jej głosie dało się słyszeć lekkie zdenerwowanie. Oh jaka ty jesteś głupia Veronico!
Nagle usłyszała terkot... ten znajomy dźwięk... wszędzie by go poznała, a to coś widziała tylko raz i tylko przez krótką chwilę.
Edytowane przez shan dnia 29-10-2010 21:49 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 29-10-2010 21:49 |
|
|
Dores patrzyła z przerażeniem na czarny dym. Trwało to ułamek sekundy. Następnie rzuciła się do ucieczki. Po drodze minęła Veronicę, biegła prosto do pobliskiej jaskini, tej w której wcześniej z NIM spędziła "miło" czas.
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-10-2010 21:50 |
|
|
ON nadal czekał, aż ktoś przyjdzie w końcu... |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-10-2010 21:51 |
|
|
Dym zaczął krążyć, przeleciał obok Veronicy, obok ludzi ''Z czarnej skały'', aż w końcu dotarł to Teda i zatrzymał się.
Dziewczynka zaczęła się natychmiast wyrywać i wrzeszczeć przeraźliwie.
|
|