Autor |
RE: Wyspa |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-10-2010 20:33 |
|
|
Ashley spojrzała swoimi niebieskimi oczami na Josha, nic nie odpowiadając. Złapała Nicka a bark i zaczęła intensywnie grzebać w jego ramieniu. Tak, Wyspa z nią nie skończyła, ale mimo tego na jej miejscu spieprzałabym stąd jak najszybciej, bo jak ją dorwę, to Wyspa nie będzie miała z kim kończyć - odpowiedziała Joshowi, a na słowo "dorwę", wbiła jeszcze głębiej scyzoryk. Po kilku minutach kula była już wyciągnięta, a Ashley robiła opatrunek na rękę Nicholasa, z kawałka jego koszuli. Niedługo powinien się obudzić - rzuciła, gdy nagle zza krzaków wyszedł Richard z jakąś dziewczynką. Cco ? - spytała zaskoczona, nie wiedząc co w tej chwili się stało. Richard ich nie poznawał, zresztą u Agresorów nie było żadnej małej dziewczynki. Richard, to my! Uciekliśmy z rąk tych włoskich żołnierzy i mamy dla Ciebie wiadomość. Josh, daj to jemu - powiedziała, podchodząc do Alperta i przyglądając mu się ze zdziwioną miną. |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-10-2010 20:35 |
|
|
Ted, Dores i Bernard? wędrowali po dżungli w poszukiwaniu innych ludzi. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-10-2010 20:41 |
|
|
Josh oparł nieprzytomnego Nicka o skałę i zabrał Jeffowi kartkę. Po wyschnięciu dało się z niej odczytać pojedyncze słowa. Z wahaniem podszedł do Alperta. Podał wiadomość zdziwionemu mężczyźnie. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-10-2010 20:55 |
|
|
Nicholas obudził się. Leżał oparty o skałę i czuł jakby ktoś odciął mu połowę ramienia. Spojrzał tam - był tam dziwny opatrunek zrobiony z jego koszuli i przyklejony (czymś). Rozglądnął się, był tu Richard z jakąś dziewczynką. Pierwszy raz ją widział. Poza ty jakoś dziwnie szumiało mu w głowie. Chrząknął i przypatrywał się reszcie. |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-10-2010 21:18 |
|
|
Suchy piasek przykleił się do mokrej koszuli i spodni Veronicy. Czuła się mało komfortowo. Nagle niebo stało się fioletowe a Fergusson poczuła się jakby jakaś wielka ręką ściskała jej głowę, w uszach straszliwie zdzwoniło. Po chwili wszystko minęło, ale ona wciąż pozostawała w lekkim szoku nie zwracając nawet najmniejszej uwagi na Tamarę, jej słowa i to, że po chwili weszła do dżungli. Jej uwagę przykuł jednak Richard a dokładniej osoba mu towarzysząca.
- Richard... - Wydusiła z siebie. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-10-2010 21:22 |
|
|
- Jakiego statku? P czym wy mówicie?- powiedział zdezorientowany Richard patrząc na nich, wziął od nich kartkę, po czym rzekł- Co to jest? Nic z tego nie rozumiem... skąd znacie moje imię, bo ja jakoś was nie znam...
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-10-2010 21:24 |
|
|
Nicholas spojrzał zaskoczony na Richarda. Chyba za długo siedział w lesie... |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-10-2010 21:26 |
|
|
Veronica prychnęła zirytowana zachowaniem Richarda.
- Mógłbyś nie robić z nas idiotów? - Rzuciła do niego.
Usiadła na rozgrzanym piasku i zaciągnęła się kilka razy mocniej powietrzem. To dopłynięcie do brzegu nieźle ją osłabiło. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-10-2010 21:27 |
|
|
Ashley zatkało. Richard udawał kretyna i wmawiał im, że ich nie poznaje, niebo robi się fioletowe, a w głowie cały czas słyszę ten pojebany dźwięk. Słuchaj Richard. Jesteśmy Agresorami, razem z Tobą. Naszą przywódczynią była Meadow Farese i naszym głównym zadaniem jest zniszczyć Dharmę. Nie wiem czy coś z tego kumasz, ale taka jest prawda - powiedziała zniecierpliwiona, tłumacząc Alpertowi jak małemu dziecku, że są po jego stronie. |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 10-10-2010 21:32 |
|
|
Chwilę przed uderzeniem Dharmabusa w drzewa, miało miejsce niezwykłe zjawisko. Niebo zrobiło się fioletowe, a roznoszący się dookoła dźwięk był nie do wytrzymania, tak że Liam był gotów puścić kierownicę aby zatkać uszy. Po kilku sekundach wszystko wrócił do normy, z tą różnicą, że zamiast drzew przed Dharmabusem rosły małe krzewy, po których bez problemu przejechało auto. - Co to było? - zapytał przerażony Liam, patrząc na równie zdziwione twarze dziewczyn.
/rozumiem, że przenieśliśmy się w czasie?
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
Edytowane przez Lincoln dnia 10-10-2010 21:34 |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-10-2010 21:55 |
|
|
- Co ty opowiadasz... Meadow?- spytał odwracając się i spoglądając na dziewczynkę- Jaką Dharmę? Nie znam was. Meadow idź po resztę, trzeba dowiedzieć się kim są ci ludzie.
Rzekł, a dziewczyna natychmiast pobiegła.
/Tak, zgadza się, całej Dharmy jeszcze nie ma.../
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-10-2010 21:59 |
|
|
To...to jest Meadow !? - nie mogła w to uwierzyć. Meadow nie żyła, a tu nagle pojawia się jako małe dziecko. Ale jeśli to dzieje się naprawdę, to oznaczać może tylko jedno. Spojrzała na Richarda i wtedy coś się jej przypomniało. Richard...my naprawdę nie jesteśmy waszymi wrogami. Jesteśmy jednymi z was. Nie możemy wytłumaczyć tego, że nas nie pamiętasz, ale my pamiętamy wszystko. Wiemy nawet o Jacobie ! - dodała po chwili, mając nadzieję, że Richard coś sobie przypomni i uzna ich jako sojuszników. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-10-2010 22:01 |
|
|
"Meadow idź po resztę?" Dziwna zbieżność imion... - pomyślał Nicholas. Po chwili dowiedział się, że Ashley uważa, że to jest Meadow. WTF? |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-10-2010 22:02 |
|
|
- Skąd wiecie o Jacobie?- spytał szorstko mężczyzna mierząc ich wzrokiem. Nie podobało mu się to, że ci idzie wiedzą o czymś o czym nie powinni- Skąd znacie Meadow?
|
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-10-2010 22:03 |
|
|
No to zajebiście. - Burknął odprowadzając wzrokiem małą włoszkę, znikającą w zaroślach. Stanął za Ashley słuchając jej przemówienia. - To nie jest prawda.. - Szepnął spoglądając na Richarda, który wydawał się faktycznie nie wiedzieć kim są Agresorzy. |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
|
|
- I o Dharmie! - Dodała Veronica wciąż patrząc w miejsce gdzie przed chwilą stała mała Medow. To na pewno zwykły przypadek - Tłumaczyła sobie w myślach.
Edytowane przez shan dnia 10-10-2010 22:04 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
|
|
Josh spojrzał zdziwiony na Richarda. Meadow? To małe, bezbronne dziecko to ich przyszły przywódca? Przygryzł wargę. Próbował zrozumieć całą tą sytuację, ale po prostu się nie dało. Przeniósł wzrok w stronę dżungli. Dałby sobie rękę uciąć, że w miejscu, gdzie stała dziewczynka rosło drzewo jeszcze przed fioletowym niebem. |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-10-2010 22:07 |
|
|
- Meadow Farese była naszą przywódczynią, ale zginęła... zamordowano ją... - Spojrzała na niego. Przyszła jej głupia myśl do głowy, tak śmieszna i absurdalna, że mimowolnie się uśmiechnęła. Jedyne co jej przychodziło do głowy było głupie. Można by powiedzieć, że to fioletowe niebo mogło spowodować u Richarda zanik pamięci, ale jeszcze kwestia tej małej Meadow. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-10-2010 22:07 |
|
|
Richard, zastanów się dobrze. O Jacobie wiedzą tylko ludzie, którzy chronią Wyspę. Sam nam o nim powiedziałeś. Przynosiłeś nam rozkazy od Jacoba. Jak myślisz, skąd to wszystko wiemy ? Jest tylko jedna odpowiedź na to pytanie. Ty nam to musiałeś powiedzieć - wszystko było pokręcone, Ashley nie wiedziała, jakby mogła Richardowi to wytłumaczyć lepiej. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-10-2010 22:12 |
|
|
- Zginęła?- spytał marszcząc czoło- O czym wy opowiadacie... zaraz się właśnie dowiemy skąd wiecie to wszystko, nie popuszczę wam. Jesteście szpiegami, mogłem się zorientować od razu.
Edytowane przez April dnia 10-10-2010 22:12 |
|