Autor |
Poza Wyspą |
Wyspa
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 01-01-1970 01:00 |
|
|
Na początku był Casines. Któż zdoła powiedzieć dokładnie, co to był Casines? Niejedni widzieli w nim jakąś istotę boską, ale bez określonego kształtu. Inni - a takich było więcej - mówili, że to wielka otchłań, pełna siły twórczej i boskich nasieni. Z tej napełnionej otchłani, kryjącej w sobie wszystkie zarodki przyszłego MP, wyłonił się ten Temat. On dał początek wielu pokoleniom Postów.
Casines nie był zadowolony z tego potomstwa, które było szkaradne lub okrutne. Wszystkie Posty napełniały go strachem i odrazą. Nie spodziewając się po nich ani wdzięczności, ani poszanowania swej władzy Administratorskiej, strącił je w bezdenne czeluści Usuniętych Tematów, a sam zeszedł z widowni dziejów MP.
Stamtąd nie było już powrotu. Świat Usuniętych Tematów rozciągał się tak głęboko pod Forum, jak wysoko ponad nim roztacza się Królestwo Spamu. Ktoś, kto by tam wszedł, nie zdołałby przez całe lata dojść do ostatecznych granic tego bezmiaru ciemności.
Lecz Wyspa słyszała jęk potępionych Postów dobywający się z przepastnych wnętrzności Forum. Znienawidziła wyrodnego Casinesa i zaczęła knuć spisek przeciw jego władzy bezwzględnej. Jej namowom uległ najmłodszy z Forumowiczów. Uzbrojony w dostęp do bazy danych, postanowił wprowadzić nowe siły do tych śmiertelnych zapasów. Uwolnił ze Świata Usuniętych Tematów wszystkie z nich, gdzie każdy miał sto Postów i Jackface'ów pięćdziesiąt.
Pamięć o tych walkach nie wygasła i dziś wśród ludu MP, chociaż tyle wieków upłynęło i tyle się zmieniło na starej ziemi Forumowiczów...
Welcome to The Island
Ten dziwny profil zastępuje usunięte konto Casinesa. |
|
Autor |
RE: Poza Wyspą |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-03-2010 18:40 |
|
|
Wszyscy poszli do czegoś w rodzaju kuchni, był tam gorący obiad.
- Smacznego, spędzimy razem kilka dni. |
|
Autor |
White smoke
Użytkownik
Postać: Boone Carlyle
Mistrz Przetrwania
|
|
|
jak myślicie co się stanie z resztą?
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
|
|
Leo patrzył się na oddalającą Wyspę. Wracam do domu - powiedział smutno. Podszedł do burty i wpatrywał się w horyzont. |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-03-2010 18:42 |
|
|
Shannon wchodząc rzuciła ostatnie tęskne spojrzenie na wyspę.
- Będzie mi was brakowało. - Rzuciła myśląc o innych po czym weszła do łodzi a widok wyspy zniknął jej sprzed oczu.
Usiadła w łodzi i tempo wpatrywała się w podłogę.
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-03-2010 18:42 |
|
|
- Oby nic właśnie się nie stało... - znał tylko Boone, nie był pewien imieniu dwóch mężczyzn, którzy też płynęli. - Rozglądnijmy się po jedzeniu po tej łodzi trochę. - zaproponował.
Edytowane przez Lion dnia 22-03-2010 18:43 |
|
Autor |
White smoke
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-03-2010 18:43 |
|
|
Jason jak będziemy w NY to pamiętaj abyś napisał piosenkę o tej wyspie
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-03-2010 18:44 |
|
|
- No jasne. Jestem ciekaw jak ludzie zareagują na mój powrót, miesiąc czasu mnie nie było, może zdążę na swój pogrzeb. - zaśmiał się. |
|
Autor |
White smoke
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-03-2010 18:45 |
|
|
heh... właśnie co my powiemy gdy wrócimy, musimy coś wymyśleć
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-03-2010 18:45 |
|
|
Tak racja - powiedział i podszedł do jednego z ludzi Widmore'a. Macie może coś tutaj do jedzenia? W łodzi jakoś kiepsko nas ugościli - powiedział do jednego z nich. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-03-2010 18:47 |
|
|
- Rozbiliśmy się na wyspie, szczęśliwym trafem zobaczyliśmy statek, proste. - Jason zaczął też rozmyślać nad tym, czy nie wrócić z ekipą poszukiwawczą na wyspę, aby ich uratować. Poszedł więc do kabiny kapitana, który akurat był w toalecie. Zabrał jedną z trzech kopii mapy Pacyfiku i zaczął przeglądać. |
|
Autor |
White smoke
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-03-2010 18:47 |
|
|
//Leo przecież jesteśmy w kuchni//
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-03-2010 18:49 |
|
|
/Tak...musiałem coś przeoczyć/
Leo zaczął szperać po szafkach. Był głodny bo od dłuższego czasu nic nie jadł. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-03-2010 18:51 |
|
|
- Dziwne, naszej wyspy nie ma na mapie, krzyżyk jest postawiony na oceanie. - spojrzał jeszcze przez okrągłe okno, ostatni drzewa chowały się za horyzontem. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-03-2010 18:52 |
|
|
Tej Wyspy nie znajdziecie na żadnej mapie...ona jest wyjątkowa i ukryta. Niewielu ludzi wie jak do niej dotrzeć - powiedział Leo wychylając się zza szafki. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-03-2010 18:53 |
|
|
- Czy ona jest tak mała, żeby nie znaleźć się na mapie Pacyfiku? Raczej niemożliwe, to była spora wyspa... O co ci chodzi dokładnie, eee... Jak ty masz na imię w ogóle? |
|
Autor |
White smoke
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-03-2010 18:54 |
|
|
opowiedz coś o tej wyspie Leo a tak wogóle to jest Leo to jest Jason, Jason to jest Leo mój przyszły szwagier- uśmiechnął się Boone
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-03-2010 18:55 |
|
|
Miło Cię poznać - powiedział podając mu rękę. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-03-2010 18:56 |
|
|
- Też mi miło. No właśnie, opowiedz o tej wyspie, wiesz kim jest Jacob? |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-03-2010 19:01 |
|
|
- Ja jestem Shannon. - Rzekła w stronę Jasona. - Siostra Boone'a. - Odezwała się od dłuższego czasu. Chwyciła jedną z kanapek i zaczęła jeśc. - Czym jest ten Czarny Dym? - Spytała się Leo.
|
|