Autor |
RE: Wyspa |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 18-08-2010 01:49 |
|
|
Dores zaczęła wyjmować cały swój "sprzęt", który miała poukrywany we wszelkich częściach garderoby. Po kolei wykładała na stół różnej wielkości noże. Po skończeniu tej czynności uśmiechnęła się, jakby się usprawiedliwiając.
Nie lubię z tym spać, bo niewygodnie. - dodała dla pewności.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 18-08-2010 01:51 |
|
|
- Faceci... - Rzuciła do Isabelli. - Cóż to za miejsce? - Spytała bardziej siebie. Kamery działały. Lavender coraz częściej zastanawiała się czy po prostu nie wypytac o wszystko Eleny, ale trochę się jej bała. Wolała więc na razie nie mówic nic i zaczekac na jakąś okazję.
Edytowane przez shan dnia 18-08-2010 01:53 |
|
Autor |
Jack Shitman
Użytkownik
Postać: Jack
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 18-08-2010 01:53 |
|
|
Tom wziął ze spiżarni krem czekoladowy, który pod wpływem ciepła był bardzo wodnisty. Podrzucał nim sobie do góry dla zabawy, przez swoją niezdarność nie złapał i słoik z kremem rozbił się o głowę Rafałka, który przechodził obok. Rafałek był teraz cały ubrudzony kremem czekoladowym.
|
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 18-08-2010 01:56 |
|
|
- Nie wiem.. - Podeszła bliżej i zaczęła przyglądać się monitorom. - O widzisz. - Wskazała na jeden z nich. - Te pomieszczenie wygląda jak kuchnia, powinnyśmy się tam udać.. Myślę, że jest gdzieś blisko, chodź.. - Złapała Lavender za rękę i wyszły z pomieszczenia z monitorami, idąc korytarzem mijały kilka pokoi aż natrafiły na otwarte pomieszczenie. |
|
Autor |
rafalek
Użytkownik
Postać: NPC
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 18-08-2010 01:57 |
|
|
Kiedy rafalek sobie szedł, nagle coś rozbiło się o jego pustą łepetynę. Było brązowe i maziste, przez kojarzyłomu się z Jackiem Shepardem. Wziął trochę na palec i oblizał. Dobre! - powiedział i zaczął rozsarowywać czekoladę po całym ciele, próbując ją nabrać na brudne paluchy. |
|
Autor |
Mark Sloan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 18-08-2010 01:57 |
|
|
Mark próbował ukryć obrzydzenie, widząc że Rafałek się obślinił, a później jak zaczyna smarować się czekoladą. Brakuje mu piątej klepki, ale to może i lepiej. Jak kobiety zobaczą, że przygarnąłem chore umysłowo dziecko, nie będę mógł się od nich opędzić. - pomyślał z satysfakcją.
- Mam dla Ciebie pierwsze zadanie! - powiedział wesołym tonem - Na tej wyspie jest pani, która opiekuje się niemowlakiem. Ten niemowlak to Twoja siostrzyczka i nazywa się Suzanne. Obierz tej pani dzidzię i przynieś mi ją!
McSteamy
Edytowane przez Mark Sloan dnia 18-08-2010 01:57 |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 18-08-2010 02:02 |
|
|
Było to jednak pomieszczenie gdzie w klatkach były króliki.
W końcu znalazły kuchnię. Miłą i przestronną.
Lavender szukała po szafkach jakiś produktów. Wyjęła makaron.
- Zjadłabym konia z kopytami... - Rzuciła do Isabelli otwierając opakowanie. |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 18-08-2010 02:03 |
|
|
Daniel kiwnął głową, sam kiedyś doświadczył tego. Patrzył na Dores z troską
-Przypomniałaś sobie coś? Teraz jesteś na głównej wyspie, tutaj może być Tobie łatwiej. Do tego to miejsce, tutaj ja odkryłem prawdę, tutaj się zmieniłem, wcześniej byłem nieudacznikiem, żyłem bez celu, byłem jak inni. - Faraday skończył mówić, zaczął oblizywać zaschniętą krew z noża.
Edytowane przez Furfon dnia 18-08-2010 02:05 |
|
Autor |
rafalek
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 18-08-2010 02:03 |
|
|
Rafalek posłuchał i pobiegł szukac pani z dzieckiem. Wpadł do kucni, przypominając czekladowego potwora i zobaczył tam dwie kobiety.
Edytowane przez rafalek dnia 18-08-2010 02:04 |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 18-08-2010 02:07 |
|
|
- Konia z kopytami.. Znajdziemy coś lepszego. - Odpowiedziała i spojrzała na makaron który wyciągnęła Wenham, Isabella postawiła wodę na kuchenkę gazową, która o dziwo działała i włożyła tam makaron, razem z Lavender zrobiły też sos bolognese i wyszło im pachnące spaghetti (niemalże takie jakie kiedyś zrobiła Ana-Lucia na frachtowcu!). Włożyły wszystko na jeden talerz, jedynie jeden znalazły i zabrały się do jedzenia. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 18-08-2010 02:07 |
|
|
Trochę już pamiętam. - westchnęła. Jakieś urywki. To jak układanka. W każdym wspomnieniu było jednak to. - wzięła do ręki jeden z noży i popatrzyła na niego z nostalgią. Co masz dobrego?/i] - zapytała, widząc, jak Daniel/Jack oblizuje krew z noża. Nie mogła zasnąć bo Bernard chrapał na cała chatkę. Zasnął tam, gdzie stał.
[i]We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 18-08-2010 02:08 |
|
|
Makaron był przepyszny. Wenham zajadała się nim czując jak jej żołądek powoli się zapełnia.
Lavender krzyknęła widząc małego Rafalka.
- Co to jest?! - Spytała się Isabelli spoglądając jak Rafalkowi z brody kapie brązowa rzadka maź, która znajdowała się też między jego mleczakami i z każdym oddechem kilka jej kropel wylatywało z buzi. Było to obrzydliwe.
Edytowane przez shan dnia 18-08-2010 02:11 |
|
Autor |
rafalek
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 18-08-2010 02:10 |
|
|
Rafalek pomyślal, że to Lavender ma być jego mamą i rzucił się na nią, obłapiając ją w pasie i brudząc czekoladą oraz swoim naturalnym brudem z nią zmieszanym.
Edytowane przez rafalek dnia 18-08-2010 02:10 |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 18-08-2010 02:13 |
|
|
- Fee!! - Krzyknęła z obrzydzeniem. Dorwała pierwsze co namacała ręką umazaną brązową papą. Był to tłuczek do mięsa długo się nie zastanawiając Lavender zdzieliła nim małego gada i odskoczyła szybko do niego gdy żelazny uścisk nieco zelżał. |
|
Autor |
rafalek
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 18-08-2010 02:15 |
|
|
Rafalek po uderzeniu tluczkiem zemdlał. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 18-08-2010 02:17 |
|
|
- Lavender, oszalałaś? To jeszcze dziecko! - Powiedziała oburzona Isabella, jej instynkt macierzyński mówił stanowcze NIE złemu traktowaniu dzieci. - Wstydź się.. - Powiedziała zezłoszczona i kucnęła przed czekoladowym potworkiem Rafalkiem. - I widzisz co zrobiłaś?
Edytowane przez jazeera dnia 18-08-2010 02:18 |
|
Autor |
Mark Sloan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 18-08-2010 02:18 |
|
|
Mark tymczasem podążał za czekoladowymi śladami na podłodze, które zostawiał za sobą Rafałek. Doprowadziły go one do kuchni. Wszedł w momencie, gdy Lavender uderzyła dziecko.
- Jak Ci nie wstyd! - oburzył się - Nikt nie będzie bił mojego syna! - podszedł do nieprzytomnego chłopca, chwycił ścierkę i zaczął wycierać jego buzię z czekolady.
McSteamy
Edytowane przez Mark Sloan dnia 18-08-2010 02:19 |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 18-08-2010 02:18 |
|
|
-Nie wiem kogo to krew, już zapomniałem. Pamiętam krew każdej mojej ofiary, każdej osoby którą zabiłem. Tej nie, to znaczy że to ktoś kto nadal żyje. Najważniejsze że smakuje. - Daniel skończył oblizywać, zauważył pod łóżkiem schowany jego plecak. Odtworzył go, wyjął mapę - To mapa tej wyspy, weź ją, może Ci się przydać, zaznaczyłem na niej najważniejsze rzeczy. Pamięć Ci będzie wracała, musisz kogoś jutro zabić a wtedy sobie coś ważnego w swoim życiu przypomnisz. Tylko jak zabijesz Jacoba powróci cała pamięć, a po jego śmierci będziesz mogła przejąc władzę na wyspie. |
|
Autor |
Mark Sloan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 18-08-2010 02:20 |
|
|
- O, Isabella... - wycedził przez zęby Mark, gdy kobieta podobnie jak on kucnęła obok Rafałka - Gdzie jest mała Su?!
McSteamy |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 18-08-2010 02:21 |
|
|
Przejęcie władzy na wyspie było wystarczającym motywem do zabicia Jacoba. Wzięła mapę od Daniela.
Czy ta krew nie jest przeterminowana? - zapytała z obawą, kładąc się wygodnie na kanapie.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|