Autor |
RE: Hotel Overlook |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-06-2010 01:22 |
|
|
Jack ponownie obudził się, gdy usłyszał pukanie do drzwi. To dzieciak wrócił, wykonał swoje zadanie. Od razu usnął, dając Jackowi aparat do ręki. Przeglądał on teraz wszystkie zdjęcia, z imprezy które dzieciak robił z ukrycia. Tom postarał się w swoim notatniku notować wszystkie informacje, które usłyszał. Dzięki czemu Jack wiedział teraz kto jest kim, nie spotykając tych ludzi. Dzieciak szybko zasnął, Jack ponowie wyszedł z swojego pokoju by sobie pochodzić. Poszedł do baru, zobaczył faceta, którego wczoraj pobił
-Witaj.
Edytowane przez Furfon dnia 08-06-2010 01:37 |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-06-2010 01:43 |
|
|
Elena mimo że była podpita, nie mogła zasnąć. Wstała z łóżka i zaczęła grzebać w swojej walizce. Znalazła tam butelkę tequili i latarkę.
- Świetnie - mruknęła pod nosem i włączyła latarkę. Przez przypadek poświeciła śpiącej Monice i Chrisowi po oczach. Nie patrząc na to, czy ich obudziła czy nie, szybko ulotniła się z pokoju i wyszła na korytarz, popijając alkohol.
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-06-2010 01:49 |
|
|
Facet zasnął na fotelu, Jack chciał go zamordować lecz zrezygnował. Zignorował go, teraz nic nie mógł mu zrobić. Dzieciak nie dowiedział się jak on ma na imię, więc nie znał jego słabych stron. Jack opuścił hotel, chciał się chwilę przewietrzyć. |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-06-2010 01:58 |
|
|
Elena doszła do końca korytarza i wyglądnęła przez okno. Dojrzała Jacka, spacerującego na dworze. Wzięła łyk tequili i otworzyła okno. Skierowała latarkę w jego stronę. Światło padło na postać mężczyzny, dzięki czemu był dobrze widoczny.
- Hej, Jack, gdzie dzieciaka zgubiłeś? - zawołała.
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-06-2010 02:01 |
|
|
Gdy Jack usłyszał głos szybko zareagował. Odwrócił się, wyjął latarkę i zaświecił. Widział Elenę, wyglądał na pijaną. Może ją zabije?
-Jakiego dzieciaka? - Jack zapierał się w najlepsze, nadal nie potrafił się do niego przyznać.
//zrób ze mną co chcesz, //
Edytowane przez Furfon dnia 08-06-2010 02:08 |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-06-2010 02:09 |
|
|
- Tego dzieciaka z którym w windzie byłeś! Miał takiego wrzeszczącego futrzaka... - powiedziała i zmrużyła oczy gdy światło padło na jej twarz. Po chwili Jack wyłączył latarkę. Popatrzyła w jego kierunku, jednak... już go nie było. Zniknął. Stała jeszcze przez chwilę w oknie, po czym postanowiła pójść jednak spać. Weszła do pierwszego lepszego pokoju rzuciła się na puste łóżko.
Edytowane przez Amelia dnia 08-06-2010 02:35 |
|
Autor |
grzechuuu
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-06-2010 06:51 |
|
|
Nie chcąc robić zamieszania, poszedłem za facetem od suszarek. Tamten gość przy mnie wymięka, muszę działać szybciej. Po ciemku z małymi problemami doszedłem do pokoju i szybko położyłem się na łóżku. Bałwana z okna położyłem obok Sharon, a sam rzuciłem się na łóżko. Wtedy nie wiedziałem jeszcze, że leży na nim Ines... |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Postać: Gregory Cooper
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-06-2010 07:55 |
|
|
Piotr ocknął się przy basenie z niewielkim bólem głowy. Ruszył powoli korytarzami do swojego pokoju. Gdy już tam dotarł wziął jakąs tabletkę, uwalił się na łóżko i znowu zasnął. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-06-2010 08:34 |
|
|
Dziewczynę obudziło głośne chrapanie, otworzyła oczy i już chciała upomnieć Siergieja, kiedy zauważyła jego nieobecność. - Szybko się ulotnił. - Powiedziała cicho wstając, a tym samym rozprostowując kości. Na łóżku obok spał jakiś facet, widziała go pierwszy raz na oczy. Pewnie współlokator.. Owinięta prześcieradłem zaczęła zbierać bieliznę która leżała w najróżniejszych zakątkach pokoju. Pozbierała wszystkie ubrania i weszła do łazienki, aby je założyć. Po tym czynie wracając do swojego pokoju, dopiła wczorajsze wino i zauważyła białą kopertę, adresowaną do niej samej. Wzięła list i wyszła z pokoju kierując się do numeru 48 gdzie spał nie kto inny jak Margaret.
// okej, nie zauważyłam.
Edytowane przez jazeera dnia 08-06-2010 10:06 |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-06-2010 10:00 |
|
|
/jazeera ja już wyszedłem wcześniej z pokoju w którym była Margaret/
Bernard tymczasem obudził się w świetnym humorze w swoim pokoju. Plan dnia miał podobny jak wczoraj. W dzień przebywać wśród kóz, natomiast w nocy kopulować z jakąś dziewoją. Tym razem pragnął jednak kogoś młodszego. Tak się zastanawiając ruszył do miasteczka gdzie przez cały widny dzień miał poznawać dogłębnie życie kóz z Alaski. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-06-2010 14:20 |
|
|
Kobieta otworzyła drzwi i weszła do swojego pokoju. - Co do cholery.. - Zaczęła kiedy potknęła się o czyjeś walizki, spojrzała na karteczkę przymocowaną do jednej z nich i odczytała Margaret Evans. Dopiero teraz przypomniała sobie, że wczoraj zaproponowała emerytce, nocleg w swoim pokoju. W mordę jeża, od kiedy w tobie taka matka miłosierdzia... Skarciła się w duchu. Z zamyślenia wyrwało ją sapanie staruszki. Isabella spojrzała na łóżko gdzie spała Margaret, która co chwilę wypowiadała przez sen przepis na pieczonego kurczaka w cieście jakimś tam. No to się wkopałam.. Dziewczyna odłożyła list Siergieja na stolik i biorąc czyste ubrania poszła do łazienki na poranną toaletę. |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-06-2010 14:44 |
|
|
Otworzyłem oczy i znów to samo... Nieprzyjemny ból głowy "wyżerał" mnie od środka. Na szczęście Barney wciągnął mnie do pokoju i położył na łóżku, nie wiem jakbym wstał, leżąc po drzwiami. W pokoju nikogo nie zastałem, nawet Sary, która jest naszą lokatorką. Pościel była pognieciona, co oznaczało, że mój kumpel nieźle się wczoraj bawił. Wstałem z łóżka i poszedłem się czegoś napić. Zrezygnowany stałem nad umywalką, nie wiedząc co robić. Jednak wskoczyłem pod prysznic i zażyłem otrzeźwiającej kąpieli. Wyszedłem z łazienki nagi z nadzieją, że nikt teraz nie wejdzie do pokoju. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-06-2010 15:02 |
|
|
Ines próbowała się przewrócić na drugi bok, ale coś, a raczej ktoś ją tamował. Nie otwierając oczu zaczęła macać co to takiego nie pozwało jej poczuć się swobodnie na łóżku. Odchyliła powiekę i ujrzała przed sobą śpiącego mężczyznę, zaniemówiła i spojrzała na niego. Ubrany był we wczorajszy garnitur. Najwidoczniej nie zdążył się przebrać, ale moment! Co on tutaj robi!Szybko podniosła głowę z poduszki i rozejrzała się dookoła. Najwidoczniej się upił... nie będę go teraz przecież budzić.Wstała, okryła go kocem, który leżał na krześle i udała się w stronę łazienki, mimo tego iż nie chciała w ogóle na siebie patrzeć, spojrzała ukradkiem w lustro. Włosy wyglądały całkiem na uporządkowane, posklejane, gęste rzęsy wkomponowały się w przeszklone, niebieskie oczy, a usta wygięte w nieprzyjemnym grymasie. Wzięła szybki prysznic i doprowadziła się do porządku. Zauważyła, że na dworze jest piękna pogoda, odchyliła okno i wdychała świeże powietrze myśląc o dzisiejszych planach.
|
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-06-2010 15:10 |
|
|
Ubrałem się w jakieś zwykłe ciuchy, byle nie siedzieć nagi. Chciałem pooglądać telewizję, lecz nadal nie było prądu. Pogoda byłą piękna, więc postanowiłem wyjść na dwór, pocykać kilka pamiątkowych fotek. Idąc korytarzem szukałem Barneya, który jakby rozpłynął się w powietrzu. Wszędzie go pełno, lecz tym razem było inaczej. Przywitałem się z uprzejmą recepcjonistką i wyszedłem na dwór. Chodząc dookoła ośrodka podziwiałem krajobraz. W oknie dostrzegłem Ines. Uśmiechnąłem się do niej i pomachałem, jednocześnie mając nadzieję, że nie zraziłem jej do siebie poprzedniego wieczora. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-06-2010 15:23 |
|
|
Odwzajemniła uśmiech do Simona, który kierował się w stronę miasta, równocześnie zamykając okno, gdyż zimne powietrze dostawało się do środka, a na jej ciele pojawiła się gęsia skórka. Usiadła na parapecie spoglądając na śpiącego Neala i blondynkę. Głośno westchnęła i zeszła na dół, zamówiła śniadanie i wróciła do swojego pokoju z tacą. Ines sięgnęła ręką po książkę Dostojewskiego, która leżała na stoliku nocnym, usiadła na fotelu i zaczęła czytać Łagodną.
|
|
Autor |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-06-2010 15:57 |
|
|
Margaret obudziła się.
Przeciągnęła w łóżku... czuła się jakoś dziwnie... była trochę obolała i jakoś dziwnie szczęśliwa... już dawno się tak nie czuła.
Podniosła się ciężko z łóżka. Spostrzegła, że koło drzwi stoją jej walizki.
- Dziwne... - Powiedziała cicho. Wydawało jej się, że przyszła bez nich, ale nie pamiętała za bardzo co było wczoraj... może obsługa...
Łazienka była zajęta. "Pewnie ta miła dziewczynka, która udostępniła mi swój pokój załatwia poranne sprawy". - Pomyślała patrząc w stronę drzwi od łazienki.
"Chyba się nie obrazi, że założyłam jej koszulę nocną" - Przeszła jej przez gdy oglądała się w lustrze w o wiele za małej koszuli.
Edytowane przez shan dnia 08-06-2010 16:03 |
|
Autor |
Judith
Użytkownik
Postać: Sharon Remirez
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-06-2010 15:57 |
|
|
Shar obudziła się drżąc z zimna. Śniło jej się, że pływa. Uwielbiała pływać. Głowa nadal nie przestawała ją boleć. Mrużąc oczy rozejrzała się. Pokój nie był w najlepszym stanie, wolała nawet nie myśleć co się działo kiedy spała. Przypomniała też sobie, że miała być jakaś impreza. Zrobiło jej się odrobinę żal, że nie zwlekła się z łóżka i nie poszła do innych, ale pocieszyła ją myśl, że może to i pierwsze, ale na pewno nie ostatnie z tego typu spotkań. Przekręciła się na bok, zerwała z łóżka i zaczęła krzyczeć. Było całe mokre. Obok stał bałwan, a może raczej jego pozostałości. Zdenerwowana od razu spojrzała jednoznacznie na śpiącego towarzysza, pobiegła do łazienki, przebrała się w suche rzeczy, ogarnęła, weszła do pokoju i zaczęła intensywnie myśleć. Po chwili zamieniła swoją pościel z pościelą Neal'a, wygrzebała z szafki tubkę kończącej się już pasty do zębów, wymalowała nią z artystycznym zamysłem całą jego kołdrę od wewnętrznej strony i wylała stojące na półce obok perfumy do zlewu, wlewając do pustej butelki swoje. Zadowolona z siebie spojrzała na przyglądającą się jej zza książki Ines.
- Mam nadzieję, że nic mu nie powiesz, prawda? - zapytała szeptem czytającej współlokatorki lekko się uśmiechając.
Edytowane przez Judith dnia 08-06-2010 16:03 |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-06-2010 16:00 |
|
|
Idąc dalej zastanawiałem się, co porabia blondyna. Sprawiała wrażenie lekko zamkniętej w sobie. Zapewne w naszym zwariowanym towarzystwie kiedyś się to zmieni. Po drodze zauważyłem spore oczko wodne, przypominające polskie stawy w Tatrach, tylko trochę mniejsze rozmiarem. Postanowiłem tam pójść i zrobić pamiątkowe zdjęcie. Kiedy Monica się pojawi, zrobi to na niej wrażenie, bowiem widziałem jak w autokarze zachwycała się innymi moimi fotografiami z Europy. Po plecach przeszedł mnie zimny dreszcz, bowiem nie odziałem na siebie ciepłej kurtki. Nie miałem też zbytnio siły na dłuższą wyprawę, pewnie przez alkohol. Wróciłem do ośrodka i usiadłem w barze. Barneya jak nie było, tak nadal nie ma...
Edytowane przez Dexter dnia 08-06-2010 16:02 |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-06-2010 16:15 |
|
|
- Nie, ale to było moje łóżko- zaśmiała się kobieta w stronę blondynki, która kończyła swoje arcydzieło. Wróciła do śniadania i czytania książki. Po dłuższym czytaniu, nie mogąc przebrnąć dalej ze względu na smutną i wzruszającą fabułę odłożyła książkę i zerknęła na Neala, który spał w najlepsze. Ale się wczoraj na imprezował.W końcu postanowiła się przejść do miejsca, które powinna odwiedzić była na samym początku, wzięła płaszcz i wyszła na zewnątrz kierując się do wyjścia z hotelu. Gdy była już przed gmachem budynku spojrzała z ciekawością na mapę i udała się do kościoła. Mijała po drodze jakieś domki i przyrodę, która kryła w sobie jakąś mroczną tajemnicę. Bóg jest jednak wszędzie! Gdy stanęła przed kościołem przełknęła głośno ślinę i przekoczowała próg. Pierwsze co rzuciło jej się w oczy to figurka Matki Boskiej trzymającej Jezusa, podeszła zaciekawiona i uklęknęła. W duchy zaczęła się modlić własnymi słowami.
- W moim utrapieniu wzywam Pana i wołam do mojego Boga; usłyszał On mój głos ze swojej świątyni, a krzyk mój dotarł do Jego uszu- wypowiedziała na koniec słowa Psalmu 18, który skierowany był do Dawida. Wybacz, obiecuję, ze będę cię częściej odwiedzała.Po miłym spacerku wróciła do hotelu, aby dokończyć to co zaczęła- Łagodną.
|
|
Autor |
Rodrik Rivers
Użytkownik
Postać: NPC
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-06-2010 16:20 |
|
|
Sarah przez ten cały czas krążyła po hotelu, zwiedzając wszystkie jego zakamarki. Zostało jej jeszcze jedno pomieszczenie. Okazało się ono biblioteczką. W rogu stał fotel. Wzięła do ręki kryminał agaty Christie i zaczeła czytać. |
|