Data urodzenia : 13 . 07 . 1983 rok Pochodzenie : LA, USA
Opis
Gabriel urodził się z poważną chorobą, którą jednocześnie można by nazwać darem. To sprawiło, że był ciągle spychany na boczny tor przez swoich rówieśników, a każda osoba jaka miała z nim do czynienia zachowywała się w stosunku do niego co najmniej dziwnie, zupełnie tak jakby Gabe był kłopotliwym tematem. Gabriel był jedynakiem. Owszem, miał brata bliźniaka, ale niestety zmarł on przy porodzie. Rodzice bardzo kochali swojego syna i poświęcali mu każdą wolną chwilę. Jednak z czasem opieka nad Gabe'em zaczęła ich przerastać. Ojciec poznał w pracy kobietę, z którą miał później romans, a po pewnym czasie zostawił żonę z małym chłopcem. Samantha - matka Gabe'a nie wytrzymała tego psychicznie, zaczęła pić, a po 3 miesiącach popełniła samobójstwo. Jej ciało znaleźli sąsiedzi, a niczego nieświadomego Gabe'a oddali do sierocińca. Tam każdego dnia stawał w oknie i wypatrywał matki.
Stał się nieufny, ale jeżeli ktoś wzbudzał u niego sympatię, to był w stanie powierzyć mu wszystkie swoje sekrety. Był niezwykle pedantyczny, a jego pokój był nieskazitelnie czysty, a wszystko znajdowało się na swoim miejscu. Pewnego dnia do sierocińca przyszedł list, w którym znajdowała się informacja, że jego ojciec zginął w wypadku samochodowym. Przed śmiercią Ryan zapisał cały majątek synowi, jednak jak się później okazało przejęła go zachłanna kochanka. Wtedy do młodego Gabriela doszło, że jego matka też nie żyje i że został sam. Za każdym razem, gdy padał deszcz, wychodził na dwór i wracał z powrotem przemoczony do suchej nitki. W otoczeniu dzieci z sierocińca dostał pseudonim RainMan, nawiązujący do przeżyć podobnych do bohatera filmu o tym samym tytule.
Kiedy stał się pełnoletni, zaczął uczestniczyć w olimpiadach naukowych, a jego sukcesy przykuły uwagę wpływowego człowieka, który opłacał jego dalszą karierę. Między innymi opłacił Gabrielowi dwutygodniowy wyjazd na Alaskę. Mimo, że McDow nigdy nie poznał tożsamości owego sponsora, postanowił znaleźć się w tym autobusie, ze względu na swoje zamiłowanie do wycieczek
Zatwierdzam
Amelia
Edytowane przez Amelia dnia 05-06-2010 13:03
Skocz do Forum:
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Otherwoman 04/10/2024 11:29 Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...
Otherwoman 04/10/2024 11:26 Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.