Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 21 2024 22:55:08 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 7
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
moja pani od literat...
Książki
hrh
lol
Rwać czy nie rwać?

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny01:51:31
Michal 1 week
Otherwoman 1 week
mrOTHER 2 weeks
Lion 2 weeks
Lincoln 8 weeks
Flaku10 weeks
Isabelle12 weeks
chlaaron29 weeks
Diego32 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 12 - Archiwum | Alaska
Autor Podsumowanie dla Zagubionych
Amelia
Użytkownik

Postać:
Ruby

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 07-07-2010 17:32
PŁUG
Znajduje się w garażu Marka w miasteczku. Pług jest sprawny, jednak nie ma benzyny.

AUTOKAR
Jest sprawny, nie ma w nim benzyny, Dores przebiła w nim opony.

DOMEK I WEJŚCIE DO KANAŁÓW
Alice została zaciągnięta do jednego z domków w miasteczku. Idąc jej tropem Jack odkrył w piwnicy tego domku pancerne drzwi, przez które nie mógł przejść. Na podłodze znalazł okładkę zeszytu, z którego zostały powyrywane wszystkie kartki. Na okładce widniało nazwisko właściciela: Sierra Nevada. Później do tego samego domku weszła Margaret i Isabella. Spotkały tam mężczyznę, który mierzył do nich z pistoletu. Po chwili uciekł do piwnicy i przeszedł przez pancerne drzwi, nie domykając ich. Gdy Margaret i Isabella poszły za nim, przeszły przez drzwi i znalazły się w kanałach ściekowych Nie zagłębiły się jednak dalej, gdyż w tunelu znajdowali się uzbrojeni ludzie.
Alice, Ines i Simon obudzili się w pomieszczeniu, w którym znajdowała się scena i pięć rzędów krzeseł. Wyglądało to jak prowizoryczny teatr. Wszyscy byli zamknięci w klatce, a pilnowała ich kobieta w czerwonym płaszczu i wilk. Simon stracił palec i został wypuszczony. Alice "zabiła" staruszka, którego przyniósł Czerwony Kapturek i dzięki temu "awansowała" i została przeniesiona do bardziej luksusowego pomieszczenia, gdzie była ubikacja.
Tymczasem do tego samego domku weszła Dorothy. W piwnicy udało jej się odnaleźć ukryty domofon i zadzwoniła. Po podaniu hasła, pancerne drzwi się otworzyły i Dorothy znalazła się w kanałach.

Dorothy Sloan napisała:
System kanałów ściekowych, znajdujący się pod całym miasteczkiem, był jak ogromny labirynt. Bez mapy można było się zgubić. Ja takową trzymałam w kieszeni płaszcza. Wejść do tuneli było kilka. Niektóre znajdowały się w domkach (tak jak to, którym się dostałam), a inne w piwnicach miejsc publicznych itp. Podróżując po ściekach, co jakiś czas natykałam się na szczelnie zamknięte drzwi. Mimo to szłam dalej, zaciskając zęby.

W końcu Dorothy doszła do siedziby Czerwonego Kapturka. Okazało sie, że znają się od dawna. W rozmowie został wspomniany jakiś klaun. Później Dorothy odnalazła pokój w którym była trzymana Alice. Wypuściła ją i wyprowadziła z kanałów.

Ines nadal znajduje się w klatce w "teatrze"

TEATR NA WYSPIE
Po rozmowie Jacka ze Sierrą okazało się, że istnieje jakiś opuszczony teatr na wyspie, która znajduje się w pewnej odległości od miasteczka. Sierra na wyspie zostawiła swój samochód, bo jej się zepsuł i postanowiła pójść na stację benzynową i poprosić kogoś o pomoc. Twierdzi, że jest dziennikarką i pisała reportaż o miasteczku i hotelu, oraz że ktoś jej ukradł zeszyt i ona nigdy nie była w tej piwnicy w domku.
Jack jej nie uwierzył i Sierra została postrzelona przez niego, jednak Mark uratował jej życie. Gdy ocknęła się, powiedziała, że w jej samochodzie który został na wyspie jest kanister z benzyną. Mark wiedział o jaką wyspę chodzi, więc narysował mapę i dał ją Monice, żeby mogła tam pójść.

ŚMIERĆ DOROTHY
Dorothy umarła przy porodzie. Urodziła dziewczynkę, którą kazała nazwać Suzanne. Przed śmiercią powiedziała Markowi, coś o klaunie i o tym, że on musi zabić ich rodziców. Mark zdawał się nie wiedzieć, o czym dziewczyna mówi.

WŁAŚCICIEL HOTELU - Edward Maldone
Jack i Dores poszli do jego domku, który znajdował się kilka kilometrów od miasteczka. Jack kupił hotel i teraz on jest jego właścicielem. Edward został podpalony i zginął, ale zanim to zrobił opowiedział skróconą wersję historii hotelu:

Edward Maldone napisał:
Budowę hotelu rozpoczął w 1964 roku amerykański milioner, Gary Baker. W trakcie budowy wybuchła jakaś bójka między robotnikami i jeden z nich zginął. Nie wiadomo, co się tak naprawdę tam wydarzyło i o co się pokłócili. W każdym razie Baker nie zrezygnował z budowy i 4 lata później Overlook został oficjalnie otworzony. Cieszył się popularnością do 1987 roku, kiedy to Baker powiesił się w jeden z hotelowych wind z nieznanych mi przyczyn. Po tym wydarzeniu nikt nie chciał zainwestować w hotel. Dopiero w 2005 ja go kupiłem i wyremontowałem. I teraz tego żałuję. Nie dość że remont doprowadził mnie niemalże do bankructwa, to jeszcze nie mogę się pozbyć tego przeklętego nawiedzonego hotelu...

Jak coś jest nie jasne, to pytać smiley

Wyślij Prywatną Wiadomość
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Lion
02/11/2024 17:56
wlasnie tak myslalem ze tu wejde i zastane mumie other i umby

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Archiwum