Autor |
RE: The Dharma Initiative |
Michelle
Użytkownik
Postać: Miśka
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-09-2010 23:30 |
|
|
- Z tego co mi powiedzieli to dowodzi nimi jakiś... - powiedziała próbując sobie przypomnieć imię.- W każdym bądź razie Richard Alpert podlega temu komuś. Wiem, że mieszkają w dżungli w namiotach i, że mają nową przywódczynię, która jest niechętnie nastawiona do jakiejś inicjatywy, którą ludzie Alperta uważają za jeden wielki śmietnik i chcą ją zlikwidować. Moim zadaniem było dowiedzieć się gdzie aktualnie są i jakie mają plany w stosunku do tej instytucji i do nich.
Rzekła przegryzając tosta i uważnie patrząc na mężczyznę. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 13-09-2010 23:30 |
|
|
STACJA BURZA (albo to, co z niej zostało)
Ta eksplozja zaraz przyciągnie tu dharmowców. - Dores zaczęła się rozglądać. Trzeba ukryć gaz i maski. Tak, żeby ich nie znaleźli! - znów próbowała wstać o własnych siłach.
We are all evil in some form or another, are we not?
Edytowane przez Otherwoman dnia 13-09-2010 23:33 |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-09-2010 23:34 |
|
|
Bernard po chwili namysłu mając przed sobą wizję wściekłych Dharmowców powiedział:
Ja ukryję butle i maski a ty sobie odpocznij Dores - po tych słowach Bernard zabrał butle i maski i dał dyla z tego miejsca pozostawiając Dores samą pod drzewem. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 13-09-2010 23:38 |
|
|
Dores popatrzyła dziwnie na Bernarda umykającego ze sprzętem. Obawiała się, że gdzieś to schowa i nie powie, gdzie. W dodatku zostawił ją na pastwę tych stukniętych profesorków i ich przydupasów. Podtrzymując się drzewa, stanęła na nogi.
|
|
Autor |
Howard Barnett
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-09-2010 23:39 |
|
|
- No cóż ta inicjatywa to my. - odparłem podnosząc głos - a kiedy przyjdzie co do czego to wybijemy tych ludzi w pień.
Nie wiem dlaczego, ale ta uwaga o Dharmie mnie zdenerwowała. Jak te dzikusy mogą nas uważać za śmieci?
- Myślę, że na dziś skończymy. - powiedziałem chłodno i wyszedłem z pokoju. |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-09-2010 23:40 |
|
|
Bernard tymczasem chyłkiem biegł przez dżunglę z całym sprzętem mając cichą nadzieję że pozbył się Dores na jakiś czas. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 13-09-2010 23:45 |
|
|
Plaża w pobliżu byłej stacji Burza
Dores próbowała zaś oddalić się od miejsca zajścia. Zataczając się i podtrzymując drzew dotarła na plażę. Zrobiło jej się niedobrze i zwymiotowała. Przeszła jeszcze parę kroków i usiadła w cieniu drzewa, na granicy plaży i lasu.
/powinien być jeden temat, bo nie wiem, gdzie mam to pisać . Ale jestem koło stacji Dharmy i blisko baraków, więc niech będzie tutaj /
Edytowane przez Otherwoman dnia 14-09-2010 00:03 |
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Postać: Alice Smooth
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-09-2010 23:57 |
|
|
W momencie, kiedy Elena zaczęła śpiewać wyłączył się prąd. No bez przesady, aż tak źle nie śpiewała - pomyślała, rozglądając się po pomieszczeniu.
- Yyy, gdzieś tu były świece - wymacała dłońmi szufladę i wyciągnęła z niej przedmiot o woskowej teksturze. W takich momentach podziwiała osoby takie, jak Gigi. Lil by tak nie mogła. Kochała świat takim, jakiego widziała. Te wszystkie rośliny, zwierzęta, wszystko dookoła, w ciągłym mroku - to byłoby dla niej najgorszą karą.
Rozpaliła świece i rozstawiła na stole i meblach kuchennych.
- Ciekawe, dlaczego nie ma światła - powiedziała, drapiąc się po głowie.
Wypadało skomentować debiut Eleny.
- Eeee... yyy... to było całkiem... eee niezłe - odchrząknęła kilkakrotnie.
Ciemność ma swoje plusy - Elena nie widzi mojej zmieszanej twarzy!
Edytowane przez Gooseberry dnia 13-09-2010 23:59 |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-09-2010 00:05 |
|
|
By budować razem zamki, Edgar specjalnie zdjął buty i swoje skarpety, jego koszula od kopania rozerwała się. Wyglądał teraz jak jakiś dzikus, jakby żył kilka lat sam na tej wyspie. Zerwał sobie z pobliskiego drzewa dwie papaje, by zjeść. Nagle Edgar został oderwany od zabawy z Rafałkiem, gdy usłyszał eksplozje i zobaczył ogień około 600 metrów dalej. Ruszył w tamtym kierunku, widział z oddali płonący budynek. Koło jednego drzewa widział kobietę, która siedziała i patrzyła w morze. Szedł w jej kierunku, trzymając papaje w dłoni. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 14-09-2010 00:07 |
|
|
Dores miała jeszcze mroczki przed oczami z powodu uderzenia, dlatego nie zauważyła, że ktoś się do nie zbliża. Podparła ręką czoło i czekała, aż ból głowy minie. Nie miała na razie siły nigdzie iść.
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-09-2010 00:10 |
|
|
Nie widziałem jej w Dharmie, zapamiętałbym ją. Ona musi być agresorem! Dostanę natychmiastowy awans jeśli ją zabiorę ze sobą! Edgar spojrzał na nią dokładnie, nie wyglądała groźnie.
-Hej. Mogę się przysiąść? Chcesz papaje? |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 14-09-2010 00:15 |
|
|
Dores aż podskoczyła, gdy nagle usłyszała tuż obok siebie głos jakiegoś mężczyzny. Odruchowo sięgnęła po nóż. Gdy zapytał, czy chce papaję, zdziwiła się trochę. Zmierzyła go wzrokiem i zobaczyła podarte ubranie.
Jesteś z Dharmy? - zapytała, trzymając nadal wyciągnięty przed sobą nóż. Bo jeśli tak, to chyba robią jakieś cięcia budżetowe. - stwierdziła z przekąsem, zauważając, że człowiek nie dość, ze był obdarty, to nie miał nawet butów.
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-09-2010 00:19 |
|
|
-Gdybym był z Dharmy to powinienem nosić te idiotyczne stroje, a jak widzisz tego nie mam. Nie, nie jestem z Dharmy, jestem rozbitkiem, razem z moim synem się rozbiliśmy na tej wyspie. Nadal nie odpowiedziałaś na moje pytanie. - powiedział Ted drapiąc się po brodzie. Zignorował to że wyjęła nóż, nie stanowiła dla niego zagrożenia. Umiał doskonale kłamać, miał nadzieję że zabierze ona go do swojego obozu i zostanie szpiegiem! |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 14-09-2010 00:24 |
|
|
Tak! Chcę papaję! - powiedziała stanowczo Dores, gdyż od tamtego królika nic jeszcze nie jadła. Nie opuściła jednak noża, gdyż wciąż była nieufna. Ile ten twój... eeee... syn... - z trudem przeszło jej to przez gardło. ... ma lat?.
Edytowane przez Otherwoman dnia 14-09-2010 00:24 |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-09-2010 00:30 |
|
|
-Ma 12 lat - powiedział bez wahania Ted, chociaż sam nie wiedział. Podał jej papaje i usiadł obok niej - Jak masz na imię? Jak długo tutaj żyjesz? Też tak jak ja uciekasz przed tą całą Dharmą? Chcieli mnie zamordować, a mojego syna trzymali w klatce. - skończył mówić, zastanawiał się jak zjeść papaje, potrzebował noża by ją obrać - Pożyczysz mi nóż? |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 14-09-2010 00:42 |
|
|
Taki szczyl??? - Dores na wiadomość o wieku Rafalka aż parsknęła i wypluła papaję. Nie znosiła dzieci. Na całe szczęście wśród Innych żadnego nie było, gdyż na wyspie nie można było rodzić. Gdy spytał o nóż, znów wzmogła swoją czujność. Ja ci obiorę. - powiedziała beznamiętnym tonem, nie zamierzając oddać nieznajomemu swego ulubionego noża.
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-09-2010 00:50 |
|
|
-Ok, tylko powiedz mi czemu nie odpowiedziałaś na moje pytania? - oznajmił Ted podając papaje. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 14-09-2010 00:57 |
|
|
Na jedno odpowiedziałam. To odnośnie papai. Jakie było drugie? - Dores nie skupiała się na rozmowie, gdyż w głębi duszy zastanawiała się, czy ten człowiek nie jest jednak z Dharmy. Po chwili jednak pomyślała, że można go ze sobą zabrać i wymusić prawdę. Już ona to potrafiła. Przydałby im się zakładnik, zwłaszcza, że Michelle przepadła bez wieści...
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-09-2010 01:03 |
|
|
-Drugie to było pytanie o Twoje imię. Kim jesteś? - już go to powoli męczyło, już chciał by go zaprowadziła do swojego obozu. Niestety będzie musiał pozbyć się Rafałka, nie chciał ryzykować jego życia. A może zabrać go ze sobą, byłby z daleka od Dharmy, która nie interesuje się jego losem. Tam mogliby żyć spokojnie razem. Ted zastanawiał się co będzie lepsze dla Rafałka. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 14-09-2010 01:08 |
|
|
Jestem Dores. - przedstawiła się. Jak nie masz, gdzie spać, mogę zabrać cię ze sobą. - dodała, mając nadzieję, że człowiek na coś się przyda. W tym momencie jej uwagę przykuło coś zbliżającego się do nich. Było to dziecko! Dores od tak dawna ich nie widziała. Przyglądała się temu dziwnemu zjawisku.
|
|