Autor |
RE: Hotel Overlook |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-06-2010 19:56 |
|
|
- Nie nie, spokojnie. Sam nie wiem co się tu dzieje, może mi to wytłumaczysz? - zapytałem lekko zdenerwowanej, młodej dziewczyny. - Tak przy okazji - Simon. |
|
Autor |
Muminka
Użytkownik
Postać: Unnur Þorbjörg Gunnarsdóttir
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-06-2010 19:59 |
|
|
Przez 2 pierwsze dni aklimatyzowałam się w nowym miejscu. Było trochę ciężko. Większość czasu przesiedziałam w pokoju. Zwiedziłam pobliskie miasteczko, jednak duchem byłam nieobecna. Dopiero na 3 dzień nieco się ożywiłam. Wstałam rano i nie mogłam znieść już więcej tego widoku. Nasz pokój wyglądał jak istne pobojowisko. Trzeba było go porządnie posprzątać! Z racji tego, że Elena i Christian jeszcze spali zachowywałam się cichutko jak się tylko dało. W łazience na szczęście znalazłam płyny zgodne z 2 zasadą, która mówi że: Kupuj płyny do płukania w opakowaniu z "dziubkiem". Dziubek był więc cichutko wypucowałam łazienkę i rozwinęłam papier do pierwszej perforacji. Blondynka i Walker nawet się nie zbudzili. Na stoliku również był syf więc wyrzuciłam niepotrzebne rzeczy, a resztę ustawiłam prostopadle do siebie bo jeżeli jest niewłaściwy kąt to jest to zły kąt. Okna mimo, że były zasłonięte przez grube zasłony to i tak trzeba było umyć bo przecież smugi nie mogły tak bezkarnie szpecić szyby. Po półtorej godzinie pokój lśnił czystością. Zadowolona rozglądnęłam się dookoła i zaciągałam się świeżym zapachem.
' target='_blank'>
Edytowane przez Muminka dnia 10-06-2010 20:01 |
|
Autor |
Andzia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-06-2010 20:09 |
|
|
- Nie wiem. - powiedziała z tajemniczym uśmiechem - Rozejrzyjmy się najpierw po miasteczku, może znajdziemy coś ciekawego. |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-06-2010 20:36 |
|
|
Bernard tymczasem przeszukiwał hotel w celu znalezienia możliwych dróg wejścia do pokojów kobiet. Chodził on po piwnicach i sprawdzał szyby wentylacyjne i stan okien. Znalazł kilka luk które mógł w przyszłości wykorzystać. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-06-2010 21:05 |
|
|
Miło mi Cię poznać, Simon. Jestem Angelina - powiedziałam i uścisnęłam rękę Turnerowi. Wyglądał na miłego faceta, ale dostrzegłam u niego coś...coś z Barney'a. Emm..wiesz, nie jestem zbyt rozeznana w tym co się dzieje w hotelu. Wczoraj ta, obłąkana kobieta, Dores latała z piłą motorową. I dlatego jest taki bałagan na korytarzach. Chyba powinniśmy coś z nią zrobić...nie wiem,może zamknąć w izolatce czy coś takiego. I mam przeczucie, że to ona odpowiada za brak elektryki w hotelu - powiedziałam z lekkim zakłopotaniem, przypominając sobie szczegóły z hotelowego życia. Nie radziłabym też wchodzić do kuchni, bo leżą tam zwłoki kucharza...zresztą na korytarzu też leży ciało jakiegoś faceta. Ma poodcinane kończyny i głowę. A i jeszcze jedno...uważaj na gwałciciela, bo zakrada się do pokojów w nocy i gwałci przez sen...choć to Ciebie nie powinno raczej dotyczyć. To chyba wszystko z tych ważniejszych - rzekłam, uniosłam brwi. Jeszcze jakieś pytania ?
Edytowane przez Arctic dnia 10-06-2010 21:06 |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Postać: Gregory Cooper
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-06-2010 21:10 |
|
|
Piotr wrócił z miasta. Odstawił rower i ruszył korytarzami do pokoju. Na ścianach gdzie niegdzie była krew. Kowalski na poważnie zastanawiał się nad zmianą hotelu.
Edytowane przez Michal dnia 10-06-2010 21:11 |
|
Autor |
Rodrik Rivers
Użytkownik
Postać: NPC
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-06-2010 21:12 |
|
|
- Może najpierw napijemy się gorącej czekolady? Strasznie mi zimno. - spytała Sarah. |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-06-2010 21:12 |
|
|
Stałem w osłupieniu, kiedy Angelina mówiła mi o tym co się stało.
- Mordercy w hotelu?! - zapytałem nie odrywając od niej wzroku. - Ja pierdole, super... - wymamrotałem coś pod nosem. Podrapałem się po głowie i zapytałem: - Jak ty to wytrzymujesz, nie boisz się? |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-06-2010 21:16 |
|
|
No, wiesz co ? Ja się niczego nie boję. Jak dałam sobie radę z duchem, to dam sobie radę i z mordercami. Zresztą nie mieszkam sama - powiedziałam i trochę się zezłościłam na Simona, że uważa mnie za jakąś bezbronną dziewkę. A co, proponujesz mi ochronę ? - spytałam i się lekko uśmiechnęłam. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-06-2010 21:17 |
|
|
Lena wstała z krzesła barowego i poszła w stronę swojego pokoju. |
|
Autor |
Andzia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-06-2010 21:21 |
|
|
- Dobrze, - odpowiedziała dziewczynie, i weszły do przytulnej kawiarenki. Wybrały miejsca przy oknie, skąd można było podziwiać piękne miasteczko. - Ty zamawiasz gorącą czekoladę, a ja chyba kawę. Jestem strasznie zmęczona. - Kiedy już złożyły zamówienia, Caroline postanowiła dowiedzieć się czegoś o dziewczynie - A więc.. co Cię sprowadza na Alaskę?
Edytowane przez Andzia dnia 10-06-2010 21:23 |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-06-2010 21:22 |
|
|
- Jeśli tego chcesz to czemu nie - uśmiechnąłem się do niej, żartując z tej sytuacji. - Wybacz, po prostu jesteś młoda, ale Cię nie doceniłem jako silną kobietę. A tak przy okazji - o jakim duchu ty mówisz? |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-06-2010 21:27 |
|
|
Emm...no wiesz. Ty chyba powinieneś wiedzieć to najlepiej. W końcu z NIM mieszkasz w jednym pokoju - nabrałam poważną minę. Wiesz...jestem zmęczona, i chciałam trochę odpocząć po tym, jakże ciężkim dniu. Miło się z Tobą rozmawiało. Dobranoc ! - rzekłam, uśmiechnęłam się i przymknęłam drzwi.
/Będę później / |
|
Autor |
Rodrik Rivers
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-06-2010 21:29 |
|
|
- Hmm - zastanowiła się chwilę. - Jest kilka powodów. Po pierwsze, chciałabym zwiedzić trochę świata. Po drugie, podobno niedługo będzie się tu odbywać sporo akcji Greenpeace. Po trzecie, po prostu mnie tu ciągnęło. Teraz sama nie wiem dlaczego, strasznie tu dziwnie. |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-06-2010 21:33 |
|
|
- Ok, dobranoc. - odpowiedziałem dziewczynie, po czym opuściłem jej pokój. Zainteresowały mnie jej słowa. Barney duchem?! No tak, to by usprawiedliwiało jego ciągłą nieobecność... Ale to przecież niedorzeczne, bo duchy nie istnieją. Pokiwałem głową i zaszedłem do swojego pokoju zobaczyć, czy Stinson się już odnalazł. Niestety tak się nie stało. Pogrążony nudą zszedłem do baru z latarką, bowiem zaczynało się ściemnać, a prądu nadal nie było. Zamówiłem u barmana piwo, a ten dał mi je na koszt firmy, w formie wynagrodzenia za ostatni hojny napiwek. Ucieszyłem się z tego powodu i usiadłem przy stoliku, konsumując trunek. |
|
Autor |
Andzia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-06-2010 21:33 |
|
|
- Rzeczywiście, to miejsce jest trochę ponure. I ten hotel.. już sama nie wiem, co o tym wszystkim myśleć. - westchnęła głośno, upijając łyk kawy - Cały czas się zastanawiam, czy nie ściągnięto nas tu z jakiegoś powodu. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 10-06-2010 21:35 |
|
|
Dores najadła sie i ruszyła na poszukiwania Leonarda. Zabrała ze soba głowę Dextera, bo a nuż może sie do czegoś przydać. Zastanawiała się, czy nie wydłubać z niej oczu...
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Rodrik Rivers
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-06-2010 21:37 |
|
|
- Niby dlaczego i po co? Może jeszcze mam uratować świat przed zagładą? - powiedziała sarkastycznie. - Przepraszam, no nie mogę no. Jestem trochę zirytowana tym wszystkim. |
|
Autor |
Muminka
Użytkownik
Postać: Unnur Þorbjörg Gunnarsdóttir
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-06-2010 21:47 |
|
|
Moi współlokatorzy najwyraźniej mieli twardy sen bo ani nie drgnęli. Po chwili poczułam głód i usłyszałam burczenie w brzuchu. No tak, w końcu przydałoby się coś zjeść bo jajecznicy nie ruszyłam bo przecież talerz był takie brudny. Zjechałam więc windą na parter do baru. W środku prawie nikogo nie było oprócz barmana i Simona, którego poznałam w autobusie. Nie namyślając się długo zamówiłam coś konkretnego do jedzenia.
- Tylko proszę o czysty talerz!- wycedziłam przez zęby do kelnera i ruszyłam w stronę Simona.
- Dzień dobry, wolne tutaj?- spytałam, wskazując ręką na krzesło obok.
' target='_blank'> |
|
Autor |
Andzia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-06-2010 21:48 |
|
|
- Tak, nie Ty jedna. - mruknęła pod nosem - Oglądasz może serial Dr. House? |