Autor |
RE: Lostowe kalendarze |
Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

|
Dodane dnia 08-12-2012 20:14 |
|
|
Miałem w tygodniu dać jakieś propozycje, ale nie bardzo miałem czas, a jak miałem czas to przeznaczałem go na coś innego i niewiele w tym temacie wyszło Ale jeszcze czas jest, bo nie ma co zamawiać przed świętami bo drukarnie w tym czasie i tak mają bardzo długi termin realizacji. Lepiej moim zdaniem poczekać do początku stycznia i do tego czasu obmyślić co na jaką stronę ląduje. Ale skoro obiecałem coś wrzucić, to koncepcje zrobione na szybko z przypadkowym doborem fot: http://dropmocks.com/mBnHUu
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik

Postać: shimano
Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 08-12-2012 20:18 |
|
|
ale słabe |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

|
Dodane dnia 28-12-2012 20:43 |
|
|
Sporo czasu minęło już odkąd pojawiła się propozycja więc czas najwyższy coś zamówić. Stąd moje pytanie - kto na pewno będzie brał kalendarz? Najkorzystniejszą ofertą wydaje mi się tego sprzedawcy: link. Wynika z niej, że maksymalnie za kalendarz A3 trzeba byłoby zapłacić 25 zł z darmową wysyłką. Ale jeszcze dla pewności wysłałem maila z zapytaniem.
Więc kto zamawia, niech da znać i omówimy co na którą stronę dajemy. Zgadamy się wówczas na czacie, albo inaczej to zrobimy. Chyba, że się wszyscy rozmyślą to sprawa jasna 
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik

Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 28-12-2012 20:54 |
|
|
No ja jestem chętny tak na 70% póki co.
Ale póki co zaciekawiłeś mnie tą darmową dostawą

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator

Postać: Trey
Administrator

|
Dodane dnia 28-12-2012 21:13 |
|
|
ok, to ja jestem chętna 

We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
mremka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 28-12-2012 21:50 |
|
|
ja także  |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

|
Dodane dnia 28-12-2012 21:55 |
|
|
Czyli mamy na razie:
- Lincoln
- Otherwoman
- agusia
- mremka
- jazeera (?)
- April (?)
- Umbastyczny (?)
Można ustalić tak, że każdy kto jest pewny na zamówienie kalendarza, ma do zagospodarowania dwie strony (2 strony na każdy sezon? 12 postaci + ok. 24 charakterystyczne scenki? sporo roboty chyba jednak będzie lol) Więc niech od razu wypisze co by chciał, żeby się znalazło. Najlepsze fotki: http://gallery.lost-media.com/ Chyba, że się na czacie ustawimy któregoś dnia i omówimy? Dzisiaj albo w niedzielę? Czekam na Wasze sugestie 
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator

Administrator

|
Dodane dnia 28-12-2012 22:10 |
|
|
możemy na czacie, tylko nie dziś...

|
|
Autor |
agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 29-12-2012 13:33 |
|
|
zróbmy z naszymi postaciami z MP też 

140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator

Administrator

|
Dodane dnia 29-12-2012 14:53 |
|
|
agusia napisał/a:
zróbmy z naszymi postaciami z MP też 
no wiem, że chcesz mieć kalendarz z rafalkiem, ale może nie każdy ma ochotę na coś takiego...^^
a na serio, to raczej nikt nie kupi dwóch kalendarzy, a większość pewnie woli z Lost (chociaż ja bym nic nie miała przeciwko foci Dores z Tedem )

|
|
Autor |
agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 29-12-2012 20:36 |
|
|
nie chodziło mi o dwa różne, ale żeby połączyć: np. skoro na jednej stronie będzie kilka zdjęć, to niech jedno z nich chociaż z MP będzie związane... Albo może jakieś charakterystyczne dla MP, które rozgrywało się na wyspie, sceny?

|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

|
Dodane dnia 29-12-2012 21:44 |
|
|
Nie jestem do tego pomysłu przekonany, żeby mieszać Lost z MP Zwłaszcza, że ciężko byłoby wybrać postacie, które wszystkim by odpowiadały. Bo ja np. Dores z Tedem nie chciałbym Other nie chciałaby Lincolna itd. Myślę, żeby na razie MP odpuścić, ale do tego tematu kiedyś wrócić. Ew. zrobić za rok jak już pewnie chętnych tylu nie będzie 
|
|
Autor |
agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 29-12-2012 23:17 |
|
|
Umrę niedoceniona.

|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

|
Dodane dnia 03-01-2013 19:16 |
|
|
Hej, hej, to znowu ja. Kurde, przeciąga się z tym kalendarzem, a ja nie chcę decydować za resztę przy wyborze grafik Więc albo się zbierzemy w weekend i coś ustalimy w większym gronie, albo zróbmy coś prostego typu: http://www.dropmocks.com/mBn0iO
Proponuję chat wśród zainteresowanych w piątek o 22:00 lub w niedzielę o 21:00 
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator

Administrator

|
Dodane dnia 04-01-2013 12:54 |
|
|
może być chat w pt  

|
|
Autor |
rafalek
Użytkownik

Postać: NPC
Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 05-01-2013 16:57 |
|
|
i co był ten czat??? Graliście w RU???? Czemu mnie nikt nie zaprosił?????!!111111 |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

|
Dodane dnia 05-01-2013 17:24 |
|
|
Był I będzie jutro o 22 więc chętni niech wpadną. Może nawet wcześniej, ok. 21:30.
|
|
Autor |
rafalek
Użytkownik

Postać: NPC
Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 05-01-2013 17:28 |
|
|
ok, to będę     
i co? ustaliliście coś konkretnego????? |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

|
Dodane dnia 07-01-2013 21:37 |
|
|
No więc niestety chyba z tego nic nie wyjdzie jednak. Mi osobiście ciężko się zebrać, żeby opracować jakiś wzór, który wszystkim by odpowiadał (wybrać najważniejsze sceny z każdego sezonu w dobrej jakości to jest jednak trochę roboty, a dotychczasowe próby współpracy jakoś nie dochodziły do skutku ) A i wypadałoby to zrobić jak najszybciej bo zaraz styczeń ucieknie. Inna kwestia jest taka, że poszukiwaniach wśród drukarki, kompletnie się nie opłaca by jedna osoba zbierała kasę, zamawiała całość, a następnie rozsyłała. Dużo taniej wychodzi gdy każdy sam zamówi kalendarz. Mam nadzieję, że pomimo braku jednolitego, forumowego wzoru, chętni zamówią sobie takie kalendarze. Ja tak zrobię wykorzystując promocyjne fotki postaci 
|
|
Autor |
mremka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 07-01-2013 21:42 |
|
|
Ja kompletnie zapomniałam czatach! Tak właśnie myślałam, że do kosztów wykonania kalendarza trzeba będzie doliczyć koszty rozsyłania (nie wiem ile dokładnie by to wychodziło) a to już pewnie takie korzystne finansowo nie będzie. Ja kalendarz zrobię sobie tak czy inaczej, chociaż nie wiem czy z wrodzonym lenistwem nie skorzystam ze wspomnianej kilka postów wyżej przez Lincolna opcji "prostej", z jednym zdjęciem na stronę.  |
|