Autor |
RE: Wyspa |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-08-2010 22:33 |
|
|
Wypłukiwałam sobie spokojnie usta, gdy Elena zadał mi pytanie. Przełknęłam, wodę i podniosłam w górę kciuk.
-Czterech panów to chyba dużo? A mam jeszcze prawie cały miesiąc...- powiedziałam i mrugnęłam do niej. Potem wskazałam na Chrisa. -Wolisz, żebym pocałowała go teraz, czy później? Wtedy będę miała za sobą już połowę.
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
Mark Sloan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-08-2010 22:34 |
|
|
- Elena? Myślisz, że ona będzie wiedzieć? - zapytał bez przekonania. - Mam nadzieję, że uda nam się wydostać z wyspy, zanim Su urośnie. Nie chcę, żeby wychowywała się na tym odludziu. Tutaj nigdy nie będzie w stanie znaleźć sobie chłopaka! - zaśmiał się i ku jego zaskoczeniu, Su również się uśmiechnęła.
McSteamy |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 19-08-2010 22:37 |
|
|
Dores kończyła odcinać palce zabitego jegomościa. Daniel stał chyba zahipnotyzowany widokiem takiej ilości krwi, która rozlała się wszędzie: na zwłoki, na podłogę i ściany, na ubranie i ręce Dores. Wreszcie skończyła. Zawiesiła swą zdobycz nad paleniskiem, by ją wysuszyć.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-08-2010 22:41 |
|
|
- Aż 4? W takim tempie to zajmie Ci to mniej niż miesiąc. - uśmiechnęła się i spojrzała na Chrisa - Wolę, żebyś pocałowała go przy mnie! Jeśli chcesz, może być teraz... - powiedziała - A później chciałabym już popłynąć na główną wyspę!
/Lincolna dzisiaj już nie będzie, jakby co.
|
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-08-2010 22:46 |
|
|
-To może zróbmy tak.- zaczęłam, uśmiechając się do mężczyzny wesoło. -Pocałuję Chrisa, gdy będziemy już w Wiosce... Albo w Świątyni. To jak, ruszamy?
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-08-2010 22:49 |
|
|
- Dobrze, zgadzam się! - powiedziała - A mamy jakieś łodzie? Nawet nie sprawdzałam, czy są jakieś na plaży. Czym przypłynęłaś na Hydrę?
|
|
Autor |
Richard Alpert
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 19-08-2010 22:52 |
|
|
Przeszedł obok Bernarda wchodząc do stopy.
- Słyszałem, że szukacie Jacoba? - spytał wchodząc do środka. Podszedł do Dores bez cienia strachu.
- Nigdy go nie znajdziecie. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 19-08-2010 22:56 |
|
|
Dores zmierzyła nowo przybyłego groźnym wzrokiem. W dłoni trzymała ociekający krwią nóż.
Gdzie on jessssst! - wycedziła. I coś ty za jeden??? Kolejny taki jak on? - tu wskazała nożem na zwłoki leżącego pod ściną mężczyzny.
Edytowane przez Otherwoman dnia 19-08-2010 22:57 |
|
Autor |
Richard Alpert
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 19-08-2010 23:02 |
|
|
- Nazywam się Richard Alpert i jestem tutaj aby uniemożliwić Ci rozmowę z Jacobem. - zmierzył ją groźnym wzrokiem.
- Wiecie, że kiedyś tu mieszkał? - rozejrzał się po stopie. Ta kobieta, nie może zabić Jacoba. Co ja tu robię? |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-08-2010 23:04 |
|
|
Wędrowałam przez roślinne krajobrazy wyspy, gdy nagle z ciemnej dżungli wkroczyłam na plażę. Byłam rozczochrana, a pot spływał mi po policzkach. jadłam już wszystko, został mi tylko ostatni łyk kropli. Wypiłam łakomie resztki napoju i usiadłam na gorącym piasku, który nagrzał się za dnia. Co za dzień- pomyślałam i wtedy skapnęłam się, że patrzę na inną Wyspę, która była z 2 km od tej. Z otwartą buzią wstałam i zbliżyłam się do morza. Eeee... - zabrakło mi słów na ten widok. Druga Wyspa wydawała się większa od tej, a byłam przekonana, że i jest piękniejsza. Po kilku minutach gapienia się, odwróciłam wzrok i postanowiłam wrócić do Hydry. Szłam brzegiem morza, wiatr rozwiewał mi włosy. I wtedy ujrzałam coś dziwnego. Podbiegłam i ujrzałam drewniane szczątki łodzi. Wszystko było doszczętnie zniszczone, tylko wiosła były całe. Co za idiota to zrobił ? - pomyślałam i wyobraziłam sobie Dores rąbającą siekierą łodzie i jej szalony uśmieszek. |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-08-2010 23:05 |
|
|
--Przypłynęłam łódką. Oprócz niej są tu jeszcze cztery inne. Musimy tylko zwołać ludzi.- odparłam łagodnie. -Może ja popłynę już z kimś pierwszą turą, by przygotować obozowisko... Nie ma sensu wchodzić dzisiaj wgłąb dżungli, zanim wszyscy dopłyną, zrobi się ciemno.
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 19-08-2010 23:06 |
|
|
Nie mów mi, kogo nie moge zabić! - krzyknęła Dores do Richarda, grożąc mu nożem. Zabiję każdego, kto wejdzie mi w drogę do Jacoba, więc lepiej się z niej usuń.
|
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-08-2010 23:06 |
|
|
- Oczywiście, że będzie wiedzieć. Podobno tu już kiedyś mieszkała.. - Powiedziała z lekkim zachwytem. Tak naprawdę pomysł o zamieszkaniu na wyspie jej się bardzo podobał. Nikt by się nie czepiał tego, że wychowuje nie swoje dziecko, wyspa to życie bez codziennej harówki, bez podatków, bez ubezpieczeń, bez.. Och czego chcieć więcej. - Idę do Eleny. - Powiedziała pewnie i stanęła przy łóżku. - Nie wiesz może gdzie jest? |
|
Autor |
Richard Alpert
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 19-08-2010 23:11 |
|
|
Richard odsunął się o dwa kroki wyciągając ręce jak w scenie kiedy faraday do niego celował .
- Spokojnie. Powiedz mi, kto Cię wyprowadził w błąd? Kto powiedział Ci, że Jacob jest zły? Cokolwiek usłyszałaś to kłamstwo.
Sytuacja robiła się dość ostra. |
|
Autor |
rafalek
Użytkownik
Postać: NPC
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-08-2010 23:12 |
|
|
Rafalek szedł plażą i nagle wpadł w sówj własny dół, który wcześniej wykopał. ył on na tyle głęboki, że Rafalek nie potrafił z niego wyjść. Na dnie zbierała się woda.
Ratunku! Ratukuuuuu! - zaczął krzyczeć. |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-08-2010 23:16 |
|
|
- Masz rację, to dobry pomysł. Zbierzmy kilka osób i możemy już płynąć. Tylko najpierw trzeba zrobić zapasy żywności! - miała na myśli oczywiście batoniki Apollo, których w Świątyni nie było - Pójdę się spakować - ruszyła do swojego pokoju po plecak,
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 19-08-2010 23:17 |
|
|
Zły? - Dores zaśmiała się. Nie obchodzi mnie, czy on jest zły.. Dores nie mogła powstrzymać swej wesołości. Sama przecież nie była źródłem dobroci.
Hej. - uspokoiła się trochę. Kimkolwiek jesteś. Wskaż mi drogę do niego. Muszę z nim porozmawiać.
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-08-2010 23:18 |
|
|
Bernard spojrzał na kolesia który przeszedł obok niego i wszedł do stopy lecz zbytnio się nim nie przejął. Czuł że nie miał nic wspólnego z papajami więc puścił go wolno. Nadal więc siedział na kamieniu na zewnątrz i czekał. |
|
Autor |
Mark Sloan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-08-2010 23:22 |
|
|
- Nie mam pojęcia, gdzie ona może być. - odpowiedział, starając się ukryć niechęć, która darzył Elenę. - Idź, poczekam tu z małą Su.
McSteamy |
|
Autor |
Richard Alpert
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 19-08-2010 23:23 |
|
|
-Nigdzie Cię nie zaprowadzę, a Ty oddasz mi nóż - powiedział wyciągając rękę. |