Autor |
RE: Wyspa |
rafalek
Użytkownik
Postać: NPC
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-08-2010 01:00 |
|
|
/adi, nie wiesz, kim jestem? Ty masz, widzę, znowu fazę na zapadnie.../
Rafalek poszedł za Bernardem
A tak serio:
Rafalek myślał i myślal, aż w końcu go olśniło. Zaczął biec za Jackiem, mając w głowie wizję mnóstwa batoników, które ten mu obiecał. |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-08-2010 01:05 |
|
|
- Dziękuję, nic mi nie jest. - uśmiechnęła się do Jamesa - Jest tu sporo ciekawych miejsc... Myślę, że Tobie się tu spodoba! Jeszcze nigdy nie spotkałam kogoś, kto tak chętnie chciałby tu zostać! - popatrzyła na Jamesa z podziwem. Lecz po chwili skrzywiła się, słysząc słowa Jacka - Jack, ja widziałam już wiele trupów, ten dół nie zrobiłby na mnie wrażenia.
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-08-2010 01:11 |
|
|
Jack złapał mocno Elenę za dłoń
-Widziałaś wiele trupów? Takich jak tam nie, Suzanne - Jack wskazał latarką na Su- zemdlała gdy zobaczyła ich. Jesteś taka pewna siebie? To chodź ze mną, może będziesz miała dzięki temu lepszy nastrój do zabawy. |
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Postać: Alice Smooth
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-08-2010 01:13 |
|
|
- Ej, ty, hola, hola - gwałtownie pchnął Jacka - Może ona wcale nie ma na to ochoty? |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-08-2010 01:15 |
|
|
-Zróbcie pop-corn, będzie co oglądać.- mruknęłam do siebie cicho i oparłam się o drzewo.
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-08-2010 01:18 |
|
|
Daniel najchętniej wyciągnąłby broń i zastrzeliłby Jamesa na miejscu lecz z wielkim trudem opanował się i starał się mówić w miarę spokojnie. Nie mógł zniszczyć swoich planów tym jednym czynem
-Teraz z Tobą dzieciaku nie rozmawiam, jeśli następnym razem mnie popchniesz to zabiję Cię bez namysłu. - powiedział Jack po czym patrzył z furią przez chwilę na Jamesa. Po chwili ruszył powoli w stronę dołów, nie obchodziło go teraz czy oni za nim pójdą.
Edytowane przez Furfon dnia 16-08-2010 01:19 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 16-08-2010 01:20 |
|
|
Dores umieściła ładunki wybuchowe na swoich miejscach i ustawiła licznik. Miała 5 minut, by opuścić to miejsce. Nie sprawdzając, czy ktoś nie został w samolocie, wyszła i dołączyła do grupki rozmawiających ludzi.
Gdzieś się wybieracie? - zapytała, ale jej słowa zagłuszył huk. Wszyscy spojrzeli w stronę, skąd dobiegał. Resztki samolotu płonęły na plaży.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-08-2010 01:20 |
|
|
Elena już miała odmówić Jackowi, jednak James skutecznie go przegonił.
- Dziękuję ponownie. - uśmiechnęła się - A teraz chodźmy w dalszą drogę, jesteśmy już blisko. Zaraz powinniśmy być na miejscu. - ruszyła przed siebie, a w oddali już widziała zarysy klatek.
EDIT:
Elena usłyszała głośne BUM. Najwyraźniej samolot wybuchł, co ucieszyło Elenę. Pewnie to sprawka Dores... - pomyślała i popatrzyła na kobietę z dziwnym uśmieszkiem na twarzy.
Edytowane przez Amelia dnia 16-08-2010 01:24 |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-08-2010 01:29 |
|
|
Zbyt daleko Jack nie odszedł gdyż wybuchł samolot. Uśmiechnął się, wiedział że to dopiero pierwsze zadania zostało wykonane. Teraz trzeba opuścić tą wyspę, wrócić na główną. A ja wiem gdzie są te łodzie, które inni chowają tutaj. |
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-08-2010 01:31 |
|
|
Huk, wydobywający się ze strony, w której usytuowany był samolot nie zrobił na nim wrażenia. I tak nie zamierzał nigdzie się stąd wybierać.
- W porządku - odparł, zmierzając Jacka wzrokiem - Dziwny typ. Myśli, że zjadł wszystkie rozumy. Powiedz mi, kim jest ta blondynka, z którą wczoraj rozmawialiście? - zmienił nagle temat. |
|
Autor |
rafalek
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-08-2010 01:32 |
|
|
W tym momencie Jacka dopadł Rafalek i wydarł sie tak, że wszyscy słyszeli:
Gdzie moje batoniki za to, że kazał mi pan odciągnąć wszystkich od samolotu???!!!!!!!!! |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 16-08-2010 01:33 |
|
|
Gdy rozległ się huk, Dores straciła przytomność. Wybuch wywołał część wspomnień. Widziała wyraźnie wybuchający hotel i pamiętała, że to ona go wysadziła. Po chwili zaczęła się budzić.
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-08-2010 01:38 |
|
|
Wredny bachor. Jack powoli wyciągał swoje ręce by udusić Rafałka lecz kątem oka widział że Elena i reszta są niedaleko i widzą go. Zamiast udusić zaczął mu czochrać włosy na głowie.
- Coś Ci się pomyliło młody, chyba mnie z kimś pomyliłeś w ciemnościach. |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
|
|
- Blondynka? - zmarszczyła brwi, przez kilka chwil nie wiedziała, o kim mówi James - A, Lisa! Chodzi Ci o Lisę! - pacnęła ręką w czoło - Ona też się rozbiła na tej wyspie i mieszka tu od kilku lat. - skłamała, gdyż Lisa najwyraźniej nie chciała, by ktokolwiek dowiedział się, kim ona jest naprawdę. Przynajmniej na razie. Elena spojrzała na Dores ze zdziwieniem. Mdleje gdy rozlega się huk? To do niej nie podobne... - pomyślała Elena.
|
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
|
|
Do grupki dołączyła kobiet, która wyglądała, jakby uciekła ze szpitala psychiatrycznego. Po chwili, przy wybuchu, zemdlała. Sam wybuch mnie nie zdziwił, było to normalne na wyspie takiej, jak ta. Pochyliłam się nad kobietą i zaczęłam ją cucić.
-Wszystko gra?- spytałam jej bez większego entuzjazmu. Rola dobrego samarytanina zaczęła mnie powoli nudzić.
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-08-2010 01:42 |
|
|
- Pytam, bo nagle gdzieś zniknęła. Czy jest szansa, że jeszcze ją gdzieś spotkamy? - rozejrzał się po okolicy, choć w ciemnościach niewiele można było dostrzec, to i tak mógł ocenić, że są już na miejscu - O, to chyba tu, mam rację? |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 16-08-2010 01:42 |
|
|
Dores otworzyła oczy i zobaczyła jakąś dziewczynę, która pytała, czy wszystko gra. Pokiwała głową, gdyż na chwile obecną nie mogła wydobyć z siebie głosu. Była w lekkim szoku. Raz, że zemdlała, dwa, że zaczęła coś sobie przypominać. I nie było to byle jakie "coś"....
|
|
Autor |
rafalek
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-08-2010 01:45 |
|
|
Rafalek był uparty. Ja chcę batona! - zaczął tupać nogami. Zrobiłem, jak pan kazał. Odciągnąłem Bernarda od samolotu.
Rafalek zaczął się krzywić ze zniecierpliwienia. |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-08-2010 01:47 |
|
|
Wyciągnęłam rękę w jej kierunku, by pomóc jej wstać i uśmiechnęłam się zachęcająco.
-To jak, pomogę Ci wstać i idziesz z nami?
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 16-08-2010 01:50 |
|
|
Dores przeżyła tego dnia kolejny wstrząs. Ktoś wyciągał do niej rękę i zaprasza... (no gdzieś zaprasza). Otworzywszy usta ze zdumienia, chwyciła dłoń dziewczyny i podniosła się na nogi.
|
|