Autor |
Powaga ? |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-09-2010 23:18 |
|
|
Ludzie. Ludzie. Ludzie...
Brak mi słów już po prostu.
Może mi ktoś wytłumaczyć, co stało się z zajebistym forum, które tworzyliśmy jeszcze nie tak dawno temu?
I NIE, nie mówię tylko o domniemanym Diego i jego ludziach.
Postaci, które tworzycie. Wydawało mi się, że MP 13 będzie edycją NORMALNĄ. Czym jest norma? Na pewno nie rafalkami i sukami na bosaka. To raz. Dwa: nagle okazuje się, że wszyscy są płatnymi zabójcami, którym pojebało się w mózgu. Nie odczuwacie przesytu, czytając karty postaci? Gdzie podziali się dekarze, listonosze, modelki, piekarze, kolejarze i górnicy?
Co do samego Diega. Może mi ktoś wreszcie łaskawie wytłumaczyć, dlaczego czyjś konflikt, niezwiązany z nami, wplątuje się w nas? Dlaczego my "cierpimy" i musimy czytać wypowiedzi Adolfa Hitlera, Ciasnych Wieśków i reszty ferajny? Dlaczego nie rozwiązaliście tego w gronie, w którym konflikt powstał?
Temat pozbawiony jest ładu i składu- wiem. Ciśnienie mi się podniosło strasznie i zbulwersowana jestem niewyobrażalnie po tym, jakie karty postaci przed momentem widzialam i co czytamy ciągle w SB. Dlatego proszę, zjebcie mnie w komentarzach, ale wytłumaczcie mi przy tym: Ludzie, co się dzieje?!
Tak jakby podpisuję się pod tym rękami i nogami. Chciałabym powiedzieć jak Monica "I Know!" ale... What the fuck?!
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem.
Edytowane przez Muminka dnia 06-09-2010 23:23 |
|
Autor |
RE: Powaga ? |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 06-09-2010 23:24 |
|
|
Ekhm... ja obięcuję, że mój Rafalek będzie normalna postacią. Tzn. w miarę normalną. Nie będę nim robić takich akcji jak w MP 12. Chciałam tylko mieć postać dodatkową w Dharmie.
Co to zabójców - bardzo mi to nie przeszkadza, aczkolwiek nadmiar konkurencji dla mojej postaci nie jest czymś absolutnie idealnym - przydałoby się parę normalnych osób dla kontrastu
Co do Diego i jego pachołków. No niestety, taki poziom. Admini będą starać się utrzymać porządek tak, by reszta z ich powodu za bardzo nie cierpiała. konfliktu nie rozwiązali, bo go nie ma. Grupka frustratów nie ma po prostu, co ze sobą zrobić.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Veronica
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-09-2010 23:25 |
|
|
czemu moj nick tu jest ja sie pytam ?
Uśmiechnij się do kamery - Banik
Edytowane przez Wyspa dnia 06-09-2010 23:27 |
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Postać: Alice Smooth
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-09-2010 23:41 |
|
|
Nie, no nie dajmy tym zjebanym kretynom popsuć całej atmosfery i dać satysfakcji. W sumie też uważam, że za dużo zabójców się namnożyło. Rafalki można usunąć, a opisy nieco zdeformować, co Wy na to?
Tyle czasu tutaj spędziliśmy, szkoda by było tego wszystkiego zaprzepaścić. |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 06-09-2010 23:45 |
|
|
Ja nie jestem zabójcą. A co do powagi to zgadzam się że trzeba przystopować z tymi "żartami" na siłę typu rafalek. |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-09-2010 03:23 |
|
|
mi rafałki nie przeszkadzają. A sprawa Diego vs reszta to nie moja działka, nie wtrącam się do tego. Oby się skończyło jak najszybciej. Zarejestrowanych Użytkowników: 150 trochę jest dużo, mam nadzieję że spamerskiej konta są już zlikwidowane/zbanowane
Dwa: nagle okazuje się, że wszyscy są płatnymi zabójcami, którym pojebało się w mózgu.
Tak nie może być!
Chciałam tylko mieć postać dodatkową w Dharmie
a ja też chciałbym mieć postać w przeciwnym obozie Może Mały Tom? |
|
Autor |
Octopus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-09-2010 14:21 |
|
|
agusia, odnosząc się do płatnych zabójców to myślę, że problem nie tkwi w rubryczce "Profesja", bo tam ledwo się patrzy, lecz na to, jak ta postać będzie się zachowywać.
Tutaj się posłużę przykładem Arctica, mimo iż nic do niego aktualnie nie mam.
Weźmy takiego Lindberga- nie mam pojęcia jakiej jest profesji, lecz został określony Leo-Supermenem- wiele akcji załatwiał w jednym poście, a przecież mógł np. dostać kulkę w ramię- tak jak moja Juliet.
Myślę że gracze, którzy wymyślają sobie takie super postacie wychodzą z założenia, że w MP będzie dużo strzelanin, ucieczek, przemocy itd, dlatego bez skrupułów będą mogli załatwiać 20 wrogów jednym pistoletem
I tutaj myślę że Game Masterzy mogliby wprowadzić jakiś system punktów, tak jak to było w hmmmm... chyba w MP777 Casines&Matt. Oczywiście karanie za supermeństwo i robienie burdelu z fabuły, a nagradzanie za rozwinięte i ciekawe posty, ciągnięcie fabuły
Druga Sprawa: Diego. Przykro mi, ale na prawdę nikt nic nie może zrobić. To nie my przynieśliśmy tutaj nasze problemy, tylko problemy przyszły do nas. Diego za wszelką cenę chce zrobić na złość Casinesowi i Otherwoman.
Trzecia sprawa: Myślę że Otherwoman i inne osoby będą pisać normalne mądre posty, a rafalek pójdzie do lamusa przy jakimś bliskim głosowaniu
BTW. Ej no, nie ma dwóch postaci w dwóch obozach! |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-09-2010 15:17 |
|
|
Głupot troszkę pod wpływem emocji napisałam, przepraszam.
Dziękuję za wypowiedzi, mam nadzieję, że administratorzy COŚ zrobią.
Jedna sprawa, która na chwilę obecną nurtuje mnie najbardziej- luuudzie, nie róbcie sobie dwóch postaci w każdym z obozów...
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
Octopus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-09-2010 15:50 |
|
|
A według mnie napisałaś dobrze |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-09-2010 16:48 |
|
|
hardcore agusia napisał/a:
Jedna sprawa, która na chwilę obecną nurtuje mnie najbardziej- luuudzie, nie róbcie sobie dwóch postaci w każdym z obozów...
zgadzam się z tym, jak już gramy w miarę poważną edycję to niech każdy ma jedną postać w swoim obozie a nie takie granie na dwa fronty |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-09-2010 18:00 |
|
|
Octopus napisał/a:
agusia, odnosząc się do płatnych zabójców to myślę, że problem nie tkwi w rubryczce "Profesja", bo tam ledwo się patrzy, lecz na to, jak ta postać będzie się zachowywać.
Tutaj się posłużę przykładem Arctica, mimo iż nic do niego aktualnie nie mam.
Weźmy takiego Lindberga- nie mam pojęcia jakiej jest profesji, lecz został określony Leo-Supermenem- wiele akcji załatwiał w jednym poście, a przecież mógł np. dostać kulkę w ramię- tak jak moja Juliet.
Myślę że gracze, którzy wymyślają sobie takie super postacie wychodzą z założenia, że w MP będzie dużo strzelanin, ucieczek, przemocy itd, dlatego bez skrupułów będą mogli załatwiać 20 wrogów jednym pistoletem
Octopus zgadzam się z Tobą w sprawie mojego Leona. Wtedy jeszcze nie umiałem zbyt dobrze pisać sensownych postów, tylko na odpierdziel, wszystko jak najszybciej Teraz nawet jak czytam swoje posty, to widzę jak wielka różnica jest np. do postów Amelki
Ale myślę, że w MP 12 (choć baardzo rzadko pisałem), trochę się poprawiłem |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 07-09-2010 20:19 |
|
|
Ekhm... Rafalek w ogóle nie będzie pełnoprawnym uczestnikiem, tylko postacią dodatkową. Tom tez może być według mnie, w końcu Furf od początku go miał
Nie narzekajcie, bo i tak chyba mało osób gra, więc nie zaszkodzi ktoś tam dodatkowy. Punkty to dobry pomysł, jestem za. Tylko bez przesady. Przecież wiadomo, że moja Dores nie będzie grzeczna
Co do spamu - część kont zostało usuniętych, część zbanowanych, w tym 2 na IP. Żeby się zarejestrować, trzeba mieć potwierdzenia admina. Tak więc mam nadzieję, że wszystko zostanie opanowane szybko.
|
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 07-09-2010 20:33 |
|
|
Powiem tak. Nie udzielałem się tu od... od dawna, nie mam pojęcia co się dzieje, ale niemiły klimat czuć na odległość na samym wejściu.
Brak luzu. Wszyscy jacyś spięci, jakieś wyzwiska, kłótnie, a przecież dobre forum to takie, na którym można pośmiać się z siebie (samych, nie nawzajem) z dystansem, pobawić, pogadać, pożartować. A ja tutaj widzę "warn", "ban", "wypierdalaj" i tak dalej - serio, zablokujcie tą rejestrację, nie bawcie się w kotka i myszkę z botami, a Wasze odwieczne niesnaski na z24 zachowajcie dla siebie. Idiotów trzymać krótko, banować, usuwać, wywalać, ale najlepiej robić to po cichu, bez szału, bo z modem jest jak z sędzią w meczu - najlepszy, gdy go nie widać. Tymczasem tutaj te kłótnie to jest jakieś wielkie halo.
Takie jest moje pierwsze zdanie. Wystarczy spojrzeć, że wchodzę sobie w najczęściej czytany temat, a tam co?
No tak zapomniałem, gdyby wymyślił to Cas bądź Octopus byłoby dużo śmieszniejsze.
Normalna dyskusja, żadnych niesnasek, a ktoś wylatuje z takim tekstem... Rzygać się chce.
The maze isn't meant for you... |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 19-10-2010 22:26 |
|
|
Temat może nie bardzo pasujący do tego co chcę poruszyć, ale nie chcę zakładać nowego. A chodzi mi o pytanie: Jak sądzicie, czy jest szansa na to, żeby powstała w przyszłości edycja, w którą będzie się tak chciało grać jak w MP10? Wychodzę z założenia, że większości bardziej chciało się wtedy grać (co nie oznacza, że teraz się nie chce, ale widać, że jakby mniej)
Moim zdaniem ciężko byłoby powtórzyć tamtą atmosferę bo:
1. Była to edycja podczas emitowania Losta co w jakiś sposób zachęcało do wejścia w świat serialu
2. Większość osób się nie znała i gra była w pewnym sensie sposobem na poznanie się
3. Trochę lepsza organizacja, ale nie wiem czy jakby teraz było podobnie to zmieniłoby coś w grze
4. Ogólnie myślę, że sporo osób wypaliło się pod względem pisania postów.
A Wy jak sądzicie?
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-10-2010 22:31 |
|
|
zgadzam się z losta już nic się nie wyciągnie |
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Postać: Alice Smooth
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-10-2010 22:33 |
|
|
No, Linc, masz 100% rację, niestety. No, ale nie sądzę, żeby udało nam się powtórzyć tamte czasy i odtworzyć atmosferę. W każdym razie i tak cieszę się, że utworzyło się nam takie małe, ale fajne grono ludzi, którym jednak nadal chce się grać. Mam nadzieję, że na tym nie poprzestaniemy |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 19-10-2010 22:39 |
|
|
Też uważam, że Lost trochę się wypalił, dlatego jestem za MP o różnych innych tematykach
Mi by się chciało pisać, gdyby nie to, że wracam padnięta do domu Tak cz inaczej na pewno będę grać w każda kolejną edycję i mam nadzieję, znajdzie się grono ludzi, którzy zrobią tak samo
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-10-2010 23:33 |
|
|
to ja mam takie pytanie, o czym by miała być następna edycja(o ile taka będzie) żeby była ciekawa? jakieś propozycje?
-piraci
-Star Wars |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-10-2010 23:39 |
|
|
piracim |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 19-10-2010 23:45 |
|
|
Ja oczywiście za Piratami, ale dopisuję jeszcze jedną propozycję:
- piraci
- Star Wars
- gramy samym sobą (tak jak kiedyś innymi userami )
- coś na wzór Miasteczka Twin Pekas (bo mnie zachwyciło )
Edytowane przez Otherwoman dnia 19-10-2010 23:45 |
|