Pochodzenie : Nowy Jork
Data urodzenia : 7 Marca 1946
Tommy Angelo - Pochodzi z bardzo biednej rodziny. Jego ojciec pochodził z Sycili za to matka była Amerykanką. Matka umarła gdy Tom miał 3 lata. 2 lata po śmierci matki Ojciec Tommy'iego został pobity na śmierć i okradziony. To wydarzenie na zawsze utkwiło w pamięci chłopca. Angelo godzinami chodził po mieście szukając jakiejkolwiek pomocy lecz bezskutecznie. W końcu młody chłopiec usiadł wyczerpany na ulicy licząc, że ktoś się nim zainteresuje. I tak też się stało. Przechodził akurat tamtędy mężczyzna ubrany w drogi garnitur oraz kapelusz. Widząc chłopca na ulicy podszedł do niego i spytał co mu się stało. Po tym jak facet wysłuchał historii chłopca zabrał go do siebie i zaproponował mu pewien układ. Chłopak może mieszkać u mężczyzny ile będzie chciał pod warunkiem, że spłaci ten dług, gdy będzie już dorosły. Tommy przyjął ten układ. Gdy Angelo skończył 18 lat jego opiekun opowiedział mu czym naprawdę się zajmuje. Pan Scaletta (tak nazywał się opiekun Toma) był szefem mafii działającej w tamtych czasach. Scaletta powiedział, że Angelo spłaci swój dług dołączając do mafii. Chłopak nie miał większego wyboru, więc się zgodził. Tommy przez kilka lat wypełniał drobne oraz mniej drobne przysługi dla mafii. Dopiero w 1969 roku pan Scaletta dał mu prawdziwe zadanie. Angelo musiał zlikwidować prokuratora, który posiadał dokumenty obciążające mafię. Chłopak zastanawiał się długo nad przyjęciem tej propozycji. W końcu Tom się zgodził. Po zabiciu prokuratora, ostatecznie stał się członkiem mafii. Od tamtej pory jego zadaniem było likwidowanie osób, które zagrażały mafii oraz bycie osobistym ochroniarzem jego opiekuna. Kilka lat po tym wydarzeniu Scaletta wpadł przerażony do swojego domu mówiąc, że grozi im obu niebezpieczeństwo. Mężczyzna wyjaśnił, że zrobił coś przez co mafia może ich zabić. Nie wyjaśnił dokładnie co zrobił oraz jakie niebezpieczeństwo im grozi. Nie czekając długo facet zadzwonił do swojego starego przyjaciela w celu załatwienia pracy Tommy'iemu . Scaletta wyjaśnił, że Angelo będzie od teraz pracować w Inicjatywie Dharma. Chłopak wiedział, że Scaletta nie odpowie mu na jego pytania więc bez większego sprzeciwu następnego dnia wyruszył na wyspę.
Zatwierdzam
~~ Cas
Preferowany obóz : Dharma
Edytowane przez Wyspa dnia 08-09-2010 20:18
Skocz do Forum:
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Otherwoman 04/10/2024 11:29 Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...
Otherwoman 04/10/2024 11:26 Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.