Autor |
RE: Wyspa |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 14-10-2010 23:50 |
|
|
Tymczasem Dores siedziała związana na krześle. Próbowała rozwalić krzesło, szamocząc się na nim, ale tylko niepotrzebnie straciła siły. Pomocyyyy!!! - krzyknęła, choć nie sądziła, by ktoś chciał jej udzielić komuś takiemu, jak ona. W dodatku zaczęła martwić się o ojca. ten psychol mógł go przecież zabić.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-10-2010 23:52 |
|
|
- Hmm... Ostatni raz jak siedziałem na polance z Lil i Eleną chcąc się porozumieć pokojowe to dostałem kopa w nogę i uciekły... Jakbyście wyciągnęli do nas dłoń to by była zgoda! |
|
Autor |
Draco Malfoy
Użytkownik
Postać: NPC Asha
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-10-2010 23:53 |
|
|
Evan stał chwilę zaskoczony. Po pierwsze, pierwszy raz ktoś stawił mu czoło, a nie zaczął uciekać, krzycząc o pomoc, albo błagać o litość. Po drugie, nikt tak nie zbijał noża, oprócz jego samego. Siląc się na obojętny ton w tej sytuacji, zapytał: A ty skąd znasz takie sztuczki?. Wcale nie bał się noża Edgara. Wiedział, że nie może zginąć. |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-10-2010 23:55 |
|
|
Wyciągnęłam dłoń i uśmiechnęłam się.
-Zgoda?
Nie mam pojęcia, co mną kierowało. Wizja palonych w szkole dzieci jakoś wyparowała, tak samo jak przetrzymywanie w dołach i krzyki "Zamknij się!!", gdy Nick był jeszcze przetrzymywany w dharmowskich celach. Wspólna wędrówka i kilka ostatnich dni uświadomiło mi, że trzeba pomagać sobie bez względu na pochodzenie. Gdyby nie oni, już dawno leżałabym jako trup w jakimś rowie.
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
Jack Shitman
Użytkownik
Postać: Jack
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-10-2010 23:57 |
|
|
Laura wbiła nóż w ziemię, usiadła i zaczęła płakać nad swoim losem przed słupami Dharmy |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 15-10-2010 00:00 |
|
|
Dores także płakała nad swoim losem w chatce, przywiązana do krzesła. Wkrótce ją to zmęczyło i zasnęła w tej niewygodnej pozycji.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-10-2010 00:01 |
|
|
Nicholas ucieszył się i uśmiechnął szeroko. Nie mogła tego zobaczyć, ale mogła poczuć dłoń Nicholasa zaciśnięta na swojej szyi dłoni.
- Zgoda! Ciekawe co by zrobiła Leslie jakby to zobaczyła... |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-10-2010 00:03 |
|
|
-Skąd ja znam? Ty niewychowany bachorze, ojciec nie nauczył Ciebie że to starsi zadają pytania? Gadaj kim jesteś, kiedy my teraz jesteśmy? No mów szybko, może swoje lata mam lecz nadal jestem sprawny. |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-10-2010 00:05 |
|
|
-Ano właśnie, Leslie! Wy coś kręcicie, nie?- mrugnęłam do niego i osiadłam, opierając się wygodnie. Pomieszczenie zaczęło wypełniać się powoli zapachem pizzy.
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 15-10-2010 00:05 |
|
|
Po relaksującym prysznicu, Liam wyszedł z łazienki mocno odprężony. W domku była przerażająca pustka więc od razu skierował się do okna. Odsłonił firankę i wyjrzał na wioskę, wypatrując znajomych. Norton nawet nie brał pod uwagę faktu, że nie przenieśli się w czasie podobnie jak on. Ale to, że do tej pory ich nie spotkał coraz bardziej go martwiło. Zdecydowanym ruchem zasłonił okno i usiadł w kuchni przy stole. Wyjął z szafki czystą kartkę, długopis i korzystając ze spokoju, chcąc zrozumieć przenosiny w czasie, zaczął rozrysowywać kolejne wydarzenia.
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Postać: Alice Smooth
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-10-2010 00:08 |
|
|
Zdyszana dobiegła na miejsce. Rozejrzała się zeszklonymi oczyma po okolicy. W pamięci odtworzyła ten sam obraz, tyle, że z 1977 roku. Nie mogła w to uwierzyć. Tkwiła właśnie w 2004 roku i miała tyle lat co w '77. Przygryzła wargę i wpatrywała się w osłupieniu w swój domek, który dzieliła z Liamem i Kevinem, nieco odremontowany, ale wciąż ten sam, następnie sentymentalnie rzuciła okiem na chatkę Howarda. Zwiedziona ciekawością, ruszyła w tamtym kierunku. Czuła, jakby miała za chwilę ujrzeć podstarzałą wersję ukochanego. Serce przyspieszyło kołatanie, gdy zapukała do drzwi. |
|
Autor |
Draco Malfoy
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-10-2010 00:08 |
|
|
Evan był pod coraz większym wrażeniem. Po raz pierwszy trafił na drugiego takiego typa, jak on sam. Po chwili wróciła mu jednak dawna pewność. Ty mi tu nie rozkazuj! - nasrożył się. W każdej chiwli mogę cię zabić! - zaśmiał się. Zaraz dołączysz do jednej panienki, która dziś upolowałem. - Kpił sobie ze swojego rozmówcy. Nie zabił go od razu tylko dlatego, że zaciekwaił go on trochę. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-10-2010 00:09 |
|
|
- My... co!? Ona mnie nienawidzi! - oburzył się. - Jest chamska i lubi się znęcać nad nami. Uważa nas za gorszych, a nic o nas nie wie... - powiedział, wciągając nosem zapach pizzy. |
|
Autor |
Jack Shitman
Użytkownik
Postać: Jack
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-10-2010 00:14 |
|
|
Otrząsnęła się, wciąż zapłakana ruszyła do wioski, tym razem zauważyła domy, w których się palą światła. Dharma wróciła? Nie, oni są wybici. Inni żyją w dżungli, te numerki są nieuchwytne. Ciekawe kto to w takim razie? Podeszła do jednego z tych domów, grzecznie zapukała. |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-10-2010 00:14 |
|
|
-Kto się czubi ten się lubi!- przekazałam mu tę prawdę życiową, po czym zmieniłam temat. -Szukaj ketchupu i majonezu, zaraz będziemy JEŚĆ!
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-10-2010 00:19 |
|
|
Nicholas wstał i zaczął szukać po szafkach tych... dodatków, znalazł tylko dwie butelki ketchupu.
- Zero mayonnaise'u - przyznał. - Ciekawe gdzie reszta. Chyba w dwójkę nie będziemy jedli.
Edytowane przez Lion dnia 15-10-2010 00:19 |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-10-2010 00:21 |
|
|
-Mi to nie przeszkadza.- wzruszyłam ramionami. -Chyba, że Ty masz jakieś uprzedzenia... Zresztą, nie marudź tylko jedz!- uśmiechnęłam się znów i wyciągnęłam z piekarnika blachę, na której leżała pachnąca, wypieczona pizza.
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-10-2010 00:22 |
|
|
Do jednej z panienek? Ciekawe kto. Mógłbym go zabić, lecz co się wtedy stanie? Zmienię przeszłość lub przyszłość? Może
-Ok, prowadź mnie tam - rzekł Ted, schował nóż i uśmiechnął się do niego. -Pójdę z Tobą. Powiedz mi tylko jak się nazywasz? |
|
Autor |
Draco Malfoy
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-10-2010 00:24 |
|
|
Evan był pwrosto oczołomiony bezczelnością Edgara. Evan. - powiedział krótko. Idziemy. - co powiedziawszy ruszył w stronę chatki. Miał nadzieję, wyciągnąć od nieznajomego, kim jest i czego szuka na JEGO wyspie. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-10-2010 00:25 |
|
|
- Dobra - Nick pomyślał, że jak ktoś obcy poleca mu jedzenie bez reszty jego kolegów, to tak zrobi. Pokroił średnio dużą pizzę na osiem części, cztery nałożył jej, a cztery zostawił sobie. - Jak nie będziesz głodna to oddaj mi jeden kawałek, bo ja jestem bardzo! |
|