Autor |
Propozycje odnośnie MP |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 21-09-2010 19:01 |
|
|
1. Co sądzicie o tym, żeby co jakiś czas wypisywać w jednym poście najważniejsze wydarzenia, kto gdzie jest, jakie są cele itd.? Wiadomo, że przy tylu postach ciężko zapamiętać wszystko. Tak byłoby łatwiej ogarniać grę.
2. Fajnie jakby wyniki rady pojawiały się na bieżąco. Jeżeli nie może ich opublikować żaden z MG, to może niech robi to ktoś z pozostałych administratorów albo jakaś inna osoba do tego wyznaczona?
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
RE: Propozycje odnośnie MP |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-09-2010 19:09 |
|
|
1. Popieram, rzeczywiście ciężko ogarnąć np. kto ze mną jest w pomieszczeniu, kto już wyszedł itd.
2. Również popieram. Rada skończyła się w niedzielę, a my wtorek...
|
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-09-2010 19:16 |
|
|
1. Tak, to jest dobry pomysł. Teraz np. dużo osób się podzieliło jedni są tam drudzy tu, warto gdzieś to wszystko zaznaczyć.
2. Jestem za. Jak panowie wyżej zauważyli, rada skończyła się w niedzielę, a wyników jak nie ma tak nie ma.
/// Casines wybacz, że męczę ale sam obiecałeś nam Agresorom wstawić obrazki Czy to wymaga dużo czasu? 3 Administratorów, 2 Mistrzów Gry i żaden nie może ustawić.. |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-09-2010 20:23 |
|
|
a rada wyspy, April where are you? |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-09-2010 20:26 |
|
|
Casines napisał/a:
PS. źle to rozpisałaś - 2 adminów, 2 j adminów i April GM
No, w każdym bądź razie byłam blisko. |
|
Autor |
grzechuuu
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-09-2010 20:28 |
|
|
/// Casines wybacz, że męczę ale sam obiecałeś nam Agresorom wstawić obrazki smiley Czy to wymaga dużo czasu? 3 Administratorów, 2 Mistrzów Gry i żaden nie może ustawić..
Nie wiem, czy J. Admin ma do tego dostęp. A na wstawienie obrazków wystarczy kilka minut. Chyba, że są jakieś problemy z tym, bo na tej stronie wiele rzeczy nie działa Poza tym, na miejscu Cas'a też nie miałbym siły na wstawienie ich
2. Fajnie jakby wyniki rady pojawiały się na bieżąco. Jeżeli nie może ich opublikować żaden z MG, to może niech robi to ktoś z pozostałych administratorów albo jakaś inna osoba do tego wyznaczona?
A to już jest zwykłe lenistwo! |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-09-2010 15:38 |
|
|
co do mapy... właśnie należałoby przyjąć jedną mapę fanowską za właściwą (każda z nich się niestety czymś różni) i grać wg niej, aby nie było zagięć czasoprzestrzeni i że ktoś sobie idzie lasem 10 minut i z jednego końca wyspy znajduje się nagle na drugim
przykład z dziś:
Bryan idzie z Baraków przed siebie i dociera do Laski; Elena i Lil biegną kilkanaście minut z Black Rock i też dobiegają do Laski
patrząc na tą mapę jest to niemożliwe: (tą, którą podał Furfon)
http://img841.imageshack.us/img841/1977/lolololo.png
a patrząc na tą całkiem logiczne:
http://img706.imageshack.us/img706/5402/beztytuukbh.png
ej w ogóle twórcy lost nie pokazali żadnej oficjalnej mapy? bo nawet nie wiem, gdzie jest ta Laska
Edytowane przez Lion dnia 22-09-2010 15:52 |
|
Autor |
von Veron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-09-2010 15:47 |
|
|
Ja wolę tą Furfona, bo nie będę musiała przeprawiać się przez rzekę, aby d o t rzeć do pracy
|
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 22-09-2010 16:44 |
|
|
Ja od siebie proponuję wszystko od początku zaznaczać na tej mapie:
http://img66.imageshack.us/img66/3258/lostyung23.jpg
lub tej:
http://bp0.blogger.com/_U3H2_6PxxNg/RhYzROTYkZI/AAAAAAAAAIs/j-vsjNoMPAQ/s1600-h/lost_island_map_31_template.png
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 26-09-2010 19:23 |
|
|
Zacząłem robić mapkę: http://img243.imageshack.us/img243/3173/mapa2d.jpg
Wskazujcie lokalizacje typu więzienie, jakieś miejsca w dżungli itp., które można byłoby na tę mapkę dać.
Edytowane przez Lincoln dnia 26-09-2010 19:24 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-09-2010 19:27 |
|
|
Więzienie pasuje dać minimalnie na lewo od Dharmaville. Bo tak pasuje z opisów naszych podróży. Tylko musi być minimalnie, bo to przy samej wiosce. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-09-2010 21:10 |
|
|
cóż, Laskę bym dał raczej po drugiej stronie tych gór, bo tak wynikało z podróży i raczej tak jest na prawdę, a nie ukryta za górami
Black Rock trzeba dać, pala ferry, więzienie, pozostałe stacje, świątynie, może strumyki na niebiesko po quizie jeszcze trochę pomyślę
Edytowane przez Lion dnia 26-09-2010 21:13 |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-10-2010 21:44 |
|
|
Czy Junior Administrator może zmienić coś w pierwszym poście w temacie WYSPA? Zamiast tego co napisał Casines - "Uzupełnię pierwszego posta potem " można wkleić tam status postaci...
Dlaczego pytam o Junior Admina? Bo Cas się raczej tym nie zajmie.
Edytowane przez jazeera dnia 08-10-2010 21:45 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 08-10-2010 21:45 |
|
|
Może
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 08-10-2010 21:57 |
|
|
Ja wrócę do sprawy mapy. Skoro Lion jesteś chory, to może mógłbyś w wolnym czasie tak mniej więcej w paincie czy jakimś innym programie zaznaczyć ważniejsze lokalizacje, a ja po niedzieli wstawiłbym je na mapę?
|
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-10-2010 21:57 |
|
|
W takim razie Otherwoman, nawet naszykowałam, możesz to zamieścić w temacie
Wyspa:
Dores Rosier - Otherwoman
Iebiesuki Nabosaka - Michal
Pauline de Tourvel - Andzia
Bernard Zielynski - adi1991
Elizabeth "Effy" Grey - Muminka
Jeff Parsley - mrOTHER
Bryan Henderson - Umbastyczny
Lilianne Spice - Gooseberry
Liam Norton - Lincoln
Elena Larionova - Amelia
Edgar Ted Hart - Furfon
Leslie Sandman - von Veron
Tommy Angelo - Nate
A to można wrzucić do Statku (APRIL )
Gianna Wasikovsky - agusia
Jeffrey Moser - jazeera
Nicholas Furs - Lion
Josh Cohen - panda
Ashley Thompson - Arctic
Juliet Bachman - Octopus
Veronica Fergusson - shan |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-10-2010 22:05 |
|
|
Lincoln napisał/a:
Ja wrócę do sprawy mapy. Skoro Lion jesteś chory, to może mógłbyś w wolnym czasie tak mniej więcej w paincie czy jakimś innym programie zaznaczyć ważniejsze lokalizacje, a ja po niedzieli wstawiłbym je na mapę?
chętnie |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 16-10-2010 13:13 |
|
|
Kwestia techniczna.
Po pierwsze, Casines wczoraj wspomniał o dobrym i darmowym przez dwa lata hostingu 1and1 (przed chwilą czytałem o tym w KŚ). Na takim hostingu można byłoby założyć stronę o adresie www.mistrzprzetrwania.pl, która z pewnością chodziłaby szybciej i bezbłędnie. I teraz pytanie - dałoby się przenieść całą zawartość tego forum na ten nowy hosting?
Po drugie, jakiś czas temu na forum darltona padła podpowiedź od jednej z osób, którą cytuje "Pytanie do twórców serwisu/administratorów - czemu używacie/używają starego... ba przestarzałego PHP-Fusion v6 bez wsparcia i bez dodatkowych modyfikacji, ulepszeń. Co prawda ten skrypt to nic wielkiego ale wersja 7.01 to jest coś wielkiego przy dennym 6.01.15. Na prawdę warto zaktualizować. Cieszy oko dla userów i adminów." Może i to udałoby się zrobić? Najlepiej jakby połączyć dwie sprawy. Założyć stronę na 1and1, wgrać nowy skrypt i przenieść te forum. Chyba jedynie Casines jest teraz w stanie na to odpowiedzieć więc do niego kieruję pytanie. Chyba, że Matt777 to przeczyta bo zdaje się, że to on zakładał te forum.
|
|
Autor |
grzechuuu
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-10-2010 13:31 |
|
|
"Pytanie do twórców serwisu/administratorów - czemu używacie/używają starego... ba przestarzałego PHP-Fusion v6 bez wsparcia i bez dodatkowych modyfikacji, ulepszeń. Co prawda ten skrypt to nic wielkiego ale wersja 7.01 to jest coś wielkiego przy dennym 6.01.15. Na prawdę warto zaktualizować. Cieszy oko dla userów i adminów."
Wszyscy są przyzwyczajeni do wyglądu php-fusion v6, a Matt znał go z z24, więc przeniósł także tutaj. Nawet bardziej pasuje on do klimatu MP. v7 może i wygląda na nowszy, ale według mnie powinno zostać jak jest. Przynajmniej tak wygląda mój punkt widzenia. Poza tym, ten theme nie będzie pasował do php 7, trzeba będzie robić nowy.
Założyć stronę na 1and1, wgrać nowy skrypt i przenieść te forum. Chyba jedynie Casines jest teraz w stanie na to odpowiedzieć więc do niego kieruję pytanie. Chyba, że Matt777 to przeczyta bo zdaje się, że to on zakładał te forum.
A jeśli już wszyscy bardzo chcą php-fusion v7, to tylko Matt może to zrobić. Cas nie ma dostępu. Tak samo jest z przeniesieniem. Nie wiem jak to wygląda, gdyż nigdy tego nie robiłem.
Edytowane przez grzechuuu dnia 16-10-2010 13:34 |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 05-12-2010 18:45 |
|
|
Mam małą propozycję odnośnie MENU GŁÓWNEGO, dobrze by było gdyby jakaś osoba się tym zajęła, a konkretniej:
Menu główne
Strona Główna
Forum
Kandydatury MP13! <- można to usunąć
Chat (0) <- a w zamian za to dać ten Chat od Lincolna
Kontakt
Szukaj
Mistrz Przetrwania Co to jest?
Zasady
Zgłoszenia<- to chyba można już usunąć.
Takie zwykłe rzeczy, ale fajnie gdyby wszystko było z biegiem czasu uzupełniane itd.
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|