Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 24 2024 21:13:47 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 6
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
moja pani od literat...
Książki
hrh
lol
Rwać czy nie rwać?

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny 1 day
Michal 1 week
Otherwoman 2 weeks
mrOTHER 2 weeks
Lion 3 weeks
Lincoln 8 weeks
Flaku11 weeks
Isabelle13 weeks
chlaaron30 weeks
Diego32 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Archiwum | Archiwum
Autor Fabuła
Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

Dodane dnia 13-08-2011 13:04
Początek gry: lotnisko albo samolot. Temat otwarty dla wszystkich Rozbitków, w którym przygotowują się do lotu, poznają twarze pozostałych ludzi, prowadzą proste rozmowy między sobą.
Tymczasem u Innych rozpoczyna się zebranie Klubu Książkowego, na które zaprasza Ben. Gromadzą się tam wszyscy gracze, plus moja postać NPC i Twoja. W międzyczasie słychać straszny hałas, wszyscy wybiegamy i widzimy samolot rozpadający się na dwie części. W tym czasie będzie można założyć działy dla Ogonowców i Plażowiczów. Ben rozkazuje mojej postaci + jakiemuś NPC (albo zwykłemu graczowi jak będzie ich sporo) udać się na miejsce gdzie się rozbił tył samolotu, a Ethanowi z kimś na Plażę.

Ogonowcy: Docieram z kimś do nich, staram się udawać rozbitka i pierwszy dzień kończy się jakimś ogniskiem i oczekiwaniem na pomoc ratowników. Wszyscy mają nadzieję, że pomoc niebawem nadejdzie. Jednak nocą dochodzi do morderstwa jakiś NPC albo uprowadzenia kogoś z graczy. Ogonowcy zaczynają podejrzewać kogoś z obozu, moja postać, żeby nie wpaść, podsuwa myśl, że odpowiedzialny za to może być Nathan. Ana-Lucia postanawia wykopać dół, w którym będzie go więzić. Któregoś dnia zabiję go i ukryję ciało, a wszyscy będą podejrzewać, że uciekł. Później w tym dole będą mogli być więzieni Plażowicze. Przed połączeniem obozów.

Plażowicze: Sytuacja podobna jak u Ogonowców. Pierwszego dnia walka o przeżycie, jakieś ognisko, wyjaśnianie przyczyn katastrofy jak w Lost. I pierwszej nocy dziwne odgłosy z dżungli. Następnego dnia Plażowicze wyruszą do kokpitu, wkroczą na Mroczne Terytorium, udadzą się szukać sygnału, odsłuchają wiadomość Danielle i ogólnie podobne na początku gry klimaty jak w serialu.

Inni: Tu już nie mam pomysłu. Trzeba będzie coś wymyślić by ich życie nie polegało tylko na rozmowie. Muszą mieć jakiś cel.

Jakie wątki z serialu wykorzystać: oprócz tych wspominanych z początku, ktoś będzie mógł odkryć Swana. Pewnie się znajdą jakieś dwie osoby chcące grać głównie swoją fabułę więc będą mogły próbować się do niego dostać. Jak już się dostaną, to Plażowicze będą chcieli się tam schronić przed Innymi, którzy będą coś planować. Jak się dostaną do środka, to spotkają Desmonda, który po jakiś czasie wyjaśni, że to z jego winy doszło do wypadku.
Nie myślę teraz chronologicznie, ale będzie mógł się pojawić wątek Kahany. I tym samym Charlesa Widmora. Będzie chciał odsunąć Bena od władzy i odnaleźć wyspę. Wyśle tym samym na nią Daniela, Naomi, Charlotte, Milesa i Lapidusa. Spotkają oni rozbitków i pomogą im w wydostaniu się z wyspy. Jeżeli będzie to pasowało, to któraś z postaci, która odpadnie przed tym i nie zostanie uśmiercona, a np. opuści wyspę, będzie mogła wrócić do gry razem z tą ekipą.

4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Fabuła
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 13-08-2011 17:45
Inni: Głównym celem grupy jest znalezienie następcy Richarda. Niestety zadanie to musi zejść na dalszy plan z powodu Rozbitków, chociaż jest to dobry czas na testowanie Innych przez przywódców. Gra tej grupy składać się będzie z wielu mniejszych zadań. Np.:
- eksplorowanie stacji DHARMY (zdobycie środków usypiających w Burzy, zebranie informacji o rozbitkach w Płomieniu, obserwacja Łabędzia w Perle)
- porwania rozbitków z obu obozów (jak w serialu, część osób do zasilenia grupy, a część do własnych celów)
- prowadzenie eksperymentów na rozbitkach (działo by się to na Hydrze, a eksperymenty to: pokój 23, badanie elektromagnetyzmu jak u Desmonda w sezonie 6, śmierć ciężarnych np. celowe zapłodnienie, którejś kobiety)
- kontakt z rozbitkami (jak grupa Toma w sezonie pierwszym)
- inne (w trakcie obmyślania)

Tuż po zakończeniu uśmiercania, a przed pozwoleniem na pisanie po odpadnięciu dwie osoby (prawdopodobnie) opuszczą wyspę łodzią/tratwą. Potem wrócą Kahaną wraz z ekipą Widmore'a oraz Ilaną - szpiegiem Innych.

Śmierci w MP to zazwyczaj zastrzelenie/zasztyletowanie przez inną osobę. Aby w MP15 nie było tak jednolicie stworzyłem drobny bank pomysłów. Oczywiście będą wprowadzane w zależności od aktualnej fabuły, tego gdzie znajduje się dana osoba i z kim, oraz tego czy dany wątek w ogóle się pojawi (np. Orchidea).

- napotkanie Czarnego Dymu
- bliskie spotkanie z niedźwiedziem polarnym
- kontakt z innymi zwierzętami (dzik Sawyera czy rój pszczół, który zagroził Charliemu)
- ugryzienie przez meduzę CHODZIŁO MI O PAJĄKA, ALE W SUMIE PRAWDZIWA MEDUZA TEŻ MOŻE BYĆ
- wpadnięcie na ogrodzenie ultradźwiękowe wokół Otherville
- śmierć podczas destrukcji Płomienia
- zagazowanie się w Burzy
- utonięcie w drodze pomiędzy Wyspą i Hydrą
- zawalenie się jaskini
- niestabilny trotyl
- wstrząs anafilaktyczny wywołany lekami podanymi przez Innych
- ciąża
- eksperyment Innych w "magnetycznym pomieszczeniu" w jakim był Desmond w sezonie 6
- rozplaskanie się o dno wyschniętej studni
- skutki implozji Łabędzia (w serialu właz leciał w stronę Claire, ale Super-Bernie ją uratował)
- nieprawidłowe korzystanie ze stacji Orchidea, tzn. użycie metalowych przedmiotów
- przygniecenie przez samolot przemytników
- zjedzenie czegoś trującego

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.

Edytowane przez Umbastyczny dnia 17-08-2011 13:59
zagubieni24 Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Fabuła
Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

Dodane dnia 16-08-2011 16:21
Nieźle! Będzie sporo urozmaiceń pod tym względem smiley Można spróbować opracować jakąś podstawową linię fabularną, którą się będzie uzupełniało o mniejsze wątki. Na razie nic nie przychodzi mi do głowy więc wpiszę to co już mniej więcej ustalone:

Katastrofa - - Odkrycie Łabędzia - - - - - - - - - Kahana - - - - - Opuszczenie wyspy

EDIT: W naszym przypadku ciężko jest zrobić jedną linię. Mamy 3 grupy, których losy się przeplatają, a potem łącza. Mamy też alternatywne zakończenia. W ogromnym uproszczeniu wygląda to u nas tak:

Umba - Mistrz Painta smiley (ale wiadomo o co mi chodzi)
Na pewno warto przygotować coś takiego. smiley U.

No tak, wiadomo, że nie można zrobić uniwersalniej linii dla wszystkich grup, ale można pomyśleć jak w dużym uproszczeniu zarysować szkielet gry. Żeby to się kupy trzymało. Można to zrobić od momentu połączenia grup. Np. wątek Kahany pojawi się wtedy i co się będzie działo do momentu zakończenia gry. I osobno opracować mniej więcej takie linie dla poszczególnych obozów. Aha, chyba tym kolorem się będę posługiwał w edycji smiley L. smiley

Ja się jeszcze nad kolorem nie zastanawiałem. Takie linie warto zrobić - na pewno będą przydatne. smiley U.

Kwestia uśmiercania: uśmiercamy do momentu, w którym zaczną odpadać osoby regularnie piszące. Następnie tak jak pisałeś dwie osoby odpłyną na jakiejś tratwie i wrócą po niedługim czasie na Kahanie. Jeżeli osoba, której postać zostanie uśmiercona będzie chciała dalej grać, będzie mogła grać NPC.

Kwestia NPC: Przy zgłoszeniu damy pole, w którym osoba zainteresowana dodatkowym prowadzeniem takiej postaci będzie mogła napisać kim chciałaby grać. Damy założenie, że NPC nie może być w przeciwstawnym obozie. Poza tym granie NPC będzie anonimowe, będzie możliwość odebrania takiej postaci lub dania minusów na radzie osobie, która będzie nią grała.

Kwestia przywództwa: Tak jak już ustaliliśmy, każda grupa będzie miała przywódcę, lidera. Nie wiem czy jest sens robienia zastępcy, ale można zrobić. Zawsze to będzie komuś milej smiley. I przywódca nie od razu, ale gdzieś po tygodniu, maksymalnie dwóch tygodniach gry. Sugeruję się tym, że chcę uśmiercić Jacka, a to on będzie początkowo liderem Plażowiczów. I osoba, której postać zostanie liderem, będzie tym samym przywódcą swojej grupy. Jak będą jakieś zadania na wymyślenie czegoś, to będzie daną propozycję zgłaszała w imieniu grupy, jeżeli będzie kilka immunitetów na grupę to będzie wyznaczała komu się należy itd.

Wszystkie 3 akapity powyżej są OK jedynie z wyjątkiem tego, że lider wyznacza osoby do immu. Gdy było to pytanie w pierwszej ankiecie parę osób zwróciło uwagę na to, że lider może być nieobiektywny i kierować się sympatią. Moim zdaniem pomysł jest ciekawy, ale rzeczywiście istnieje ryzyko. /więc z tego rezygnujemy by przywódca wyznaczał

Kwestia immunitetów: Chyba zrobimy zarówno grupowe, jak i indywidualne. W zależności jak będzie wyglądała liczba graczy. Propozycje:
- od godziny 12:00 do 12:00 następnego dnia każda grupa ma co 108 minut wprowadzać w SB kod 4 8 15 16 23 42. Komu się uda - zyskuje grupowy immunitet.
- wymyślenie nazwy obozu
- rysunek przedstawiający postacie z danego obozu (np. z 3 wybierzemy najfajniejszy)
- quiz np. ze znajomości historii zgłoszonych do MP postaci

- stworzenie retrospekcji od urodzenia do katastrofy
- myślałem też o takim quzie, gdzie podałoby się link do pierwszej strony. Na niej byłyby różne wskazówki, dzięki którym odnajdzie się kolejną stronę itd. W końcu dotrze się do hasła i osoba/grupa, która zrobi to jako pierwsza tzn. wyśle hasło do MG - wygrywa
/skomplikowane trochę bo takie strony trzeba byłoby zakładać? Ja się na tym słabo znam./oj tam oj tam. Wystarczy założyć coś na darmowym hostingu, ewentualnie blog czy nawet forum. Pierwszym etapem może być nawet jakieś zdjęcie/nagranie zrobione przez nas. Gdy nadejdzie czas mogę się tym zająć.

Kwestia wygranej: Finał między trzema najlepszymi osobami. Głosować będą osoby, które grały w MP. Jeżeli np. Kratos się zgłosi, a nie napisze ani jednego posta to nie powinien głosować. A jakie zadanie? Myślałem o tym by napisać historię swojej postaci od momentu rozbicia się do chwili obecnej. Ale to tylko propozycja. A jaki sposób oddawania głosów? Albo klasycznie jeden punkt dla kogoś albo jakieś urozmaicenie. Np. najlepszej osobie 3 punktów, kolejnej 2, a najsłabszej 1.

Biedny Kratos smiley Zadanie dobre, ale głosowanie chyba klasyczne. Po raz kolejny pomysł dobry, ten nawet bardzo dobry, ale kilka osób pisało, że finał powinien być bez udziwnień (przy czym chodziło akurat o udział osoby, która odpadła). I moim zdaniem powinno być głosowanie na podstawie całej gry + zadanie finałowe, a nie jak w MP13, gdzie sugerowano, żeby ocenić tylko zadanie. Oczywiście w głównej mierze oceniana były całościowa gra. A takie zadanie też by w pewnym stopniu pokazywało na ile dany gracz był zaangażowany. I niech zostanie głosowanie klasyczne.

Kilka nowych spraw. Po pierwsze zastanawiałem się nad newsem dotyczącym zapisów, a dokładniej opisów grup, które się w nim znajdą. Na razie mam coś takiego...

Inni:
Wszyscy żyliście swoim życiem, aż do pewnego momentu. Na Waszej drodze stanął tajemniczy mężczyzna, przedstawiający się jako Richard Alpert, który złożył każdemu z Was propozycję zatrudnienia w Portland - powoływał się przy tym na Wasze umiejętności i możliwości. Okazało się, że stanowisko pracy jest zgoła odmienne, a i obowiązki służbowe są nietypowe.
Grupa Innych pod przewodnictwem Benjamina Linusa i Richarda Alperta zajmuje się w głównej mierze ochroną Wyspy. Członkowie prowadzą również eksperymenty, badania naukowe oraz wykonują inne polecenia zlecane przez tajemniczego przywódcę - Jacoba.

Kolejna kwestia do wyniki Rady Wyspy. Wyniki dawane w fabule są o wiele ciekawsze i trzymają w napięciu. Ale dajemy również pełne wyniki? Tzn. uśmiercamy kogo trzeba, a potem w newsie lub poście są pełne wyniki. Mnie akurat tutaj jest całkowicie obojętne, więc zdam się na Ciebie. smiley

Jedyne co mogę teraz powiedzieć to drobna zmiana. Zauważyłem, że w MP10 Rady trwały do godz. 18. Moim zdaniem tak jest lepiej. Mamy jeszcze kilka godzin na doprowadzenie do czyjejś śmierci już w niedzielę, a ludzie pisali, że chcieliby szybko znać wyniki. A kto ma zagłosować ten zagłosuje - bez różnicy czy termin będzie do 18, 20 czy 22.

Co do fabuły, regulaminu i takich kwestii to musimy na gg pogadać. Będzie o wiele wygodniej. smiley

Dobry pomysł z newsem dotyczącym opisu grup. W MP10 było coś takiego więc i tym razem można coś takiego napisać. Napiszę jakiś opis Ogonowców, coś o Plażowiczach wspólnie napiszemy i dodasz takiego newsa. Będzie można je na zmianę dodawać. Raz ja, raz Ty. Dodatkowo będzie można napisać w nim o tym co było kontrowersyjne - czyli, że będzie normalne głosowanie itd.

Wsiedliście do samolotu będąc dla siebie zupełnie obcymi ludźmi. Przypadły Wam miejsca w jego tylnej części. Niemal każdy zajęty swoimi sprawami i problemami zajął wyznaczone miejsce, chcąc jak najszybciej dolecieć do Los Angeles. Po kilku godzinach lotu już wiedzieliście, że nie dotrzecie na miejsce. Celem stało się nie LA X, a życie.
Fragment samolotu, w którym leciały te osoby wylądował w oceanie, niedaleko plaży. Ogonowcy przekonani o tym, że są jedynymi osobami, które przeżyły katastrofę trzymają się razem na plaży w oczekiwaniu na pomoc. Gdy ta nie nadchodzi, zagłębiają się coraz bardziej w dżungli zmuszeni przez powtarzające się ataki na obóz i uprowadzenia niektórych osób.

Opuszczacie Sydney będąc w posiadaniu biletów uprawniających Was do zajęcia miejsc w przedniej części samolotu linii Oceanic 815. Nie przypuszczając, że osoby, z którymi mieliście mieć styczność tylko na czas lotu, staną się niedługo Waszymi przyjaciółmi lub wrogami, zasiadacie w fotelach. Coraz silniejsze turbulencje są znakiem, że może się wydarzyć coś strasznego.
Rozbitkowie z przedniej części samolotu, potocznie nazywani Plażowiczami rozbijają się po drugiej stronie wyspy, kilkadziesiąt kilometrów od miejsca, w którym rozbiła się druga część samolotu. Nadzieja na szybkie opuszczenie wyspy nie trwa długo. Plażowicze zaczynają sobie zdawać sprawę, że miejsce, w które trafili nie jest do końca zwykłe. A miejsca i sytuacje, których doświadczają pozwalają sądzić, że wbrew przypuszczeniom nie trafili na bezludną wyspę.

Finał Piratów jest wyznaczony na przyszły tydzień więc newsa, w którym będzie podana data otwarcia zapisów będzie można dać następnego dnia. W MP10 było 12 dni na zgłoszenia więc będziemy mieli ich kilka więcej nawet.

Z głosowaniem do godziny 18 - jestem na tak. Informacje będą się pojawiać w piątek więc jest wystarczająco czasu. Zwłaszcza, że jak piszesz, kto chce zagłosować to od razu głosuje. A czy wyniki tajne czy nietajne... Moim zdaniem tajne. Nikt nie wiedziałby na czym stoi. Chociaż może jeżeli ktoś widziałby, że dostaje na każdej radzie głosy, to może pisałby więcej? Jednak chyba bardziej skłaniam się ku tajnym.

Dzisiaj na gg pewnie nie będzie kiedy bo zaraz wychodzę, później mecz i już późno będzie. Ale trzeba będzie pogadać bo czas ucieka, a ostatnio niewiele w kierunku MP15 się robiło
smiley

Kolory grup:

Plażowicze - żółty niczym piasek
Ogonowcy - zielony niczym dżungla, w której walczą o przetrwanie
Inni - niebieski niczym niebo, na którym ujrzeli samolot
U.

4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?

Edytowane przez Umbastyczny dnia 25-08-2011 18:57
Wyślij Prywatną Wiadomość
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Lion
02/11/2024 17:56
wlasnie tak myslalem ze tu wejde i zastane mumie other i umby

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Archiwum