Autor |
RE: Hotel Overlook |
Octopus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-06-2010 22:59 |
|
|
Ellie była już przy schodach, jedną ręką trzymała się poręczy, drugą pomagała Tomowi zejść po stopniach. Nagle niewiadomo skąd, za jej plecami znalazł się Wilk, który wściekle zawył jej tuż przed uchem. Gdyby dziewczyna nie trzymała się poręczy, prawdopodobnie spadłaby razem z dzieciakiem. Na szczęście skończyło się tylko na wiszeniu jedną ręką na poręczy, lecz szybko wyprostowała się i obróciła w kierunku istoty.
- In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti !- wykrzyczała na całe gardło, jakby mgła miała powstrzymywać dzwięki. Po wykrzyczeniu pozdrowienia Świętej Trójcy, postać nagle rozpłynęła się w powietrzu...
- Pomocy!!- krzyczała teraz, idąc korytarzem, mając nadzieję że ktoś ją wyciągnie z tego koszmaru, że obudzi się gdzieś w autobusie, by mogła zmienić zdanie i wysiąść z niego... |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 14-06-2010 23:01 |
|
|
Kiedy Dores delektowała się kąpielą, nagle pojawił się jakiś idiota w przebraniu wilka. Dores wyskoczyła z wanny i owinęła się ręcznikiem. Nie zdążyła jednak nic powiedzieć, gdy postać zniknęła. Dores stała jak oniemiała.
On ma bardziej nawalone pod kopułą niż ja... - stwierdziła zdumiona.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-06-2010 23:05 |
|
|
Patrzyłem prosto w oczy Moniki i coś mi się zdawało, że nie kłamie. Jej łzy były bardzo autentyczne. Z tylnej kieszeni spodni wyjąłem chusteczki, chcąc przetrzeć jej łzy. gdy się zbliżyłem okazało się, że na jej twarzy jest też krew! Miała rozcięty łuk brwiowy. Przyłożyłem jedną do jej twarzy, lekko uciskając brew.
- Twarde lądowanie hę? Zaraz wszystko będzie dobrze, obiecuję. - chciałem ją jakoś pocieszyć, bo była przybita. Potem odwróciłem się do Chrisa.
- Ej, Chris, zajmiesz się mężczyzną? |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-06-2010 23:17 |
|
|
Elena przygryzła wargę, słuchając Moniki. Kobieta wydawała się być bardzo przekonująca. Skoro na dziwna mgła jest tu naprawdę, może facet w przebraniu Wilka również może istnieć?
- Idę na korytarz, sprawdzę to... - powiedziała i wymacała klamkę. Otworzyła drzwi i zanim ktokolwiek zdążył zareagować, wyszła na korytarz. Nagle usłyszała czyjeś krzyki. Szła powoli w tamtym kierunku i po chwili natknęła się na blondynkę i tego... dzieciaka.
- Spotkaliście... kogoś? - zapytała od razu.
|
|
Autor |
Octopus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-06-2010 23:58 |
|
|
- Weź kurwa, lepiej nie pytaj! Powiem ci dopiero jak będę w waszym pokoju, pierdolę, to może przyjść tutaj w każdej chwili!- krzyczała zdenerwowana, nawet nie zatrzymując się. Już była przy drzwiach do pokoju 42, gdy dalej przeklinała, nie zważając na obecność dzieciaka. Nie mogąc się doczekać poczucia bezpieczności w pokoju Eleny, w pośpiechu Ellie potknęła się o próg i wyrżnęła o ziemię, lecz wstała szybko, pozwalając Elenie wejść i zamknąć za sobą drzwi.
- Zamknij je kurwa dobrze!- krzyknęła- No... To jakby nie patrzeć, po hotelu grasuje demon w postaci faceta przebranego za wilka... Próbował mnie zabić - powiedziała w wielkim skrócie Elenie. Po chwili zorientowała się, że w pokoju azyl znalazły inne osoby, w tym Monica, Simon i nieszczęsny Barney. Blondynka usadowiła Toma na łóżku, a sama sięgnęła po telefon, by zadzwonić do kogokolwiek. Niestety, w hotelu nie było zasięgu. Komórka wypadła z jej trzęsących się rąk na podłogę, przypadkowo cykając fotkę. Ellie podniosła ją, już miała kasować zdjęcie swoje, i kawałka żyrandolu, gdy nagle uświadomiła sobie, że na zdjęciu nie ma żadnej mgły!
-Obczajcie to! Obiektyw komórki ma czysty widok, żadnej mgły! Możemy przez niego patrzeć!- powiedziała do innych, lokalizując ich za pomocą kamery w telefonie, której nie włączała gdyż bała się o baterię.
Edytowane przez Octopus dnia 14-06-2010 23:59 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 15-06-2010 00:25 |
|
|
Dores miała dosyć wrażeń jak na dzisiejszy dzień.
Tobi zjedzony, stacja benzynowa wysadzona, kamerdyner zabity.- zaczęła wyliczać. Norma wyrobiona, czas spać.
To mówiąc pozamykała drzwi i okna, ułożyła węża na poduszce i sama poszła spać.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 15-06-2010 08:18 |
|
|
Wczorajszy dzień był jakąś farsą. Widoczność w hotelu była zminimalizowana przez jakiś dym, a grozę wsród gości siał wilk. Ku niezadowoleniu Christiana pokój stał się schronieniem dla kilku osób. Wszystko było nie tak jak sobie zaplanował. - Jasne, mogę się nim zająć. - odpowiedział Simonowi. Była to jednak grzecznościowa odpowiedź. Barney niewiele Chrisa obchodził. Na dodatek podrywacz leżał na jego łóżku. Walker zrzucił go na podłogę i zniknął we mgle na całą noc.
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-06-2010 12:20 |
|
|
Tymczasem Bernard obudził się. Nie wiedział co się z nim działo przez ostatni dzień ale zauważył ze jest czymś przykryty a nad nim unosi się jakaś mgła. Nie wiedząc o co chodzi postanowił pójść do swojego pokoju i w coś się ubrać. |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-06-2010 12:29 |
|
|
Wilk? Więc jednak Monica mówiła prawdę... - pomyślała ze zgrozą, po wysłuchaniu Ellie. Po chwili cała trójka wpakowała się do pokoju i Ellie dokonała przypadkowego odkrycia.
- Masz rację! - zawołała Elena, natychmiast wyciągnęła swój telefon i włączyła kamerę. Teraz widziała dokładnie cały pokój na wyświetlaczu w komórce. Monica stała obok Simona, Chris gdzieś zniknął...
- Czemu Lorenzo leży na podłodze? - spytała siadając na swoim łóżku obok dzieciaka. W normalnych okolicznościach wygoniłaby go natychmiast, jednak teraz była zbyt przestraszona, żeby się tym przejmować.
|
|
Autor |
Mark Sloan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-06-2010 12:36 |
|
|
- To nie był hot-dog? W takim razie co mogło go zabić? - zaczął się zastanawiać na głos Mark po tym jak kobieta na chwilę odzyskała przytomność. Wyglądało to na klasyczne udławienie... W tym momencie kobita znów się ocknęła. Tym razem nic nie mówiła, tylko siedziała i gapiła się przed siebie nieobecnym wzrokiem.
McSteamy |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-06-2010 15:21 |
|
|
- Co to w ogóle ma być, gdzie jest grupa z miasteczka?! Idę do siebie. - powiedziała Lena. Nie widziała wilka, nie miała się czego bać. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-06-2010 15:45 |
|
|
Blondynka słuchała uważnie Marka, gdy nagle spostrzegła, że kobieta ocknęła się. Ines zaczęła jej się przyglądać, ta jednak nie zwracała na nic uwagi dlatego Szwajcarka głośno chrząknęła, a wtedy wzrok zgromadzonych skupił się na dziewczynie.
- Wszystko w porządku? Co się stało?- Civello próbowała się czegokolwiek dowiedzieć, ona jednak nie odpowiadała- Pewnie jest ci zimno...
Powiedziawszy to położyła jej sweter na kolanach, ale kobieta nie zareagowała. Niebieskooka zrezygnowana wstała, spojrzała wymownie na lekarza próbując się dowiedzieć co teraz.
|
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-06-2010 16:06 |
|
|
Isabella kucnęła obok wystraszonej dziewczyny i powiedziała surowo. - Jeżeli nie hot-dog, to co? Byłaś tu tylko ty, i tylko ty nam możesz powiedzieć co zabiło tego faceta, więc słucham. - Rzuciła wpatrując się w zapłakane oczy kobiety. - Hej, a może.. - Mówiąc to wstała i podeszła do grupy ludzi, mówiąc na tyle cicho, aby kobieta nic nie słyszała. - A jeśli to ona udusiła tego mężczyznę..? |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-06-2010 16:33 |
|
|
Margaret udała się do pokoju w, którym mieszkała z Isabellą. Usiadła na łóżku... ta cała sytuacja napawała ją lękiem... chciałaby już wrócic do domu...
"Wilk, mgła... co jeszcze? Czy to nie wystarczy?!" - Pomyślała po czym zasnęła.
Edytowane przez shan dnia 15-06-2010 16:46 |
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-06-2010 16:51 |
|
|
Ginny była znudzona. Zero telewizji, radia, w dodatku jej komórka się zepsuła. W niepokój wprowadzały ją tylko dym i tajemniczy wilk. Nie chciała wychodzić dzisiaj cały dzień z obawy właśnie przed nim,lecz nie wytrzymała. Wyszła z pokoju i po omacku szukała pokoju, w którym da się z kimś normalnie porozmawiać. Trafiła na pokój z Margaret. - Halo, jest tu ktoś? - Zawołała wytrzeszczając oczy, by cokolwiek zobaczyć. |
|
Autor |
Muminka
Użytkownik
Postać: Unnur Þorbjörg Gunnarsdóttir
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-06-2010 16:53 |
|
|
- I know! Mówiłam! Mówiłam Wam!- krzyknęłam po tym co powiedziała Ellie, potwierdzając moją wersję. Nie zwróciłam uwagi na to, że Simon przykłada mi chusteczkę do rozwalonego łuku brwiowego. Wyciągnęłam swój telefon i zerwałam się z łóżka.
- Wynoszę się stąd! Natychmiast!- warknęłam przerażona i gwałtownie wyciągnęłam torbę spod łóżka. W totalnym chaosie wrzucałam ciuchy do środka.
' target='_blank'>
Edytowane przez Muminka dnia 15-06-2010 16:53 |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-06-2010 17:36 |
|
|
- Kto ty? - Spytała próbując dostrzec cokolwiek w mgle, lecz na próżno. - Kim jesteś? - Czuła się taka zagubiona w tej mgle... poza tym co to w ogóle było ta mgła? Popukała się kilka razy w kolano. - Kim jesteś? - Powtórzyła pytanie. |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 15-06-2010 17:48 |
|
|
Christian leżał na łóżku z rękami założonymi pod głowę. Wśród tego dymu czuł się prawie jak w niebie. Mimo upływu kilkunastu godzin tajemnicze zjawisko nie znikało. Mężczyzna przysłuchiwał się głosom ludzi. Kilku z nich nie znał. Mimo, że był to kolejny dzień w hotelu, nie wszyscy zdążyli się ze sobą poznać. Jednym z głosów, było pytanie Eleny o jakiegoś Lorenzo. - Nie mam pojęcia to tutaj robi. Leży tak odkąd go tutaj zobaczyłem. Ale nie martw się, oddycha. - skłamał po części Walker.
Po chwili pokój wypełniła frustracja Moniki. - I gdzie chcesz iść w tej mgle? Chcesz sobie nos rozbić? Zaczekaj przynajmniej, aż mgła opadnie...
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-06-2010 18:30 |
|
|
Elena usłyszała głos Chrisa i skierowała na niego kamerę. Mężczyzna jak gdyby nigdy nic leżał sobie spokojnie na łóżku. Chyba go nie obchodziło, że po hotelu grasuje jakiś wariat. Zdenerwowało to Elenę.
- To ja też się stąd zmywam! - zawołała od razu i wyciągnęła spod łóżka swoją walizkę. Wszystkie ciuchy były w środku. Odkąd tu przyjechała, nie rozpakowała się. Podbiegła do szafy, do której wcześniej włożyła batoniki. Chwyciła dwa kartony ze słodyczami i wrzuciła je do torby. Była gotowa.
- Ale dokąd pójdziemy? - zapytała Moniki. - Może Jack niedługo wróci z benzyną?
// Do ekipy w stacji benzynowej:
Nie czekajcie na decyzję Marka. Możecie nadal tam siedzieć, możecie spróować porozmawiać z kobietą, możecie ją zaprowadzić do hotelu. Sami zadecydujcie co chcecie robić.
Edytowane przez Amelia dnia 15-06-2010 18:31 |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-06-2010 18:55 |
|
|
Obudziłam się, przetarłam ręką oczy i już chciałam iść do łazienki, gdy przypomniałam sobie wydarzenia z wczorajszego dnia. A myślałam, że to tylko zły sen... - szepnęłam sama do siebie. Podniosłam się. Byłam cała obolała, a ból w karku dawał o sobie znać. Rozejrzałam się. Leżałam obok Marka i tajemniczej kobiety, która tępo wpatrywała się w sufit. Wszyscy byli ściśnięci, położyliśmy się blisko siebie, by było cieplej. Mark, Jack, Isabella, Ines jeszcze spali (jak o kimś zapomniałem to sorry ) Spojrzałam na wystraszoną kobietę swoimi pięknymi oczami. Co tutaj się stało ? - powiedziałam nie oczekując odpowiedzi. Kobieta nagle drgnęła i spojrzała na mnie. Nie uciekniecie... wszyscy umrzecie... - wyszeptała i dalej zaczęła wpatrywać się tępo w sufit. Przyglądałam się przez jakiś czas jej twarzy, zastanawiając się nad czymś głęboko. Wstałam, otuliłam się cieplej kurtką i łyknęłam wody z plecaka. Zaczęłam jeść kanapkę. Mmm...błogie - pomyślałam i zaczęłam relaksować się w smakołyku.
/Ludzie, wracajmy do hotelu. Albo się zgubmy w lesie, tylko nie siedźmy w tej stacji już / |
|